Doğumda yanıma ablamı istiyorum....

iyice araştırın bende spinal oldum başagrılarım ınanılmaz arttı....

Ebe deyip geçme doğum anında en çok yardımı onlardan göreceksin. Ablandan değil. Daha önce doğum yapması sana da destek olabileceği anlamına gelmez zaten.

Bugün bana kontrolde nst bağlamaya ebe geldi sevdim kadını.
Ben sancı çekerken kimseyi istemem valla. Ne eşimi ne anamı ne ablamı.
Gönlünden geçen neyse o olsun.
Doğum yaptığım hastanede sancı odası var, doğumhaneye girmeden önceki süreci orada geçiriyorsun.
Belki diğer hastanelerde de öyledir bilemiyorum.
Sancı odasında ilk etapta herkes yanımdaydı, annem babam, kayınvalidem, kayınpederim, eşim :)
Sonra sancılar sıklaşmaya ve durum ciddileşmeye başlayınca babam ve kayınpederim çıktı.
Annem kayınvalidem ve eşim kaldılar.
İyi ki de kaldılar Allah arzı olsun onlardan en sıkıntılı süreci onlarla geçirdim sonra Ebe bir baktı aaa açılma 9 cm olmuş hadi bakalım bebek geliyor dedi apar topar doğumhaneye girdik doktorum hazır bekliyordu 4-5 ıkınma da bitti gitti çok şükür.
Velhasıl doğum anı hariç tüm evrelere eşim ve annelerimiz şahit oldu.
Ben de eşimin doğuma girmesini isterdim ama o istemedi maalesef dayanamam dedi.

Epidural ile doğum yaptım. Eşim yanımdaydı. Neler yaşadığıma şahit oldu. fotoğraf makinesini hemşireler alıyor zaten. Eşin tam yanında oluyor. Onun örtünün diğer tarafına geçmesi yasak :)

Ben koruda doğum yaptım sezeryanda izin vermediler normal doğumda yakının girebilir dediler

Merhabalar Ankarada yaşıyorum dediğim gibi nasip ederse rabbim:dua:doğumuma yalnız girmek istemiyorum böyle bbir hastane dktor varsa lütfen yaşayanlardan tavsiyeler bekliyorum teşekkürler şimdiden:anneadayı::nazar::KK200:
Devlet hastanelerdinde özel oda tutmazsan(ki bulamıyorsun yoğunluktan) refakatci almazlar. Özel hastanelerin hepsi alır.

Benim kararım.... olsun beklemek daha kolay onu mahrum ettiğimi nerden biliyosunuz ki bukadar emin konuşabiiliyosunuz

daha önce doğum yaptığım için.eşimde başta çok isteksizdi ama doğumdan sonra iyiki girmişim yoksa hayat boyu pişmanlığını yaşardım dedi. eşim gibi olan bir çok örnek biliyorum ayrıca.

tabiki sizin kararınız. amaaaaaaa buraya konu açtığınıza göre bizde yorum yapabiliriz yani

Doğum yaptığım hastanede sancı odası var, doğumhaneye girmeden önceki süreci orada geçiriyorsun.
Sancı odasında ilk etapta herkes yanımdaydı, annem babam, kayınvalidem, kayınpederim, eşim :)
Sonra sancılar sıklaşmaya ve durum ciddileşmeye başlayınca babam ve kayınpederim çıktı.
İyi ki de kaldılar Allah arzı olsun onlardan en sıkıntılı süreci onlarla geçirdim sonra Ebe bir baktı aaa açılma 9 cm olmuş hadi bakalım bebek geliyor dedi apar topar doğumhaneye girdik doktorum hazır bekliyordu 4-5 ıkınma da bitti gitti çok şükür.

Herkesin beklentisi farklı işte. 4 ablam doğum yaptı bazılarında sancı çekerken yanında durdum bazılarında hiç görmedim. Ama ben şahsen o anlarda yanımda kimseyi istemem. Açıkcası canım burnumdayken kimsenin beni o halde görmesini, sürekli sorulan sorulara cevap vermeye uğraşmak istemiyorum.
Eşime şimdiden söylüyorum akrabalarıyla çok yakınlar 'kimseyi toplama beni doğuma alınca haber ver herkese' diye.

Merhabalar Ankarada yaşıyorum dediğim gibi nasip ederse rabbim:dua:doğumuma yalnız girmek istemiyorum böyle bbir hastane dktor varsa lütfen yaşayanlardan tavsiyeler bekliyorum teşekkürler şimdiden:anneadayı::nazar::KK200:
devlet hastanelerinde eş dahil kimseye izin vermiyorlar.
özel hastanelerin çoğu da sadece eş diyor.
ankarada özel hastaneler de biraz tuzlu haberin olsun. bi de her özel hastane iyi diye bir şey de yok. sadece ablamı kabul etcekler mantalitesi ile iyi olmayan bir doktora da gitme derim.
ayrıca eşin varken neden ille abla isteği?

Doğumda ablasını isteyenide ilklez görüyorum.

Ablan tecrübeliyse doğurmakta tecrübeli rahatlatmakta değil ki

Eevet bnmde eşim dayanamaz bende istemem ablan daha yakın geliyor yaşamış olarak o anda en azından birde ben sezeryan düşüncesindeyim rabbim izin verirse inş

Eevet bnmde eşim dayanamaz bende istemem ablan daha yakın geliyor yaşamış olarak o anda en azından birde ben sezeryan düşüncesindeyim rabbim izin verirse inş
Hayırlısı olsun inşallah, ama lütfen planlı sezaryen doğum yapmayın hem size hem çocuğunuza yazık.
Lütfen iyice araştırın okuyun normal doğumun anne ve bebeği üzerindeki faydalarını öğrenin. İnandıktan sonra korkulacak hiç bir şey yok, tabii ivedi zorunlum bir durum varsa o ayrı mecbur kalmışsınızdır ama lütfen bir sorun yoksa bebeğiniz için normal doğum yapın.

Hayırlısı olsun inşallah, ama lütfen planlı sezaryen doğum yapmayın hem size hem çocuğunuza yazık.
Lütfen iyice araştırın okuyun normal doğumun anne ve bebeği üzerindeki faydalarını öğrenin. İnandıktan sonra korkulacak hiç bir şey yok, tabii ivedi zorunlum bir durum varsa o ayrı mecbur kalmışsınızdır ama lütfen bir sorun yoksa bebeğiniz için normal doğum yapın.
Biliyorum ben herşeyi araştırdım merak etmeyin anlıyorum sizide fakat daha önce biraz sıkıntılı şeyler yaşadığım için suni sancı v.s kğrtaj oldum 2 kere o yüzden kararımdan dönmem şuan herşey yolunda gittiği sürece netim bu konuda vede bu pskoloji ile normale ztn hazırlayamam kendimi arkadaşımda sezeryan doğmuş birçok kişi var hatta bendende zeki diyebilirim bence Allah bilir önce Allah sonra tıp . Hayırlısı olsun diyorum . Hepimiz için herkesin gönlüne göre versin rabbim

Biliyorum ben herşeyi araştırdım merak etmeyin anlıyorum sizide fakat daha önce biraz sıkıntılı şeyler yaşadığım için suni sancı v.s kğrtaj oldum 2 kere o yüzden kararımdan dönmem şuan herşey yolunda gittiği sürece netim bu konuda vede bu pskoloji ile normale ztn hazırlayamam kendimi arkadaşımda sezeryan doğmuş birçok kişi var hatta bendende zeki diyebilirim bence Allah bilir önce Allah sonra tıp . Hayırlısı olsun diyorum . Hepimiz için herkesin gönlüne göre versin rabbim
Zeka ile ilgili bir yorum yapmadım, sadece sezaryen ile doğan çocukların bağışıklık sistemi biraz daha güçsüz oluyor. Bunu ben değil bu işin ehli olan hocalar uzmanlar söylüyor.
Bende naçizane çevremde gördüğüm kadarıyla doğruluğunu anlıyorum.
Anne vücudu doğuma ve doğum sonrasına kendisini tıkır tıkır çalışan bir saat gibi hazırlıyor.
Her şey sistematik bir şekilde ilerliyor.
Tabii ki tercih sizin Allah gönlünüze göre versin.

Zeka ile ilgili bir yorum yapmadım, sadece sezaryen ile doğan çocukların bağışıklık sistemi biraz daha güçsüz oluyor. Bunu ben değil bu işin ehli olan hocalar uzmanlar söylüyor.
Bende naçizane çevremde gördüğüm kadarıyla doğruluğunu anlıyorum.
Anne vücudu doğuma ve doğum sonrasına kendisini tıkır tıkır çalışan bir saat gibi hazırlıyor.
Her şey sistematik bir şekilde ilerliyor.
Tabii ki tercih sizin Allah gönlünüze göre versin.
Ammin söylesin herkes öle diyo zaten ablamda 2 sezeryan yaptı çok şükür sıkıntısız evlatlarıda kendiside bünye meselesi.

Back
X