Doktorlardan nefret ediyorum, kardeşimin rahatsızlığını pat diye söylemişlerdi. İnsan sindire sindire söyler
Çok acımasız oluyorlar...
İlacın prospektüsüne bakıp doğru ilaç olup olmadığını anlayabiliyorsanız gitmeyin hiç doktora.
Kendi teşhis ve tedavinizi yapabilecek yeterliktesiniz demekki
En kötü ihtimal eczacı bir tanıdığa gidin tedaviye.
Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmanı söylüyorum .
Ayrıca kullanacağımız ilacın prospektüsünü tabii ki inceleyeceğiz !
Arkadaşlar çok muzdarip olduğum bir durumdan bahsedeceğim .
Geçen gün annem başındaki şiddetli ağrı ve kireçlenmesi için doktora gitti .Şikayetlerini anlattığında doktor ,herhangi bir tahlil istemeden ,gelişi güzel ilaçlar yazmış ! ilaçların prospektüslerini incelediğimde deliye döndüm .İnanılmaz yan etkileri olan bir ilaçlar ve tahlil sonuçlarına bakılmadan ,yazılabilecek şeyler değil bana göre .
Tamam anlıyorum ,gün içinde sayısız hastaya bakıyorsunuz ,yoğunsuzama doktor-hasta ilişkisi bu şekilde olmamalı .
İnsan sağlığını hiçe sayarak,gelişi güzel ilaç yazmayı etik bulmuyorum !
türkiyede herkes zor şartlarda calışmalaya mecbur tutuluyo sadece doktorlar degilki...
bizim asıl sorununumz ülkede hiç bir sektörde özeli devleti fark etmıyor sistem olmaması,olmayıncada halk magdur oluyor tabı
Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmadığını söylüyorum .
Annenizin rahatsizligi nedir merak ettim. Bütün verilen ilaclarin bir cok yan etkisi var... Sonucta kimyasal ürünler.. Saglik sektöründe calisiyorum... Bir doktor hastanin verdigi belirtilerle hic bir tahlil yapmadan ilac yazabilir...Bazi hastalar icin tahlil gerekebilir. AMa her hastayi BT yapmak o hastaya ayni zamanda zarar verir.Sonucta günes isigi degil radyasyon.r... .Ayrica her yapilan tedavinin riskleri mevcut, yapilan riskli islemlerde hastanin imza atmasi gerekir. Lütfen yorumlari yaparken daha dikkatli olmakta yarar var..
Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmadığını söylüyorum .
bu konuda hassasım ben işin içinde oldugum için ;
bu tip düşünen cok arkadas var,madem tahlıl yapılması gerekıyordu dıyorsunuz,madem ki size göre yanlış ilaç demekkı doktordan daha iyi biliyorsunuz o zaman kendınız tedavı edın hastanızı bundan o cıkıyor ve bunu doktora söyledıgınızde işine karışmak gibi oluyor ve sonra iyi muamele göremıyorsunuz
Radyolog takılma bu örneğe .Bak arkadaşlarda yaşadıklarını yazdı ,sadece bu durumda olan bir tek annem mi var sanıyorsun .
Geçen haftalarda ben de saç dökülmesi sorunumla doktora gittim .Mevsimsel dökülüyor olabilir dedi ,geçiştirdi .
Ama bilinçli bir hasta olduğum ve öncesinde de araştırdığım için ,şu şu değerlerime bakılmasını istiyorum dedim.
İyi ki de bakıldıdemirimin düşük ,triodim olduğunu öğredim ve bir kaç şey daha .Şimdi sorarım ben sana ,ben eğer üstelemeseydim ,ısrarcı olmasaydım öğrenebilecek miydim bunları .
Ufak bir rahatsızlık olsa bile ,altında yatan nedenleri araştırılıp ,bulunmalı .
bu konuda hassasım ben işin içinde oldugum için ;
bu tip düşünen cok arkadas var,madem tahlıl yapılması gerekıyordu dıyorsunuz,madem ki size göre yanlış ilaç demekkı doktordan daha iyi biliyorsunuz o zaman kendınız tedavı edın hastanızı bundan o cıkıyor ve bunu doktora söyledıgınızde işine karışmak gibi oluyor ve sonra iyi muamele göremıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?