Doktorların hastalara karşı tutumları !

Bende hastanede çalıştım ve düşündüğünüzden çok daha sorumlu bir insanım. İnanın gördüğünüz hemşirelerin belki çoğundan çok daha iyi ve yardımsever davranıp kimseye sesimi bile yükseltmem. Sabah kimsenin hatırını sormadan ona tedavi yapmam. O yüzden sizin ve sizin gibi başka insanların bizi böyle genel bir tabirle ifade etmeleri hoşuma gitmiyor ve nasıl insanlarla karşılaştığımızı inanın bilemezsiniz. Ne tehlikeler altında çalıştığımızıda. İnsanlara kolay gelir hemşire hiç iş yapmıyo denir. Size yapılan bir ilacın hazırlanması dahi risktir bizim çoğu meslekdaşlarımız hastalarla ilgilenirken ister istemez bir cok hastalığa yakalanmışlardır kimse bilmez sağlık çalışanlarının hangi zorluklarda çalıştığını.

Simdi ülkemdeki doktorlar o kadar burnu havada ve durmadan kaba konusuyorlar arti birde isini bilmiyorlar.. bu yurt disindaki doktorlar mükemmel sistemleri isliyor ve hic hata olmuyor degil mi ?

simdi size avrupanin göbeginde en mükemmel en zeki doktorlarin oldugu bir hikayeyi anlatayim.. Hamile bir bayan( 25yasinda) normal kontrolleri icin hastaneye gelir. Yapilan tahlil esnasinda bayanin enfeksiyonu oldugu tespit edilir. Bayan müsade altina alinir ve bir süre sonra bayanin durumu daha kötüye gider.. Bu enfektion bütün vucüda yayilmasin diye kadini ameliyata alirlar ve kadin bebegini kaybeder.. Daha sonra kadinin durumu git gide kötüye gider . Tekrar ameliyata alip rahmini alirlar... Ama durumu bu ameliyattan sonrada düzelmez .. Kadinin 2 ayagini ampute ederler.. Bu hepsi 1 ay icinde olur... Kadin cocugunu kaybetmis, rahmini kaybetmis, 2 ayagini kaybetmis sekilde taburcu olur.. Doktor hatasi varmi ? Hayir yok .. Cünkü doktorlar kadinin hayatini kurtardilar---

Bu konu aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali , devletteki doktorlar hasta sayısı fazlalığından dolayı kısa sürede bakıyorlar düşünün psikiyatr 5 dk sürede hastayı dinleyip ilaç yazıyor çünkü hasta başına tanınan süre bu kadar
özeldeki doktorlar çok ilgililer ama para için her türlü şeyi yapıyorlar çok basit hafif üşütmelere bile bir sürü test yaptırabiliyorlar
ama diğer taraftan bakarsak devlette bazı doktorlar o kadar tatlılarki sanki özel hastanedeki doktor gibi ilgilieri var
özeldede para için bir sürü test yaptırmayan hatta birdaha gelmenize gerek yok birşeyiniz yok diyen bile var bence birazda gittiğiniz doktorun karakter ve mizacıyla alakalı bir durum
bende kendi olayımı anlatayım geçen sene ellerimde uyuşmadan dolayı beyin doktoruna gittim emar çektirdi sonra sonucuna baktı bana direk el uyuşmanız boyun fıtığından değilmiş beyninizde tümör vardır dedi
ben o anda çok kötü şok oldum neyse başka doktorlara gittim tümör çıkmadı
böyle bir haber o şekilde emin olmadan söylenmemesi lazım

kullandığınız ilaç Ly... veya Neron....mi?

bunlar periferik ağrıları kesen ilaç gruplarıdır ve çok etkilidir

uslubunuza biraz dikkat edin isterseniz .....saygı çerçevesini hemen aşıyorsunuz

Uyarmanızın lüzumu yok arkadaş bunu marifet saydığı için karşı görüşteki her üyeye saldırmış. Tebligat eline geçince sanal ortamda dahi insanlara hakaret etmemesi gerektiğinin bilincini kavrar. Siz kendinizi boşuna yormayın..

şu anki genel ekonomi anlayışı, çok kalmadı eğitimde de geliyor...bir süre sonra halk devletten hizmet satın almak zorunda bırakılacak...

genel tabirim varsa bulun çıkarın. bazıları dedim... keşke okuduklarınızı anlasanız

o meslek gruplarından olduğunuz belliydi zaten

genel tabirim varsa bulun çıkarın. bazıları dedim... keşke okuduklarınızı anlasanız

o meslek gruplarından olduğunuz belliydi zaten

Ben sizi gayet anlıyorum. Ayrıca belli olmasına gerek yok söyledm zaten bunu neyse sizinle daha fazla konusmak istemiyorum bu konu uzar gider.

Zamanında Atatürk "Beni Türk hekimlerine emanet edin ." demiş.
Günümüzde ise doğum yapmak için yurt dışına gidenler var.
Ülkedeki ünlü isimler,devlet başkanları, bakanlar bile başka ülkelerde tedavi oluyorlar.
Neden acaba?
Hal böyleyken halkın bu şekilde tepki vermesi normal.
Sağlık , Eğitim, Yargı...
Hepsinin çivisi çıkmış bu ülkede!

Son düzenleme:
Hastalıklar sadece fiziksel olmuyor ki.
Mesela siz kendinize ruhsal olarak pek iyi bakamamışsınız sanırım.

afedersiniz,çok dikkatimi çekti konu açıldığından beri sürekli bir saldırı havasında hakret ediyorsunuz insanlara.neden?

Ben sizi gayet anlıyorum. Ayrıca belli olmasına gerek yok söyledm zaten bunu neyse
sizinle daha fazla konusmak istemiyorum bu konu uzar gider.

bazılarının aldığı parayı hak etmediğini düşünüyordum, anlamanıza sevindim

işaretlediğim yerde de aynı fikirdeyim

Piemento salla basi al maasi degil mi ?

Iki evrak imzala iki evrak doldur gönder diil mi ? Bir de ne kadar maas kazaniyorlar...

Doktoralara sirtini devlete dayamis diyorsunuz ya siz ...

Bende bir cok idari dairede memurlarin tutumu hakkinda konusmak istiyorum..

Neden bir kagir isi bu kadar uzun sürüyor.?...

Neden bir kisi gelip ciktiktan sonra hakkinda konusuyorsunuz ?

Neden hep suratlar asik ?

Neden kapiya vurulup girildigi halde hep mesgulsunuz?

yurtdışında doğum yapmak istemelerinin nedeni çifte vatandaşlık. evet eskiden tedavi için yurt dışına gidiliyordu ancak biz de zengin kesime hitap edecek amerikan, acı badem gibi hastaneler var. eskisi gibi sağlık için yurt dışına gidilmiyor. sağlık özelleşmeden önceydi o gitmeler.

ayrıca Türk hekimlerinin cerrahisi Avrupalılara göre oldukça iyi. doktor yetersizliğinden günde 100 hasta bakıp, haftada 20 ameliyat yaparken bizimkiler, onlar günde 15 hasta bakarken sizce daha deneyimli olabilirler mi:)

Hanimefendi size kimse saldirmiyor. Burda polemik cikarmaya calismayin lutfen.
Evet orayi yanlis anlamisim. Madem anneniz tek gitmis, kendi sorsaydi doktora. Siz neden hasta-doktor iliskisine karisiyorsunuz ki hasta anneniz bile olsa? Anneniz derdini duzgun anlatamadiysa siz de gidiverseydiniz, orda alirdiniz hakkinizi. Oyle bir anlatmissiniz ki, sanki herseyi gozunuzle gormus gibi, yanlis anlamamak mumkun mu? Uzaktan uzaktan burda doktora saydirmissiniz. Demek ki annenizin sikayetine uygun ilac oymus, doktor onu vermis. On sayfadan bir arkadasin da dedigi gibi, eger bu konuda hicbir bilginiz yoksa "size gore" diye bir durum da olamaz. Bilmediginizi kabul edip bileni dinlersiniz pasa pasa. Ha, icinize sinmedi mi? Baska doktora gidin. Bu sefer siz de annenizle gidin de doktor beyler yanlis tedavi uygulamasin, doktora engin tip tahminlerinizle yol gosterirsiniz.

Son düzenleme:
bugün, genel cerrah olan bi arkadaşımla konuştum. dün gece nöbetçiydi, gece 4'e kadar ameliyattaymış. sabah, mesai..akşama kadar tekrar ameliyat.. hata olmaması imkansız.. olmuyorsa, imkansızı başarıyorlar demektir. bence doktorları sorgulayacağınıza sistemi sorgulayın...

ama sumuzcuum işte her meslekte kötülerde var iyilerde
kazandığı parayı sonuna kadar hak etmek isteyenlerde var
sabahtan akşama kadar kaytaranlarda var
akşam eve geldiğinde pestili çıkmış olanlarda
buradaki hata genelleme yapılması
dr.ların görevi can kurtarmak buna nasıl para biçilir ki zaten
ama her meslekteki gibi aranızda çürük elmalar var kabul edin
haa neden memurun veya öğretmenin ki dillendirilmiyo çünkü genelde insan hayatıyla doğrudan alakaları yok
yoksa burda öğretmenlerin verdiği eğitimi konuşsak yine sayfalar dolar
senin dediğin gibi memurlar keza
şartlarınız zor kabul , ama herkesi aynı kefeye koyamıyorum ben
helede bizzat yaşadığım olaylardan sonra dr.a giderken hep önyargılı oluruyorum.

Beş parmağın beşi bir değil elbette.
Her meslek grubunda olduğu gibi doktorun da iyisi var , kötüsü var.
Benim kızım kreşe başladığında 3 ay hastalıktan kurtulmadı.
Şu doktor iyiymiş , bu doktor iyiymiş dediler.Her seferinde aldık götürdük.
Abartmıyorum 8 doktor gezdik.
Hepsi farklı şeyler söyledi.

Yalnız Kadın Doğum ve Çocuk hastanelerindeki doktorlardan ben şikayetçiyim.
Uzman olanlardan değil , pratisyenlerden.İlgilenmiyorlar.
Bu bir gerçek. Her hastaya 3 dk dan fazla ayırmıyorlar.
Peş peşe çabuk olun , sırtını açın , o kadar.
Soru soruyorsun yanıt bile vermiyorlar. Daha sen çocuğu masadan kaldırmadan diğer hastayı içeri alıyorlar.
Gece 3'te acile götürdük çocuğu 39. 1 ateşle.
Sadece göğsünde hırıltı var deyip gönderdiler.
Bu mudur olay?
O gün bugündür yeminliyim devlet hastanesine gitmemeye.
Allah kimseyi düşürmesin oralara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…