- 17 Şubat 2015
- 8.870
- 24.472
- 548
- Konu Sahibi jaunerouge
-
Eşim bebekle vakit geçirdikçe daha anlayışlı olmaya başladı gibi geliyor zaten izinleri bitmeden önce bolca birlikte vakit geçiriyorlardı emdikten sonra.Sen doğurmuşsun kaynanan lohusa depresyonuna girmiş.
Bebekler sadece beslenmek için anneye ihtiyaç duymaz, annenin tenine kalp atışına kokusuna yaklaşınca sakinleşir, rahatlar, manevi olarak huzur dolar. Emmek onlar için çok önemli. Emzirirken teninizle temas etsin. Babaların da aynı deneyimi yaşamadı gerekiyor çünkü bebeğin sizinle iletişim biçimi henüz bu, kalp atışınızla kokunuz. Babanın babaolduğunu anlamasına yardım eder belki?
Kendi akrabam olmuş olsa uzak durmak kolay olurdu da eşimin annesi olunca tek başına kendi kararı yetemeyebiliyor insanın. Ne kadar kötülük etmiş olsa da kızımın babaannesi o da görmek isteyecek torununu bunu engellemek hoş olmaz o sebepten de uzak durmak mümkün olmuyor, burada dengeyi bulmak eşime düşüyor aslındaYaa bu kaynanalar hepmi boyle aynisini resmen kardesm yaşadi kiz dogum yapti bebek agliyor ver ben susturiyim ve ben tutuyim diye diye kiza bebegi vermedi eve geldi yeni dogmus bebek surekli emmek istiyor kaynanasida uyuyordu kalkti uykudan ver sen cok yoruldun ben meme veriyim yalandan emsin dedi. Aaaa dedm ne diyosun kardesm sakin duymamis olayim öyle sacmalikmi olur dedi.
Hergun kardesime gelip yemek yaptirdi yedi icti bebegini kucagina vermedi artik kiz bi gun surat asmis gtmis mutfakta esine niye surat asiyo diye konusurken kardesm bagirmis yeter demis yuzume konus esimi mi dolduruyosn bana filan demiss.
Ayy kendimi kaptirdim neler anlattm dahasida var yani bunlar hep boyle hep gercekten en iyisi uzak durmak bu yasadiklarinizida cok dile getirmeden unutmaya calismak.
Hayir uzak durmak derken gorusmemek degil tabiki gorusuceksiniz torununu görecek ama araniza mesafeyi koyunki her defasinda esinizi size karsi doldurmasn.Kendi akrabam olmuş olsa uzak durmak kolay olurdu da eşimin annesi olunca tek başına kendi kararı yetemeyebiliyor insanın. Ne kadar kötülük etmiş olsa da kızımın babaannesi o da görmek isteyecek torununu bunu engellemek hoş olmaz o sebepten de uzak durmak mümkün olmuyor, burada dengeyi bulmak eşime düşüyor aslında
İnşallah tek çozüm yolu bu zaten çirkinleşmeden güzellikle hallolabilirse harika olacak hepimiz açısından en çok da kızım açısından.Hayir uzak durmak derken gorusmemek degil tabiki gorusuceksiniz torununu görecek ama araniza mesafeyi koyunki her defasinda esinizi size karsi doldurmasn.
Bu son olmicak bidaha yapicak bunu oyle oluyor cunku. Dedigin gibi esine dusuyor kavga etmeden guzellikle herseyi esinle konusursan anlicaktir ve dengeyi kurabilir (insallah)
Insallah hersey dilediginiz gibi olurİnşallah tek çozüm yolu bu zaten çirkinleşmeden güzellikle hallolabilirse harika olacak hepimiz açısından en çok da kızım açısından.
Aradaki mesajları okumadınız sanırım 7/24 bakan olmadı daha ilk günden bir dakika bile yardimcı olmadı yemek yemesi duş alması değil yani esas problem, o kadar bebek bebek diye kıyameti koparıp torunuyla zerrece ilgilenmezse bir insan 20 günde 2 3 gece gelip kalıp hepsinde de gelir gelmez uyuyorsa ne faydası olabilir? he şu da var yanımda olmadi diye de şikayet etmiyorum ben başımın çaresine çok güzel baktım. Benim sorunum ilk günden böyle bir çirkinlik yaşatması. ilk gündrn beri bebeğime ve kendime kendim baktım iki büklüm bi halde olmama rağmen sezeryan doğum sonrası istiharahat önemlidir iyileşme açısından ben günde 2 saat uykuyla ne kadar iyileşebilirdim?Eşiniz bir günde böyle olmamıştır eminim niye daha düzeninizi oturtmadan çocuk yapıyorsunuz. Yazık en güzel günün maffolmuş ama kv dıye de size 7 24 bakmak yanınızda durmak zorunda değil ki kadın tabi yemek yicek duş alıcak. Eşiniz de daha çocuk gibi hemen aileyi arayıp şikayet etmek nedir. Bende çok sancı cektim ve sezaryan oldum agrım olmasına ragmen hep yürüdğm toparlıyım hemen dıye yatarsanız gec ıyıleşirsiniz. Eve geldiğim andan itibaren hep ayaktaydım 2 büklüm dolaştım kimseye minnet etmedim dikişliyiz diye de abartmadım hiç vr nıye 2 3 gün aç kaldınız onu anlamadım yemek mı yapmadılar neden siz 2 dilim ekmek peynır zeytın yemediniz. Burda hepiniz suçlusunuz.
Aradaki mesajları okuma fırsatıniz olmadı sanırım, herkesin ameliyat tecrübesi farklıdır. Tek başına desteksiz yattıgim yerden kalkmak benim için tam anlamıyla işkenceydi tarif edemem. Yattığımda kalkmak için önce dönüp dizlerimin üzerinde doğrulmaya çalışıyordum ilk günler insan hayatında böyle bir durum yaşamadığından nasıl ayağa kalkacağını kestiremeyebiliyor benim gibi. Sezeryan öncesi sancı çekmiş olmak çok yordu vücudumu belki bunun da etkisi olmuştur. Hayatımda ilk kez serum yemiş ilk kez ameliyat geçirmiş biri olarak belki de vücudumun tepkisi daha ağır oldu. Yani sebebi her ne ise bilmiyorum benim sürecim çok zorlu idi abartmıyorum düşündüğünüz gibi. Benim hiçbir yardımcım olmadı ilk günden beri kendim çabaladım; bebeğimle de kendimle de ve evimle de ben ilgilendim.Çok açık yazıcam .iktir et kocanla kaynananı bebeğinin keyfini çıkar bırak kendi hasetliklerinde onlar boğulurken sen çocuğunun gelişimiyle ilgilen kocan da aklını başına devşirirse ne ala devşirmese kaçırdığı günlere yansın..ama sende abartma 2 sezeryan geçirmiş biri olarak akşamına yemeğimi yardımcılar olmasına rağmen kendim pişirdim ne o öyle sürünerek kapılara gitmek felan
Öncelikle siz lohusasınız.Ve emziren bir annesiniz.Stres sıkıntı yapmayın.Kaynanan konuşsun konuşsun dursun.Görmezden gel.Bunları düşünüp düşünüp kendini strese sokma.Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak şimdiden kusuruma bakmayın,
Başlıkta da belirttiğim gibi doğumumun ilk gecesi kavga ettik kaynanam ve eşim ile. İçimi dökmek için yazmak istedim sizlere de.
21 saat süren sancıdan sonra açılma olmayınca ve suyum geldiği için mecburi sezeryana alındım. Ameliyattan sonra emzirme faslından sonra bebeğin gazını kaynanam 10 15 dk uğraşıp çıkaramadığı için; anne istersen ver bir de ben deneyeyim dedim kucağıma alınca da bebeğim uyuyakaldı. Ben de bebeğimle hasret gidermek için kucağımda kalmasını istedim. Bu şekilde 3 4 saat kucağımda uyudu. Öğlen 1 de taburcu olana kadar da yatağında yattı. Yani kaynanamın bebekle vakit geçirme şansı oldu bolca. Eve geldik ben eve gideyim duşumu falan alayım akşam gelirim defi eşime. Beni evde yalnız bırakıp gittiler bi yarım saat kadar falan. Sezeryandan sonra bilirsiniz oturup kalkmak falan tek başına oldukça zor bir süreç. Onlar yokken zil çaldı eşimin teyzesi gelmiş zorla kapıya kadar resmen sürünerek gittim. Bu beni 2. Yalnız bırakışlarıydı. 1.si hastanede odada sancı çekerken çorba içmeye gittiler birlikte beni bırakıp. Neyse gece 11 gibi bebeğimi yine emzirmeye çalışırken sol göğsümde biraz durup huysuzlanınca pışpışlamak için göğsüme yatırdim sakinleşince sağ göğsümü de veririm diye. O esnada kaynanam ver istersen ben tutayım dedi ama emsin diye uğraştığımdan vermedim. Bu yüzden gidip mutfakta yüksek sesle söylenmeye başladı. Eşim de tavır aldı sanki özellikle kötü niyetle annesine vermiyorum diye. Bu sebepten kavga başladı ben çocuğu bilerek kaynanama vermiyormuşum vs. Sabah 5bucuga kadar bağırdı ufacık bebeğin yanında bebek de korktu haliyle. Ağza alınmayacak laflar da ekledi bağırışlarına. Yok oğlunun başını yakmış benle evlendirerek, yok ben kötüymüşüm diğer eltimden de. Ki isim okunmasina geldikten sonra yine eltimin dedikodusunu yapmaktan da geri durmadı. Eşimde beni suçlu buldu onunla da büyük bir kavga ettik. En çirkini de gecenin bi vakti kardeşim ve eşini de aramış bıktım ablanızdan diye cümleye başlayıp kendini acındırmış.
Bebeğim şuan 19 günlük, bu güne kadar da kendimede bebeğime de ben bakmak durumunda kaldım. Yeri geldi eşim gececi olduğu için 2 3 gün aç da yattım. Gece yanımda kalmaya gelip uyuyordu sadece.
Daha yeni doğum yapmış bir kadına böyle davranılması çok zalimce, ben bebeğimi 9 ay karnımda taşımışım gün saymışım gelsin diye ki 40+4'de doğumum gerçekleşti. Daha ilk günden çocuk vermiyor kavgası olur mu? Bırakın da hasret gidereyim, bırakın da bebeğim adapte olsun dünyaya annesinin kucağında. Hani 40 gün boyunca gelir hiç vermem o zaman anlarım bu kavgasını ama daha ilk günden olacak şey mi, mahfoldu en güzel günüm.
Aklımdan atamıyorum o günü, hatırladıkça ağlıyorum. Eşim de hâlâ sen haksızsın diyor annesine hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekliyor. Annesi yüzünden boşanmanın eşiğine geldik defalarca bu kavga da dahil. Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum bu hep böyle mi devam edecek, biz ne zaman tam anlamıyla aile olabileceğiz diye düşünmekten yoruldum.
Ay bu nasıl bir yorum Allah aşkına? Kadın ameliyat olmus farkında mısınız? 21 saat sancidan sonra. Birseye ihtiyaci olur uzanmak ister,susar,veya acıkır yerimden kalkamadim diyor. Ne piremsesligi . Kim olsa yalnız bırakmaz yani.Hastanede çorba içmeye gittiler,evde de yarım saat yalnız bıraktılar öyle mi???Piremses falan mısınız?Ne bu naz?
Kaynanan konuşurken çıkar kulaklığını tak kulağına. Müzik dinle.Aradaki mesajları okumadınız sanırım 7/24 bakan olmadı daha ilk günden bir dakika bile yardimcı olmadı yemek yemesi duş alması değil yani esas problem, o kadar bebek bebek diye kıyameti koparıp torunuyla zerrece ilgilenmezse bir insan 20 günde 2 3 gece gelip kalıp hepsinde de gelir gelmez uyuyorsa ne faydası olabilir? he şu da var yanımda olmadi diye de şikayet etmiyorum ben başımın çaresine çok güzel baktım. Benim sorunum ilk günden böyle bir çirkinlik yaşatması. ilk gündrn beri bebeğime ve kendime kendim baktım iki büklüm bi halde olmama rağmen sezeryan doğum sonrası istiharahat önemlidir iyileşme açısından ben günde 2 saat uykuyla ne kadar iyileşebilirdim?
Hiç yatmadım emin olun benim kadar ayakta kalan az insan vardır sezeryan sonrası.
Aradaki mesajları okuma fırsatıniz olmadı sanırım, herkesin ameliyat tecrübesi farklıdır. Tek başına desteksiz yattıgim yerden kalkmak benim için tam anlamıyla işkenceydi tarif edemem. Yattığımda kalkmak için önce dönüp dizlerimin üzerinde doğrulmaya çalışıyordum ilk günler insan hayatında böyle bir durum yaşamadığından nasıl ayağa kalkacağını kestiremeyebiliyor benim gibi. Sezeryan öncesi sancı çekmiş olmak çok yordu vücudumu belki bunun da etkisi olmuştur. Hayatımda ilk kez serum yemiş ilk kez ameliyat geçirmiş biri olarak belki de vücudumun tepkisi daha ağır oldu. Yani sebebi her ne ise bilmiyorum benim sürecim çok zorlu idi abartmıyorum düşündüğünüz gibi. Benim hiçbir yardımcım olmadı ilk günden beri kendim çabaladım; bebeğimle de kendimle de ve evimle de ben ilgilendim.
Bu arada benim de dünya tatlısı bir kızım oldu. Başta doktor yanıldı erkek demişti sonradan kız olduğu ortaya çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?