Doktor beni odasından kovdu

Kesinlikle hayır olurmu öyle sey haklıyken bile doktordan özür diledimki olay baska safaya gelmesin diye buna karşılık bidaha bana gelme hele dışardaki kesinlikle gelmesin dedi bu sözorda zaten beni çok incitti

Ailemde ve arkadaşlarım arasında doktor ve hemşireler var. Sizin gibi yüzlerce insana maruz kalıyorlar ne yazık ki! Ne güzel akıllar veriyorsunuz öyle. Daha birkaç gün önce bir kadın acile hiç acille alakası olmayan bir konu için geldiğinden kardeşim bilgi vermiş ve yine muayenesi de etmiş. Kadın sırf kardeşim bilgi verdiği için doktor değil misin yapacaksın ne laf anlatıyorsun diye bağırmış durduk yere. Kocası da karısının bağırdığını duyup içeri girmiş daha kardeşim ne olduğunu anlamadan. Sonra ikisi birlikte bağırmışlar. Ne şimdi doktor bunu hak mı ediyor? Ebe olan bir arkadaşım baktığı hamile kadın kocası tarafından dövüldüğü için düşük yaptığını ama kocasının bunu asla kabul etmediği için arkadaşıma ve diğer çalışanlara saldırdığını anlattı. Çocuğum düşmedi siz öldürdünüz diye. Daha bir sürü hikaye. Her gün birileri tehdit ediyor, bağırıyor, üstlerine yürüyor. Sağlık çalışanlarının da iyisi kötüsü var, işini iyi yapanı kötü yapanı var buna katılıyorum. Ama devletin sunduğu 3-4 dakikada bir hasta bakmak olan insanlara "genelde böyleler" deyip kötülemek hakka girer. Kötüsüne kötü deyin, haksızlığa uğradıysanız şikayet edin hepsine çamur atmayın.

Poliklinik odasında yaşananları bir de doktordan dinlemek lazım.Doktor düşmanları toplanmış gene burada
Hayır kesinlikle düsman felan oldumuz yok allah yinede onları başımızdan eksik etmesin ama bazen doktorlarda çare arayan hastaları rahatlatmak yerine yalancı konumuna düşürüp kırabiliyorlar malesef

Zaten hepsine çamur atan yok insanlar karşılaştığı durumdan bahsetmiş burda tabiki hastalarinda iyisi kötüsü hekiminde iyisi ve kötüsü mevcut ama bizim orda hakettimiz muamele o deildi kendisi beni konturole cağırıpta ikinci gitmeme bunu yapmaya hakkı yoktu ben ona ilk gittiğimde durumu anlatmıştım madem o gün sorsaydı kocanmı vurdu başkasımı vurdu diye ikinci gitmemde olacak işmi bu

Kesinlikle hayır olurmu öyle sey haklıyken bile doktordan özür diledimki olay baska safaya gelmesin diye buna karşılık bidaha bana gelme hele dışardaki kesinlikle gelmesin dedi bu sözorda zaten beni çok incitti
Asla size demedim onu zaten sizin konunuzda doktor hatalı ve ben sizin yerinizde olsam o kadar sakin kalamazdim ama sürekli böyle doktorlar var denmesi çok abartı geliyor bana. Her meslekte iyi kötü vardır tabii ki ama gerçekten kötü ve ilgisiz bugüne kadar hatırladığım 2 doktora denk geldim bundan dolayı tüm doktorlar mi kötü diyesim geliyor.

Yok siz zaten ılımlı yaklaşmışsınız. Bu arada geçmiş olsun size. Ancak bazıları yedikleri dayakları hak ediyolar, şiddeti abartıyolar, dertleri dayak değil paraymış tarzı şeyler yazmışlar. Bu düpedüz düşmanlık ve suçu övmek. Bir de bunların yazdıklarını beğenenler var. Bu laflar onlara. Yoksa siz durumu iyi idare etmişsiniz.

Zaten pandemiden sonra sağlık sistemi o kadar bozulduki ölsen bakmıyorlar bile

Bakın bu iki mesaj da size ait.

Şimdi ben de bir hekim olarak hastaların olayları ne kadar çarpıtıp kendilerine göre anlattığını defalarca tecrübe ettiğim için olayı tek taraflı değerlendirmek taraftarı değilim. Ancak sizin bir çok mesajınızda çelişen söylemlerinizi görünce anlattıklarınızı da güvenemiyorum. Olayları taraflı anlattığınızı düşünüyorum.

Bu sizin fikriniz pandemiden sonra devlet hastanesindeki acildeki doktorların bi çoğuda dahil başka hastamıda götürmeme rağmen ilgilenmediler kendi bulunduğum hastenedeki doktorlardan bahsediyorum hastam prostattan ameleyat oldu idrar kanalı tekrar tıkandı idrarını yapamadığı için çatlama derecesine geldi bi sontayı takıpta rahatlatamadılar hastamızı apar topar ildeki doktora götürdük zaten bi de şu durum var bizim burası ilçe olduğu için küçük yer diyedoktorlarda gelmek istemiyor gelincede gitmek için can atıyolar

Geçen sene şu meşhur göz hastanesine gittim. Bir tane kadın doktor sende kronik göz kuruluğu var dedi ve göz yaşı damlası verip beni gönderdi. Halbuki bilen bilir göz kuruluğu çok hızlı müdahale edilmesi gereken, pek çok test yapılması ve göz yaşı kalitesini arttırıcı tedavi uygulanması gereken bir hastalıktır. Tabii kendisi bana bu hastalığın nasıl bir şey olduğunu, neler yaşayacağımı falan hiçbirini anlatmadı bi de burası özel. Neyse sonrasında ben de aynı hastanede birkaç doktora daha gittim çünkü bu hastalıktan anlayan doktor arıyorum. 6 ay sonra tekrar kendisine gittim. Bilgisayarın kayıtlarında görmüş bana bağırmaya başladı. Ona niye gidiyorsun boşa vakit geçmiş siz her şeyi biliyosunuz zaten falan gibi abuk subuk konuşmaya başladı baya da bağırarak yani ve ağzımı açıp tek cümle bile söylemedim. Halbuki kendisi bana teşhis koyup düz göz yaşı damlası verip gönderdi geri gel falan da demedi, sevk etmesi gereken yerleri falan da söylemedi dümdüz başından attı. Ve sonrasında beni muayene de etmedi başka doktora yönlendirdi.

O sıra yine bi doktora şiddet olayı vardı doktorlar grevdeydi falan cevap verip üstüne gitmedim morali bozuktur diye ama leş bir insandı kendisi. Şunu hiçbir meslek grubunda karşı tarafa yapamazsınız anında kapının önüne koyarlar. Ama yine de sonradan şikayet etmediğime aşırı pişman oldum. Lütfen hakkınızı arayın kimsenin terbiyesizlikleri yanına kalmamalı, kimse babasının hayrına çalışmıyor.

Son düzenleme:
Taraflı konusuna gelince bi insana iftira atmak kul hakkına girerki ben zaten böyle bir insan deilim allah muhafaza kimsenin kul hakkına girmek istemem konu tıpkı anlattığım gibidir tek bir cümlesinde dahi yanlışım yoktur kendine güvenmeyen doktor ameleyata neden giriyor bu şahıs ameleyatı yapamıyorum deyip hastayı masada bırakıp başka doktor getittiren bi doktordan bahsediyoruz malesef

Heralde yani devlet o parayı onlara hastaları azarlayın diye vermiyor

Yüzüm gözüm kabarmıştı devlet hastanesinde zona teşhisi kondu
O kadar ağrım vardıki
Dayanamadım özel bir hastanenin kkb doçent dr na gittim
Doktor baktı nedir ne değildir diye konuşuyoruz
Zona dendi bana hocam ama zonaya benzemiyor dedim
Kaç defa zona oldun diye sordu
Şaşırdım heçççççç olmadım
(O kadar safım ki)
Başarılı teşhiş dedi birde
Ya hocam zona bu kadar ağrı yapar mı dediğimde
Yapar canınıda okur dedi
ALlah allah ne kadarda labali dedim kendi kendime
Tam çıkacağım
Başka bir hasta ilaç için girdi
Hocam dedi bana ilaç yazmıştınız ben nasıl alacağımı anlamadım bir daha anlatır
mısınız dedi
Reçeten nerede diye sorfu kadına
Evde diye yanıt verdi kadın
Doktor kendimi camdan atacağım
Ama burada pencere yok ki dedim
Doktor kahkalarla gülüyor manyak adam
Artık sinirlerimi boşaldı
doktor getçekten hasta mıydı
biz iki saf hasta karşısında gülsem mi ağlasam mı dedi gülmeye mi karar verdi bilmiyorum
Velhasıl manyak hastada çok manyak doktorda çok

Bakın burada bahsettiğiniz tamamen farklı bir konu. İlçe diyorsunuz, hastane imkanlarını bilmiyoruz. En kötüsü doktor işinin ehli değildir.( Hepsi iyi olmayabilir) Ama yine çok alakasız bir konu. İlk mesajınız doktor üslubuyla ilgili. İşinin ehli olmakla üslup farklı konular. Olayı yine çarpıtıyorsunuz.

O zaman neden ısrarla bu doktora gidip şifayı bu doktorda arıyorsunuz. Üstelik daha sonra gidemeyecek miyim diye de şikayet ediyorsunuz? Yine çelişki.

Pekala şuna vevap verin benim maddi durumum yok gücüm devlete gitmeye yetiyor ve bana doktor bey bidaha bana gelme eşim icinde hele dışardaki kesinlikle gelmesin demesi etik biseymi ayrıca o bir devlet doktoruysa herkese bakmak zorunda hasta ayrımı yapamaz sen gel sen gelme diye başka bi rahatsızlığım olsa ben nereye gideceğim bu durumda buraya yazdıklarımada gelince siz ister inanın ister inanmayın o sizin kendi seçiminiz ama kesinlikle anlattıklarım bastan sona dogrudur doktor bana inanmadı sandıki esim yaptı bunu bana bende orda dayakçı eşimi koruyorum gibi algıladı bu yüzden o sekil tavır sergiledi

O zaman neden ısrarla bu doktora gidip şifayı bu doktorda arıyorsunuz. Üstelik daha sonra gidemeyecek miyim diye de şikayet ediyorsunuz? Yine çelişki.
Belki sizin gibi imkanlarım yoktur olamazmı ayrıca madem böyle yapacaktı ilk gittigimde yapaydı beni ikinci kez konturole cağırdığında deil dimi

Heralde yani devlet o parayı onlara hastaları azarlayın diye vermiyor
Devlet hastalara da sağlık hizmetinden faydalanma hakkı verirken yanında doktora sözlü veya fiziki şiddet uygulama hakkı vermiyor.

Siz bir doktorla sorun yaşamızsınız ancak görüyorum ki amacınız alenen doktor düşmanlığı yapmak. Doktoru gidip şikayet edip hakkınızı arayabilirsiniz. Ama siz resmen bir meslek grubunu kötüleme derdindesiniz.

DOktorda hastada mesafeli ve saygılı olmalıdır
Olaki bir tartışma durumunda fiziksel temasta ilk kim bulunmuşsa suçludur
Konu ne olusa olsun kim suçlu olursa olsun
Eğer anlatıldığı giniyse konu sahibi burada haklı
Keşke kayıt alsaydınız

Devlet hastanesi sadece sizin ilçeden ibaret değil. Doktor size fakülteye gidin demiş. Demekki ilde de olsa bir fakültesiniz ve başka devlet hastaneleri var. Yol gidip gelmeye katlanıp iyi bir hekime tedavi olmak varken ısrarla ama imkanım yok deyip bademcik ameliyatını dahi yarıda bırakacak kadar kötü bir hekime ( sizin iddianızla) gitmek ısrarı neden?

Merak etmeyin gereken yerlere zaten bildirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…