Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizde ablamın kv.siyle benzer durumlar yaşamıştık ilk torun heyecanını batırmıştı. Saçma sapan şeylerden kavga bağırış çıkarttı hiç sevmem kendisini zaten ama biz hiç yalnız bırakmadık ablamı. Bu kv ne ister mutlu günlerden ya anlamıyorum tabiki annesiyle kalacak bebek o bağı senle mı kurdu 9 ay boyunca sanki kendileri hiç doğurmamış gibi davranıyorlar. Siz kafanıza takmamaya çalışın ve bebeğinizi düşünün onun size htiyacı var gereksiz dış etkenler yüzünden sütünüz etkilenmemeleri birde kendi aileniz gelebilirse yanınıza gelsin en azından destek olunur moraliniz düzelir.

Bu konulari okuyunca cok üzülüyorum ya.. sen onca sanciyi cek dokuz ay tasi ve sevincini maf etsinler. En korkunc olani da esinin HIC yaninda olmamasi ve annesini tutmasi.. Böyle kütük adamlar baba olmayi hiiiic haketmiyor ya gercekten yazik size böyle ömür mü gecer... Niye size böyle davranilmasina izin veriyorsununz? Hic mi degeriniz yok?

O bebeğin annesi kimse onun dediği doğrudur , yaptığı uygundur ..
Büyüklerimiz sağolsunlar lohusa bakmak için gelip türlü sıkıntılar çıkartıp gidiyorlar ekseriyetle .
sizin için kötü bir tecrübe oldu bu. İkinci bir bebeği isterseniz nasıl davranacağınızı kiminle kalacağınızı buna göre seçersiniz
İkinci doğumumda evde kimsenin kalmasını istemedim, o günleri anarken o kadar huzur doluyorum ki anlatamam ... no kayınvalide , no stres :))

Bu durumda bile annesini destekleyen eş pardon koca terapiye mi gidecek ?

Sevgili 1sen böyle bir kocadan boşanmak lazım aslında.
Ama boşanmamak için bunun çözümü lohusa bir kadının alttan alması, üstüne bağıran bir kaynanaya anlayışlı olması değildir.
Cinnet geçirsin olay tamam.

kayınvalideni çağırmayacaktın doğumdan sonra. Kendi annen yok muydu. Bi faydası olsa sonraki zamanlarda başına kakarlar zaten.

Her zaman alttan alsın demiyorum ki , o gün olan tartışma orada kalsın diyorum.

20 gündür anlatamamış kocaya , bugünden sonra tekrar tekrar açsa ne olacak ki konuyu.

Bana yaptığını haksizligi kendi ruh sağlığım için arkaya atıyorum , bir daha olursa bunu affedemem ona göre davranırım değip konuyu kapatmak zorunda.

Bakın gerçekten bir evliliği çatlatan en önemli nedenler , cozulememis sorunlar ve sürekli gündeme getirmek .

Ben şimdilik en azından çokta büyük olmayan bu meseleyi kapatmasindan yanayım.

Al bendende o kadar

Benim isteğimi soran olmadı ki benim hevesim var ben kalcam diye tutturdu hastanede de evdede. Eltimde kalmadı yine olaylar olmuş ilk günden vermedi etmedi davası onlara da yapmış sanırım kendi elleriyle mahfettiğinin farkında değil.
kayınvalideni çağırmayacaktın doğumdan sonra. Kendi annen yok muydu. Bi faydası olsa sonraki zamanlarda başına kakarlar zaten.
Ben çağırmadım ki ne hastaneye ne eve kendi zorla istedi.
Annem mecburi çalışıyor, izin aldı ancak birkaç gün fazlasını vermiyorlar.
Gündeme getiren ben değilim aslında karşı taraf ama dediğiniz gibi kapansa çok daha iyi olacak

Valla tuhaf ama her kaynanada oluyor böyle şeyler. Anlayışlı olmalılar sen lohusasın ve en alıngan olduğun dönem şuanda. En ufak şeyde bile sinir strese bağlayabilir durumdasın. Bende doğumdan sonra böyleydim ve cok normal. Gelene bebek uyuyorsa uyandırmayın uykusunu alsın diyordum. Telefon edip sorduklarında da uyuyor bebek sonucda napcak başka diyordum. El kadar sabi sevilmez zaten. Uykusu bölündü mü sen uğraşırsın. Eşinde anlayışlı olmalı azcık. Üzüldüm ama hepsi geçiyor

Zaten özellikle bebeği uyandırmaya çalışanlara ayrı sinir oluyor insan. Uyanıksa sakınmıyorum kucağına almaları konusunda üzerinde parfüm ve sigara kokusu yoksa tabii. Ama insanlarımız bir garip anneyi düşünen pek olmuyor. Düşünceli insanlar varsa yanında çok faydaları dokunuyor bi duş almaya bile zaman bulmak çok büyük nimet

Bende çok zor iki lohusalık yaşadım hatta buraya da yazdım daha önce.Konu sahibinin anlattığından bin beterdi benimkide . Elimde olmadan konuyu hiç kapatamadım, sürekli evde huzursuzluk oldu durdu, elimde olmadan gündeme getiriyordum birçok şeyi.Eşimin bana yaşatılanı, kendisinin de yaşattığı şeyi görmesini istiyordum.Çünkü sümen altı edersem eğer bunca ağır şeyi sonu gelmeyeceğini eşimle asla bir aile olamayacağımızı biliyordum.Zaten ben hiç gündeme getirmesem onlar halloldu sanacaklardı ama benim açımdan çözümlenmiş bir şey olmayacağı için evlilik hiç iyi bir noktaya gitmeyecekti.Abartmıyorum yıllarca bu konu yüzünden eşimle tartışıp durduk, bir sürü sıkıntı da yaşadık.Ama sonuç olarak eşim neyin ne olduğunu anladı.Şuanda tam bir aileyiz.Eskiden bunları yapan adam olduğunu bile idrak edemiyorum bazen.Ailemize ve bana çok bağlı ve aile olmanın ne demek olduğunu biliyor.

Kısaca aslında şunu demek istiyorum, her evliliğin dinamiği farklı olabiliyor.Ben gemileri yakarak sürekli bu konuyu gündemde tuttum.Ya aile olacaktık eşimle bu süreç sonunda ya da kopup gidecektik.Göze almıştım açıkçası.Sonucunda ailemiz kazandı ve işler çok çok değişti.Bazen konuyu uzatmak bazende uzatmamak işe yarar bir şey olabiliyor.Çünkü ben haksızlığa uğramış, onca işkenceye maruz kaldıysam eğer ve evliliğin kurtarılabilirliğine inanıyorsam sürekli gündemde tutup gerçekleri eşin algılamasını sağlamaya çalışmakta evlilik için bir mücadele yolu olabilir bence.Kendi deneyimime göre de olabiliyor açıkçası.Eşim bu haksızlıkları hiç görmeseydi onca çabama rağmen zaten evliliğimiz çoktan bitmiş olacaktı.Konu sahibide kendi kişiliğini ve eşinin kişiliğini biliyordur, ona göre ne yapacağına karar vermesi doğru olur.Her zaman meseleyi kapatmak, neyse oldu bitti artık demek doğru yol olmaya da bilir.

Daha kötü şeyler yasamissiniz.

Ve size bir soru ;yıllarca aynı konular hakkında tartisinca mi öğrendi eşiniz gerçekleri yoksa o na da yapıldı, ya da yanınızda yapıldığı için mi gördü.

Erkekler gördüklerinde ya da kendileri yasadiklarinda öğreniyor çünkü.

Kendi adıma ben de görmezden gelip tepeme çıkaracağıma huzurumu bozmayı tercih ettim. İyi ki de bozmuşum.
Şimdi ne zırt pırt gelebiliyorlar ne zırt pırt arayabiliyorlar.
Şunu o dönem çok güzel anladılar, devir değişti sırf kaynana diye büyük diye susup çekmem gerekirse boşarım! O günden beri ona göre davranıyorlar. Zorundalar.
Alttan alsam iyice tepeme çıkacaklardı. Bazı insanlar iyi niyetten anlamıyor.

Gittiler evlerine beni yalnız bıraktılar demiyor ki,yarım saat çıkamaz mi insanlar biryere?Kapı çalsın dursun, sürüne sürüne açmanın lüzumu ne?

Çocuk varken o kadar rahat " bosarım" demeye hakkımız yok ki. Eğer o eve bir bebek geldiyse elden gelen , bazı küçük olayları unutmaksa yapılmalı.

Bu tepeye çıkarmak değildir. Zulüm olmaya başladığında ve daimi olduğunda elbet ssusulmasin ve gemiler yapılacaksa takılsın ancak bu hemen ilk seferde olmamalı.

Çocuğum var diye kendimden ödün veremem açıkçası. Boşansak da annesi ve babası var, isterlerse yine görüşürler.
Bu konuda çekincemin olmadığını bildiklerinden belki de ellerini ayaklarını çektiler.
Çoğu kayın aile ve hatta koca çocuktan sonra bu nedenle gemiyi azıya alıyorlar. Ben bu nedenle çok da alttan alınmasını önermem. Deli deliyi görünce sopasını saklar olayı bazı durumlarda geçerli kesinlikle

Benim kvde iyi niyetten anlamayan cinsten. Eşim aramiş evvelsi gün annesiyle tartışmış konuşmak istemiyor seninle sende konuşma böyle olması daha iyi gibisinden. Biraz biraz farkına vardı sanki. Aslında bal gibi biliyordur da annesinin huyunu neyse.
Gittiler evlerine beni yalnız bıraktılar demiyor ki,yarım saat çıkamaz mi insanlar biryere?Kapı çalsın dursun, sürüne sürüne açmanın lüzumu ne?
Eşim ve annesi çağirdi zaten geldik eve buyrun gelin diye, çağırılmış insana kapı acmamak ne kadar doğru? Kayınvalidemi eşi de götürebilirdi eve gidip akşama kadar gelmedi zaten. Yaşamadan bilemezsiniz 30 dk bazen sizin düşündüğünüz kadar kısa olmayabiliyor evde kücük bir bebek varken.

Kaynananın doğumda ne işi var zaten ben anlam veremiyorum , gelmeyin . Bakmaya gelince bakmaz , sezaryenlıyım bir bardak su vermez ama denetçi olarak gelir hastaneye. Ayak ayak üstüne atar kırk kat yabancı gibi durur. Valla 3. Yü doğuracam dopum yapacağım tarihi bile söylemeyi düşünmüyorum el gibi doğduktan sonra duysun.

Olmamalı zaten de stres yaptırmaktan başka bir işlevi olmadı. Ben eşimle anlaşmıştım birlikte gidelim, doğuma bile girecekti eşim istemişti. Her şeye karıştı doğuma girmesin tek olmaz bende geleyim falan

Bende kayınvalidemle bir yaşıyorum ama çok şanslıyım benim hiç öyle bir problemim olmadı Çünkü ben hamile kaldıktan 1 ay sonra Kayınvalidem de hamile kaldı Ben doğum yaptım Benimki normal oldu 20 gün sonra o sezeryan oldu benim kızım oldu Onunda oğlu yani benim bebeğim Veysel ve şans olmadan kendi bebeğimi sevdi Allah güldü yüzüme yoksa çok kavga ederdim ben de benim eşim de çok annecidir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…