- 7 Ağustos 2016
- 5.789
- 18.830
- 198
Ne okudugunuzdan emin misiniz..??? Hemşireden bahsediyorum... Doktorum erkekti ve sorun onunla değildi.. hemşire kişisiyle.. serum takilmasi için odaya alındim..Soyunduğunuz zaman açıyorsa evet haklısınız,uzandığınız zaman açıyorsa hayır haksızsınız.
Orada bir sürü hasta bekliyor ve doktor sizin kaprisinizi çekmek zorunda değil.
Eğer çok istiyorsanız özel hastaneye gidin.
Doktorun,asistanın yaptığı yanlış birşey yok,sizi görmemiz lazım demiş. Ayrıca bir odada nasıl oluyor da sizden başka hastalar olabiliyor merak ediyorum? Sıra numarası verirler sıran gelir ve içeri girip muayene olursun,senden başka hasta olmaz odada.
Iyi de biz her dakika gülerek mi iş yapiyoruz? Isini duzgun yaptigi surece aa doktor bana gülmedi diye dusunmem mesela.
Enistem profesor. Yapi olarak soguk bir adamdir, normal hayatinda da oyledir yani. Ama on numara doktor. Simdi adam karakteri geregi cok guleryuzlu degil diye meslegi mi biraksin?
Doktor kriterimiz bence isine hakimiyeti olmali. Guldu gulmedi, asik suratli gulec yuzlu degil.
Yanlış düşünüyorsunuz mesleğinizi cok sevebilirsiniz,fakat her zaman guler yuzlu olamazsiniz zaten.Insan severek çalıştığı icinIşte tamda bunu diyorum o zaman bu mesleği yapmayacaklar ne yani ameliyatta doktorun kafası attı ee ne olacak doktorun insafına mı kaldık
Benim gördüğüm şu yorumlara bakarak maalesef doktor düşmanı bir halk olmuşuz. Ben arkadaşımın nasıl doktor olduğunu biliyorum, nasıl okuduğunu. Kocaman kitapları nasıl sırtında taşıyıp saatlerce geceleri uyumadan onları ezberlediğini. Kolaydı madem bizler olsaydık doktor.
Ne kötü bir düşünce.Ozaman genel olarak bakarsak bu ulkede de paramızla rezil oluyoruz. Istifa etsin herkesEmek edip para kazanıyor buna birşey mi dedik ama bizim paramız olmasaydı o emekleri zor görürdük gayette paramızla bakıyorlar hatta çoğu zaman paranla rezil oluyorsun
Siz o yorumunuzun başında serum için odaya alındım vs demediniz.Ne okudugunuzdan emin misiniz..??? Hemşireden bahsediyorum... Doktorum erkekti ve sorun onunla değildi.. hemşire kişisiyle.. serum takilmasi için odaya alındim..
Sadece doktorlar değil ki..
Hemşireler de aynı şekilde.. geçen cuma başıma geldi, acile gittim, oda hasta dolu ama hep erkek var , bende perdesini çektim uzanicam yerin, hemşire geldi acıyo ,açma dedim , ama sizi görmemiz lazım dedi, sinir tepeme çıktı, görme beni diye, zahmet etde perdenin arkasında ki hastalara bak dedim,oturmaya gelmedin herhalde
Hasta mahremiyeti diye birşey var, begenmiosan gelmeseydin dedi kalkıp..
Eşim hemen 184u aradı ama acil polikliniklerinde olurmuş böyle şeyler..
Yani kaldiramiosan başka meslek yap..
Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifasını versinyazık vallahi yazık doktor diye her ağzına geleni söyleyeceğini sanıyor hayır yani bizim paramızla ordasınız artisliğiniz kime
Emek edip para kazanıyor buna birşey mi dedik ama bizim paramız olmasaydı o emekleri zor görürdük gayette paramızla bakıyorlar hatta çoğu zaman paranla rezil oluyorsun
Valla ben vergiyi herseyden daha iyi biliyorum o olmazsa hiç birşey olmaz diye okutuldum hatta köprü yol diye okulda size de anlatmış olmalılar unuttunuz mu
Konuyu da çekip durmayın artık sözlerim gayet açık belli ki siz çalışma hayatına duygusal açıdan bakıyorsunuz asla uzlaşamayız sizinle
Napim diplomamı göstereyim bordro dökümü mü atayım? Bakın hala anlamadınız evet herkes emek veriyor bunun karşılığı da olacaktır ama o karşılık öyle gökten inmiyor bir zahmet artık farkına varın ve herkes ben işimden kazanıyorsam bu işi yaptıgım insanlar sayesinde derse sizin gibi emek veriyor laf söyleyebilir sen vergi vermesende o orda emek verdiği için olur gibi bir düşünceyi ben kabul etmiyorum. Orda olmak o emeği vermek onun tercihi ve veremediği emek gösteremediği saygı karşısında benim paramla (emeğim-vergim) ordasin derim. Bunu çokça kendime de söylemişimdir.
İyi misiniz..Siz o yorumunuzun başında serum için odaya alındım vs demediniz.
Siz doğru yazdığınıza emin misiniz?
Parça parça laf alıyoruz ağzınızdan.
Ayrıca serum takılsın ondan sonra kapatırsınız perdenizi.
Sanki hiç serum takılmadı bize de bilmiyoruz biz.
Gereksiz yükselip gereksiz sinirlenmişsiniz.
Madem özel muamele bekliyorsunuz gidip özelde özel muamelenizi görün.
Kimse sizin triplerinizi çekemez orda.
Anneme geçen ay özel bir hastanede serum takıldı.
Odada 3-4 kişi daha vardı,serumu takılan herkes perdesini teker teker çekti yakınıyla serumun bitmesini bekledi.
Bende soyunuyorsunuz ya da karnınızı falan açıyorsunuz sandım. Alt tarafı uzanmışsınız ne var bunda yagelip serumunuz takılınca çekerdiniz perdenizi.
Böyle insanları da hiç anlamıyorum,evlerinde kocalarına seslerini çıkaramazlar ama buldukları her memuru,çalışanı,taksiciyi,elemanı azarlarlar.
Arkadaş gece acile gittim demiş. Acilde serum takıldıysa bu 10 20 yataklı bir bölmededir. Arada perdeler vardır, isterseniz çekersiniz. Hiç acile gitmediniz mi merak ediyorum?Soyunduğunuz zaman açıyorsa evet haklısınız,uzandığınız zaman açıyorsa hayır haksızsınız.
Orada bir sürü hasta bekliyor ve doktor sizin kaprisinizi çekmek zorunda değil.
Eğer çok istiyorsanız özel hastaneye gidin.
Doktorun,asistanın yaptığı yanlış birşey yok,sizi görmemiz lazım demiş. Ayrıca bir odada nasıl oluyor da sizden başka hastalar olabiliyor merak ediyorum? Sıra numarası verirler sıran gelir ve içeri girip muayene olursun,senden başka hasta olmaz odada.
Çarpıtmayı yapan sizsiniz. İlk mesajınızda dediğiniz ne, "Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz".Her dakika gülümsemeli mi demişim yorumumda? Nasıl da çarpıtıyorsunuz.
Öfkesini, hırsını, yorgunluğunun bedelini yanlış adresten çıkarmak ve "Ben bunları bunları yapıyorum!! Çok yoruluyorum, yine de uğraşıyorum" diyerek insanları terslemeyi kendinde hak görmekten bahsediyorum. Hastalar da keyfiyle gelmiyor, can havliyle derdine derman kapısı arıyor; niçin karşılarındaki salt doktor diye insanlar kötü muameleyi, ters sözlere maruz kalmayı sineye çeksin? Bu basit bir insan ilişkisi. Mesleğin öngörülen yorgunluğu ve yoğunluğu, kişinin böyle hassas bir işte minimum insani iletişimini sağlamasına engel oluyorsa evet, mesleğini icra etmesin bence.
Kötülük ve vicdansızlık, mesleğe mal edilesi bir durum değil. Doktor, öğretmen vb. olması fark etmiyor; kişi vicdansızsa her halukarda vicdansızdır. Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz, çekemeyen mesleğini icra etmesin, şartlar belli.
Yahu siz anlatamıyorsunuz arkadaşım.İyi misiniz..
Diyorum ki serum takiliodu zaten, hatta aman ne anlatmaya çalışıyorum, hasta mahremiyeti diye birşey var ,
Hemşire olmuş diye pohpohlayamam ya,
Uff neyse..
her devlet memuru sizin verginizle maaş alıp köleliğinizi yapmak durumunda olduğuna göre vergi rekortmeni falan olmalısınız...
nasıl bir vergi veriyorsanız hem köprü, yol, su oluyor hem doktor çalıştırıyor :)
hepimiz emek veriyoruz demişsiniz, evet herkes emek veriyor elbet, kimi az kimi çok.
ama kaç meslekte 36 saat aralıksız baskı altında calısıp, toplumun her kesimi ile muhatap olma zorunluluğu olup, üstüne de fiziksel şiddet görüyorsunuz?
bir de kapıları yumruklayan senin paranı ben veriyorum’lar, hastamız sana emanet, iyileşmezse öldürürüm diyenler, sigara/tuvalet/yemek molası verdi diye doktoru şikayet edenler, acil durumu olmadan acile gelip, hem hastaları hem doktorları zor durumda bırakanlar...
muhasebeci imişsiniz. kalemler falan dövüyor sanırım sizi. yada bilgisayar elinde kaldırım taşı başınızda bekliyor. yada kağıda doğru şeyleri yazmazsanız kağıtlar ölüyor :)
siz de haklısınız.
Bu zor sartlar altinda calisip yorulan, emeginin karsiligini alamadigi icin tukenen, belki de intihara kadar giden insanlar her meslek grubunda var. Malesef ki herkesin, sizin arkadasinizin sahip oldugu gibi dunyanin obur ucuna gidip kafe acacak imkani yok. Bir isciden bile mi daha fazla ezilmis ki ulkesine hizmet edecegi zaman kolaya kacip gitmis? Bu kadar abartarak anlatilan hicbir yorum bana inandirici gelmiyor. Evet bir kisim cahil insan doktorlarimiza karsi saygisiz davraniyor olabilir ama bu toplumun buyuk cogunlugu hala onlara karsi kendini minnettar hissediyor bence. Hicbir meslek grubuna karsi bu kadar sessiz kalmiyorlar. Gerek mecbur olduklari icin gerek gercekten saygi duyduklari icin. Nasil davranacagini bilmeyen, bilmeden saygisizlik yapan insanlarimiz olabilir. Hepimiz karsilasiyoruz oyle kisilerle. Ama bu ulkenin simdi boyle okumus insanlara her zamankinden daha cok ihtiyaci var. Keske gitmeseymis.bir doktor arkadaşım dünyanın öbür ucuna gidip pastane /cafe açtı :)
doktorluktan tamamen vazgeçti.
ben bittim artık diyip, ülkeye bile tahammülü kalmadığı için gitti.
garsonluk yaparım daha iyi dedi.
geçen açtıkları yerden fotoğraf göndermişler, adam bildiğin gençleşmiş.
plastik cerrahtı, onca emeği, ve onu yetiştiren insanların emeği çöp.
kimse atar yapmasın parasıyla degil mi diye.
degil.
Evet ya o aldıkları para gökten iniyordu, tövbe tövbe..Yahu siz anlatamıyorsunuz arkadaşım.
Düzgünce söyleyebilirdiniz.
"Öfff çek şunu beee" dercesine azarlar gibi bir üslupla hemşireye çemkirirseniz o da size cevabını verir. Ayrıca siz orada gözlem altında tutuluyorsunuz. Kötü bir niyeti olduklarını sanmıyorum yani. Düzgünce perdemi çekebilir miyim diye sorsanız kimse sizi azarlamazdı. Ayrıca;
Dışarı çıktığınızda garsona,mağaza çalışanına,simitçisinden esnafına herkese düzgün davranmak zorundasınız. Kimse para kazandığı yerde sizin psikolojinizi çekmek zorunda değil sizi eşiniz anneniz babanız çeksin yani.
Evet isini yapamayan yaptığı iste sıkıntısını karşıdan çıkaracaklar insanlar bir zahmet istifa etsin birçok gencimiz işsiz yerine severek yapacak ve bilinçli insanlar gelsin. Bide ne meraklıymışsınız yaşlı hasta kadına laf söyleyen birini savunmaya ya o doktor ne kadar emek verse de onu yapamaz bu insanlar yarın birgun hasta olduklarında bakilabilmek için yıllarca çalışıyor onlarda emek veriyor biri çıkıp kendini bilmezlik yapıp kafasına göre laf söyleyemezYanlış düşünüyorsunuz mesleğinizi cok sevebilirsiniz,fakat her zaman guler yuzlu olamazsiniz zaten.Insan severek çalıştığı icin
Ne kötü bir düşünce.Ozaman genel olarak bakarsak bu ulkede de paramızla rezil oluyoruz. Istifa etsin herkes
Valla bizim insanımız için önemli olan insanın dışı.Boşuna yorulmayın turuncupijama.Şimdi "bunları biliyordunuz biz mi dedik doktor olun diye"ciler gelir.Çünkü yukarıda yazdıklarınız onlar için normal olan şeyler,sıkıntı olan doktorun suratsız olması,birkaç tanesi dayak yemişse ne olmuş yani olmadan önce bilmiyorlar mıydı Allah Allah...
Yakında ülkede doktor çok kalmayacak zaten çünkü ülkedeki doktor ve öğretmen nefreti sınırları aşıyor artık.Bir iki üst sınıftan kimle konuşsam ya deli gibi Almanca ya da İngilizce kasıyor.Acaba neden? O zaman kimleri suçlarız acaba,her hafta hangi mesleğe nefret kusarız ?
Benim söylemek istediğim hemşireye kötü bir üslupla konuşması. "Perdemi çekebilir miyim,rahatsız oluyorum" demek yerine neden azarlarcasına konuşuluyor? Kimse para kazandıüı yerde insanların bozuk psikolojisini çekmek zorunda değil.Arkadaş gece acile gittim demiş. Acilde serum takıldıysa bu 10 20 yataklı bir bölmededir. Arada perdeler vardır, isterseniz çekersiniz. Hiç acile gitmediniz mi merak ediyorum?
Bütün doktorların,hemşirelerin parasını siz vermiyorsunuz.Evet ya o aldıkları para gökten iniyordu, tövbe tövbe..
Evet ya o perdeleri oraya boşuna takmışlar o zaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?