Doğrudur radyolog ama herkes mesleğini hakkıyla mı yapıyor ,orası tartışılır .
Bu benim çalıştığım sektör için de geçerli .
Belki doktorun gözünden kaçan bazı şeyler vardırbunları hastanın hatırlatmasınında bir sakınca göremiyorum .
Benden mi bahsediyorsun anlamadım :26:
Haklısın ne yazık ki .Doktorlardan en az masrafla en iyi tanı yapılması isteniyor...
Mesela enfeksiyon tedavisinde geniş spektrumlu ve muadil
alon bir antibiyotik yazılıyor mesela. Sonra o tedavi etmezse
spesifik antibiyotik kullanımına yönlendiriliyor hastalar. Ama
ideali, hastanan örnek alıp antibiyogramla kullanılacak antibiyotik
cins ve miktarını belirlemektir. Ancak bizim sistemimiz ideali değil
her zaman kısa ve ucuzu seçiyor, seçtiriyor...
evet canım annenın rahatsızılıgı neydi
Uzunca bir süredir siddetli baş ağrısı ve tutulmaları vardı .Başı sağa sola çevirmekte zorlanıyordu çoğu zaman. Herhangi birşey söylememiş canım :26: bunları kullan ,3 ay sonra tekrardan bir bakalım demiş.
Evet her kafasi agriyani BT göndermek yanlis olur.. Eger hasta uzun süre bu rahatsizligi mevcut ise ve verilen tedavi iyi gelmemisse BT ye gönderirler.. Doktor bir süre sonra tekrar bakmak istemis...Kararinda bir terslik görmüyorum..
şikayetçi oldunuz mu .....çünkü bazen ne yaparsanız yapın ..hasta tam tecizatlı yoğun bakımda yatıyor olsa bile kurtarılamaz...öncelikle sağlık sektöründen mucizeler beklemeyeceksiniz......sağlık dünyası sizi tedavi etmek üzerine kurulmadı sizi ilaçlara bağımlı yapıp ilaç şirketlerinin para kazanması üzerine kuruldu
Ben sana ne yazayım ki :/ hayatında ilk defa prokpektüs okumuşsun sanırım lafından sonra .ayrıca neye göre film çekilmesini gerekli gördün onu da yazar mısın
Evet her kafasi agriyani BT göndermek yanlis olur.. Eger hasta uzun süre bu rahatsizligi mevcut ise ve verilen tedavi iyi gelmemisse BT ye gönderirler.. Doktor bir süre sonra tekrar bakmak istemis...Kararinda bir terslik görmüyorum..
Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum
anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.
yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.
Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.
Şunu söylemek isterim fizik muayene denen bir şey var ve adam yıllarca boşa okumuyo siz söyleyin peki ne tahlili istemeliydi ? Bana göre diyorsunuz hep, sağlıkçı değilseniz bilginizin olduğu bir konu değilse size göre diye bir şey yok kusura bakmayın madem güvenmediniz alın o ilaçları, yanınıza da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları.
kendı adıma söyliyim ben kimseyi korumuyorum olanı biteni söylüyorum işin içinde olmayanda anlamaz ddiyorum dışardan görünenle buz dagının arkası farklı canım
Arkadaşın verdiği örneklerde, buz dağının görünmeyen yüzü nedir, açıklayın da bilelim. İçimiz rahatlar belki?
Pisi pisine ölen iki insan ve bir gözünü belki de kaybetmesine ramak kalmış bir çocuk.
?
Şunu söylemek isterim fizik muayene denen bir şey var ve adam yıllarca boşa okumuyo siz söyleyin peki ne tahlili istemeliydi ? Bana göre diyorsunuz hep, sağlıkçı değilseniz bilginizin olduğu bir konu değilse size göre diye bir şey yok kusura bakmayın madem güvenmediniz alın o ilaçları, yanınıza da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları.
İlacın prospektüsüne bakıp doğru ilaç olup olmadığını anlayabiliyorsanız gitmeyin hiç doktora.
Kendi teşhis ve tedavinizi yapabilecek yeterliktesiniz demekki
En kötü ihtimal eczacı bir tanıdığa gidin tedaviye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?