Doktorların hastalara karşı tutumları !

neyse denecek daha fazla şey yok.sakın doktorlara gıkınızı çıkarmayın arkadaşlar.
prospektüsleri de okumayın,doktora olabildiğince sonsuz güvenin.
hatasız kul olmazmış,sağlık da hataya getirilebilir.
çok üstüne gidiyormuşuz çünkü doktorların.

Size çok büyük geçmiş olsun.

Şu örneklere empati yapayanlara gerçekten biraz insanlık diliyorum.
Bu şimdi sistem hatası mı, doktor hatası mı?

İnsan hayatını, herhangi bir eşya ile ilgili şikayete vb. bir şeye benzetenlerin iflah olabileceklerini düşünmüyorum zaten de, ne diyeyim.

yorum yapamiyorum ,gercekten cok ilgincsiniz... bu kadarina pes diyorum....

benim kimseyi koruduğum ya da tuttuğum falan yok.....doktorların hayat standartlarına bir bak allahaşkına yemeyen uyumayan.....gündüz akşama kadar pür dikkat çalıştığı yetmiyor sistam gece yatağından kaldırıp çağırıyor senin sağlığın çok önemli de benim sağlığım önemli değil mi annelerimizin gözyaşları önemli değil mi birileri ortalığı ayağa kaldırıp bana saygısızca davrandığında onu şikayet edememem önemli değil mi...çalışma şartları eskisi gibi değil......ha bana desen ki senin çalışma şartların umrumda değil banane benim keyfim yerinde gerekirse parayı bastırır özele giderim....o zaman sen de bu sistemden hiç birşey beklemeyeceksin ben bu saaatten sonra hata yapmamaya baakarım ve hasta benim sorumluluğmda ölmesin diye bakarım saç dökülmesiyle ilgilenmem bile benim de insanlardan bir beklentim olmaz
sana şunu söyleyim bugün bana yarın sana

Burada mesleği tabiki kötüleyemem. Allah razı olsun dediğim arkasından hayır dua ettiğim doktorlar da var. Ancak konumuz hastaları "sallayan" zihniyet. Hani görmesem sırf anlatılsa "aman büyütüyorlar canım" der geçerim. Üstünkörü baktığı ultrasona dayanarak "bu çocuk kesin özürlü aldıracaksın" dediği annem nur topu gibi sapasağlam kardeşimi doğurdu. Şuan 22 yaşında, düşünebiliyor musunuz dr. dinlese annem sapasağlam çocuğu kürtaj yaptıracaktı.

Ben de devlet hastanelerindeki doktorların özel hastanedekilerden daha duyarlı olduğunu düşünüyorum. Özel hastanede dr. ne kadar tahlil film vs. isterse o kadar para kazanıyor. Ama devlet hastanesinde gerek görmediği sürece fazladan tetkik yaptırmıyorlar. Kuru öksürük şikayetiyle 3 özel hastane gezdim. Tam 1 buçuk yıl geçmedi öksürüğüm. Bu sırada bari tam olsun, güvenilir olsun diye hep özele gittim. Bu sırada grip ilaçları, verem ilaçları, antibiyotikler, penisilin iğneler, vs. kullanım. Bünyem, midem altüst... Her kontrole gittiğimde benden röntgen istediler ve her röntgende ciğerlerim tertemiz çıktı. Ama hala deli gibi öksürüyorum ama içten öyle bir ses geliyor ki inanamazsınız. En sonunda akıl edip sağlık ocağına gittim. Bana nebül ilacı aldırıp nebülizatöre soktular ve 10 dk. lık 2 seansta iyileştim Meğer faranjitim varmışta haberim yokmuş. Bir faranjiti 1 yılı aşkın süredir nasıl bulamazlar. Ya onca ilaç?

kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...

ben pratisyenim hiç de 4000 küsür almıyorum gittikçe de maaş düşüyor.
net maaş 1500 bile değil.
şimdi döner möner diyeceksiniz ki o da her hastanede olmuyor, olan yerlerde de bazen veriliyor bazen yok.

hastalanma arkadaşım aklın varsa sen kendine iyi bakacaksın

ters ters hayvan gibi konuşacağı yerde en azından bilgilendirebilirdi ama

gerçi arkadaş yazmamış da devlet hastanelerindeki doktorların genel konuşması öyle olur.
devlet hastanesindeki hasta ve yakınlarının konuşması nasıl oluyor ....aman canım genel konuşmaları öyle onlar bir kere muhatap oluyor beğenmediği birşey olduğunda bir kamyon dolusu insan getirmeyi çok iyi biliyorlar şikayet edecek merci de yok

Butun cevaplari okumadim, sadece konuya cevap vermek istiyorum. Her bas agrisina tahlil yapmiyorlar. Fiziksel muayene yeterli olabiliyor, doktor bulgularina gore hareket eder. Eger tahlillik durum varsa tahlil yapar, yoksa ilacla ya da ilacsiz gonderir. Tabii ne kadar fiziksel muayene yapti bilemiyorum.

Her ilacin yan etkisi vardir, yan etki istemiyorsaniz hic doktora gitmeyin, ilac kullanmayin. Benim esas anlamadigim sey, madem bu kadar rahatsiz oldunuz neden tahlil istemedi diye, nicin doktora o an sormuyorsunuz da gelip buralari ayaga kaldiriyorsunuz? Hic anlamadigim sey bu yani. O an bir tedirdingiliginiz varsa sorarsin "doktor bey, tomografi ya da baska bir islem gerekmiyor mu?" dersin. Eve gidip kendini parcalamaktansa o an sorup cevabini alirsin. Yani sizi yargilamak icin soylemiyorum bunu, ben olsam oyle yapardim. Doktordan icim rahat cikardim.

yorum yapamiyorum ,gercekten cok ilgincsiniz... bu kadarina pes diyorum....

ben de size pes diyorum,iki lafınızdan biri "herkes tıp okumuş herhalde".
bu mesleğin içindeyim diye işini kötü yapanı da savunmayın lütfen..
arkadaş prospektüsü okuyup kendince kanıya vardı diye kıza sen tıp mı bitirdin diyorsunuz.herkes okuyor eminim,ben de okuyorum.hem ilaç hakkında bilgilenmiş oluyoruz hem de gerçekten benim şikayetim burda yazıyor mu diye.
her doktor mükemmel olacak diye bir şey var mı? hepsi işini iyi mi yapıyor? e işini iyi yapmayanı da eleştirmeyecek miyiz?
sonra çok üstlerine gidiliyor diyorsunuz.

hastalanma arkadaşım aklın varsa sen kendine iyi bakacaksın

her mesajıma üşenmeden cevap verdiğin için teşekkür ederim ,
kendime iyi bakmaya çalışıyorum tabi allah muhafaza 'sizin için nöbet tutuyorum o kadar yoruluyorum geberirseniz geberin siz benim uykumu düşünüyomusunuz' diyen biriyle falan karşılaşırım diye.
Gerek duyduğumda da 'parayı bastırıp'özele gidiyorum zaten oralar bir nebze daha iyi.Ne de olsa bir kamyon dolusu insanı getirmedim hiç hastanelere ,bir tek onlardan çekiniyormuşsunuz ya.

bilirsin bilmemek ayıp değil öğrenmemek.....bir zamanlar doktorlar eczacılar bakkalar manavlar iyi para kazanırdı şu an artık her meslekte taşeronlaşma var......muayenehaneler kapatılalı çok oldu......doktorlar gençliklerini öldürdüğüyle kaldı
lakin benim söylemeye çalıştığım çok başka birşeydi örnek verelim babanızın kolesterolü yüksek değil mi doktor hemen kolesterol ilacı yazmak zorunda çünkü dünya sağlık örgütü bunu emretmiştir oysaki bu şekilde tedavi olamazsın ne kalp krizin engellenir ne beyin damarı tıkanıklığı ilaçların yan etkisi olan kanser de çabası ...bu durumun tek tek ve doğal tedavisi vardır vücudundaki omega 6 yıı balık yağındaki omega 3 le dengelemen gereklirir.....diyetindeki paketlenmiş gıdaları ve şekeri çıkarman gerekir ama dünya sağlık örgütü ilaç şirketlerinin para kazanmasını gerektirecek durumları emreder.....mümkün olduğunca senin hasta ve ilaçlara bağımlı olmanı ister ....sen sistemin umrunda değilsin bunu anlatmaya çalışmıştım
kendi kedinin doktoru ol....türkiye de avrupa da amerikada hastanelerin eline düşmemeni tavsiye ederim

doktordan doktora fark eden bir durum aslında ve yaptğı muayne de önemli. benim başımda da lise1 de şiddetli ağrılar oluyordu doktra gittik muayne etti ağrının nasıl olduğunu hangi bölmde olduğnnu ne yaptğmda hafifledğni arttğnı sordu söyledim mr ve tahlil istedi ve bişey çıkmaynca yiyecek takbne başlandı migren çıktı ortaya.
ama doktor fiziksel muayne ile neyi olduğunnu da anlayablr o kadar sene okuyorlar birşeyler gördü ki sadece ilaç verdi ve ilaçlarn birsürü yan etkisi var diyorsunuz ama artık günümzde birçok ilacın yan etkisi var. benim babm astım hastası içtiği ilaçlarn yan etkisini görsenz hasta yaşasn daha iyi dersinz bunlar çok çok minik olablcek şeyler önlem olsun bilinsin diye yazılıyor zaten genelde. cildinze sürdüğünüz salislk asit içeren kremin yan etkiler kısmına baktğnzda bile birsürü yan etki çıkıyor.
illa memnun değilseniz başka bir doktora gidebilrsnz ama bazı doktrlar gerçkten ilgisz o da ayrı.

ha ha ha. şimdi burada yazanlar (bekarlar, anne olmayanlar ) anne oldugunda sorarsın çocugunun ne olmasını istersin diye % 70i doktor der. bunu facebookta milupa gibi bebek sitelerin çoğu sitenin sorularında gördüm. ne büyük çelişki saydır saydır sonra da ne kadar özendiği bir meslek oldugunu da ordan gör.

Sorununuz var onu anladim ..ögretmensiniz maasinizin aciklanmasi , tatilden söz edilmesi hosunuza gitmedi onu da anladim.. Yukarida aciklama yaptigimi defalarca söylememe ragmen geri dönüp okumadiniz da , pes diyorum bu kadar kolay bir meslegi rezil edilebilirsiniz ... Güvenmiyorsaniz gitmeyin.. Hasta oldugunuzda kendi basiniza bir seyler yapin ,nasilsa tibbi bilginizde mevcut.. Ne ugrasiyorsunuz ki...

Son düzenleme:

Madem öyle düşünüyorsunuz söyleyin o hemşireye,hasta bakıcıya vs ben sizden hizmet almak istemiyorum diye hasta haklarınızı kullanın. Bazı insanlara fazla sağlık hizmeti.

o hastanedeki güvenlik görevlilerinden çok şikayetçiyim...işlerini gerçekten yapmıyorlardı ....ben sözlü saldırıya uğruyorum güvenlik görevlisi anne şefketi gösteriyordu....aaaa yapma ama çok ayıp olmaz vs... madem konumuz sağlık herkes işini iyi yapsın değil mi

Artık doktorların bakış açısıda değişti karşısında güzel alımlı ve konuşması düzgün biri gidince farklı kapalı türbanlı biri gidince farklı davranıyorlar

hangi irezil tohtormuş bu. tez şikayet edin nasıl böyle davranır? özgürlükler ülkesinde yapılacak şey mi?

Ben doktor değilim yani o yüzden savunmuyorum. Yazdıklarımı doktorları aşağılayan üyeye karşı yazmıştım madem üzerinize alındınız evet aynı lafları size de diyorum. Herkes tıp okumak zorunda değil, doktor olmak zorunda da değil ama bu kadar prestijli bir mesleği böyle karalamanıza da kimse müsaade etmez. Bende hukuk okuyorum biri benim mesleğimi böyle aşağılasa ben de çok sinirlenirdim.. Sizin mesleğinizi de biri böyle küçümsese herhalde bunun tam tersi söylemleriniz olurdu. Her doktor iyi değildir, her öğretmen de iyi değildir, her avukat da iyi değildir böyle sürer gider.. Her branşta mesleğini iyi yapanlar olduğu gibi kötü yapanlar da var elbette. Ama sizin ve bazı arkadaşların sadece bir meslek grubunu hedef alıp saldırması çok abes olmuş.. Herkes karşısındaki kişinin mesleğine saygı göstermek zorunda, kişiliğine değil. Bir doktorla sorun yaşadıysanız bunu tüm doktorlara yoramazsınız..

doktora en çok saydıranların çocugunu Rabbim dktor yapsın. herkes çocuklugunu gençliğini yaşarken o ders çalışsın. hrkes 2-4 yıl üniversite okurken o 6 yıl okusun. herkes lisans eğitimi sonrası mesleğini istediği yerde icra ederken o zorunlu hizmete gitsin. lisans sonrası bir kitap açmadan mesleğini icra ederlken diğerleri o diplomasının ilkokul mezunları tarafından bile aman pratisyen denilerek küçümsendiğiini görsün ve bunun üzerine 8-9 milyarı 5 aylık dershane sürecine versin. sonunda gençlik yıllarını asistanlık denen aslında kölelik sisteminin moderni olan ayda 15 gece nöbetle ve gündüz mesaileri ile tamamlasın. bir memurun ayda yaptıgı mesai 1 haftada yapsın, çocuk yapmak için erteleyip dursun, zira önce uzmanlığını almayı beklemeli, ayda 10-15 gece evde olmayınca cocuk yapılamaz, bu arada asistanken öğretmen kadar maaş bile alamasın, hocalarından bazen işittiği azarlar onur kırıcı olsun, komşun evde dizi izlerken senin çocugun 1800 sayfalık kitabı okusun. ameliyatta kıçından ter damlasın, zira işi hata kabul etmeyen ve geri dönüşü olmayan bir iş. tam uzman olsun herkes aldıgı parayı konussun helal mi, bi şey yapmıyor diye. hatta yaptıgı uzmanlıkta bişey yaramasın yan dal uzmanlıgını yapsın. her uzmanlıgı sonrası zorunlu hizmete gitsin. çalıştıgı yerde tek hekim olsun. günde 130 hasta baksın. akşam eve hastalar gelsin. kıçının üzerine oturtmasın seni hastaneye götürmek için evin kapısına dayansın. gece evinden gitmesen arkadan söylemeyeceği şey kalmayacak ( bu topiktekiler gibi) herkes evinde otururken o gitmek zorunda kalsın (amin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…