doğumdan sonra kayınvalide

zten annem hastane dışında bi sokak altımda olduğu için hergün gelir geride gider kalmaz yni. ama kayınvalidem ile 15-20 günden fazla kalmak istemiyrm 1 ay 40 gün falan inanın çekiniyrm nasıl dicem die
Ay bune 15 20 günkü 40 gunmu. Şuan şoke oldum ne işi var okadar ben rahat edemem ya 1 gün duramıyorum okadar gün.....

Ben konu arasında söylemiştim annem gelir kalır bir hafta da sen gelirsin sonra da kimseyi istemiyorum kendim bakacağım alışmamız lazım bebekle birbirimize diye anladı zaten herkes zaten çok da kalmaya niyetli değildi. Ayrıca Doğumda en doğal şey annenin yanında durması kendini toparlanman için çünkü mahremiyet de var işin için de annenizin yanınızda daha rahat olacaksınızdır

Benimki 1 ay önceden gelcem dediğinde bile ne gereği var diyordum meğer benimkinden daha beterleri varmış, bu kv lerin kalma isteği nereden geliyor böyle merak ediyorum doğrusu :)

Ben ettim siz etmeyin herkes varken direk konuşun isteklerinizi dile getirin. Aksini yaparlarsa ben böyle demiştim siz de kabul etmiştiniz deyip karşıyı bozun... yoksa ortada suçluk bir durum yokken size suç kalır

Benimki 1 ay önceden gelcem dediğinde bile ne gereği var diyordum meğer benimkinden daha beterleri varmış, bu kv lerin kalma isteği nereden geliyor böyle merak ediyorum doğrusu :)
Bende hiç anlamıyorum gerçekten

Kendi kızı hamileykende oyle yapmişti
.kızı 4 aylık hamileydi yanına gitti çocuk 1buçuk yaşina gelene kadar kaldı yanında

Bunda da öyle olcak zannediyo ama rüyasında görür

Bunları eşinle konuş kv ile konuşma
Çünkü onlar hep bildiklerini okur ondan sonra eşinle de papaz olursun
Üzülüncede sütün kesilir, programı eşinle yap kayınvalidemin eşini kandırmadan

Açıkça söyleyeceksiniz, annem kalsın daha rahat hissederim diye. Ben öyle yapmıştım. Benim kayınvalide de hiç sorun çıkarmadı. Meğer dünden razıymış sonra da ben yardım lazım demeden hiç gelmedi kendiliğinden

Benim doğumumda kırk gün annemle babam kalacak yanımda ,kv yakın oturuyor normalde gelip gitmezler ama bizim dünürler birbirine bayıldığı için,ciddiyim iyi geçiniyorlar muhtemelen maaile olucaz. İlk doğumda ben de sizin gibi pek kimseyi istemem diyordum ama doğum sonrası mümkünse insana inanılmaz ihtiyaç oluyor. Şimdiden onu istemiyorum bunu istemiyorum demeyin bence süreç bi başlasın gerekirse müdahale edersiniz.

17 gun oldu doğum yapalı kv yeni geldi. Öncesinde annem vardı. Aranız nasıl bilmem ama ben ikisinde de çok rahat edemedim en güzeli toparlaninca yalnız kalmak gerçekten. Yoksa gerçekten ızdırap oluyor eşinize anlatın evde kp olacak bebeği sık sık emzirmek gerekecek hadi bebeği al başka odaya git. şöyle bi uzanayim diyemiyorsun. Artı kanama olacak insan rahat olmak istiyor. Ve psikolojik olarak zor bi dönem olabilir

Şaka gibi gerçekten :) ben 4. Ayımdayım ve kimseye ihtiyaç duymuyorum, kalmasındaki amaç neymiş anlamadım doğrusu. İlginç. Aman tavrını belli et

yahu ben burda gordum bu kayinvalidelerin kalma arzu istegini dogumdan sonra. olurda Rabbim bebek nasip ederse kimse kalmasin evimde, maximum uc gun bilemedim bes gun, oda kendi annem. Allahin izniyle hallederim sonrasinda. annemin kendine gore duzeni var, kaynana can atar gelmek icin ama hic onun stresini cekemem (yurtdisindayim), acik acikta ‘istemiyorum gelmeni, bebegin uc ay mevludu oldugunda gelir kalirsin uc hafta’ diicem. zaten dedigin gibi dort ay bi dogum iznimiz var, ondada kendi basima ogrenmek yapmak istiyorum herseyi Allah kismet ederse. soyle, ben yanliz kalmak istiyorum de, kirilirsada onun sorunu napabilirsinki sanki. kocanda karisamaz bu duruma. pardon da yani lohusa olan sensin sonucta.

15-20 gündem fazla kalamam demişsiniz ama çok sevsenizde en fazla tahammül edebileceğiniz 2 gün. Ben normal doğum yaptım iç ve dış dikişim olmasına rağmen ertesi gün ayaklandım her işimi kendim hallettim ilk gün annemi evine gönderdim iyiyim diye ama kv ile altlı üstlü olmamıza rağmen gündüz geldi akşamları eşim gelince yine geldi gece 1 e 2 ye kadar gitmedi esir aldı. Yanında oturmaktan dikişlerim malesef şişti canım cok acıdı oysaki iyidim. Ben oturmasam gitsem yatsam eşim bırakıp gelemedi , hiç yanlız bırakmadı eşimle istemeden de olsa uzaklaştık benimle ilgilenemedi bu da moralimi cok etkiledi. Baktım olmuyo gündüzleri geldiğinde kapıyı açtığımda bebek uyuyo bende yanında yatıyorum odadan cıkamıyorum dedim, yatak odama girilmesinden hoslanmadıgımı bildiği içinde gelip uzunca durup yanımda oturamadı görüp gitti. İki gün gelmedi uzandım dikişlerim iyileşti şişi indi. Şimdi hep yatak odasındayım diye gündüz gelmiyo aksamda gelip gidiyor zaten. Diyecegım o ki sana faydası olacak olsa bile istemedende olsa eşinle arana mesafe girebilir ve o dönemde uzanıp dinlenmeye ihtiyacın cok olacak kendin yanlız kalmak isteyeveksin .

Emzirirken arkadaşımın kayınpederi dan diye odaya girdi, ondan sonra ben çok korktum valla. Ben göğsümü açamıyorum rahat edemiyorum de eşine.

2 yaş mı yok artık allah korusun. ben maksimum 15 gün diorum ondada nasıl dicem die düşün dur yanii

Emzirirken arkadaşımın kayınpederi dan diye odaya girdi, ondan sonra ben çok korktum valla. Ben göğsümü açamıyorum rahat edemiyorum de eşine.

benm kp öyle biri değildirdi her ne kadar öyle olmasada evde yabancı birisi sonuçta rahat edemem ki. valla ne bitmez çilemiz var

yok ben ayrım yapmıorm onu bunu istemiorum die ama ben 15 günden snra kalmasınlar en azında gidip gelsinler evlerine diorum gece mahremiyeti var e ben bide kendim alışmak istiyorum çocuğuma o yüzden

haklısınız bi laf arasında söylemem lazım galiba ama önce eşimle konuşurum empati yapmasını sağlarım

konu geçse laf arasına sıkıştırıcamda geçmiyor bi türlüü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…