- 13 Mayıs 2011
- 3.942
- 3.658
- 373
HİÇ yüzde yüz emin olma durumuna gelmedim hayatıma giren kişilerde sahi öyle bişey mümkün mü ?aklınıza yatmış olsaydı ve eş adayından yüzde yüz emin olsaydınız bu konuyu açmazdınız bence.
doktoraya devam edin derim.
aşk varsa düşünmezsiniz ki..HİÇ yüzde yüz emin olma durumuna gelmedim hayatıma giren kişilerde sahi öyle bişey mümkün mü ?
Kariyerin hep seninle olur demiş arkadaşlar da duygusal anlamda kariyerin mi destek olacak yalnızlığına eşlik etmek için ?
Ben bu kadar hırs odaklı düşünmüyorum, dünyaya bir kere geliyoruz, imkanım oldukça kariyerime odaklanırdım ama kariyerim için her şeyi de gözden çıkarmazdım.
O insanı tanımaya şans verirdim, belki evliliğe kadar bile gidemeyeceksiniz.
Bunun yanında da kariyerime odaklanırdım. Seçim yapmak durumunda kaldığınızda o zaman ki hissiyatlarınızla hareket edersiniz. Şu an kimse için bir şeyleri göze almazsınız tabii ki, aşk yok.
BENCE güzel bir aşk yaşama imkanı varken onu kullanmadan yıllarını tüketen insan sonradan çok ama çok üzülür.
Bizim ruhumuzu besleyen şey bu, kariyer falan değil.
doktoraya başlamışsınız zaten.
dersler hallolur.
evlenmeye karar verseniz 2-3 ay içinde evlenecek durumda mısınız?
aile yapılarınız nasıldır?
bir isteme-söz-nişan faslı olacak mı?
ya da biz evleniyoruz deyip birlikte yaşamaya başlayıp, aileleri düğüne davet mi edeceksiniz?
yani su almaya üşenen insana göre bir şey değil evlilik.
bu toplumda yetişen erkeklerin yüzde yetmişi-sekseni zaten doğrudan karısının evi çekip çevirmesini bekler.
kalan yüzde yirmi-otuzun içinde de belki yüzde birlik bir kesim gerçek anlamda paylaşımcı olur. en çok en çok yardım eder.
kamudasınız ama doktorayı bitirince akamedemik kariyer hedefiniz mi var?
bunun için gerekli bağlantılarınız var mı?
kamudaki işinizden ayrılmayı düşünüyor musunuz?
Türkiye'de yüksek lisans ve doktorayı açıkçası çok öyle yukarılara bir yerlere koyamıyorum ben..
evlenebilirim dediğiniz kişinin eğitim durumu, maddi durumu için düşünceleriniz neler?
Bence ikisini de bir arada yürütme yi deneyin yaşınız 31 olmuş zaten evlilik vakti gelmiş biraz daha zaman geçerse bu defa çocuk için ugrasacaksiniz şekil a31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
evlilik kararı alacağınız kişiden yüzde yüz emin olmanız dileğiyle o zaman :) başka bir şey diyemem :)HİÇ yüzde yüz emin olma durumuna gelmedim hayatıma giren kişilerde sahi öyle bişey mümkün mü ?
Doktora yapmazsanız meslekteki durumunuz ne olur?31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?