Doğumda hastaneye kim gelmeli?

Böyle pozitif doğum hikayelerine ihtiyacı oluyor insanın doğum özel hastanede olacak ve verilen bilgilendirme formunda bir refakatçi yazıyor. Anladığım gece kalacak kişiden bahsediyor. Eşim kalsın istiyorum zaten.

Bol bol yürüyüş yaparım teşekkür ederim tavsiyeniz için

Genellikle herkesin söylediği ortak şey, eş her şeye yetişemez özellikle bebek bakımı konusunda. Ben de eşime çok güveniyorum hem çok beceriklidir hem de her konuda anlayışlı ve yardımcı. Yemek yapar, temizlik yapar. Her şeyi yapar. Şimdi de bebeğin altı nasıl değiştirilir diye videolar izliyor mesela o yüzden özellikle sizin gibi bu süreci sadece eşiyle deneyimleyenlerin yorumunu merak ediyorum. Eksik kalan bir şey oldu mu içinize sinmeyen?

3 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım. İyileşme süreci kişiden kişiye değişiyor, ben 4 gün içinde kendi işimi kendim görecek şekilde toparlamıştım
Bebek bakma tecrübeniz yoksa sadece eşinizle biraz zorlanabilirsiniz ama üstesinden gelinmeyecek gibi değil.
Şimdi bir yorumunuzu gördüm akıl sağlığınız için her şeye müdahale eden kayınvalidenizi -başka kim varsa onu- mümkün olduğu kadar uzak tutun kendinizden.
Ben kayınvalidemi çok severim ama o ilk 1 hafta o kadar sinir oldum ki bir daha evime gelsin istemedim. Hala bile aklıma geldikçe gitmek görmek istemiyorum

Beni ikilemde bırakan da bu. Bir yandan hiç haber vermeden doğurup eve mi gelsek diyorum, diğer yandan da eşim tek çocuk; ailenin ilk torunu. Haksızlık mı ediyorum diyorum. Ne olursa olsun hastane ortamında da en ufak bir gerginliğe mahal vermek istemiyorum. Hastanede gelenlere ne ikram edeceğiz diye şimdiden düşünen kayınvalidem, eminim orda sinirimi bozacak bir şey yapar ya da söyler. Böyle şeylere gerek olmasın, kalpler kırılmasın istiyorum.

Hiç olmadı, sadece kendime bebisime odaklanabildim, rahattım, zaten hareket kısıtlandığı için bebeği verecek alacak ayak işlerini yapacak biri olması yeterliydi benim için, ya eğer sadece KV.deniz gelip yardım.etmek istiyorsa anlarım ama arkadaşlarının falan toplanması mantık işi değil, niye o halde gelip görsünler ki, hijyenik değil bı kere, biz eve cikinca çat kapı gelen misafirden kovid olmuştuk kirkimiz çıkmış miydi emin değilim, o yüzden en nefret ettiğim iş kaşık kadar bebeğin başına milletin uşuşmesi...

Kaldı ki gün mü yapilacak(!) arkadaşlari gelecek diye ikram derdine mi düşülür, daha neler...

Ne güzel maşallah. 4 gün gayet iyi bir süre. İlk kez anne olacağım daha önceden hiç deneyimimiz yok açıkçası. Eğitimlerle idare ediyoruz şu an

Benim de korkum bu. Aslında belki de hiç alınmayacağım şeye alınır mıyım o süreçte diye düşünüyorum, merak ediyorum. Lohusalık çok farklı bir psikoloji. Ben başkasına anlayış göstermemeliyim, başkaları bana anlayış göstermeli sanki değil mi?

Son düzenleme:
Bu soru çok kişisel geldi bana. Kime güveniyorsanız, kimin yanında daha iyi hissedeceğiniz ve size yardım edeceğini düşünüyorsanız onlar gelsin. Diğer kişilere biz böyle bir karar aldık diyerek iyi hissedeceğiniz yolda olursunuz. Kimin ne yolu seçtiği değil siizn ne seçeceğiniz önemli sadece.

Yardım etmek istiyordur tabii. Hiç böyle bir cümle kurmadı ama yardım etmek için gelmek istiyordur herhalde

Eşimin dediğine göre gösteriş yapmak, şanını yürütmek istiyor. İşte özel hastanede doğum, abartılı süslemeler ve ikramlar ile bizim doğumumuz böyle oldu demek istiyormuş.

Hamilelik sürecimde çok yardımcıydı, evimi temizledi kaç kere. Yemeğimi yaptı, arar sorar. Hakkını yiyemem asla. Fakat bu doğum konusuyla birlikte adeta içinden bir başkası çıktı. Ben torunuma her şeyi alırım, siz görmeden yediririm, şımartırım falan demeye başladı. Hatta eşim en sonunda sen torununu 2-3 ayda bir görmek istiyorsun herhalde dedi. (Aynı şehirdeyiz)

Şöyle de bir durum var benim KV.m asla karışan biri değil, taraflı düşünmüyorum yani, o surecte aradı birşeye ihtiyac var mı diye sordu etti, yemeğimi kompostomu çeşit çeşit hazırlamış, ben eve çıktığımda getirdi, o bebekle ilgilenirken ben dinlendim yedim içtim, sonra rahatça dinlen diye gitti evine yakın evler zaten, hatta karışan çevresine de kızdı sizden iyi bakar merak etmeyin falan diye tersledi, bana zerre zararı olan biri değildir, karar bana aitti ve rahattım, o yüzden KV.denizin tavrı değişik geldi bana...

Hi anladım, siz cebellesirken o şanını yürütecek..
Müthiş...

Ben yıllarca farklı şehirde yaşadım, o yüzden aynı şehire taşındıktan sonra biraz daha tanımaya başladım. Öncesinde gayet mesafeli bir ilişkimiz vardı, hiç böyle olacağını tahmin etmezdim. Fakat benimki maalesef çok müdahaleci. Yani mutfakta mesela bir şey yaparken bile elleriyle yapılan şeye müdahale ediyor.

Bebek odasına duvar kağıdı istiyorum dedim, ne gerek var zaten kiradasınız diyor mesela. Eşim sürekli durdurmaya çalışıyor, yoruluyor ister istemez. Ya da dolabı şu tarafa koymak istiyoruz dediğimizde o tarafa değil şu tarafa koysanız daha iyi olur diyor. Sürekli bir müdahale halinde. Hal böyleyken bebek doğduğunda müdahale etmeme ihtimali olmayacak. Uyumasından emzirmesine kadar her şeye karışacak eminim…

Hi anladım, siz cebellesirken o şanını yürütecek..
Müthiş...
Eşimin dediğine göre öyle haber vermeyelim diyor o yüzden. En son öyle olacak sanırım. Ben bir tanecik kapı süsü yaptırdım. Ne süsleme, ne ikram başka bir şey yaptırmayı düşünmüyorum. Olur mu öyle şey diyor

Annem hep yanımdaydı ama ben kendi işimi kendim görmeye o kadar alışmışım ki hemen ayaklanmak istedim

Kesinlikle lohusalık çok farklı bir psikoloji Benim göğüs ucum küçüktü sütüm gelmesine rağmen bebeğim emmekte çok zorlanıyordu, ağlıyordu. Ben o sıra yetersizlik hissiyle boğuşurken kayınvalidem tepemde sütün yok sütün gelmiyor gibi şeyler söyledi çok sinir bozucuydu. En son görümcem 'anne görmüyor musun sütü geliyor dedi de sustu

Zaten bir sürü duyguyla mücadele etmeye çalışıyorsun o an etrafında negatif insanlara hiç gerek yok. Senin isteklerine anlayış göstermeyecek kimseyi yanında tutma. Sen kırılıp üzüleceğine bırak onlar üzülsün

Spinal anestezi ile doğum yaptım ve başımda sadece eşim vardı.Bebek geldi emzirme çalışmalarına zaten hemşire yardım ediyor,bebeği al koy falan eşim yaptı.Bi kaç saat sonra bacaklarımı hissettim eşimin desteğiyle ayağa kalktım falan.Bence acil bi durum yoksa eş dışında kimse gelmemeli.6 7 saat sonra gelsinler, siz uyursunuz kaynvalde bebeğin altını değiştirir gazını çıkarır.

Ben de sezeryan olacağım annem eşim ve abimin eşi hastanede olacak gece kimi yollarım bilmiyorum abimin eşi ebe olduğu için annemin de pek isteği yok refakatçi olacak bir insan değil hep uyuyor hastanede kayınvalidem ile konuşmuyorum eşimle karar aldık bebeği bile görmeyecek ama eminim kayınpederim ve eşi doğumuma gelir ki belli ediyor ama ben de hastane süslemesi düşünmüyorum hiç eşimin kuzeni doğurdu onda anne babası kayınpederi kayınvalidesi hep hastanedeydi ben de evindeydim çocuğuna bakmıştım bende de doğuma babannem halam babam abim gelecek farklı şehirden ya evde olacaklar ya hastanede başka s2çim yok kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum

Bu arada zor bir doğum yaşadım,fiziksel olarak.

Psikolojik olarak da lohusa depresyonunum çok ağır geçti.

Sonsuz şükürler olsun inşallah Allah’ımın izniyle kocamın desteği ile atlattık.

Allahım size de analı babalı sağlıklı mutlu doğum ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Sağlıkla alın inşallah kucağınıza öncelikle. Anneanne, babaanne için de çok özel bir an mutlaka, ama en çok sizin için özel olduğu tartışmaya kapalı bir gerçek bence. Eş dostla mutluluğunu paylaşmak istiyor olabilir, ama sizin kararınıza saygı duymak zorunda. Bu konuda en son pişmanlık hissetmesi gereken kişi sizsiniz. Nasıl rahat ve iyi hissedecekseniz öyle yapın lütfen. Defalarca söylemişsiniz, hala istediğinizi yok sayıyorsa vicdan yapmanız kendinize haksızlık.

Ben Sezeryan doğum yaptım. Yaptığımda da ailem teyzelerim kuzenlerim kayınvalidem kayınpederim hepsi geldiler. Hatta hastanede asla rahatsızlık da hissetmedim. Zaten oda kalabalıksa hemşire homurdanıp çıkardı hep. Sadece ilk gece kayınpeder emzirirken hala oturmaya kalktı benim asabımı bozdu onda da annemler hadi biz gidelim diye adamı da sürükleyip götürdüler.
Hastanede çok fazla müdahale edemiyorlar. Hemşireler canavar geliyor koruyor. Evde daha çok sinir bozuyorlar.
Yani gelenin hastaneye gelmesi daha mantıklı geliyor bana.
Sn meşhur özellerden birinde doğurdum ben bebeğe ayrı bana ayrı hemşire de vardı ama yine de sizi tuvalete birinin götürmesi gerekiyor ilk gün zor çünkü/ o aşamada bebek ağlarsa birinin bakması rahatlatıyor. Biz böyle durumlar yaşadık

Sürekli kucaginda tutmak istiyordu.Sezaryenliyim yatagima kendi kv sini yatirmaya kalkti yat burada iste diye annemin özene bezene lohusalıkta sermem icin yaptigi igne oyalı mis gibi nevresimime corona döneminde üstelik.Sezaryen kesi agrim pek olmadi evin icinde dolanırdım bebegimin meme reddi vardi hep oturmayayim diye ayajta emzirdigim anlar oldu ona ragmen hep oturdun sen ayaklarin sisti otura otura dedi oysa ki normalmis şişmesi sürekli kendi sütünden bahsetti söyle fıskırmıs böyle fıskırmıs sobali eve ayni odada 12 kisiyi doldurdu kendi kv si ile anlasamazdı benim eve sabahtan postalar kendi evde keyfine bakardı.Bebegimi evine götürür 1 saat sonra getirirdi ayy neler neler esim ses etmezdi daha sonrasinda gördü haklı oldugumu ben de bor noktaya kadar sustum sonra patladım 5 yıl olacak pek görüsmüyoruz görüssek de nasılsın iyi misin muhabbet bu kadarla sınırlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…