doktora mı evlenmek mi ?

doktoraya başlamışsınız zaten.
dersler hallolur.
evlenmeye karar verseniz 2-3 ay içinde evlenecek durumda mısınız?
aile yapılarınız nasıldır?
bir isteme-söz-nişan faslı olacak mı?
ya da biz evleniyoruz deyip birlikte yaşamaya başlayıp, aileleri düğüne davet mi edeceksiniz?

yani su almaya üşenen insana göre bir şey değil evlilik.
bu toplumda yetişen erkeklerin yüzde yetmişi-sekseni zaten doğrudan karısının evi çekip çevirmesini bekler.
kalan yüzde yirmi-otuzun içinde de belki yüzde birlik bir kesim gerçek anlamda paylaşımcı olur. en çok en çok yardım eder.

kamudasınız ama doktorayı bitirince akamedemik kariyer hedefiniz mi var?
bunun için gerekli bağlantılarınız var mı?
kamudaki işinizden ayrılmayı düşünüyor musunuz?
Türkiye'de yüksek lisans ve doktorayı açıkçası çok öyle yukarılara bir yerlere koyamıyorum ben..

evlenebilirim dediğiniz kişinin eğitim durumu, maddi durumu için düşünceleriniz neler?

çok haklısın :)

ben bir şey daha eklemek istiyorum.
bebeğiniz olduğunda "ağlıyor zırlıyor" diyecek bir potansiyeliniz varsa (ki bebek bu ağlıyor)
girmeyin bu işlere.

belki evlilikte üşengeç olmaya devam edebilir eşinize nazlanabilirsiniz.
ama bebek bakımı öyle bir şey değil.

yapmak isteyip yapan var.
daha önce de yazmıştım. 4 çocuklu tıp doçenti kadın duydum.
mutlaka destek alınmıştır, yardımcı vardır diye düşünüyorum ama..
hiçbir şey yapmasa da dört çocuğu ve eşi bakıcıyı işi, makaleleri, çalışmaları organize etmek zaten başlı başına bir iş...

Bu karar sizin onceliklerinize bagli bence
Eger ki bir evlat sahibi olmak, omrunuzun geri kalanini sevdiginiz adamla gecirmek size goreyse evlilik derim.
Ama yok benim coluk cocukla isim olmaz, ozgur ruhlu bir insanim kimseyle ortak bir yasam paylasamam derseniz de doktoranizi yapin.
Doktoradan sonra da evlenebilirsiniz aslinda. Fakat belki yasiniz gececeginden daha secici daha tedbirli davranacaksiniz. Ve bu da evliligi iyice zorlastirabilir. Bir de cocuk sahibi olmaniz belki daha da zorlasacaktir.
Gittiginiz sehirde doktora imkaniniz yok mu?

ben doktora derim evlliik büyük sorumluluk.. çocuk da var. ben hepsini yapıyorum.
hem aöf hem evli hem kamuda memur hemde 1 yaşinda olan bebek sahibi olan bir insanim. bide kocam var.
5 şeye yetrişiyorum çok zor.
dersimi işyerinde çalışan insanim.
önce doktorayi bitir sora evlen derim. dersi çok zor çalışiyorsun. evde iş herşeyi koşturmaca. ama sonuç ben hayatimdan memnunum.

Bir kaç ay içinde değil elbette ama en fazla 1 yıl uzar karar verebilirsem. Akademik kariyer istiyorum evet ama bağlantım şuan için bi kaç hoca dışında pek yok. Yani dokrorayı bitirmiş ama üniversiteye geçememiş olma ihtimalim oldukca fazla.
Eğitim durumu lisans, maddi problemimiz yok, doktora konusunda önüme set koyacak biri de değil kaldı ki öyle biri bile olsa diğer üyelerin dediği gibi bu karar benim kararım ona sormam.

doktora demek şu devirde gerçekten bilimle uğraşmak değil farkındayım copy- paste tezlerle iş yürüyor. Akademisyenlerin başarısı tamamen sosyal becerilerine ya da bağlantılarına bağlı . Tüm bunlar evlilik düşüncesi yokkende ben akademisyen olduğumda mutlu olur muyum sorusunu sordurmaktaydı.

Tüm bunların yanında duygusal karar alan biri olamadım hayatım boyunca yani çok seviyorum gözüm başka birşey görmüyor moduna girmedim, gireceğimi sanmıyorum. Yaşım geçiyor diye değil, bu yalnızlık nereye kadar diye düşündüğüm için bu konuyu açtım bir de o var :)

Çocukla kariyer zor , örnek : ben :)))

Doktorani bırakıp evlenmeyi seçersen çok pişman olursun .ayrıca niye sen fedakarlık yapmak zorundasın ? Karşı taraf elini taşın altına koysun ,çok seviyorsa senin bulunduğun şehirde yaşasın bir süre ..

Bence ikisini de bir arada yürütme yi deneyin yaşınız 31 olmuş zaten evlilik vakti gelmiş biraz daha zaman geçerse bu defa çocuk için ugrasacaksiniz şekil a 25 yaşında evlendim benim de çok güzel bir işim var bu yıl 27 olcam ve bebek bebek die ölüyoruz ne paralar harcıyoruz tüp bebeklere asilamalara bence çok geçmeden evlenin ve bebek yapın derim eğer kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsaniz şimdilik bu yeterli zamanla diğerini de hallerrhsiniz

her ıkısıde olamazmı. evlendıgınızde gıttıgınız sehırdekı unıv e doktorayı aldırırsınız.

Ikisi de aynı anda yapılır istedikten sonra . Bir süre sonra da keşke bir ailem olsa diyeceksiniz

Doktora diyorum net. Bosanma sureclerindeyim . Tekrar yuksek lisansa hazirlanma karari aldim. Evlilik cok zor ya

bence evlilik. donup bakınca 10 sene sonra kendini nerde görmek istersin? her zaman çıkmıyor karşına böyle anlaşacağın biri. doktorayı neden yarım bırakıyorsun yakın bir şehirdeki okulda başla aldığın dersleri saydır. seneye de tek ders al, günü birlik şehir dişi git gel yap. doktora aksayarak devam etsin ve evlen. naçizane :)

Burdaki konuları okuduktan sonra evlilik fikri bana hiç mantıklı gelmedi. Mutlu olan kimse yok evlilikte. Doktora diyorum.

Doktora yapmazsanız meslekteki durumunuz ne olur?
Akademik kariyer düşünüyor musunuz?
Görüştüğünüz kişiye karşı bir şey hissediyor musunuz?
Hayatımda hiç çocuğum olmasa da olur, kariyerim bana yeter diyebiliyor musunuz?
Bu sorulara cevabınıza göre değişir yorumlar. Yaşınız beklemek için artık çok müsait değil. Bebek anlamında söylüyorum bunu. Doktora da kısa bir süreç değil.
Yorumların hepsini okumadım ama gözüme çarpan birkaç tanesinde boşanan arkadaşlar evliliğe karşı çıkmış. Her evlilik o kadar kötü değil. Ön yargılı başlamamak gerek evlilik sürecine. Zaten bir kariyeriniz de var.

Yorumlara hayret ettim vallahi.
19 yaşında üniversite 1.sınıfta biri açmamış ki konuyu "önce lisans!" diyelim.
Yaşınız başınız gayet uygun,doktoranız bittiği zaman evlenmediginiz için pişman olma olasılığınız çok yüksek.
Eminim su an evli olan herkes evlenmeden babasının prensesiydi ve mutfaktan su almaya üşenirdi. Mutfaktan suyu alamıyorsunuz diye evlilikten vaz mı geçilir? Bu konular destekle omuz omuza aşılır.
Doktoranızı evlenir yine yaparsınız sadece lab çalışmalarınızı kontrol etmek sıkıntı olur.
Yazdıklarım zaten net ama yine yazayım,bence evlilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…