doğumdan sonra kayınvalide

limonludondurmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.345
722
123
31
merhaba arkadaşlar. 2.5 3 ay sonra doğumum var. ben hastanede özel odada kalırsam annemle kalmak istiyorum. kayınvalidemin daha haberi yok. eve gelincede 15-20 gün kayınvalidem kalır sonrasında gelir giderler die düşündüm. annem bi sokak altımda zaten hergün gelir gider kalmalık bi durumu yok. yalnız ben durumu nasıl izah edicem kayınvalideme bilemiyorum. yani ne demeliyim bilmiyorum ben çalışıyrm zaten 4 ay ancak bebeğimle vakit geçirebilcem 40 gün boyunca kayınvalide ile kalmak bide kayınbaba var tabi şahsen içim rahat değil. ben hamile bile değilken doğumdan bi konu geçmişti 40 gün yalnız bırakılmaz lohusa falan demşti. bende oralı olmamıştım. istemiyor değilim ama uzun sürekili kalmak gerçekten istemiyorum ben eşimde ayrıca bigün çalşıp bigün evde yardımcı olur her zamann. eşime bi kere dedim 1 ay kalsa falan dedm bende istemedm 15-20 gün snra ben evime bebeğime alışmak istiyrm falan dedm. nasıl izah etmem gerekir bilemiyorum eşimede kayınvalidemede

Hastanede kalacağın günler için kvdene annem kalsa daha iyi olur soyunup giyinirsen bana yardımcı olur dersiniz anlar oda çok istiyor söz verdim dersiniz yada. Sonrasında da baktınız sıkıldınız gitmesini istiyorsunuz anne teşekkür ederim sizi daha fazla yormak istemiyorum bende alıştım artık bebeğime bundan sonrasını halledebilirim dersiniz. Hayırlı doğumlar Allah sağlıkla kavuştursun

Boyle bir zaman da annenin yaninda olmasini istemen en dogal hakkin bende de sorun olmustu bu durum ama ben acik acik benim anneme ihtiyacim var diyerek uste ciktim kocamda bana destek cikti tabi bu konuda.. oncelikle dogumdan sonra neler olucagi gibi konular illaki aciliyodur araniz da yada siz acik bi sekilde hani lohusa olcaksin yanliz kalamazsin derlerse evet annem yanimda olucak benim zaten benim ona boyle bi zamanda cok ihtiyacim olucak haliyle yanimda olmasini istiyorum diyip bastan vermis oldugun karari belirt ki bisey diyemesinler..

Doğum yapacak olan sen olduğuna göre kimin kalacağınada sen karar verirsin
Açıkça söyle hastanede yanımda annem kalıcak sonrada gündüzleri ben anneme gidicem eşim evde olduğunda evde kalıcam 1-2 ay böyle geçicek diyebilirsin

zten annem hastane dışında bi sokak altımda olduğu için hergün gelir geride gider kalmaz yni. ama kayınvalidem ile 15-20 günden fazla kalmak istemiyrm 1 ay 40 gün falan inanın çekiniyrm nasıl dicem die

Boşuna hiç kırmadan diye uğraşma
Gelme dersen kırılacak gel dersen işine gelmeyecek
Kv dediğimiz topluluk böyle konularda anlayış ve toleransına sahip değil
benmki dünden razı kalmaya yalnız. bende zaten kalmasın demiorm 15-20 günden fazlası için kabullenecek kadar raht değilim. e kayınbaba var bide düşünün hergün akşama ne bilim bilemiyorum vallahi ne diyeceğimi

Annecim ben rahat edemiyorum diyeceksin
Sizinle ilgili değil diye kendi duygularını öne çıkaracaksın
Sizinde yorulmanızı istemiyorum deyip birde güzelleme yapacaksın

yani çok dobra bi kayınvalidem olduğu için bunu dediğimde çok ters bi tepki alırım ben malesef. o yüzden bari 15-20 gün kalsında sonrasında ben kendimi idare ederm annem gelir yine kv gelir arada die düşünüyrmda bunu bile nasıl izah edicem die düşünyrm

Ben eşime söylüyorum direk, o hallediyor. Kendi ailesinden o sorumlu olmalı da bence. Eşiniz anlayışlıysa sıkıntı olmaz, doğumun zorluğunu kadın çekiyor, kimin yanında rahatsa yanında o olmalı. 2-3 gün kalıp gitsinler. Daha uzun kalınmamalı zaten.

niye korkuyorsun kayınvalidenden yahu? o dobraysa sende dobralık yap açık açık söyle.niye çekiniyorsun.kayınbaba ne alaka o niye gelip kalıyor birde çok saçma.

Annecim ben rahat edemiyorum diyeceksin
Sizinle ilgili değil diye kendi duygularını öne çıkaracaksın
Sizinde yorulmanızı istemiyorum deyip birde güzelleme yapacaksın

zaten uzakta değiliz yani arabayla 10 dk hadi 10 gün kaldı istese hergün gelecek konumda en azından evimde rahat olmak istiyrm akşamları ama anlatabilir miyim bilemiyorum

Dobra ? Dobra olması uysal asi olması onu ilgilendirir hergün doğum yapmıyosun sen neistiyosan o olmalı
İzah edilecek durum yok ortada sana yakın mı uzak mı doğuma kadar görücek misin ?
Görüceksen doğumda annem kalıcak yanımda ondan sonrada bigün avde bigün annemde olucam 1 ay böyle geçecek sende evde olduğum gün gelir görürsün de ve kalk odadan mutfağa banyoya git konu cevap veremeyecek şekilde kapansın
15-20 gün neyapacaksın kvile ? Enhassas olunan dönemler hele normal doğum olmazsa annene gerçekten ihtiyacın olucak ilkzamanlar

niye korkuyorsun kayınvalidenden yahu? o dobraysa sende dobralık yap açık açık söyle.niye çekiniyorsun.kayınbaba ne alaka o niye gelip kalıyor birde çok saçma.
e şimdi evde yemk aş olmucak bizde pişicek haliyle oda gelicek akşam işten yicek içicek vs yani. korkuyuda geçtim huzurumu kaçıyor surat asıyor laf vuruyor

hastanede annen üstünü değiştirirken

bir müsade edermisiniz

bir 5 dk dışarıda beklersenız kızımın üstünü altını değiştireyim falan desin annen

emınım anlayacaktır ,

bu arada 40 gün evinde yatılı kalmazlar yaa sanmıyorum

zten annem hastane dışında bi sokak altımda olduğu için hergün gelir geride gider kalmaz yni. ama kayınvalidem ile 15-20 günden fazla kalmak istemiyrm 1 ay 40 gün falan inanın çekiniyrm nasıl dicem die
Annen gelirse devamli belki kayinvaliden cekinir bize ihtiyaci yok annesi geliyo der :) oyle anlayis yoksa tabi hic cekinme bence simdi cekinip susarsan cocuk dogdugunda cok canin yanar bastan soliyim acik acik en basinda annem yanimda olucak siz yorulmayin de belirt bizi istemiyo falan derlerse istememekle alakasi yok hem annem bana yakin oldugu icin hemde boyle bi zaman da ben annemi yanimda istiyorum en dogal hakkim diyceksin.. boyle seyler yasayarak anlasiliyo ya ben ilerde torunum olursa oglumdan gelinime hic karismam gercekten kizimin cocuguna ilgilenirim yanliz birakmam asla.. ama gelinim annesi olsun ister hakkidir hic bisey demem lohusa hali cok baska bisey insan gercekten annesini istiyo yaninda guc oluyo kuvvet oluyo anneler.. he annesi olmaz o baska bagrima basarim oz kizimdan ayirmam her kosulda her aninda yaninda olurum.. rabbim annelerimizin omrunu uzun kilsin hickimseyi sevdiklerinin acisiyla sinamasin insallah

Zaten hastanede esınız ve annenız kalması lazım. cunku yardıma ıhtıyac oluyor. Evde ıse 40 gun kalamayacağını esınız ızah edecek. Surtusme kavga olmasından daha ıyıdır . 10 gun kalsın yeter o arada mevludude yaparsınız sonrada gıder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…