Doğumda hastaneye kim gelmeli?

En özel anımızda kayınvalidenin yanımızda olması mı gerekiyor yav, ne alaka? Onun da torunu olacak falan deseniz neyse. İki bebeğim de ilk gece güzel uyumuştu, hiç uyumuyor diye bir genelleme olamaz. Kayınvalidenin arkadaşları, onlara ikram edeceği yiyecekler falan o gün düşünecek son şey olmalı. Hastane odasında bir zahmet bir şey yemeyiversinler. Bebek çikolatası verilir geçilir. İki sezaryenim oldu, hiç de gerek yoktu milletin doluşmasına. Mahremiyete aykırı bir kere. Annesi yokmuş, en azından kayınvalide olabilir bence de. Ama o da doğuracak kadın istemiyor olmasına rağmen arkadaşlarını çağırmaktan bahsettiği için gayet hak ediyor bu muameleyi. Haber vermeseler yeridir. Bu kişisel bir tercih. Siz memnun olmuşsunuz, bazıları memnun olmuyor işte. İkisi de çok normal.

1 hafta önce spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım devlet hastanesinde ilk 8 saat eşim yanımdaydı sonra 2 kişilik odaya aldılar bu yüzden annem geldi yanıma. İlk saatler eşim değiştirdi bebeğin altını zaten yaklaşık 4 saat hiç kıpırdamadım. İlk ayağa kalkışta üstümü giydirmede eşim ve hemşire yardım etti. Ebelerden nasıl emzirtilmesi gerektiğini sordu ve öğrendi. Tek kişilik oda şansım olsaydı kesinlikle eşim kalsın isterdim çünki bana desteği tamdı. Süreç annemlede güzel ilerledi. Eşim bu sıra dinlendi ve eve geçince çocuğun bakımını kendi yaptı ben sadece emzirdim.

İlkinde sabahtan akşama kadar durmuştu iki kaynım ve kayınbabam. Özel hastanenin politikasına göre değişir ama sürekli odada durmayan, kantinde koridorda vs. takılan insanları kimse kovamaz. Öyle boş boş gezer dururlar.

yardıma ihtiyacınız olabilir eşiniz yetişemeyebilir yanınızda istediğiniz sevdiğiniz birisi olmalı bence özellikle tecrübesi olan birisi olsa iyi olur ama bu tamamen sizin kararınız olan birisi olmalı eşinizin ailesini istemiyorsanız eşiniz sert bir dille konuşsun en iyisi haber vermemek belliki kayınvalideniz sınır bilmeyen bir insan

Sezeryan oldum epidural sebebiyle tek bacagim 24 saatten fazla uyusuk kaldi asla hissetmedim dolayisiyla tuvalet hep sorun oldu. Yanimda sadece esim kaldi. Hemsirelerde destek oldu. Kendi annem babam da 1 2 saat gelip gittiler benim istegimle boyle oldu eksiklik hissetmedim

Tuvalet hep sorun oldu derken, sonda mı takılıydı hep? Zorlandığınız başka bir konu oldu mu?

İki tarafın da annesi babası haricinde kimse olmamalı. Hele kvnizin arkadaşı falan asla olmaz,ne alaka yani? Eşiniz size yardımcı olur. Anneler de varsa bir ihtiyaç onlarla ilgilenir hepsi o kadar. Zaten sizin yattığınız odada takılmamalı herkes. Hastane koridorunda dururlar,sonra giderler. Doğrusu bu.

Dışardan birşeyler almaya vs gidebilir özel de olsa sürekli hemşire başında beklemez ki, KV dediği çok saçma yakın arkadaş falan ne alaka ya...benim annem yanımdaydı KV geldi gitti, eşim yanimzdaydi birşeyler istediklerinde hep eşim gitti halletti, annem hiç başımdan ayrılmadı, bir ara arkadaşım uğradı çok iyi oldu onun gelmesi, tecrubeliydi bazı şeyleri halletti ki benim bebeğim kuvozdeydi yanımda değildi, yanımda olsa tek eşimle yapamazdim bence hele de ilk bebekse daha zor...KV ile iyice konuş istersen eğer arkadaş falan getireceksin doğumu haber vermeyzi ona göre de, tek gelip gideceksen olur ama diğer türlü kabul etmiyoruz de

Benim dogum yaptigim hastanede bazi kapilarda hastaneye ait bir yazi vardi doktorumun onerisi ile misafir kabul edemiyoruz anlayisiniz icin tesekkur ederiz diye ama gercekten gerekli oldugu icin mi aileler istedigi icin mi bilmiyorum olmazsa doktorunuzla konusun izin vermiyor deyin kv hevesle gelmesini anlarim ama banane kvdenin arkadaslarindan bunlarinda kendileri akrabalari bitti arkadaslari kusur kaldi

Söyledik ama benim ilk torunum, ne demek kimse gelmesin, olur mu öyle şey diyor. Ben onlarınkine gittim, onlar da benimkine gelecek diyor. Eşim de çağırmayalım diyor. Annesini biliyor, tanıyor. Büyük damacanada lohusa şerbeti getirtecekmiş. Ben zaten eve gelen ziyaretçiler için isimli çikolata yaptıracaktım, çikolatayla olur mu diyor. Diyor da diyor yani

Yazılanları eşimle de paylaştım, neticede doğumu haber vermeyeceğiz gibi duruyor. Çünkü hastane ortamında gerçekten kalabalık çekebileceğimi sanmıyorum

Yani bence siz ne isterseniz o olmalı.Ama yeni sezeryan doğum yapmış biri olarak tecrübeli birinin bulunması taraftarıyım.Ziyaretçi asla olmaması gerekiyor orda sizinle hemfikirim ama .Bebişe meme tutturmak ,emzirmek ilk aşamada çok zor şeyler en azından benim öyleydi.Annem olmasa ilk 2-3 gün ben meme tutturamazdım.o yüzden en azından Bir tecrübeli kişi bence olmalı.

Yazılanları eşimle de paylaştım, neticede doğumu haber vermeyeceğiz gibi duruyor. Çünkü hastane ortamında gerçekten kalabalık çekebileceğimi sanmıyorum
Bunun birde hastalik kapma riski var daha once bir kac konuyada yazdim bebegim 10 gunlukken rsv virusu kapti 4 gun yogun bakimda yatti biz sansliydik kolay atlattik bebegi daha zor durumda olan annelerde vardi

Ben suit odadaydım. Varlıkları beni etkilemedi. Kanama takibinden dolayı sondalı kısmı da doğumhanede geçirmiştim, o yüzden akşama kadar durmuşlardı bizi göremedikleri için, görünce çok durmadılar

Benim iki doğumumda da eşim kaldı yanımda ilk doğumumda annem kaldı aslında ama baktım ki sigaraya inmekten ve sabaha kadar yanımdaki boş yatakta uyumaktan başka bir işe yaramıyor gönderdim eve eşim kaldı diğer günler bunu tecrübe edincede ikinci doğumumda da sadece eşimi istedim hem bana hem bebeğe çok güzel baktı ki hayatında hiç eline bebek almamış birisi

Çok geçmiş olsun rsv virüsü nedir
Tesekkur ederim solunum yollarini enfekte eden virus belirtiler soguk alginligina benzer atiyorum sizde varsa bu virus belirti bile vermeden gecer ama bebekler ve yaslilar icin tehlikeli ben cok erken davrandim hastaneye goturme konusunda bir kere oksurdu ertesi gun hastaneye goturdum hemen ben yogun bakimda beklerken kac tane bebek geldi ve hepsi evde gecer diye beklemisler nereden bilsin insanlarda o bebekler daha agir atlatmisti benim bebegim ilac bile kullanmadan cikti yogun bakimdan tedbir amacli tutulmustu sadece sakin korkmayin ama panik olmayin yani suan mevsimi degil o virusun bildigim kadariyla ama ozellikle bebeğin agzina agzina girmesin kimse opmek kesinlikle olmamali ozellikle disarisi ile temasi olanlar

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın doğumunuz hayal ettiğinizden bile güzel geçsin
Biz hastanede 4 gece eşimle birlikte kaldık. Ben sadece arkadaşlarımı kabul ettim. 3. gün yarım saat uğrayıp gittiler ki evde ağırlamaktan daha kolaydı. Asla pişman olmadım çok güzeldi.
Bu arada erkekler bebek bakımından anlamıyor kısmına ben hiç katılmıyorum. Kimse anasının karnında öğrenmiyor. Sizin ilk anneliğinizse eşinizin de ilk babalığı üstesinden geleceğine inanıyorsanız hiç endişelenmeyin

Doğumda başta eşim vardı sadece, öylece duruyor yanımda.. Sonra o çıktı annem geldi.. Annemin içeri girişiyle sanki üzerimdeki yüklerin hepsi uçtu gitti, hem okudu hem masaj yaptı, o kadar iyi geldi ki.. Bence anneciğiniz olsun mutlaka, sizi gerçek anlamda anlayan ve düşünen o olacaktır.. Sonraki günlerde de ziyaretçi gelmesinden rahatsız olmadım hiç, aksine iyi geliyordu bana birileriyle görüşüp konuşmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…