Doktora gidicem utaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 ayda ne kontrolu? Merakdan soruyorum.
3 senede bir smear icin gidiyorum sadece

Yaşanabilecek maksimum olay tam olarak budur konu sahibesi. Tıbbi geçmişinizin bir parçası olarak normalde cinsel olarak aktif misiniz diye sorması gerekirken toplumsal kalıplar sagolsun "evli misiniz" diye sorabiliyorlar bazı yerlerde. Cinsel hayatınız olduğunu saklamayın tabi ki, dogru şekilde cevap verin, herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Ooo doktordan da utanacaksak . Utanma bacım git sor öğren.varsa bir şey tedavini ol

Imam nikahli evliyim de gitsin cok çekiniyorsan

Evli misin bakar mı doktora söylemeye ne gerek muayene edince bakire olmadığını zaten anlayacak bunu açıklamaya gerek yok bence çekinecek bi durumda yok
Ne gibi şikayetleri olduğunu soylemesi gerekiyor ilişki sonrası kanamam oluyor diye.ama hiçbir doktor da madem evli değilsin neden ilişki yaşıyorsun demez zaten.doktora ne ,kime ne bundan

Hayır sorar ama alenen "bakire misin" diye değil "evli misin bekar mısın" olarak sorar. Sormak zorunda çünkü duruma göre alttan ya da karından muayene edecek
Hem dediginiz gibi hem de belki tek eslilik açısından ( hastalık kapip kapmama ihtimalini daha iyi değerlendirebilmek için belki o da,tek eslilik o anlamda önemli,yoksa tabiiki kimsenin haddi değil kaç kere kimle beraber olduğu bir insanın)sorabilir aktif cinsel hayatın var mı,nasil gibisine

Doktor evli misin bekar mi diye sorar sen evliyim dersin çünkü bekarım dersen karından muayene eder buda hastaligini ilerletir sistemden bakmıyorlar medeni durumuna rahat ol

Belki evlendin bir ay önce bosandin. Doktora ne ki

Medeni hal belirtmeye gerek yok ki. Düzenli olmayan cinsel hayatım var demek ve sorunu anlatmak yeterli bence

Evlenip ayrilmadiginizi nerden bilebilir. Bu yonden bakin belki daha iyi hissedersiniz. Cunku zaten dr sizi siz çıkınca hatirlamayacak. O kadar sığ dusuneceginu de sanmıyorum

Böyle düşünmene bence hiç gerek yok. Gideceğin kişi bir jinekolog ve bir bireyin cinsel ihtiyaçlarının olmasını ve yaşamasını gayet normal bulacaktır. Kaldı ki kendisine başvuran herkes dindar olmak zorunda da değil. Dini boyutuyla seninle ilgileneceğini hiç sanmıyorum rahat ol ve tüm problemlerini anlat ona göre testlerin yapılsın. Ayıp bir şey yapmıyorsun parayla sevişmiyorsun kendini satmıyorsun gayet normal bir hayat yaşıyorsun kaldi ki evlenmek zorunda da değilsin.

cinsellik için evlilik şartı varda biz mi bilmiyoruz.
Tabikide bu sizin özel hayatınız kime ne.
Doktorlarında umrunda deil.
Onlar sizin sağlık sorununuza odaklanır.evli yada bekar oldugunuza değil...

ben 14 15 yaslarımda sistit gibi birsey olmustum saglık ocagına gitmistim benm dr izinliydi baska doktora girdim anlattım ve bana dedi ki evli misin gittigim bütün kadın dogumcular da hep evli misin diye sordular bende hayır ama muayne olabilirim seklinde cevap veriyorum. ilk jinekolog muaynemi 18 yasmda oldum ne yargıladı ne de degisik bi tepki gördüm. zaten cok önemli ve hassas bir organ bakirelik vs bununla yargılayamazlar kimseyi ve ayrıca bunlar okumus insanlar zaten o yüzden bunu düsünmeyin hic. hatta bi doktorumun asistanı kapalıydı muayne olurken sohbet ediyoduk yani bence siz kendi rahatsızlıgınza odaklanın.

Bir doktor olarak söylüyorum hastalarımızın cinsel hayatları seçimleri bizi ilgilendirmiyor hastalıkları bizi ilgilendiriyor gerektiği kadar hastalık hakkında bilgi almak yeterli gerisi magazin hiçbir meslektaşım da bu hasta yoğunluğunda zaman kaybetmek istemez
Bir kadın bir insan olarak söylüyorum kime ne sizin özelinizden hiç kimseye açıklamak zorunda değilsiniz bu arada geçmiş olsun

Sizin bekaretiniz cinsel yaşantınız doktorun neden umrumda olsun ki..Yetiskin bir insansınız hayatınızın sorumluluğu size ait sağlık önemli siz kendinizi ihmal etmeyin.

burada korkmanız gereken, doktorun sizi yargılama ihtimali değil. 30 yaşına gelmesine ve cinsel aktif olmasına rağmen henüz hiç jinekolog ile görüşmemiş olmanız ve dolayısıyla içinizden geçme ihtimali yüksek olan STD.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…