Doktorlar kendini ne sanıyor?!

Ne okudugunuzdan emin misiniz..??? Hemşireden bahsediyorum... Doktorum erkekti ve sorun onunla değildi.. hemşire kişisiyle.. serum takilmasi için odaya alındim..

Her dakika gülümsemeli mi demişim yorumumda? Nasıl da çarpıtıyorsunuz.

Öfkesini, hırsını, yorgunluğunun bedelini yanlış adresten çıkarmak ve "Ben bunları bunları yapıyorum!! Çok yoruluyorum, yine de uğraşıyorum" diyerek insanları terslemeyi kendinde hak görmekten bahsediyorum. Hastalar da keyfiyle gelmiyor, can havliyle derdine derman kapısı arıyor; niçin karşılarındaki salt doktor diye insanlar kötü muameleyi, ters sözlere maruz kalmayı sineye çeksin? Bu basit bir insan ilişkisi. Mesleğin öngörülen yorgunluğu ve yoğunluğu, kişinin böyle hassas bir işte minimum insani iletişimini sağlamasına engel oluyorsa evet, mesleğini icra etmesin bence.

Işte tamda bunu diyorum o zaman bu mesleği yapmayacaklar ne yani ameliyatta doktorun kafası attı ee ne olacak doktorun insafına mı kaldık
Yanlış düşünüyorsunuz mesleğinizi cok sevebilirsiniz,fakat her zaman guler yuzlu olamazsiniz zaten.Insan severek çalıştığı icin
Emek edip para kazanıyor buna birşey mi dedik ama bizim paramız olmasaydı o emekleri zor görürdük gayette paramızla bakıyorlar hatta çoğu zaman paranla rezil oluyorsun
Ne kötü bir düşünce.Ozaman genel olarak bakarsak bu ulkede de paramızla rezil oluyoruz. Istifa etsin herkes

Ne okudugunuzdan emin misiniz..??? Hemşireden bahsediyorum... Doktorum erkekti ve sorun onunla değildi.. hemşire kişisiyle.. serum takilmasi için odaya alındim..
Siz o yorumunuzun başında serum için odaya alındım vs demediniz.
Siz doğru yazdığınıza emin misiniz?
Parça parça laf alıyoruz ağzınızdan.
Ayrıca serum takılsın ondan sonra kapatırsınız perdenizi.
Sanki hiç serum takılmadı bize de bilmiyoruz biz.
Gereksiz yükselip gereksiz sinirlenmişsiniz.
Madem özel muamele bekliyorsunuz gidip özelde özel muamelenizi görün.
Kimse sizin triplerinizi çekemez orda.
Anneme geçen ay özel bir hastanede serum takıldı.
Odada 3-4 kişi daha vardı,serumu takılan herkes perdesini teker teker çekti yakınıyla serumun bitmesini bekledi.
Bende soyunuyorsunuz ya da karnınızı falan açıyorsunuz sandım. Alt tarafı uzanmışsınız ne var bunda ya gelip serumunuz takılınca çekerdiniz perdenizi.
Böyle insanları da hiç anlamıyorum,evlerinde kocalarına seslerini çıkaramazlar ama buldukları her memuru,çalışanı,taksiciyi,elemanı azarlarlar.
Dışarı çıktığınızda garsona,mağaza çalışanına,simitçisinden esnafına herkese düzgün davranmak zorundasınız. Kimse para kazandığı yerde sizin psikolojinizi çekmek zorunda değil sizi eşiniz anneniz babanız çeksin,hizmetinizi alıp devam edin bir zahmet.

Serum takılmak üzere içeri alındınız ama hemşiresi doktoru gerçekten sizi görmek, gözlemlemek durumunda. İçeride uzanırken bayılsanız alerji durumunuz olsa nasıl farkedecek. Çok alınacak bir durum yok bence. Giyinirken soyunurken ya da karnınız açılıp muayene edilirken göğsünüz açılıp ekg çekilirken sonda takılırken kesinlikle kapatılsın ama orası eviniz odanız değil tamamen kapatılmanız mümkün değil. Hemşire de sizin gül yüzünüzü sürekli görmek için perdeyi açmamıştır, aksi bir durumda sizi görmek için perdeyi açmıştır.

Ayrıca ilk siz terslemişsiniz

Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifasını versin yazık vallahi yazık doktor diye her ağzına geleni söyleyeceğini sanıyor hayır yani bizim paramızla ordasınız artisliğiniz kime

Emek edip para kazanıyor buna birşey mi dedik ama bizim paramız olmasaydı o emekleri zor görürdük gayette paramızla bakıyorlar hatta çoğu zaman paranla rezil oluyorsun

her devlet memuru sizin verginizle maaş alıp köleliğinizi yapmak durumunda olduğuna göre vergi rekortmeni falan olmalısınız...
nasıl bir vergi veriyorsanız hem köprü, yol, su oluyor hem doktor çalıştırıyor :)
hepimiz emek veriyoruz demişsiniz, evet herkes emek veriyor elbet, kimi az kimi çok.

ama kaç meslekte 36 saat aralıksız baskı altında calısıp, toplumun her kesimi ile muhatap olma zorunluluğu olup, üstüne de fiziksel şiddet görüyorsunuz?
bir de kapıları yumruklayan senin paranı ben veriyorum’lar, hastamız sana emanet, iyileşmezse öldürürüm diyenler, sigara/tuvalet/yemek molası verdi diye doktoru şikayet edenler, acil durumu olmadan acile gelip, hem hastaları hem doktorları zor durumda bırakanlar...

muhasebeci imişsiniz. kalemler falan dövüyor sanırım sizi. yada bilgisayar elinde kaldırım taşı başınızda bekliyor. yada kağıda doğru şeyleri yazmazsanız kağıtlar ölüyor :)
siz de haklısınız.

İyi misiniz..
Diyorum ki serum takiliodu zaten, hatta aman ne anlatmaya çalışıyorum, hasta mahremiyeti diye birşey var ,
Hemşire olmuş diye pohpohlayamam ya,
Uff neyse..

Arkadaş gece acile gittim demiş. Acilde serum takıldıysa bu 10 20 yataklı bir bölmededir. Arada perdeler vardır, isterseniz çekersiniz. Hiç acile gitmediniz mi merak ediyorum?

Çarpıtmayı yapan sizsiniz. İlk mesajınızda dediğiniz ne, "Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz".
İki mesajınız arasındaki kapsam farkı ortada. İlk mesajınızda ne öfke çıkarmak var ne terslemek ne kötü muamele etmek.

Sadece "asık surata bahane olamaz" demişsiniz :)
Mesajınızı güzel genişletmişsiniz ikinci seferde. Hani ilk mesajınız ortada olmasa vay be ben ne demişim diyeceğim de neyse ki kimin ne yazdığı belli :)

Bakınız ilk mesajınız sadece bu. İkincideki bütün o kötü muamele örneklemeleri falan yok.

İyi misiniz..
Diyorum ki serum takiliodu zaten, hatta aman ne anlatmaya çalışıyorum, hasta mahremiyeti diye birşey var ,
Hemşire olmuş diye pohpohlayamam ya,
Uff neyse..
Yahu siz anlatamıyorsunuz arkadaşım.
Düzgünce söyleyebilirdiniz.
"Öfff çek şunu beee" dercesine azarlar gibi bir üslupla hemşireye çemkirirseniz o da size cevabını verir. Ayrıca siz orada gözlem altında tutuluyorsunuz. Kötü bir niyeti olduklarını sanmıyorum yani. Düzgünce perdemi çekebilir miyim diye sorsanız kimse sizi azarlamazdı. Ayrıca;
Dışarı çıktığınızda garsona,mağaza çalışanına,simitçisinden esnafına herkese düzgün davranmak zorundasınız. Kimse para kazandığı yerde sizin psikolojinizi çekmek zorunda değil sizi eşiniz anneniz babanız çeksin yani.

Boşuna yorulmayın turuncupijama.Şimdi "bunları biliyordunuz biz mi dedik doktor olun diye"ciler gelir.Çünkü yukarıda yazdıklarınız onlar için normal olan şeyler,sıkıntı olan doktorun suratsız olması,birkaç tanesi dayak yemişse ne olmuş yani olmadan önce bilmiyorlar mıydı Allah Allah...
Yakında ülkede doktor çok kalmayacak zaten çünkü ülkedeki doktor ve öğretmen nefreti sınırları aşıyor artık.Bir iki üst sınıftan kimle konuşsam ya deli gibi Almanca ya da İngilizce kasıyor.Acaba neden? O zaman kimleri suçlarız acaba,her hafta hangi mesleğe nefret kusarız ?

Bu zor sartlar altinda calisip yorulan, emeginin karsiligini alamadigi icin tukenen, belki de intihara kadar giden insanlar her meslek grubunda var. Malesef ki herkesin, sizin arkadasinizin sahip oldugu gibi dunyanin obur ucuna gidip kafe acacak imkani yok. Bir isciden bile mi daha fazla ezilmis ki ulkesine hizmet edecegi zaman kolaya kacip gitmis? Bu kadar abartarak anlatilan hicbir yorum bana inandirici gelmiyor. Evet bir kisim cahil insan doktorlarimiza karsi saygisiz davraniyor olabilir ama bu toplumun buyuk cogunlugu hala onlara karsi kendini minnettar hissediyor bence. Hicbir meslek grubuna karsi bu kadar sessiz kalmiyorlar. Gerek mecbur olduklari icin gerek gercekten saygi duyduklari icin. Nasil davranacagini bilmeyen, bilmeden saygisizlik yapan insanlarimiz olabilir. Hepimiz karsilasiyoruz oyle kisilerle. Ama bu ulkenin simdi boyle okumus insanlara her zamankinden daha cok ihtiyaci var. Keske gitmeseymis.

Evet ya o aldıkları para gökten iniyordu, tövbe tövbe..

Evet isini yapamayan yaptığı iste sıkıntısını karşıdan çıkaracaklar insanlar bir zahmet istifa etsin birçok gencimiz işsiz yerine severek yapacak ve bilinçli insanlar gelsin. Bide ne meraklıymışsınız yaşlı hasta kadına laf söyleyen birini savunmaya ya o doktor ne kadar emek verse de onu yapamaz bu insanlar yarın birgun hasta olduklarında bakilabilmek için yıllarca çalışıyor onlarda emek veriyor biri çıkıp kendini bilmezlik yapıp kafasına göre laf söyleyemez

Valla bizim insanımız için önemli olan insanın dışı.
Adam mesleki olarak yetersiz olsa bile gülüp espri yapıyorsa şakalaşıyorsa çok iyi doktor.
Mesleki olarak tam donanımlı, yeterliliği had safhada olduğu halde soğuk bir adamsa ilgisiz kötü doktor.

Arkadaş gece acile gittim demiş. Acilde serum takıldıysa bu 10 20 yataklı bir bölmededir. Arada perdeler vardır, isterseniz çekersiniz. Hiç acile gitmediniz mi merak ediyorum?
Benim söylemek istediğim hemşireye kötü bir üslupla konuşması. "Perdemi çekebilir miyim,rahatsız oluyorum" demek yerine neden azarlarcasına konuşuluyor? Kimse para kazandıüı yerde insanların bozuk psikolojisini çekmek zorunda değil.
Ve hayır devlet aciline uzun zamandır gitmiyorum,tercih etmiyorum.
Özel daha iyi.

Allah doktorsuz bırakmasın ama hastaneye de düşürmesin der, giderim. Öyle bir zaman ki; hastanede adım atacak yer yok. Doktorlar fazladan hasta bakmak zorunda kalıyor, sinirleri yıpranıyor. Hastalar tahammülsüz.. Saygı edep zaten kimsede yok. Allah sonumuzu hayır etsin.

Evet ya o aldıkları para gökten iniyordu, tövbe tövbe..
Bütün doktorların,hemşirelerin parasını siz vermiyorsunuz.
Velev ki verdiğiniz vergilerle maaş alıyorlar. (Ki çalışmıyorsunuz,ev hanımısınız.)
Yine de kimse sizin psikolojinizi çekmek zorunda değil,insanları azarlayamazsınız. Buna hakkınız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…