doğumdan sonra boşanma. .

Ben çocuğa nafakadan bahsetmiyordum; ama zaten onda da her halükarda bağlanmıyor ki. Iştirak nafakası ödemekle yükümlü eşin ekonomik gücü yoksa veya yetersizse yine nafaka bağlanmaz.
Öyle bir zorunluluğu yok kimse sırf boşanma davası açtı diye tazminat ödemez.
Maddi tazminat şartları: isteme bulunmak, isteyen tarafın kusursuz ya da daha az kusurlu olması, mevcut veya beklenen bir menfaati boşanma yüzünden zedelenmiş olması, karşı tarafın kusurlu olması.
Manevi tazminat şartları: istemde bulunmak, karşı tarafın kusurlu olması, isteyen tarafın kişilik hakkının zedelenmiş olması. Ancak bu şartların hepsi bir arada sağlanırsa tazminat istenir, kanunda sizin dediginize dair ufacık bir ibare gösterin o kadar eminseniz yazdıklarınızdan. Cümleye nokta koyduğunuz için ben algılayamamışım evet; ama sizin imla yanlışınız yüzünden olmuş bu da, uyardığınız için teşekkür ederim.

'Tazminat almak istiyorsaniz davayi onun açmasini bekleyin ' cümlenizin hukuki dayanağını öğrenebilir miyim ?

'Tazminat almak istiyorsaniz davayi onun açmasini bekleyin ' cümlenizin hukuki dayanağını öğrenebilir miyim ?

Karşı taraf dava açtığında, evi terk eden taraf o olduğu için ve bu da kadında mağduriyet oluşturduğu için, tazminat hakkı elde ediyor.

Bilseydim, kendime ayrı bir konu açardım

Size, " Yav he he " demek istiyorum

Buradan yöneticilere sesleniyorum: KK kurallarına; yapılan her yorumun bilimsel dayanağı olacak maddesi de eklensin

Bilimsel açıklamaya gerek yok, kanun maddesi gösterin yeter; çünkü mahkemeler kanuna göre hüküm veriyor. Dava açanın kusuru yoksa hiçbir şey ödemez, hatta adamın hakkı boşanmak, bunu yasalar veriyor, hakkı olmasa kanunda yer almaz, ne zamandan beri hakkını kullanıyor diye insanlar tazminat ödüyor?

Bu bir emsal karardır. Şimdi emsal kararın ne olduğunu da açıklamamı istersiniz.

Kadın burda mağdur olduğundan bahsederken; siz, boşanmanın, adamın hakkı olduğunu söylüyorsunuz. Üstüne bir de sevgili konu sahibi tazminat ve nafaka ödesin oldu olacak. Çünkü adamın hakkı netice itibari ile :)))

Konu sahibi, kusura bakma. Bu, buradaki son alıntılamamdı. Sen boşver onu bunu, en doğrusu bir avukata danışman.
Sonuçta burada afaki yorum yapılıyor. Hakkında hayırlısı olsun.

Tamam,sakin lutfen.

Tahmin ettigim gibi , ' hukuki bir dayanagim yok,etraftan,eşten,dosttan duyduklarimi yaziverdim ve ısrarla dogru diye savundum' diyosunuz, anladim.

Şimdi ben dogrusunu yazayim,dilerseniz bunu kullanin başka yorumlarinizda,

Tazminat isteyen tarafin kusursuz ya da daha az kusurlu olma şartı başta olmak üzere belli şartları vardir. Ama bu şartlarin arasinda 'tazminat istiyorsan bekle o dava acsin ' gibi bi sart yok. Yazdiginiz tamamen yanlış.

Konu sahibi, avukatla konuşup süreci en az zararla atlatabilirsiniz. Velayet çok çok büyük olasılıkla sizde kalır endişelenmeyin. Tazminat ve nafaka konularinizi avukatiniz aciklayacaktir.

Emsal karar nedir diye sorabileceğim en son kişi bile değilsiniz. :) Atsanıza şu Yargıtay kararını bi bakayım ben de, ilk defa duyuyorum bu emsal kararı. Konu sahibine bağlayacaksanız eğer olayı zaten konu sahibi davacı da olsa davalı da olsa tazminat ister; çünkü karşı taraf psikolojisini bozmuş yani "kusurlu." Tabi eşi ve kv yüzünden bozulmuşsa, bunun için adamın davacı olmasına gerek yok ki. Boşanma davası açan adam kusursuzsa tazminat falan ödemez, karşı taraf kusurlu ise hatta tazminatta ister. Tazminat davalarında kusur şarttır, sadece boşanmadaki değil tüm tazminat davalarında kusur aranır, kusur yoksa kimse kimseye zırnık ödemek zorunda değil.
Boşanmak kadın için de erkek için de haktır, kimse hakkını kullandı diye kusurlu sayılmaz, tazminat ödemek zorunda da bırakılamaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…