kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...
Madem öyle düşünüyorsunuz söyleyin o hemşireye,hasta bakıcıya vs ben sizden hizmet almak istemiyorum diye hasta haklarınızı kullanın. Bazı insanlara fazla sağlık hizmeti.
bu şimdiki rakam ...para biriktirse iyi olur çünkü ülkeye akın akın suriyeli ıraklı iranlı doktorlar geliyor.....yalnız yabancı çalıştırma olayı her mesleğe yaygınlaştırılacak çocuklarınız için endişelenseniz iyi olur
Sen bence bunları yazmak için harcadığın zamanı, burada verilen "insan hayatı" ile ilgili örnekler üzerinde düşünerek harcasaydın çok daha iyi olurdu.
Boş yere göğsünün alınması, örneğin, sana bir şey ifade etmiyorsa, tabi ki seni rahatsız da etmeyecektir.
Bu yaşından sonra Internet başından içini açıp sana insanlık kazandırabilecek değilim.
Zaten yakışmış sana böyle.
yoo ben direk amirlerine söylüyorum. bazı insanlar aldığı parayı hak etmiyor. nasılsa devlete geçtik diyip yan gelip yatıyorlar
hem neden saldırıya geçtiniz?
bu arada o personel bana hizmet etmek zorunda....
doktora en çok saydıranların çocugunu rabbim dktor yapsın. Herkes çocuklugunu gençliğini yaşarken o ders çalışsın. Hrkes 2-4 yıl üniversite okurken o 6 yıl okusun. Herkes lisans eğitimi sonrası mesleğini istediği yerde icra ederken o zorunlu hizmete gitsin. Lisans sonrası bir kitap açmadan mesleğini icra ederlken diğerleri o diplomasının ilkokul mezunları tarafından bile aman pratisyen denilerek küçümsendiğiini görsün ve bunun üzerine 8-9 milyarı 5 aylık dershane sürecine versin. Sonunda gençlik yıllarını asistanlık denen aslında kölelik sisteminin moderni olan ayda 15 gece nöbetle ve gündüz mesaileri ile tamamlasın. Bir memurun ayda yaptıgı mesai 1 haftada yapsın, çocuk yapmak için erteleyip dursun, zira önce uzmanlığını almayı beklemeli, ayda 10-15 gece evde olmayınca cocuk yapılamaz, bu arada asistanken öğretmen kadar maaş bile alamasın, hocalarından bazen işittiği azarlar onur kırıcı olsun, komşun evde dizi izlerken senin çocugun 1800 sayfalık kitabı okusun. Ameliyatta kıçından ter damlasın, zira işi hata kabul etmeyen ve geri dönüşü olmayan bir iş. Tam uzman olsun herkes aldıgı parayı konussun helal mi, bi şey yapmıyor diye. Hatta yaptıgı uzmanlıkta bişey yaramasın yan dal uzmanlıgını yapsın. Her uzmanlıgı sonrası zorunlu hizmete gitsin. çalıştıgı yerde tek hekim olsun. Günde 130 hasta baksın. Akşam eve hastalar gelsin. Kıçının üzerine oturtmasın seni hastaneye götürmek için evin kapısına dayansın. Gece evinden gitmesen arkadan söylemeyeceği şey kalmayacak ( bu topiktekiler gibi) herkes evinde otururken o gitmek zorunda kalsın (amin)
bizimle ilgilenmeleri için özel muayenehaneleri de olması lazım bence..
giriptir nezledir belli tanıları vardır hemen anlar doktor yazar ilacı tamam.zaten az çok biliriz de ne yazacağını.
ama kafada ağrı şikayeti bence ilaçla geçiştirilmemeli ki arkadaşın annesine 3 ay sonra gel demiş doktor.ya beyninde tümör olsa 3 ay sonra çok geç olmucak mı?
öğretmen ile doktoru neden karşılaştırıyorsunuz?
Butun cevaplari okumadim, sadece konuya cevap vermek istiyorum. Her bas agrisina tahlil yapmiyorlar. Fiziksel muayene yeterli olabiliyor, doktor bulgularina gore hareket eder. Eger tahlillik durum varsa tahlil yapar, yoksa ilacla ya da ilacsiz gonderir. Tabii ne kadar fiziksel muayene yapti bilemiyorum.
Her ilacin yan etkisi vardir, yan etki istemiyorsaniz hic doktora gitmeyin, ilac kullanmayin. Benim esas anlamadigim sey, madem bu kadar rahatsiz oldunuz neden tahlil istemedi diye, nicin doktora o an sormuyorsunuz da gelip buralari ayaga kaldiriyorsunuz? Hic anlamadigim sey bu yani. O an bir tedirdingiliginiz varsa sorarsin "doktor bey, tomografi ya da baska bir islem gerekmiyor mu?" dersin. Eve gidip kendini parcalamaktansa o an sorup cevabini alirsin. Yani sizi yargilamak icin soylemiyorum bunu, ben olsam oyle yapardim. Doktordan icim rahat cikardim.
kuzeniniz biraz abartmis..
benim ablamın başına geldi düğününe 4 gün kala hastalandı nefes almakta zorlanıyordu birden fenalaştı çok iyi bi özel hastaneye götürdük doktor bey ciğerleri sönmüş hemen ameliyata almamız lazım dedi ailem düğünü var ameliyat bugün şartmı ve neden ameliyat dedi doktor bozuntusuda ciğerlerine tüp takmamız lazım yoksa hayati tehlikesi var dedi
Allahtan ailem ameliiyat öyle kolay birşey değil diye 4 ayrı 2 özel 2 devlet hastanesine götürüp baktırdılar! sadece broşları dolmuş hiç birşeyi yokmuş.. boşuna bizim içimizi parçaladılar..pislikler!!
yani doktoru eleştiren herkes tıp kazanmak istemiş ama kazanamamış olanlar öyle mi,
yani doktorların bu herkesi aşağılama merakı buradan geliyor demek ki
ama kusura bakmayın yok öyle bir şey
ayrıca ben de doktorların maaşının çok da yüksek olduğunu düşünmüyorum
eğer dertleri para ise isterse yeni mezunu 10000 lira alsın bence uygundur
ama işini iyi yapsın
olması gerektiği gibi yapsın
mesela şu tam gün yasasına ben destek vermiştim hatta bu hükümetin yaptığı belki de tek iyi şeydi ama galiba döndü geri olmadı çok takip edemedim ama.
o konuda son durum nedir?
Sen ilk sayfadaki yazıyı bile okumamışsın ki ,bana kalkıp neden doktora bunu sormuyorsun diyorsun .Benim değil ,annemin başında gelenlerden bahsettim .Üstünkürü okuyup ,lütfen saldırya geçmeyin .
Ayrıca tek örnek annem ya da ben değil .Geçmiş sayfalara, şöyle bir göz atmanızı öneririm .
Saldırıya geçmedim ama isterseniz bu konuda tartışabilirm.
Kimse size hizmet etmek zorunda değil!
canım dr annene ne ilaç verdi, ben çok merak ettim. adını yazabilir misin. nasıl olsa tavsiye etmeyeceğin için bir sakıncası olmaz. ilaç tavsiyesi yasak
Özelden yazayım istersen :26:
Ya Esra hanım, siz nasıl olur da 10 sene okuyan doktorun verdiği ilaca güvenmez de Internetten prospektüsüne bakarsınız?
Doktorlar bence sizin gibi hastaları dava etmeli.
Olmaz ki canım, adamlar hem para kazanamıyorlar, hem de hasta hasta fanilerle ilgilenmek zorundalar, hayat mı bu.
cık cık cık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?