Doğumumun ilk günü kavga

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben doğum sonrasında eş ailesi ile sorun yaşamayan bir kadın bile görmedim ben dahil :) çorba içtiler kısmında haksızsınız. Siz sancı çekiyorsunuz diye aç kalacak halleri yok. Ben sancı çekerken kendim yolladım başımda bekleyince sancı azalmıyor gidin yemek yiyin diye. Sonrasında da kimseden yardım beklemedim tek kaldığım da oldu sorun etmedim. Evet zor ama oluyor bir şekilde.

Gelelim sizin dibine kadar haklı olduğunuz konuya. Bu kaynana olacak münasebetsiz sabaha kadar size hangi hakla bağırıyor ben onu anlamadım. Siz neden buna müsaade ediyorsunuz? "sesinizi alçaltın bana bağıramazsınız" dediniz mi ağzı yırtılasıca mahluka? Eşiniz size destek olacağına bir de o bağırmış.

Ben de doğumdan sonra üç görümce bir elti ve bir kaynana ile kaldığım bir günde, gelip gidip mememi mımcıklama hakkını kendilerinde gördükleri için (süt kontrolü yapıyor meme uzmanları) doymuyor bu çocuk, şöyle tut, böyle emzir, şöyle yatır diye beynimi yedikleri için minnak bir patlama yaşamıştım. Hassas bir dönem olduğu için de ağladım. Genelde pek ağlamam dolayısıyla eşim bu durumu görünce bana işkence falan ettiler sandı saçma sapan bağırdı hepsine. Rahat bırakacaksınız eşimi diye. Lüzumsuz ve aşırı bir tepki verdi. Gerçi iyi olmuş hepsi kabuğuna çekildi ajsjsjsj. O zaman kızmıştım eşime suyunu çıkardın ne gerek var bağırmaya diye.

Eşinizle bunu konuşun anlayacak biriyse. Anlamıyorsa da kimseden destek istemeyin bebeğinize tek bakmak istediğinizi söyleyin. Kendi aileniz var mı onlar gelse?

Allah bebeğinize sağlıklı, uzun uzun ömürler versin inşallah. Yav daha yeni doğurmuşum hasret gdiermeden Kaynanama neden veriyormuşum bir dur be lafın yorum diye gebermedin ya. Ay ben senin yerinde olsam hiç o kadını düşünüp ye sinirlerimi bozamam. Bak yavrum dünyaya gelmiş ne güzel, Kaynana kimdir ya, eşimin anası bu kadar. Keyfini çıkart anneliğinin, o kadar çok bebek isteyip te sahip olamayan varki. Kimse için bu güzel günlerini heba etme. He vermedim kıskandım loğusayım bilmiyorum böyle Bi psikolojiye girdim de, boşver gerisini ya

Bebeğime ilk günden beri tek bakıyorum zaten eşim gececiyken gece tek kalmayayım diye kalan oluyor sadece; bebeğimin bakımı yine bende tabii. 2 3 gün gece kalmak için kaynanam geldi gelir gelmez de uyudu ya da tvde dizisini izledi :)onun dışında eşim gündüz vardiyasindayken sabahtan akşam 9 a kadar yalnızım sonrasında eşim var.
Bağırırken defalarca uyardım sesini yükseltmemesi konusunda özellikle bebeği etkileyeceği konusunda da uyardım ama dinleyen yok maalesef.

E etkilemez olur mu? Ay bana fenalık geliyor bu doğumlarda kv nin her işin içine girmeye çalışmasından...

E etkilemez olur mu? Ay bana fenalık geliyor bu doğumlarda kv nin her işin içine girmeye çalışmasından...
Keşke gelmeseydi doğumuma o zaman belki normal doğumla dünyaya getirirdim yavrumu. Doktor muayenelerimde dikişsiz olma ihtimali çok yüksek demişti, ne çok sevinmiştim muhtaç olmayacağım diye

Keşke gelmeseydi doğumuma o zaman belki normal doğumla dünyaya getirirdim yavrumu. Doktor muayenelerimde dikişsiz olma ihtimali çok yüksek demişti, ne çok sevinmiştim muhtaç olmayacağım diye

Olan olmuş canınızı sıkmayın buna. Artık bundan sonra mesafe. Mesafe. Mesafe. Kolay olmuyor ama size kolay gelsin inşallah:)

Bana da tuhaf geldi 3 4 saat uyku.
Bebeklerin sekeri düşüyor,uyanamiyorlar kendiliklerinden,hemsire beni uyarmisti sık sık uyandır emzir diye...

Bana da tuhaf geldi 3 4 saat uyku.
Bebeklerin sekeri düşüyor,uyanamiyorlar kendiliklerinden,hemsire beni uyarmisti sık sık uyandır emzir diye...
Uyaran olmayınca öyle bir hataya düstüm maalesef sonra arastirinca dikkat ettim. Şuan zaten kendisi max 1 2 saat uyuyup emiyor hatta günün yarısi emmekle geçiyor diyebilirim. Emme süresine müdahele edemiyorum 50 dkdan fazla emmek istiyor ayırıncada kıyameti koparıyor Düzene girer umarım hergün 2 3 saatlik uykuyla çok zorlanıyorum

Canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin ve anneliğin. Ben sezaryen ile iki doğum yaptım. İlk doğumumun 3. Günü bebeğimin çamaşırlarını elde yıkadım. Kayinvalidem makinaya atmak istemedi. Kendide yıkamada. Eşim ise ben yıkarken beni izledi. Neyse Kayinvalidem esim ile tartıştı ve tartışmayı bana taşıdılar. 10 günlük bebeğimin yanında eşim bağırdı çağırdı , rezillik yani bebeğimi yatağa fırlattı. Annesine ölen öfkesini benden çıkardı. Ben lohusa depresyonu yaşadım ve şeker hastasıyım. Dolayısıyla bebeğim bundan etkilenmiş. Bunu yıllar sonra anladım. Psikiyatrist e götürdüm yavrumu. Bebeklik te depresyon yasamiş dedi. Şimdi destek alıyor yavrum.bunları şunu için anlatıyorum; faturayı bebekler ödemesin. Sen sakın ol sadece bebeğine vakit ayır . Gerekirse hiç konuşma. Sadece bebeğin ve sen varmışsın gibi yaşa. Esin inşallah sana ve bebeğine gereken değeri vermekte geç kalmaz. Bol bol dua et . Lohusalarin duası kabul olur derler. Tekrar hayırlı olsun

Olan olmuş canınızı sıkmayın buna. Artık bundan sonra mesafe. Mesafe. Mesafe. Kolay olmuyor ama size kolay gelsin inşallah:)
Amin inşallah
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, öncelikle geçmiş olsun umarım tez vakitte atlatır yavrunuz. Benim de tek korkum bebeğimin etkilenmesi çünku ufacik stresi bile algılıyorlar. Hamileyken kavga çıkarttığı zamanlarda bebeğimin hareketleri azalıyordu, anne karnında bile tepki veren bebek dışarıda kim bilir nasil etkilenir. Umarım eşim en azından bebeğimizi düşünerek yanında kavga edilmesine müsade etmez.

Gule gule buyutun kuzuyu,50 dakikadan fazla mi,cok degil mi bu sure,dinlenemezsiniz tabii.
Zamanla bir duzen oturtmaya bakin,emzik yapmis sizi küçük yaramaz:)

Bu konuda bile kaynanaya haksiz degil diyenler olmuş şaka gibi. Kadın olay çıkartmış bebeği alamadığı için ama yardıma geldiyse aa hakli o zaman.. Kocanızda kaynananizda ayri alem

Keske kapiyi acmasaydin..kv denede diyecek sey yok.. doguran gelin naz kapris yapan onlar

Tek goguste 20 dk yeterli aktif olarak emiyorsa, yani toplamda 40 dk yeter

Teşekkürlerimi sunuyorum. Bence bebeğinizi kontrol için doktora goturdugünüz zaman bir fırsatını bulup doktora durumu özetleyin ve doktor eşinize bebeğin yanında yüksek sesin olmaması gerektiğini söylesin. Belki ciddiyeti o zaman anlar

anne disinda ilk etapta baba dahil evet herkes dis kapinin mandali bence.

Ya su kocalarinizin organini kiyaslamak ve dogumlarini kiyaslamak eminim biz Turk kadinlarinin isidir. Anladik herkes sezeryan olmusta.. herkesin durumu ayni mi ya? Kadin zaten kac saat sanci cekmiste oyle alinmis doguma.. her sezeryan ayni mi oluyor? Bir kisinin tum dogumlari bile farkli olurken farkli kisilerin dogumlarini kiyas etmeler, baya bi gulunc. Yok premses misin diye sormalar Bu kadin cocugunu tasimiz dogurmus yok o da babanneymis o da beklemismis beklediyse keske o yavruyu dunyaya getiren kadinada azicik o yavrunun hatrina saygi duysaymis. Ne demek yeni dogurmus kadina: oglumun basini yaktim evlendrmeseydim senle?? Al oglunu tepe tepe kullan defol git. Kv olmussun anne olmussun, insan olamamissin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…