Sayın lakeoftears,iyi de kız buraya şikayet dilekçesi yazmamış ki,doktor sinirini bozmuş, dertlenmiş ,buraya yazmış,şu sözün eşiyle problemi olana git eşinle konuş buraya yazma ,kaynanasıyla problemi olana git kaynanana söyle buraya yazma demek gibi bir şey olmuş.
ironi yeteneğinize hayranım.benim burda anlatmaya çalıştığım ben ısrarla durumun ciddiyetini anlatmaya çalışmama rağmen bana 'bi şey olmaz iki günde geçer' diyen doktorun vurdumduymazlığı.basit bi damla ve de en azından 1 gün dinlenme izni verse gerçekten iki günde geçecekti.derdim doktorun havadaki tozu hesaplayamamış olması değil hastalık hastası insanlar yüzünden kafasında bi dolu ön yargı oluşturmuş olması.gidip adam gibi derdini anlattığında bile amaaan senin canın çok kıymetli canım tavrına bürünmesi ...
Peki doktor hatali ve size göz damlasi vermedi. Peki siz gözünüz icin ne yaptiniz ...Gözlerinizi dinlendirdiniz mi ? Sokaga cikarken gözlerinizi korumaya aldiniz mi ?
Hastanede 85 yasinda kanserden yakini ölen doktoru bicaklar...digeri öldürür bu mudur degerleri...Karsidaki insana saygisizca hakarette bulunanlar var.. Doktor yemege gitmeye bile hakki yok diyen arkadaslarimiz var, hemde bu forumda... Ayni sekilde diger sektörde calisanlar yemege ciksa normal karsilaniyor... Makina degiller.. Bunlari yaziyorum cünkü bu sektörde calismayanlar radyolog arkadasimizin dedigi gibi icebergin arkasini göremezler...
Her meslekte oldugu gibi isini iyi yapamayanlar mevcut buna lafim yok.. Bir cok doktor en son tedavi seklini uygulamali .. Hatta bu konuda sürekli update yapmali... Bunun icin medicin guidlines var.. yeni tedavi seklini arastirilip yeni yapilan testlerin sonucuna göre hastasini tedavi etmeli.. Yanliz türkiye de bu sistemin oturmasi icin iyi bir alt yapinin ve sistemin degistirilmesi gerektigini düsünmekteyim.. Yukarida bir yakinim hakkinda örnek verdim.. Ailem beni arayip doktor sence iyi mi diye sorduklarinda, beklemelerini söyledim.. Yasadiklari yer bir ilce öyle kücük bir yer degil (100.000 nufüslü).. Ama bir BT yok.. Bu konuda bir cok mercilere sikayetimi bildirdim...Hatta yardim toplanmasi icin oranin belediye baskaniya yazdim... Bir is adamin yardimlariyla büyük bir miktar toplandi.. O ilcenin devlet hastanesine bir Bt alinacak...Bazen bir seyleri görmek icin gözüne sokmak gerektigini (sikayet vs ile) düsünüyorum..Ben özel sektörde çok başka bir alanda çalışıyorum sumuz...
Sağlıkçı olan pek çok arkadaşım var ve sizi anlıyorum.
Doktorluk, sağlık çalışanı olmak çok zor bir meslek ama şu da aşikar ki, mesleğinizde çok fazla savsaklayan insan var...
Hastayı insan gibi görmekten aciz olan insanlar...
Kim ki diyorsa, doktor yemeğe çıkmasın kendileri dursunlar bakalım sabahtan akşama kadar aç... Nasıl oluyor?
Saçma sapan düşünceler değil savunduğum, sadece insani muamele göstermeyenlere sözüm.
Herkes sen gibi insaniyetli değil maalesef...
Sağol yelizcim .Aile hekimlerinin de çoğu, baştan sağma ilaç yazıyor böyle
Devlet hastanesinin ,nöroloji bölümüne gitmişti .
Mathilda ben sağlıkçı değilim, ama en azından beyin filmi istenilebilirdi diye düşünüyorum ! Bu fevri tavrınızı da anlamış değilim .
"doktorları öldürme haklarının olduğunu düşünen insanların kol gezdiği bir ülkede yaşayan" sade bir vatandaş olarak doktor yaklaşımlarını çok da eleştiremiyorum. Ben olsam da aynı bahsedilen dr lar gibi olurdum. Agresif olabilirdim mesela, ya da detaylı muayene edemeyebilirdim.
Bu arada konudan bağımsız olarak söylemek isterim ki dr karşısında herkes esas duruşta duruyor.
yok ya artık değişti o durum.ben eskiden hasta bakıcılardan bile korktuğumu hatırlarım.ben bi hastanede güvenlik görevlisiyim.bi hasta yakını doktora saldırdı.röntgene bakan arkadaş acilde bilgi işleme bakan arkadaş bide farklı pozisyonda olan başka bi arkadaş hepsi aralarına aldılar adamı dövdüler.doktor dahil.adam şikayetçi oldu tamam ben hatalıyım saldırdım peki hepsi birlikte niye beni dövdüler diye.hasta yakınının değil ama olaydaki tüm personelin başı fena ağrıyacak.yani o sektördeyiz diye haksıza haklı diyemeyiz.burada direk savunmaya geçenlere anlam veremiyorum
Her meslekte oldugu gibi isini iyi yapamayanlar mevcut buna lafim yok.. Bir cok doktor en son tedavi seklini uygulamali .. Hatta bu konuda sürekli update yapmali... Bunun icin medicin guidlines var.. yeni tedavi seklini arastirilip yeni yapilan testlerin sonucuna göre hastasini tedavi etmeli.. Yanliz türkiye de bu sistemin oturmasi icin iyi bir alt yapinin ve sistemin degistirilmesi gerektigini düsünmekteyim.. Yukarida bir yakinim hakkinda örnek verdim.. Ailem beni arayip doktor sence iyi mi diye sorduklarinda, beklemelerini söyledim.. Yasadiklari yer bir ilce öyle kücük bir yer degil (100.000 nufüslü).. Ama bir BT yok.. Bu konuda bir cok mercilere sikayetimi bildirdim...Hatta yardim toplanmasi icin oranin belediye baskaniya yazdim... Bir is adamin yardimlariyla büyük bir miktar toplandi.. O ilcenin devlet hastanesine bir Bt alinacak...Bazen bir seyleri görmek icin gözüne sokmak gerektigini (sikayet vs ile) düsünüyorum..
asıl sorun hastasına yeterli ilgiyi göstermeyip hastaınn gercekten muayene oldugu tatminine ulasamaması onda sonra ilactan bile şüpe eder oluyoruz..
nedense doktoru begenmiyosan kendinizi tedavi edin mantıgı tüm saglıkcılarda var..
kendimize ilaç yazabilip tedavi etsek sektör çöker zaten hastalar sayesinde ordalar...
Ve de o lüks içinde yüzen ama para kazanmadıklarını iddia ettiğiniz doktorların ilaç şirketlerinden 'paylarını' alıp daha da zenginleşmeleri üzerine...
İlaç mümessili, doktor ve özel bir hastanenin laboratuvarında çalışan olmak üzere çok yakın tanıdıklarım var, o yüzden hikayelere inanmıyorum. Gerçeğini zaten biliyorum.
Bir hastanede güvenlik görevlisine neden ihtiyac oldugunu hic düsündünüz mü ? Bu olaylarken olurken siz neredeydiniz ? :26::26:
Bende kirmiziyla isaretledigim yerleri yazmaniza anlam veremiyorum...
sumuz olaya zaten gittik müdahale ettik.ögg heryerde var sadece hastanede değil okulda bile var.savunma olayına anlam veremiyorum dediğim şey oradaki arkadaşlar adama saldırmak yerine uzaklaştırabilirlerdi.senmisin doktora saldıran diyip taarruza geçmeselerdi ben onu diyorum.bizlerde orada şiddete maruz kalıyoruz.amirimiz bıçakla yaralandı.ozaman bütün güvenlikler toplanıp adamı linçmi edelim.demem o ki şiddete şiddetle karşılık verilmez.burada kimseyi suçlamıyoruz ama arkadaş burada konu açmış çok biliyorsan hastaneye gitme kendi kendine tedavi ol denilmiş.bu savunma olayı ne onu anlamıyorm.
sumuz olaya zaten gittik müdahale ettik.ögg heryerde var sadece hastanede değil okulda bile var.savunma olayına anlam veremiyorum dediğim şey oradaki arkadaşlar adama saldırmak yerine uzaklaştırabilirlerdi.senmisin doktora saldıran diyip taarruza geçmeselerdi ben onu diyorum.bizlerde orada şiddete maruz kalıyoruz.amirimiz bıçakla yaralandı.ozaman bütün güvenlikler toplanıp adamı linçmi edelim.demem o ki şiddete şiddetle karşılık verilmez.burada kimseyi suçlamıyoruz ama arkadaş burada konu açmış çok biliyorsan hastaneye gitme kendi kendine tedavi ol denilmiş.bu savunma olayı ne onu anlamıyorm.
kusura bakmayın da iyi yapmışlar
sonuçta o başlatmış.
elleri armut mu tıoplasaydı?
dayak yediğiyle kalacaktı çünkü, hemen serbest bırakacaklardı hasta yakını olacak öküzü.
Anliyorum esracan ama su siddet siddeti dogurur biliyorsun.. Son dönemde saglik sektöründe calisanlara karsi yapilan saldirilar , saglik personelin bu konuda tedbir almasina hatta bu konu da hassas olmasina neden oldu diye düsünüyorum.. Hatta bir bayan konu acmisti, bir hemsire refakatci giremez demis, arkadasimiz hemsireye hakaret etmis.. Diger bir üye de sunu yazmis.. Abine söyle bir kac arkadasini bulsun ve is cikisi bu hemsireyi dövsünler demis...Son dönemlerde her seye karsi bir siddet, agressivlik var . yukarida da belirttigim gibi tek tarafli düsünmemek lazim..
pratisyen hekim ne kadar maaş alıyor biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?