Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tekrar söylüyorum ilk hafta bebegin gazı olmaz (nokta)
Bebegi 2 saatte bir emzirmemin sebebi kilo alması için 4.aya girdimizde kendi uyanmasini beklerim ama şimdilik boyle devam ediyorum

Bebeğin midesi ne kadar ki tüm gece tok tutsun onu
Iyikide anlattiğim gibi yapmişim bebegimin maşallahı var 3 aylık olmasina rağmen bayaği bi önden gidiyor 5,6 aylik zannediyor herkez

Amin inşallah dediğinizi dikkate alacağım
Babam vefat etti maalesef annem de çok sakin bir insan istese de onun ayarında olup karşılık veremiyor

Tarafların hepsi suçlu. Hem yardım istiyorsun hem de yardım teklif edilince pek yanaşmıyorsun. Reddederken açıklama yapabilirdim kayınvalidene güzelce. İkincisi kardeşleriniz ya da anneniz yok mu yardım edecek? Kayınvalide tek yardım edecek kişi miydi onu anlayamadım. Eşinizin yaptığı tabiki hoş değil yeni Doğum yapan insana bu tarz davranışlar , yeni Doğum yapmasa da ailenizi araması şikayet etmesi kabul edilemez. Kayınvalideyi şikayet ettiği için o şekilde haksız buldum. Ama kadın rahat edemediği için evine gidip duş almak istemiş olabilir. Belki çamaşır yoktu yanında. Sonuçta hastaneden gelmiş o da yanınıza.

Eşiniz ve kayınvalideniz terbiyesiz insanlar. Anneniz gelemez miydi yardıma ? Bir kayınvalideyle en çok tartışılan yer doğum sonrasıdır ve mümkünse doğumdan sonra asla ama asla kv getirilmemelidir.

Katılıyorum ama malesef genellikle kv ler ve eşler sanki sadece onların çocuğunu doğuruyormuşsunuz. Ve onların sizden daha hakkı varmış gibi düşünüyorlar. Birçok annenin hevesi kursağında kalıyor. Kvler defalarca yaşadıkları mutlulukları tekrar tekrar yaşamak haklarıymış gibi empoze ederken oğullarına, bunun annenin ilk mutluluğu olduğunu hesaba katmıyorlar. Dahası bence farkındalar ama bilerek yapıyorlar. Çok üzücü.

Yolu yok arkadaşım, ya arayı düzeltecek ya da boşanmaya kadar gidecek.

20 gündür kavga ediyormuş , ne geçiyor eline ?

Bu durumda bile annesini destekleyen eş pardon koca terapiye mi gidecek ?

Çok katlılıyorum. Keşke ben de daha çok kucağıma alabilseydim. Belki daha huzurlu çocuklar olurlardı diye düşünmüyor değilim. Benim bebeklerim ikiz. Ve ben o halde hep yalnız bakmak istedim bu sebeplerden dolayı. Ama eşim annesini sevmediğim için böyle düşündüğûmü, annesinin yardım isteğini geri çevirdiğimi ima edince kabul ettim. Ama hiç iş yapmadım o varken. Evi de o temizledi. Yemeği de o yaptı. Ben hep çocuklarımla ilgilendim. Sütüm azalınca uzandım uyudum çoğalırdı uyuyunca. Ama sanırım kv bundan rahatsız oluyordu. Adı üstünde yardıma geldi. Ben iş yaparken o süt sağabilseydi o zaman hiç gocunmadan yapardım kendi evimin işini. Ama o çocukların ihtiyacı olan kişi anneydi o zaman. Babanne değil. Hiç pişman değilim. Bi daha doğursam ve bi daha gelcem diye tuttursa aynısını yaparım. Ama yine de içinde kalıyor insanın lohusayken yapılan muamele.

Elbette öyle , ancak sıkıntılı bir evliliğe çocuk getiren anne babalar öyle kafaları estikçe , ya da olaylar yaşadıkça sürekli kavga edemez, hakları yok.

Taviz verecek ya da bosanacak , yolu yok. Yok gerçekten yok.

Sürekli.kavga ediyorlarmış 20 gündür ve haklı gören yok kadını. Ne yapsın , devam mi etsin kavgaya.

Aynen. Kv için belki de sayısız torunlardan biri. Ama konu sahibinin ilk göz ağrısı. Ben kv me çok kızardım bu konuda. Sen kaç tane doğurup büyütmüşsûn. Başka torunun da var. Senin için yeni bişey değil. Ama benim büyûk bir ihtimalle ilk ve son doğumum. Bir daha bi duyguları yaşayamicam belki de. Bırak da bir tadını çıkarayım. Yarışırdı benimle. Dahası biri senin biri benim derdi. Daha da dellendirirdi beni.

Size helal olsun diyorum öncelikle sezaryen yapmış biri olarak. Bana annem 20 gün kadar baktı sağolsun o acıyı sıkıntıyı yaşayan bilir ki siz kendiniz idare etmişsiniz bu sürede.. lohusalık döneminde benimde eltim ve kayınvalidem le sorunlarım olmuştu çok zor oluyor öyle sorunlar ama geçiyor ben kafama takıp en güzel anlarimı zehir etmiştim ama şimdi bebegim 2 yaşında ve o günleri hatırlayınca keşke düzelecek olaylar için o güzel günlerimi zehir etmeseydim bebeğimi daha çok aklıma kazısaydım diyorum. Bebeğinize odaklanin ve sadece kendinizi ve onu düşünün her sorun ve tüm olumsuzluklar geçecek siz anın tadını çıkarın. Şükredin yavrunuz yanınızda sağlıklı en büyük mutluluk bu. Sağlıkla kalın..

Bence eşler hep oda servisine alıştıkları için anne bebeğiyle meşgul olunca kendilerinde sorumluluk hissedip strese girip mızıkçılık yapıyorlar. Hatta bazıları anne ev işlerinden kaçmak için bebekle çok ilgileniyor gibi hissediyorlar. Annelerini de özellikle yanlarında istiyorlar ki kendilerine düşen görevleri anneleri üstlensin. Onlar da seve seve yapıyorlar zaten. Hiç benim oğlum baba oldu artık bi zahmet sorumluluk alma vakti geldi demedikleri için, dahası yuppie oğlum evlendi ama yine yeniden bana muhtaç diye için için sevindiklerinden olan biz gariban lohusalara oluyor. 5 yıl olcak doğum yapali her böyle konu okuyuşumda kan beynime sıçrıyor.

Valla bende tartışma yaşadığımdan en güzeli kimse olmayacak yanımızda ama bu sefer de çok zorlanıyor insan

20 gündür kavga etmiyorum, sadece kaynanam farklı konularda her fırsatta tartışma çıkarma çabasında olduğu için ve hâlâ çocuğu istediği kadar kucağina alabiliyorken vermediğimi iddia ettiği için sorun yaşıyorum. Elimden geldiğince tartışmadan gurültüden kaçınma derdindeyim huzur istiyorum açıkçası. Ama sonu gelmiyor tartışmasam bile bi noktada dönüp dolaşıp aynı kavgaya dönüyor olay. İlk günki kavgada bile 1 yıl önceki tartışmaları hortlattı kendisi varın siz düşünün. Eşimin yeri geldi beni savunduğu zamanlar da oldu ama çoğunlukla annesinin gözyaşları baskın geldi. Kendisi dedikodumu yapıp bundan dolayı kırginlığımı belirtmeme bile kavga çıkarmış insan. Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.Belki dışardan olaylari büyüten ben gibi görünüyorumdur hak veriyorum sizlere de. Ama sabredilecek gibi değil gerçekten. Kaynanamın bu yüksek sesle tartışmaları yüzünden boşanmayı da düşündüm fakat daha kızım dünyaya yeni gözlerini açtı belki babası ona olan sevgisinden dolayı bir miktar daha olgunlaşır diye düşündüğümden acele edip kızıma karşı da bencillik etmek istemiyorum.

Her olumsuzlukta içimi ısıtan zaten bebeğimin varlığı, çok şükür Allah ona yetebilecek gücü bana verdi belki de büyük bir depresyona girmeyişimin nedeni bebeğimle kendim ilgilenmemdir.

Çorba içmeye gitmeleri dışında yanlış düşündüğünüzü , buyuttugunuzu düşünmedim, söylemedim.

Demek istediğim, yeni bir bebek gelmişse dünyaya ona karşı sorumluyuz.

19 gündür kavga ediyoruz diye söyleyince , ben de buna gerek yok içinizde büyütmeyin. Unutmaya çalışın diyorum.

Çözümü yok kavganın çünkü eşiniz aileci. Ömrünüz tükenir , söz tükenir anlamaz.

Mesafe koymaya başlayın.
Ben doğumumda sizin yaşadıklarınızın çok çok azını yaşadım ama o kırgınlıklsr içimde.
Ben kayınvalideme ve kayınpederime mesafe koydum. Eşime de dedim bana asla ısrar etme. Sen naparsan yap beni zorlama. O günden beri bayramdan bayrama ararım yılda üç dört kere gideriz, komşu illerde olduğumuz halde. Onda da mümkün mertebe uzak duruyorum sohbet etmiyorum. Bir süre sonra pes ediyorlar. En azınfan onlarda bize mesafe koydular. Haftada bir torunlarıyla görüntülü konulurlar o kadar.
O dönem kalp kırmasalardı böyle olmazdı.
Yapacsk bir şey yok.
Dillendirmeden çaktırmadan mesafe koy.

Haklısınız ne kadar anlatsam sonuc değişmeyecek sonuçta eşimin annesi ve ona da sırtını dönemez hak veriyorum. En iyisi dallandırıp budaklandırmasına fırsat vermeden kavga gürültü olmadan,yavaştan mesafe koymak sanırım

Eşimle konuştum beni zorlamaması için, zaten zoraki samimiyet daha da batırıyor işleri. Umarım bu sefer mesafeli olmama müdahele etmez. Biraz aceleci hemen unutulsun, ortalik düzelsin istiyor eşim; eşime olan sevgimden ve saygımdan alttan aldım hep ama bu sefer kararlı olmam daha makul olur sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…