Doktorun saygısızlığı...

Aynısı benim de basıma geldi
Bana biraz söylendi ama sonunda verdi
Onları da anlıyorum rapor olayı baslarını ağrıtıyor oldukca
Siz bu muameleyi haketmemişsiniz ama suistimal eden de çokça insan var

Nereye, nerden şikayet ettiniz acaba .?

valla sinir bozucu. terbiyesiz.

bir kere de benim başıma geldi bu tarz bir şey. özel bir hastaneye kaldırıldım. zehirlenmiştim. ultrasonla falan baktıklarında karnımda sıvı görmüşler. kadın doğumdan çağırdılar acil. annem, yengem falan da var.

adam annemi çıkarttı odadan. ben ayakta bile zor duruyorum. tek konuşmak istemiş. Allahtan! bu konuda düşünceliydi. neyse dedi ki karnında yoğun sıvı var. dış gebelik olma ihtimali yüksek. ben şok tabi. nasıl olur ben bekarım. ilişkiye girmedim hiç falan filan. adam inanmıyor. ben yeminliyim aramızda kalacak. sadece bak gerçekten falan filan uzatıyor. acil önlem almayız diyor. görseniz bir an kendimi Hz. Meryem gibi falan hissettim :)) halim yoktu ben de uğraşamadım. bir de ısrarla 1 hafta sonra kesin gel tehlikeli bir durum falan filan dedi. suratım bembeyaz çıkmıştım dışarı.

kimbilir ne olaylarla karşılaşıyorlardır bir şey diyemiyor insan. ama malesef bilinçsiz çook doktor var. doktor olmakla adam olunmuyor.

aynen öyle arkadaşım yeni doğum yaptı. normalde iğnelerle ilgili aile hekimliğinin araması bilgi vermesi gerekiyormuş. hatta arada aramaları sağlık durumu için falan kontrol etmeleri gerekiyormuş. aramamışlar. bu da buna şikayetlenmiş.
sonra defalarca özürler sürekli aramalar etmeler.. büyük ihtimalle sağlık bakanlığına gitmesini istemediler olayın.

gece 3 mü?
neden bilmiyorum ama ben cokca saglık sorunlarından hastanelık oldum bana hıc bır zaman gece rapor yazmadılar. hep sabah gıdıp raporu almak zorunda kaldık

pretisyenin ameliyat yaptığı nerde görülmüş nerden çıkarıyorsunuz . şu konuya yazılan yorumların yarısı yalan . yarısı doktor çekememezliği .
Lafin gelisiydi oradaki ironiyi anlarsiniz sandim. Ne cekemiycem doktoru ya :) neyini cekemiycem yani. Kabul edelim ki genc doktorlarin pek cogu klinik bilgiden uzak egitim aliyorlar. Hem siz benim tip fakultesiyle ilgili bilgimi nereden biliyorsunuz? Belki cok icindeyim olamaz mi. Neyse amacim polemik degil sanirim doktorsunuz yada esiniz dostunuz var gorunen koyde klavuz istemez.

88 yasinda anneanneme devlet igne yazdi ve tek kaliyor yasadigi yerde. Sirf yatalak degil diye evde saglik hizmetleri ilgilenmedi, saglik ocagi bize ne dedi. En son bir hemsireye ucretini versek gelin bari dedik oyle kabul etti. Bitmisiz biz cidden

doktorlarda bu rapor verme konusunda bi cimrilik var bende anlamıyorum

50 yasına gelmiş insanlara bile rapor verirken 10 defa düşünüyolar ya

tamamıyla haklısın teshisi koyan doktordan da bin belge alıp şikayet etseydin keşke bana ağrı kesici yazdı ama görüldüki idrar yolu enfeksiyonu var iletişim tarzı da çok yanlştı diye

88 yasinda anneanneme devlet igne yazdi ve tek kaliyor yasadigi yerde. Sirf yatalak degil diye evde saglik hizmetleri ilgilenmedi, saglik ocagi bize ne dedi. En son bir hemsireye ucretini versek gelin bari dedik oyle kabul etti. Bitmisiz biz cidden

http://ailehekimligi.gov.tr/ana-cocuk-sal/150-evde-bakm-hizmetlerinden-kimler-faydalanabilir.html

ayrıca aşağıdaki linki detaylı okuyun derim.

http://ailehekimligi.gov.tr/genel-m...gulama-usul-ve-esaslar-hakknda-yoenerge-.html

Ya hanimefendi emin olun olayi anladik zaten. Ama doktorla aramizda gecen olayi bilmeden bu sekilde linkler falan manasiz. Fakat cikipta saglikta devrim yaptik naralari atarken zaten olan seyleri gozumuze sokmanin anlami yok..

Daha neler anlatirimda uzun hikayeler. Ozetle sunu gordum bilgisi olan doktor artik devletten cikmis. Ozel hastanelerde calisiyor hal boyle oluncada durumu olmayanin saglikli teshis bile aldigina inanmiyorum. Gozumle gormesem, icinde olmasam konusmam ama durum bu ve cok aci

hayretsiniz gerçekten. burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. ama haklısınız tabiii doktorlar gibi aramızda da sizin gibi insanlar çıkabiliyor.

insan insanı tutmuyor işte..

aman aman ne büyük şey yapmışsınız... hayatınızı ortaya koysanız o bölümün kapısından içeri giremeyeceğinizi okadar iyi biliyorsunuz ki hadi kazayla girdiniz o bölümü okuyamayacağımızı o. dalga heçtiğiniz 6 yılı bitiremeyeceğinizi çok çok iyi bilşyorsunuz... bizim ülkemizde meyveli ağacı taşlıyorlar... dr acıkamaz tost yiyemez değil mi... sadece eğitmleri esnasında bile nelerle karşılaştıklarını bilmiyorsunuz değil mi. tek hasta sizsiniz. bir tek sizinle ilgilenecekler.... ülkenin liderleri dr a kıymet vermezken halkın bu şekilde yaklaşması nekadar da doğal halbuki... ben buna kıskançlık diyorum...hasta olunca da kapı kapı gezer doktor ararsınız.... doktorsuz kalın diyeceğim ama beddua bana yakışmaz... 15 dklık aralarla hasta bakmak zorunda onlar bir de düşünün sizingibi en az 10 kişitle uğraşıyorlar... sizin pis diye yanına yaklaşmayacağınız insanları elleriyle muayene ediyorlar, dayak yiyorlar neden biliyor musunuz sizin o 6 yıl diye dalga geçtiğiniz yıllarda ettikleri yeminler dnedeniyle... hayat kurtarmak için...
konı sahibi atkadaşım aile hekimine gitmişsin basit muayenelerin yapıldığı kan tahlillerinin bir gün sonra verildiği bir yer orası... genel olarak gebelik aşı takibi ve ağır olmayan rahatsızlıklarda sana yardımcı olabilşrler çünkü ellerindeki imkan bu kadar... sen hiç aile sağlığı merkezinde labaratuvar gördün mü? kendinizden geçecek kadar ağrınız olduğunda acile gidin bundan sonra.... ayrıca malesef ki bizim halkımız oraya bir tek rapor almaya gidiyor hasta veya değil suistimaller çok fazla. o da buna bağlı kalarak bu şekilde seninle konuşmuş olabilir. siz çalışırken her an her sn aynı ruh durumunda mı oluyorsunuz?

Arkadaşlar hangi meslek olursa olsun ezdirmeyin kendinizi. Doktormuş, hayat kurtarıyormuş, 6 sene okumuş bilmem ne. Saygı duyacaksanız önce insanlığına saygı duyun. İnsanlığı yoksa uzmanlığı benim işime yaramaz kimse kusura bakmasın. Siz yüz verdiniz bunlara bu kadar, böyle saygısız insanlara yani. O 6 sene okuyorsa ben de 4 sene okuyorum ne var bunda yani, hepsinin kendine göre zorluğu var, biz de yata yata okumuyoruz o okulları. Lütfen kendinizi ezdirmeyin, saygısızca bişey yaptıkları zaman verin cevaplarını. 6 sene okumuş olması, doktor olmuş olması karşısındaki insana saygısızlık yapma hakkı vermiyor. Siz hiç okumamış olabilirsiniz, dünyanın en cahili bile olabilirsiniz belki, bu size saygısızlık edebileceği anlamına gelmez.
Çok fazla saygısız hemşire ve doktor var bizim ülkemizde, saygı göstermeyen insan saygı görmesin lütfen artık. Size saygısızlık eden insan karşısında kendinizi ezdirmeyin.

NOT: Doktor korumak için alıntı yapıp cevap yazan olmazsa sevinirim, sözlerimin arkasındayım o yüzden cevap yazmakla uğraşmayacağım. Cevap alamayınca kendisini kötü hissedenler oluyor o yüzden diyorum.

Hiç denk gelmedim raporda sorun çıkarana, bana genelde kafası kırık doktorlar denk geliyor.
Odadan çıktığımda bunlara ne yediriyorlar ne içiriyorlar diye düşünüyorum.

Ne hikmetse doktorlarla "Aman be yaaa Allah devasız dert vermesin. Vereyim 3 gün?" tadında ayrılıyoruz.

Seçimlerimi gözden geçireyim ben.

ayrıca ek ;malesef ki kendi okuduğunuz 4 yıla eş değer tuttuğunuz 6 yıl var ya o iş öyle değil. en az 10 yıl okuyor onlar okulu uzmanlığı asistanlığı vsvs vs... neyse kime ne anlatıyorum ki.... siz kendi bahçenizde oynamaya devam edin... benim ilme bilgiye bilen insana sayfım sonsuz... her meslekte kötüsü vardır beğenmezsin değiştirirsin uzatmaya gerek yok.... haydi size iyi eğlenceler...

hayretsiniz gerçekten. burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. ama haklısınız tabiii doktorlar gibi aramızda da sizin gibi insanlar çıkabiliyor.

insan insanı tutmuyor işte..
Ben sorunumuzu cozdum dedim yardima ihtiyac yoktu sagolun. Okumamissiniz sanirim tam olarak. Simdi sen kimsinde benim insanligima laf ediyorsun diycem mubarek gunde ugrascak vaktim yok. Hadi iyigunler iyi bayramlar

Arkadaş haklarınızın hukuki dayanağını yazmış sanırım işinize yarar diye, niye böyle bir cevap verdiniz ki?

diploma mesleği gösteren bir kağıttır ancak bu kişinin alanında yeterli olduğu veya iyi bir insan olduğu anlamına gelmiyor.
en basitinden temizlik için alınan hanımların bile kabiliyetlisi var kabiliyetsizi var. hal böyleyken meslek savaşına da gerek yok, bir mesleğe sahip herkesi topluca kötü olarak nitelendirmeye de.
bir radyoloji uzmanının anlamadığını aile hekimi çözmüştü mesela.
bu kişinin yeterliliğiyle ilgili ya da mesleğini samimiyetle yapıp yapmaması.
konu sahibesi yetersizine denk gelmiş en azından insani yönü yetersiz.
keşke şikayette bulunsaydınız ama geç değil bimer'e yazabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…