doğumdan sonra kayınvalide

mantıklı düşünüosunuz birazda eşimde bitiyor sanırım bu akşam bi söylicem eşime düşüncelerimi

işte beni ne kdar bunaltıyorsa bunu bile demek için kafama takıyrum siz düşünün gerisini. dicem eşime bu akşam izah eedicem

Sen kırılma üzülme yeter ki eninde sonunda ya eşin ya kv yada başkası kesin üzülecek canım sen kendi ve bebeğinin konforunu düşün ben iki gün hastanede annemle kaldım evde de çıktığım gün annem geldi duş almama felan yardım etti kv perşembeden pazara kadar kaldı sonra annem arada gitti geldi bnm bı şekilde bebekle yanlız yaşamaya yanlız bakmaya alışmam lazım uzun süreli yanımda kimsenin kalmasını istemiyorum gün aşırı gelin gidin dedim annem geldi gitti kv gelmedi sende böyle söyleyebilirsin

çünkü o şkeilde düşünüp hareket etmz. yalnız bırakmaz biliorum. her daim istediği herşeyde onunla olmak ama ben malesef isteyemiorum bundada böyle olursa burnumdan gelir die korkuyrm
Tamam işte madem kendisi düşüncesiz, sizde onu düşünmeyin neyse onu söyleyin. Doğum zamanlarını burnunuzdan getirecek biri çıkar mutlaka, insanlar hassas zamanlarda üstünüze gelip sizi daha da kötü duruma getirmeye bayılırlar. Umarım iyi zamanlar geçirirsiniz, en mutlu ve en hassas günlerinizde.

bu söylediklerini denicem teşekkür ederim canım çok sağol

teşekkür ederim çok sağolun umarım öyle olur ..

Tutturmuşsunuz bi “Eşimle aram bozulur, kaynana bana laf vurur.” Ne münasebet yahu, ne alaka 15-20 gün? Anneniz yanınızdaysa cümbür cemaat gelip kalmalarına gerek yok. İki üç günde bir gelip görsünler, yeter. Eğer eşin de bunu algılayamayacak kadar odunsa bırakın bozulsun aranız. Elbet algılar o da bunun yanlış olduğunu. Sizin ruh sağlığınızdan önemli değil hiçbir şey.

Tüm arkadaşlarım doğumdan sonra kvden nefret etti. Bu sorundan eşiniz yardımı ile kurtulun.

hastane için kayınvalidene annecim, kendi annem yanımda kalsa daha rahat ederim hastanede o yanımda kalsın deyin, eve geçincede 15 günü geçirince bebeğimle kendim ililenmek kendim büyütmek istiyorum, siz kendi çocuklarınızı büyütmüşsünüz, çocuğuma ve bebekli hayata alışmam için tek kalıyım biraz sen burdayke rahata alışırsam sonradan zorlanırım diye bir konuşma yap bence doğumdan önce, sağ sağlim bebeğine kavuşman dileğiyle

Neden illa birisi kalmalı onu da anlamıyorum. Sezaryen oldum, 2 gece hastahanede eşimle kaldık. Sonra eve geldim, anneler misafir gibi geldi gitti, hatta 5. Gün misafir ağırladım bayram diye doluşup gelenleri. Bir gün yanımda biri kalmış değil, elim kolum tutuyor, bitti gitti.
Bence bunu bir düşünün. Kendiniz de halledebilirsiniz.

Merak etme o kadar kalabilecegini sanmam. Bana da dogumdan once bakariz ederiz dediler 8. Gun basti gitti kaynanam. Annem 5 gun kendisi 3 gun kaldi hemde

Bende ilkinde sorun olmuştu 40 gün geldi kayınvalide nerdeyse 20 gün yatılı ://

İkinci doğumda annem bir hafta kaldı bı hafta sonra annem kaynanamın yanında gülerek kalmamıza gerek yok kalkıp işini goruyir bizim kız dedi ondan sonra da kayhana sesini çıkartmadı

Ama eşinden ilkin de çok ısrarla annesinin kalmasını falan isterdi istemiyorsun falan derdi annesinden yanaydı kısacası

Annemin desteğini yardımını görüp annesinin laylay lom için geldigiji görünce müsaade etmedi bana bıraktı hatta hastanede bile annem e nokursa olsun sen kal annemin kalmasına müsaade etme dedi

Kaynananı bu sözler le kibarca postalayabilirsin ama eşini biraz daha empati yaparak anlatabilirsin sanırım durumu çok anneci değilse anlar ins

Lohusa olan evde yabancı bir erkeğin kalması ne kadar gereksiz. Bu kadın odaya kapanmak zorunda mı?
Bence kp 1 2 gün kalıp dönmeli.

Temmuz sıcağında doğum yaptım. Yattığımız odalar tüm gün güneş aldığı için gece bile hep salonda yattım.
Oğlumu arada odaya yatırsam minicik bebek bile ter içinde kalıyordu. Evde yabancı bir adam kalsa hiç tahammül edemezdim.

Kv yi göndermek istersen "anne sağol sen de yoruldun ben artık iyiyim dönebilirsiniz" diyeceksin.
Daha yumasatılmış hali yok bunun.

Lohusa yalnız bırakılmaz safsatasına başlarsa "ben inanmıyorum öyle şeylere. Dünyada milyonlarca kadın doğum yapıyor bir bizde var bu gelenek" dersin :)

Aslında son paragrafı bu konu ilk açıldığında yapsaydın niyetin şimdiden belli olurdu.

Bu kaynvalideler boy gostermeye ne kadar meraklilar ya. Benimkide kaldi hastanede yanimda aksamdan sabaha kadar horladi bir marifeti olmadi ama lafa gelincede ben kaldim yaninda oluyor. Anneniz gelip kalmaya raziysa uygun bir uslupla soyleyin sonucta hizmete bakima muhtac olan sizsini,z kendi oglu degil. Ben anneme yalvardigim halde gelip kalmamisti yanimda kayinvalidemi dikti basima sirf istirahati bozulur diye. Simdiki aklim olsaydi ikinizede istemezdim esime kalmasini rica ederdim inanin en mantiklisi bu.

Sen istedigin kadar incel o kafasında plan yapmıssa herşeye kırılacak
Lohusa yalnız kalmaz diyorsa mesela annem gelip eşim gelene kadar kalıcak benle e aksamda esim olucak yalnız kalmayacagım zaten diyin mesela

Aşağı yukarı aynı günlerde doğumumuz var. Ben eşimle açıkça konuştum. İkimizin ailesi de uzaktan gelecek. Annem babamı getirmeyecek ilk başta. “Sen eve geldikten sonra babanı çağırırız bir hafta sonra falan gelir.” dedi. Eşime bunu söyledim. “Annem babamı bile getirmiyor bana mahremiyet lazım. Bebeğimle aramızdaki bağın gelişmesi için sakinlik lazım. Baban da bir süre ablanda(görümcem de bu şehirde yaşıyor) kalır. Benim bir memem açıkta gezeceğim açıkçası babalar varken odamdan çıkamam neredeyse saat başı emzireceğim. Ayrıca hastanede annemi istiyorum çünkü ne olacağını bilmiyorum. Annenden bir bardak su bile isteyemezken altımı silip temizle ben kaçırdım diyemem.” dedim. Empati yapmasını istedim. Kendisinin başına gelse benim babamı mı yoksa kendi babasını mı isteyeceğini sordum. Bana hak verdi güzelce anlatınca.

Kv ise bana geçen gün kendi kızında iki kişi kaldıklarını anlattı. Hem kendisi hem kızının kayınvalidesi. Ben de iki kişiye gerek olmadığını, özel oda olacağını anlattım. Annen kalamazsa yetişmezse ben kalırım dedi kapandı konu. Konuşmazsanız herkes istediğini yapar ve sen üzüldüğünle kalırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…