Doktorların hastalara karşı tutumları !

Kimse kimseyi karalamıyor aslında... Bu düşünce yanlış. Bu bir gerçek ki doktorların büyük bir çoğunluğu hiç kontrol bile etmeden ilaç yazıyorlar.
En basitinden kendimden örnek vereceğim, kulağımdaki uğuldama ve kaşıntı yüzünden doktora gittim.
Doktor yanıma bile gelmeden karşıdan şikayetlerimi sordu ilaç yazdı yolladı.
İlaçları aldım kullanmaya başladım. Ertesi gün bütün yüzüm ve boynum kıpkırmızıydı.
2. gün gene başka doktora gittim. İlaçlarımı da götürdüm. Doktor bunu sana kim verdi ne alaka alerji dedi, kulağında mantar var dedi ve önce kulağıma aygıtla bakıp sonra hastalığı teşhis etti ve temizledikten sonra ilaç verdi.
Her meslekte savsaklayanlar çoğunlukta olabilir ama bu hepsi demek değildir.
Derdimizi burada paylaşmayacaksak nerede paylaşacağız? Bu şikayet bir kurumu kötülemek olamaz.
Doktorlara da bir yerde hak veriyorum ki sistem yanlış, sistem sahtekar...
1 doktora bilmemkaç tane hastanın düştüğü bir ülkeyiz.
Bu yoğunlukta doktor hastaya nasıl sağlıklı bir şekilde bakabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın lakeoftears,
uyarım konuyu açana değil, yorum yapanlaraydı.

Peki doktor hatali ve size göz damlasi vermedi. Peki siz gözünüz icin ne yaptiniz ...Gözlerinizi dinlendirdiniz mi ? Sokaga cikarken gözlerinizi korumaya aldiniz mi ?

Hastanede 85 yasinda kanserden yakini ölen doktoru bicaklar...digeri öldürür bu mudur degerleri...Karsidaki insana saygisizca hakarette bulunanlar var.. Doktor yemege gitmeye bile hakki yok diyen arkadaslarimiz var, hemde bu forumda... Ayni sekilde diger sektörde calisanlar yemege ciksa normal karsilaniyor... Makina degiller.. Bunlari yaziyorum cünkü bu sektörde calismayanlar radyolog arkadasimizin dedigi gibi icebergin arkasini göremezler...

Ben özel sektörde çok başka bir alanda çalışıyorum sumuz...
Sağlıkçı olan pek çok arkadaşım var ve sizi anlıyorum.
Doktorluk, sağlık çalışanı olmak çok zor bir meslek ama şu da aşikar ki, mesleğinizde çok fazla savsaklayan insan var...
Hastayı insan gibi görmekten aciz olan insanlar...
Kim ki diyorsa, doktor yemeğe çıkmasın kendileri dursunlar bakalım sabahtan akşama kadar aç... Nasıl oluyor?
Saçma sapan düşünceler değil savunduğum, sadece insani muamele göstermeyenlere sözüm.
Herkes sen gibi insaniyetli değil maalesef...

Her meslekte oldugu gibi isini iyi yapamayanlar mevcut buna lafim yok.. Bir cok doktor en son tedavi seklini uygulamali .. Hatta bu konuda sürekli update yapmali... Bunun icin medicin guidlines var.. yeni tedavi seklini arastirilip yeni yapilan testlerin sonucuna göre hastasini tedavi etmeli.. Yanliz türkiye de bu sistemin oturmasi icin iyi bir alt yapinin ve sistemin degistirilmesi gerektigini düsünmekteyim.. Yukarida bir yakinim hakkinda örnek verdim.. Ailem beni arayip doktor sence iyi mi diye sorduklarinda, beklemelerini söyledim.. Yasadiklari yer bir ilce öyle kücük bir yer degil (100.000 nufüslü).. Ama bir BT yok.. Bu konuda bir cok mercilere sikayetimi bildirdim...Hatta yardim toplanmasi icin oranin belediye baskaniya yazdim... Bir is adamin yardimlariyla büyük bir miktar toplandi.. O ilcenin devlet hastanesine bir Bt alinacak...Bazen bir seyleri görmek icin gözüne sokmak gerektigini (sikayet vs ile) düsünüyorum..

Son düzenleme:
"Doktorları öldürme haklarının olduğunu düşünen insanların kol gezdiği bir ülkede yaşayan" sade bir vatandaş olarak doktor yaklaşımlarını çok da eleştiremiyorum. ben olsam da aynı bahsedilen dr lar gibi olurdum. agresif olabilirdim mesela, ya da detaylı muayene edemeyebilirdim.
bu arada konudan bağımsız olarak söylemek isterim ki dr karşısında herkes esas duruşta duruyor.

fizik muayenesinde bulgu yoksa beyin bt istemek zorunda değil.
endikasyon da yok ayrıca.
ne kadar meraklısınız radyasyon almaya.
ayrıca her ilacın yan etkisi mutlaka vardır, 1 kişide bile görülen yan etkiyi sorumluluk almamak için yazıyor ilaç firmaları

yok ya artık değişti o durum.ben eskiden hasta bakıcılardan bile korktuğumu hatırlarım.ben bi hastanede güvenlik görevlisiyim.bi hasta yakını doktora saldırdı.röntgene bakan arkadaş acilde bilgi işleme bakan arkadaş bide farklı pozisyonda olan başka bi arkadaş hepsi aralarına aldılar adamı dövdüler.doktor dahil.adam şikayetçi oldu tamam ben hatalıyım saldırdım peki hepsi birlikte niye beni dövdüler diye.hasta yakınının değil ama olaydaki tüm personelin başı fena ağrıyacak.yani o sektördeyiz diye haksıza haklı diyemeyiz.burada direk savunmaya geçenlere anlam veremiyorum

Bir hastanede güvenlik görevlisine neden ihtiyac oldugunu hic düsündünüz mü ? Bu olaylarken olurken siz neredeydiniz ? :26::26:
Bende kirmiziyla isaretledigim yerleri yazmaniza anlam veremiyorum...

Alt yapımız maalesef zayıf sana katılıyorum. Bir doktora bilmemkaç hasta düşüyor.
Bu halde zaten doktorun sağlıklı bir şekilde bize tedavi uygulaması mümkün değil...
Yaptığınız meslek çok çok kutsal tıpkı öğretmenlik gibi...
Senin gibi duyarlı insanlar çoğalsın dilerim çünkü buna ihtiyaç var ülkemde...
İnsanları kobay gibi görüp üstlerinde ilaç,tedavi, ameliyat uygulayanlara tüm sözümüz...

Ben de hastayla yeterince ilgilenilmeyip, bir soru sorunca da yüzünü asan doktorlara ve hemşirelere çok kızıyorum. Keşke herkes görevini en iyi şekilde yapmaya çalışsa.

pratisyen hekim ne kadar maaş alıyor biliyor musunuz?

Bir hastanede güvenlik görevlisine neden ihtiyac oldugunu hic düsündünüz mü ? Bu olaylarken olurken siz neredeydiniz ? :26::26:
Bende kirmiziyla isaretledigim yerleri yazmaniza anlam veremiyorum...

sumuz olaya zaten gittik müdahale ettik.ögg heryerde var sadece hastanede değil okulda bile var.savunma olayına anlam veremiyorum dediğim şey oradaki arkadaşlar adama saldırmak yerine uzaklaştırabilirlerdi.senmisin doktora saldıran diyip taarruza geçmeselerdi ben onu diyorum.bizlerde orada şiddete maruz kalıyoruz.amirimiz bıçakla yaralandı.ozaman bütün güvenlikler toplanıp adamı linçmi edelim.demem o ki şiddete şiddetle karşılık verilmez.burada kimseyi suçlamıyoruz ama arkadaş burada konu açmış çok biliyorsan hastaneye gitme kendi kendine tedavi ol denilmiş.bu savunma olayı ne onu anlamıyorm.

kusura bakmayın da iyi yapmışlar
sonuçta o başlatmış.
elleri armut mu tıoplasaydı?
dayak yediğiyle kalacaktı çünkü, hemen serbest bırakacaklardı hasta yakını olacak öküzü.

Anliyorum esracan ama su siddet siddeti dogurur biliyorsun.. Son dönemde saglik sektöründe calisanlara karsi yapilan saldirilar , saglik personelin bu konuda tedbir almasina hatta bu konu da hassas olmasina neden oldu diye düsünüyorum.. Hatta bir bayan konu acmisti, bir hemsire refakatci giremez demis, arkadasimiz hemsireye hakaret etmis.. Diger bir üye de sunu yazmis.. Abine söyle bir kac arkadasini bulsun ve is cikisi bu hemsireyi dövsünler demis... Son dönemlerde her seye karsi bir siddet, agressivlik var . yukarida da belirttigim gibi tek tarafli düsünmemek lazim..

kusura bakmayın da iyi yapmışlar
sonuçta o başlatmış.
elleri armut mu tıoplasaydı?
dayak yediğiyle kalacaktı çünkü, hemen serbest bırakacaklardı hasta yakını olacak öküzü.

yok ne kusura bakacağım haketti :)ama bi düşünün bizde adama dalsaydık doktora saldırdığı için o adamdan ne farkımız kalacaktı.adamı almış aralarına dövüyorlardı peki onların adamdan ne farkı kaldı?

hayat şartlarının çok zor olduğu bir ülkede yaşıyoruz...

hepimizde az yada çok sıkıntı ve stres hakim.

ben sağlıkçı değilim,sağlık sektöründe de değilim.

ben sıradan bir klozetçiyim(!)

yapı malzemeleri sektöründe çalışıyorum.

inanın doktorlar kadar saygı değer bir işimiz yada konumuz yok ama

onlardan çok daha fazla hakarete varan sözler duyuyoruz.

bunları yazmamın sebebi insanların artık hiç bir dış etkenden gelecek sıkıntıya sabrı yok.

hele ki konu sağlık olunca insanlar haklı olarak daha hassaslaşabiliyorlar.

benim oğlum 41 günlükten 3,5 yaşına dek kalpteki vsd'den dolayı tedavi gördü.

o dönemde doktora harcadığımız para umrumuzda bile değildi.

yeter ki oğlumuz iyi olsundu.

çok şükür oğlumuz iyi ama bunu bize söyleyen oğlumu yıllarca tedavi eden prof. değil.

evini yaptığım bir müşterim çocuk kardiyoloji doktoru olarak gelmiş yaşadığımız şehre.

tesadüftü,konu konuyu açtı konuştuk.

bir de ben görebilirmiyim çocuğu dedi.

korkarak tekrar aynı duyguları yaşayarak gittik.

bize söylediği ''bu çocuk sizden bizden sağlıklı,lütfen siz bir doktora görünün sizin dermanınız kalmamış'' oldu.

çok şükür oğlumuz iyi verdiğimiz paraları yine gözümüz görmüyor lakin bize yaşattığı psikolojiyi hala atamıyoruz üzerimizden!!!!

zaman geçti eşim sektör değiştirdi ve bugün mümessil!!!

ben artık kutsal mesleklere olan inancımı yitirdim..

iyi,mesleğini layıkı ile yapanı ve ettiği hipokrat yeminine sadık kalanları tenzih ederim.

ama burası Türkiye!

evet öyle dengesizler çok.ama gıcıklık olsun diye hasata yakınına kötü davranan hemşirelerde var.ben sadece çok biliyorsan kendin muayane et yakalaşımına kızdım.sizlerin gördüğü şiddeti emin ol bizde görüyoruz.ziyaret saati olmadığı için hasata yakınını içeri almadığımız zaman gördüğümüz muameleyi görseniz şaşarsınız

Sağlıkçıların hiç derdi yokmuş gibi bazı konuşmalar olayların görünmeyen yüzleri var bir de her zaman ve herkesin göremeyeceği o yüzden şimdi bir de sağlı çalışanları başlasa derdini anlatmaya bunlara zaman yetmez kelime yetmez. Sağlıkçıların bolluk içinde olduğunu düşünen insanlar var hangisi ağlıkçıların 24saat çalıştığını işlerinin hayat kurtarmak olduğunu sadece birilerini iyi etmeye çabaladıklarını sosyal hayatlarının olmayacak kadar az olduğunu düşünüyor? İnsanlara diyecek lafım yok bazı insanlar haketmiyor bu hizmeti almayı. Kimse kişisel olarak alınmasın üzerine sadece genel olarak bir şeyler anlatmak istedim belkide insanlar bunu okur bir kez daha düşünür diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…