Doğumda yanınızda kim vardı ?

Eşim vardı sadece:) en güzeliydi
Kv doğumdan sonra gelsin görsün sonra gitsin. Yada annen iki hafta kv iki hafta kalsın.
Ben rahat edemem sürekli eşime söylerm bilir ama bunu kv söylemek zor. En güzeli annem olcak doğumda nöbetleşe gelin tarzında konuşmak

Kesinlikle öyle,ne hanimefendi annelerin beyefendi naif düzgün oğulları oluyor. Bende esimin ailesinden memnunum,aramızda cok şükür bir kez bile kavga tatsızlık olmadı. Cok muhterem ve nezih insanlar. Ben şanslıyım sizin gibi ,ama cadalozlar ayri tabi ve nedense cogunluk

Bu siteye baktığımda ne kadae kötü kadınlar var diyorum bir de bunlar babaanne olcaklar falan hatta bazilari da egitimli kaynanalar. Egitim de ise yaramiyor demekki fesat hep fesat

Keske benimde kvalidem boyle dusunceli olsaydi...tabi ki annenin yeri apayridir ama dogum oncesi son hazirliklar icin ve dogum sonrasi yasanan bir suru zorluk icin brnce gelmesi cok faydali olur.ben cok istememe bize yardimci olmasini beklememe ragmen hic orali olmadi ayni sehirde 30 dk lik mesafede oturmamiza ragmen dogumda geldi dogum yaptgim gece bile evine cekti gitti.benim kalmama gerek var mi dedi bunu diyen insana ne diceksin.bebek bakimi zaten zor emzirmesi filan cok stresli ben ameliyattan cikmisim hareket edemiyorum ve bir yandan hayat devam ediyor yemekti ev isiydi bir suru is var.annem heder oldu kadincagiz bebege mi bana mi baksin evle mi ugrassin...emin olun yapilacak cok sey var yeterki icten olsun...yerinizde olmayi cok isterdim..

ama sizinki dogum aninda hastanede degilki resmen cocuk 2 aylik oluncaya dek.
Valla sizi cok bencil buldum. 40ı cikana kadar gelmesin sonra gelsin diyosunuz. Kadınin torunu olmus ama 40 gun gelmesinmiş.
Abartmayın yahu vallahi abartmayin. Kadın zır deli olur anlarim da öyle bir ayrinti da vermemissiniz. Buldumcuk anne sendromuna yakalanmazsiniz umarim.

Anneniz heycanlidir muhtemelen ee torun geliyo. Tam olarak kv de ayni heycanlari yasiyodur. Esiniz de annesinin dogumdan sonra gelip cocugunun sevincini annesiyle paylasmak isteyebilir. Cok bencil düsunuyosunuz.

Ama ben dikisli olucam. Ee herkes dikisli oluyor.
Sizi de kirmak istemiyorum ama cok bencil ve empatiden yoksun dusunuyosunuz bu konuda.
40 gün ne demek.

Ben de anlamiyorum kalmasinlar.. kimse gelmesinler havada ucuyor.. bir de esinize diyorsunuz hemi esim istemiyor de diye..
Azicik empati azicik sayginiz olsun.
Not: bundan 9 sene once kocasi istedi diye kayinvalidesinde kalan ve sezaryenli haliyleherkes uyurken bebegini emzirmeye calisan birisi..

Eşimle ben vardık 2 doğumumda da.
Aynı şehirdeyiz hepimiz. Ara ara gelip gittiler o kadar. O da ilk 15 gün.

Kayınvalide ile konuşun, Doğum sonrası sizin durumunuzdan ötürü annenizle daha rahat edeceğinizi.
Biraz toparlayana kadar anneniz kalsın, sonra da kayınvalideniz gelir kalır.
Eğer iyi anlaşıyorsanız evde birinin olması iyidir.
Yemek temizlik falan yapar.
Siz uyurken bebeğe bakar.
Çok gözünüzde büyütmeyin. Önyargılı olmamaya Çalışın.

40 gün biraz abartı degil mi? Dikişleriniz 7-10 günde toparlar. Sonra gelsin kadıncağız.
O kadar da degil.
Ele güne karşı bile ayıp kadının torunu olmuş kırk gün görmeye gitmemiş.
Bir sizinki anne degil, eşinizinki de anne.

Sarişıncım kk da olmasa bu komsu kadina nefretinden kuruyup gideceksin ha allahtan burda anlatiyosun

Ne yazık ki kv vardı annem kanser olduğu için panik atak geçiriyordu daha kötü olur diye doğum yaptığımı bile söyleyememiştik üstelik ben de yürüyemiyordum kalsamda ödem oluşmuştu ve çocuğum doğum uzadığı için mikrop kapıp 1 hafta kuvezdee kaldı doktor sen cikabilrsin çocuk kalacak dediğinde kv herkes ben mi doğumunu yapıp çocuğunu sarıp gubur gubur evine gitsin süpürgesini işini yapsın demişti ailecek bana surat asmislardi çocuk kuvozde diye

İki annemle de aynı şehirdeyiz. Annemlerde kaldık 50 gün. Kayınvalidem istersen gel bende de kal dedi ama kayınpederimden çekinirim rahat edemem diye teşekkür edip reddettim. Bence kişinin kendi annesi olmalı. Nazımız geçiyo sonuçta:)

Hastanede esim, evde de 2 hafta kadar annem kaldi. Sonra tektim. Kv ile ayni sehirdeyiz. Dogumdan sonra bikac kez geldi. Pek gelmedi. Ama benim keske gelse de biraz dinlensem dedigim cok olmustur.

Hiç kimse yoktu.
İlk 15 gün sadece eşim ve ben idare ettik.
Daha sonra ki günlerde yalnızdım.

Konu sahibi ; senin yerinde olsam ben de annemi isterdim (daha rahat hareket edebilme açısından).

Sadece annem vardı. Uygun bir dille söylemedigim için yardımcı olamıyorum. Ben gayet net bir biçimde söyledim.

Eşiniz veya siz kalp kirmadan kibar bir sekilde.." dogumda annem gelicek, arada mesafede var herzaman herkes gidip gelemez,,bende yalnız kalmamış olurum ufacik bebekle, nöbetleşe ayrı zamanlarda gelebilseniz?benim icin bebek icin cok iyi olur" diyebilirsiniz

Sarişıncım kk da olmasa bu komsu kadina nefretinden kuruyup gideceksin ha allahtan burda anlatiyosun
Hahahahahahahahahahhahahahahaha. Tam unutmuştum onu ki,yeni bir bomba patlatti. Eşim annesi evde yokken işteyken,annesinin evine gitmiş. Bir alacagi esya varmış.Ben uyuyordum evdeydim. Yarim saat falan durmuş evde. Gitmis hemen kaynanama rapor vermeye baslamis komsu, yok geldi 2 saat burda oturdu soyle böyle klimayi açtı saka gibi gercekten. Esim küfür ediyordu geçen ona söyleniyordu kendi kendine cok gıcık olmus. Gorende dicek ki esim apartmandan birini öldürdü

Annenizle daha rahat edersiniz ama kayinvalideniz de heves etmistir torunu icin. Gelmemesini istemeniz haksizlik olur bence. Gelsin ama uzun sure kalmasin. Boyle birsey mumkunse bir iki gun icin gelebilir. Ama o asamadan sonra git demek nasil olur bilemem.

Bende yakın zamanda dogum yaptım annem kaldı yanimda kv gelmek istedi ama ben eşime söyledim istemediğimi o annesine gerek yok yorulma sen falan gibi geciştirerek söyledi.Benim istememe sebebim bana çok yardımının olmamasıydı.sonucta bende ameliyatli olcam (sezeryan oldu) misafir olarak şu an agirlayamam dedim eşime, biraz toparladim oyle geldi.Ama bence kv size yardım edebilecek biriyse çağırın bence cunki Benim ki sonradan darıldığını söylemişti bana bende açıklamasını yaptım ama gelmesin dediğime de pisman oldum

Bence kvye gelme demek haksızlık olur .aranız nasıl bilmiyorum ama kötü bir insan değilse gelsin torunu oluyor.benim 2 doğumumda da annem ve kvmden farklı sehirdeydik ve onların yaşadığı şehirde doğum yaptım.2side ayni şehirdeydi bu arada.kvmler annenlerde kal orda rahat edersin dedi.annem de onlara ayıp olur önce orda kal sonra gelirsin bize dedi.orta yolu kp im buldu :) ben annemlere gideyim.2 anne bizde kalın ,öğretmen1981 annesiyle rahat eder dedi.ben de kvmlerde annemle kaldım kvm yemekleri yaptı çamaşırları yıkadı annem de benimle ilgilendi.cok uzatmadan eşimle evimize geçtik ama.ilk günler bakım iyi oluyor ama yalnız kalmanın ayrı tadı var

Hastanede bir gece kaldım annem, kardeşim ve eşim benimleydi. Gündüz iki ailenin tamamı ordaydı. (Ne gerek?)

Eve geçince kayınvalidem iki üç gece kaldı; annem ve kızkardeşim iki üç hafta kadar benimle kaldı.
Lohusalığın size verdiği yetkiye dayanarak kalabalıkta daralacaksınız muhtemelen. Şimdiden kimi istiyorsanız alenen söyleyin. 40 gün ziyaretçi de kabul etmeyin, delirtiyorlar. Tecrübe ile sabittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…