- 20 Ağustos 2015
- 6.555
- 15.793
- 448
Şikâyet edebilirsiniz.
Ne demek ilgilenen olmaz. Annem rahatsizlandi , dediginiz gibi resmen yüzüne gulduler.annem onlerinde bayılinca kalkmayi akil ettiler. Şikayet ettik.
Vallahi 1 kez ozure,2 kerede nasil oldunuzA aradilar.
Daha sonra saglik Bakanlığı da döndü bize, "aradi mi, ozur diledi mi. Yapilan saygisizliktan ötürü Özür dileriz" diye.
Ayrica aile hekimliklerinde değiştirme hakkınızda var.
Çok geçmiş olsun.
Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.
Geçen hafta şiddetli mide ağrısı, kusma şikayetiyle annemle birlikte yakın diye aile hekimine gittik. Daha önce hiç gitmemiştim.
Doktor genç bir kadın, detaylıca muayene etmesine rağmen bir teşhis koyamadı. Ben ağrıdan ölüyorum bu arada. Tahlil vs hiçbir şey de istemedi. (Buradan sonra gittiğimiz hastane acilinde öğreniyorum ki idrar yolu enfeksiyonu varmış...)
Her neyse bir tane ağrı kesici yazıp elime verdi. Ben de o gün işe gidemediğim için rapor istedim.
Bir an durdu gülümsedi, buraya yalnız mı geldin diye alakasız bi soru sordu. Hayır annemle geldim neden sordunuz dedim. Çağırır mısın dedi. Annem geldi, aynen şu soruyu sordu: Kızınız bütün gün sizinle miydi?
Ben sinirden, şaşkınlıktan ve ağrıdan öyle kalakaldım. Bir de utanmadan bi dahakine sabah gel, bu saatte gelme öyle rapor yazarım dedi. (Saat 3 civarıydı.) Normal halimde olsam çok kötü bir tartışma yaşayacakken, rahatsızlığımdan dolayı büyük bir tepki veremedim.
Bu nasıl bir saygısızlıktır, yetişkin bir insana okulu kıran lise öğrencisi muamelesi nasıl yapar? Haydi öyle bile olsam, bu tavrı sergilemek onun haddi midir? Tıp öğrencilerine iletişim dersi verilmiyor mu?
Bütün gün bunları düşünüp durdum.
Şikayet etsem bir şey olmayacağını biliyorum. En azından mümkünse doktoru değiştireceğim. Bu seviyede bir 'insan'la asla muhatap olmak istemiyorum. Tüm aile hekimleri umarım böyle değildir.
Sizin yorumlarınız nedir? Başına daha önce böyle bişey gelen yoktur herhalde...
Şikâyet edebilirsiniz.
Ne demek ilgilenen olmaz. Annem rahatsizlandi , dediginiz gibi resmen yüzüne gulduler.annem onlerinde bayılinca kalkmayi akil ettiler. Şikayet ettik.
Vallahi 1 kez ozure,2 kerede nasil oldunuzA aradilar.
Daha sonra saglik Bakanlığı da döndü bize, "aradi mi, ozur diledi mi. Yapilan saygisizliktan ötürü Özür dileriz" diye.
Ayrica aile hekimliklerinde değiştirme hakkınızda var.
Çok geçmiş olsun.
Lafin gelisiydi oradaki ironiyi anlarsiniz sandim. Ne cekemiycem doktoru ya :) neyini cekemiycem yani. Kabul edelim ki genc doktorlarin pek cogu klinik bilgiden uzak egitim aliyorlar. Hem siz benim tip fakultesiyle ilgili bilgimi nereden biliyorsunuz? Belki cok icindeyim olamaz mi. Neyse amacim polemik degil sanirim doktorsunuz yada esiniz dostunuz var gorunen koyde klavuz istemez.pretisyenin ameliyat yaptığı nerde görülmüş nerden çıkarıyorsunuz . şu konuya yazılan yorumların yarısı yalan . yarısı doktor çekememezliği .
88 yasinda anneanneme devlet igne yazdi ve tek kaliyor yasadigi yerde. Sirf yatalak degil diye evde saglik hizmetleri ilgilenmedi, saglik ocagi bize ne dedi. En son bir hemsireye ucretini versek gelin bari dedik oyle kabul etti. Bitmisiz biz ciddenaynen öyle arkadaşım yeni doğum yaptı. normalde iğnelerle ilgili aile hekimliğinin araması bilgi vermesi gerekiyormuş. hatta arada aramaları sağlık durumu için falan kontrol etmeleri gerekiyormuş. aramamışlar. bu da buna şikayetlenmiş.
sonra defalarca özürler sürekli aramalar etmeler.. büyük ihtimalle sağlık bakanlığına gitmesini istemediler olayın.
88 yasinda anneanneme devlet igne yazdi ve tek kaliyor yasadigi yerde. Sirf yatalak degil diye evde saglik hizmetleri ilgilenmedi, saglik ocagi bize ne dedi. En son bir hemsireye ucretini versek gelin bari dedik oyle kabul etti. Bitmisiz biz cidden
Ya hanimefendi emin olun olayi anladik zaten. Ama doktorla aramizda gecen olayi bilmeden bu sekilde linkler falan manasiz. Fakat cikipta saglikta devrim yaptik naralari atarken zaten olan seyleri gozumuze sokmanin anlami yok..
Ya hanimefendi emin olun olayi anladik zaten. Ama doktorla aramizda gecen olayi bilmeden bu sekilde linkler falan manasiz. Fakat cikipta saglikta devrim yaptik naralari atarken zaten olan seyleri gozumuze sokmanin anlami yok..
Daha neler anlatirimda uzun hikayeler. Ozetle sunu gordum bilgisi olan doktor artik devletten cikmis. Ozel hastanelerde calisiyor hal boyle oluncada durumu olmayanin saglikli teshis bile aldigina inanmiyorum. Gozumle gormesem, icinde olmasam konusmam ama durum bu ve cok aci
aman aman ne büyük şey yapmışsınız... hayatınızı ortaya koysanız o bölümün kapısından içeri giremeyeceğinizi okadar iyi biliyorsunuz ki hadi kazayla girdiniz o bölümü okuyamayacağımızı o. dalga heçtiğiniz 6 yılı bitiremeyeceğinizi çok çok iyi bilşyorsunuz... bizim ülkemizde meyveli ağacı taşlıyorlar... dr acıkamaz tost yiyemez değil mi... sadece eğitmleri esnasında bile nelerle karşılaştıklarını bilmiyorsunuz değil mi. tek hasta sizsiniz. bir tek sizinle ilgilenecekler.... ülkenin liderleri dr a kıymet vermezken halkın bu şekilde yaklaşması nekadar da doğal halbuki... ben buna kıskançlık diyorum...hasta olunca da kapı kapı gezer doktor ararsınız.... doktorsuz kalın diyeceğim ama beddua bana yakışmaz... 15 dklık aralarla hasta bakmak zorunda onlar bir de düşünün sizingibi en az 10 kişitle uğraşıyorlar... sizin pis diye yanına yaklaşmayacağınız insanları elleriyle muayene ediyorlar, dayak yiyorlar neden biliyor musunuz sizin o 6 yıl diye dalga geçtiğiniz yıllarda ettikleri yeminler dnedeniyle... hayat kurtarmak için...Hepsi değil de bi çoğu öyle ne yazık ki... İşte 6 yıl falan okuyolarya başlarına vuruyo( işini ciddiye alan doktorlarimiz müstesna)
Hâlbuki bu cüreti biz veriyoruz. Ezilerek buzulerek. Ben bi kere karsimda tost yiyen doktoru azarlamistim bakakalmisti öyle
nejadar acı değil mi? doktorların hepsi bir hafta eylem yapsa ülke bir daha toparlanamaz ama farkında değiller işte...simdi burasi 'kotu doktor' hikayeleriyle dolup tasar ve finalde tum doktorlar kotu ilan edilebilir
Ben sorunumuzu cozdum dedim yardima ihtiyac yoktu sagolun. Okumamissiniz sanirim tam olarak. Simdi sen kimsinde benim insanligima laf ediyorsun diycem mubarek gunde ugrascak vaktim yok. Hadi iyigunler iyi bayramlarhayretsiniz gerçekten. burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. ama haklısınız tabiii doktorlar gibi aramızda da sizin gibi insanlar çıkabiliyor.
insan insanı tutmuyor işte..
Daha neler anlatirimda uzun hikayeler. Ozetle sunu gordum bilgisi olan doktor artik devletten cikmis. Ozel hastanelerde calisiyor hal boyle oluncada durumu olmayanin saglikli teshis bile aldigina inanmiyorum. Gozumle gormesem, icinde olmasam konusmam ama durum bu ve cok aci
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?