Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen doğurmuşsun kaynanan lohusa depresyonuna girmiş.
Bebekler sadece beslenmek için anneye ihtiyaç duymaz, annenin tenine kalp atışına kokusuna yaklaşınca sakinleşir, rahatlar, manevi olarak huzur dolar. Emmek onlar için çok önemli. Emzirirken teninizle temas etsin. Babaların da aynı deneyimi yaşamadı gerekiyor çünkü bebeğin sizinle iletişim biçimi henüz bu, kalp atışınızla kokunuz. Babanın babaolduğunu anlamasına yardım eder belki?

Son düzenleme:
Eşim bebekle vakit geçirdikçe daha anlayışlı olmaya başladı gibi geliyor zaten izinleri bitmeden önce bolca birlikte vakit geçiriyorlardı emdikten sonra.

Yaa bu kaynanalar hepmi boyle aynisini resmen kardesm yaşadi kiz dogum yapti bebek agliyor ver ben susturiyim ve ben tutuyim diye diye kiza bebegi vermedi eve geldi yeni dogmus bebek surekli emmek istiyor kaynanasida uyuyordu kalkti uykudan ver sen cok yoruldun ben meme veriyim yalandan emsin dedi. Aaaa dedm ne diyosun kardesm sakin duymamis olayim öyle sacmalikmi olur dedi.
Hergun kardesime gelip yemek yaptirdi yedi icti bebegini kucagina vermedi artik kiz bi gun surat asmis gtmis mutfakta esine niye surat asiyo diye konusurken kardesm bagirmis yeter demis yuzume konus esimi mi dolduruyosn bana filan demiss.
Ayy kendimi kaptirdim neler anlattm dahasida var yani bunlar hep boyle hep gercekten en iyisi uzak durmak bu yasadiklarinizida cok dile getirmeden unutmaya calismak.

Kendi akrabam olmuş olsa uzak durmak kolay olurdu da eşimin annesi olunca tek başına kendi kararı yetemeyebiliyor insanın. Ne kadar kötülük etmiş olsa da kızımın babaannesi o da görmek isteyecek torununu bunu engellemek hoş olmaz o sebepten de uzak durmak mümkün olmuyor, burada dengeyi bulmak eşime düşüyor aslında

Hayir uzak durmak derken gorusmemek degil tabiki gorusuceksiniz torununu görecek ama araniza mesafeyi koyunki her defasinda esinizi size karsi doldurmasn.
Bu son olmicak bidaha yapicak bunu oyle oluyor cunku. Dedigin gibi esine dusuyor kavga etmeden guzellikle herseyi esinle konusursan anlicaktir ve dengeyi kurabilir (insallah)

İnşallah tek çozüm yolu bu zaten çirkinleşmeden güzellikle hallolabilirse harika olacak hepimiz açısından en çok da kızım açısından.

Eşiniz bir günde böyle olmamıştır eminim niye daha düzeninizi oturtmadan çocuk yapıyorsunuz. Yazık en güzel günün maffolmuş ama kv dıye de size 7 24 bakmak yanınızda durmak zorunda değil ki kadın tabi yemek yicek duş alıcak. Eşiniz de daha çocuk gibi hemen aileyi arayıp şikayet etmek nedir. Bende çok sancı cektim ve sezaryan oldum agrım olmasına ragmen hep yürüdğm toparlıyım hemen dıye yatarsanız gec ıyıleşirsiniz. Eve geldiğim andan itibaren hep ayaktaydım 2 büklüm dolaştım kimseye minnet etmedim dikişliyiz diye de abartmadım hiç vr nıye 2 3 gün aç kaldınız onu anlamadım yemek mı yapmadılar neden siz 2 dilim ekmek peynır zeytın yemediniz. Burda hepiniz suçlusunuz.

Çok açık yazıcam .iktir et kocanla kaynananı bebeğinin keyfini çıkar bırak kendi hasetliklerinde onlar boğulurken sen çocuğunun gelişimiyle ilgilen kocan da aklını başına devşirirse ne ala devşirmese kaçırdığı günlere yansın..ama sende abartma 2 sezeryan geçirmiş biri olarak akşamına yemeğimi yardımcılar olmasına rağmen kendim pişirdim ne o öyle sürünerek kapılara gitmek felan

Gelinleri dogum yapinca bu kayin ailelere ne oluyor anlamiyorum cidden. Neyin kinini garezini kusuyorlar aceba. Daha dunyaya gozunu yeni acmis bebegin babaannesinden cok annesine ihtiyaci vardir tabi isterseniz hic vermezsiniz. Neyin kiskancligi bu anlamiyorum. Ne haddini bilmeyen insanlar var hey yarabbim.

9 ay karninizda tasiyip onu koruyup kollamişşıniz haliyle dogdugu zamanda koruma icgüdüsü yasamaniz cok cok normal.
Benim eltimin bebegine gormemisler gibi saldirmislardi hic unutamiyorum o sahneyi eltimde haliyle cok hircinlaşmisti. Illaki oluyo boyle seyler siz uzmeyin tatli caninizi bebişinize bakin ❤

Aradaki mesajları okumadınız sanırım 7/24 bakan olmadı daha ilk günden bir dakika bile yardimcı olmadı yemek yemesi duş alması değil yani esas problem, o kadar bebek bebek diye kıyameti koparıp torunuyla zerrece ilgilenmezse bir insan 20 günde 2 3 gece gelip kalıp hepsinde de gelir gelmez uyuyorsa ne faydası olabilir? he şu da var yanımda olmadi diye de şikayet etmiyorum ben başımın çaresine çok güzel baktım. Benim sorunum ilk günden böyle bir çirkinlik yaşatması. ilk gündrn beri bebeğime ve kendime kendim baktım iki büklüm bi halde olmama rağmen sezeryan doğum sonrası istiharahat önemlidir iyileşme açısından ben günde 2 saat uykuyla ne kadar iyileşebilirdim?
Hiç yatmadım emin olun benim kadar ayakta kalan az insan vardır sezeryan sonrası. Aradaki mesajları okuma fırsatıniz olmadı sanırım, herkesin ameliyat tecrübesi farklıdır. Tek başına desteksiz yattıgim yerden kalkmak benim için tam anlamıyla işkenceydi tarif edemem. Yattığımda kalkmak için önce dönüp dizlerimin üzerinde doğrulmaya çalışıyordum ilk günler insan hayatında böyle bir durum yaşamadığından nasıl ayağa kalkacağını kestiremeyebiliyor benim gibi. Sezeryan öncesi sancı çekmiş olmak çok yordu vücudumu belki bunun da etkisi olmuştur. Hayatımda ilk kez serum yemiş ilk kez ameliyat geçirmiş biri olarak belki de vücudumun tepkisi daha ağır oldu. Yani sebebi her ne ise bilmiyorum benim sürecim çok zorlu idi abartmıyorum düşündüğünüz gibi. Benim hiçbir yardımcım olmadı ilk günden beri kendim çabaladım; bebeğimle de kendimle de ve evimle de ben ilgilendim.

Öncelikle siz lohusasınız.Ve emziren bir annesiniz.Stres sıkıntı yapmayın.Kaynanan konuşsun konuşsun dursun.Görmezden gel.Bunları düşünüp düşünüp kendini strese sokma.

Hastanede çorba içmeye gittiler,evde de yarım saat yalnız bıraktılar öyle mi???Piremses falan mısınız?Ne bu naz?
Ay bu nasıl bir yorum Allah aşkına? Kadın ameliyat olmus farkında mısınız? 21 saat sancidan sonra. Birseye ihtiyaci olur uzanmak ister,susar,veya acıkır yerimden kalkamadim diyor. Ne piremsesligi . Kim olsa yalnız bırakmaz yani.

Kaynanan konuşurken çıkar kulaklığını tak kulağına. Müzik dinle. Ayrıca o zAten sana bakmaya gelmemiş ki. Torunu seveyim seveyim sonra da gelin bana baksın demiş

İnsanın en özel zamanlarını burnundan getirenlerden nefret ediyorum! Kaç kez yaşayabilirsiniz ki bu duyguları? Bir anne olmuş ama empatiden öyle uzak ki kayınvalideniz. Kendi yaşadığı zamanları unutmuş bebeği kaçırdığınızı düşünüyor. Kaçırmak derken ayrıca?? Bebeğiniz sizin, onun size ihtiyacı var. Kokunuzu duydukça rahatlayacak. Sevmek isteyebilir elbette ama sırasını beklesin bir zahmet! Siz de zaten vermişsiniz. Eeee... Bu kavga kıyamet nedir o zaman? Okurken ben bile sinir oldum bir de siz lohusasınız. Lohusa psikolojisi diye bir şey var. Sizi böyle üzerken o çok sevgili torununun sütsüz kalabileceğini aklına getiriyor mu acaba? Sütünüz kesilse bunun hesabını kim verecek? Ya o eşiniz? O annesinden daha suçlu benim nazarımda. Annesi böyle bir terbiyesizlik yaptığında haddini bildireceğine gücü size yetiyor. Çünkü alışmış sizin alttan almalarınıza. Size bir şey söyleyim mi; ben de doğumumun ilk gününde annem ve görümcemin aralarında geçen ufacık tatsızlıktan dolayı lohusalığımı burnumdan getirdi eşim. Ablasından özür dilemem için baskı yaptı. Surat astı. Normalde doğumdan sonra annemlerde kalacaktım bir süre ama olaylar böyle olunca eşim annemlere gelmek istemeyince bebeği de göremediğini bahane etti ve evimde kaldım. Kendi kendime toparladım eşimin annesi babası kaldı 1 hafta yanımızda. Tabi ki annemin yerini asla tutmadı. Diğer gelinlerim de doğum yaptı ama hiç böyle olmadı diye laf soktular vs vs... Ama hiç unutamıyorum da o günleri, affedemiyorum da... Bugün eşim melek olsa benim lohusalığımı bu hale çevirdiği için kendisini affedemeyeceğim. Aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Siz de baştan koyun tavrınızı. Herkes haddini bilsin. Her şeyden olay çıkaran anneciğini görsün eşiniz de yanınızda durmayı bilsin azıcık... Bebeğinizi sağlıkla büyütün.
Bu arada görüşmeyi kestim ailesi ile, öyle rahat ettim. Söyledikleri sözler vs tartmadan konuşmalar bir yere kadar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…