- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
Allah belasini versin boyle hukumetin/devletin. Sosyal devlet olma politikasi nerede? Fakir ölsün mü? Parasi yoksa iyi doktor goremesin mi? Devlet hastanelerinde pratisyenlerin elinde mi ameliyat olsun? Tam gun yasasi diye bir halt cikardilar butun iyi profesorler kacti hastanelerden. Yine o zaman ulasma sansi vardi simdi hepten bitti.
Geçen bebeğim öksürüyordu UZMAN güya çocuk doktoruna gittim orta kulak iltihabı dedi antibiyotik yazdı bebeğim daha beş aylık KBB ye götürfdüm içim rahat ettmedi gayet iyiymiş kulakta iltihap falan da yokmuş eeee öksürük devam ediyor acile göthürdüm boğazı tahriş olmuş ......yok daha kötü öksürüyor velhasıl teşhis konamadı,çok şükür enson gittiğimiz doktor kan,idrar,akciğer filmi istedi ve zavallı oğlumun akciğer enfeksiyonu olduğu anlaşıldı diyeceğim o ki doktorlar sadece oturup bebeğişn suratına bakıp ilaç yazıyorlardı ki daha önce bay UZMAN bebeğimin damağındaki beyazlığı anlamayıp pamukçuk ilacı yazmıştı hemşireye gösterdim sakın verme bu ılacı dedi bebeğin damakları oluşuyormuş,hemşirenin bildiğini doktor bilmeyip üstüne basıyor ilacı.nasıl güveneceksin bunlara...
Benimde anlatacaklarım var daha bitmedi annem yazlığında olduğundan yazlıkta bulunduğu bölgedeki doktora gitmiş biten ilaçlarını yazdırmak içln ama doktor 6ayöncesindeki kan şeker değerlerini inceleyince, annemin 6 ay yüksek şekerle gezdiğini ve hemen hastaneye yatması gerektiğini inusilin ve ilaçların hepsinin değişmesi gerektiğini söylemiş ve bu esnada 1 kulağı yüksek şekerden dolayı duyma kaybı %70 civarda olduğunu söylemiş (şeker kulağına vurmuş)yani adana ki sağlık ocağındaki ve diğer diabet hastanedeki doktorlar sadece yüksek şekeri olduğunu söylemekle yetinmiş , ama annemi tedaviye yönelik yönlendirmeyi gerçekleştirmesini yapmamışlar ondan dolayı annem bir kulağından oldu , ancak tıp kitapları okusunlar başka bildikleri bir şey yok ,okuma, tedavi sıfır , booş ve kalitesiz yetiştirimiş doktorlar , bunlara biz rüşvetle mi tedavi olacağız?
Yani hastaliginiz rapor gerektirmeyecek bisey belki? İlla doktor beceriksiz. Hem beceriksiz hem kötü niyetli!
Yahu aşırı durust bi toplumda yaşıyoruz haberimiz mi yok? İnsanlar eşlerine guvenmiyor bu devirde doktor müneccim mi? Nerden bilsin numara yapmadığını tabi soracak. Sormadan verse millet sabah ise değil sağlık ocağına gider.
Bi tek siz mi varsiniz? Doktor napsin kimi gelir muayene olmadan ilaç yazdırmak ister kimi gelir sorgusuz rapor ister. Doktor da kötü olabilir elbette ama yorumlar ccok acımasız. Kimi de biz de 4 yıl oluyoruz ezdirmeyin kendinizi demiş :) doktorların aklından geçmiyor belki ezmek ezikmek filan neden aşağılık kompleksinin yenmek yoluna gitmek yerine doktorlar tarafından pışpışlanmak istiyorsunuz?
Ayıp yahu! Evet doktorlar da bazen hatalı ama gerçekten hatalı oldukalrinda hakkınızı sonuna kadar arayın. Bana yanlış tedavi verdi diyin yanlış yönlendirdi vs. Ama şikayet ettiğiniz şeylerin meali neden nazimla oynamadı.
Yani hastaliginiz rapor gerektirmeyecek bisey belki? İlla doktor beceriksiz. Hem beceriksiz hem kötü niyetli!
Yahu aşırı durust bi toplumda yaşıyoruz haberimiz mi yok? İnsanlar eşlerine guvenmiyor bu devirde doktor müneccim mi? Nerden bilsin numara yapmadığını tabi soracak. Sormadan verse millet sabah ise değil sağlık ocağına gider.
Bi tek siz mi varsiniz? Doktor napsin kimi gelir muayene olmadan ilaç yazdırmak ister kimi gelir sorgusuz rapor ister. Doktor da kötü olabilir elbette ama yorumlar ccok acımasız. Kimi de biz de 4 yıl oluyoruz ezdirmeyin kendinizi demiş :) doktorların aklından geçmiyor belki ezmek ezikmek filan neden aşağılık kompleksinin yenmek yoluna gitmek yerine doktorlar tarafından pışpışlanmak istiyorsunuz?
Ayıp yahu! Evet doktorlar da bazen hatalı ama gerçekten hatalı oldukalrinda hakkınızı sonuna kadar arayın. Bana yanlış tedavi verdi diyin yanlış yönlendirdi vs. Ama şikayet ettiğiniz şeylerin meali neden nazimla oynamadı.
Sektörün dışında olduğuma nasıl kani oldunuz peki?sektörün içindeyseniz birgün bu şiddet taraftarı gürühun saldırısına uğramayacağınıza nasıl emin olabiliyorsunuz?tabi ki dışardan dr olmak insana cazip gelebilir fakat şahsen zorluğunu gören biri olarak ne oglum kızım dr olsun ne de o meslekten biriyle evlensin istemem.maaşına gelirsek döner ve nöbet olmasa maaşları aldıkları tahsile ve sizin gibi şiddet şiddet diye milleti galeyana getirecek zihniyetteki insanlarla karşı karşıya gelme riskleri yanında çok az.söylememe gerek nöbet durumunda insanlık dışı uykususz 32 saat çalışmaları vs de cabası.bu şekilde degilde doktor olmak istermisiniz diye sorsanız herkes atlar. ayrıca doktorların maaşı hiçte azımsanacak kadar degil. Bende sağlık sektöründeyim. bazı doktorlar varki kendini ilah zannedip etrafa emirler yağdırıyor. kendini bi bok sanıp insanları küçük görüyor. kulağı duymayan amcaları azarlıyor. içinde olmazsanız bilemezsiniz. hep hasta haksız gözüküyor. Kimse kimseye durduk yere vurmaz hanımefendi. gidip hastaya sormak lazım neden vurdun diye. Hiç bir haberde gördünüz mü şu sebepden dolayı doktora şiddet uygulandı diye. medyanın tek taraflı olmasından kaynaklanıyor boyle konuşulması. sözüm meclisten dışarı her doktor için demedim ayrıca bazı doktorlar dedim.
evet evet...Ne bu agresiflik ya? Yok kapısından gecemezmis falan. Ne biliyorsun?
Alıntı yaptığım hanımefendi gayet iyi bişey yapmış. Ne demek doktor karşımda tost yiyecek. Böyle bir şeyi neden kabul edelim.. magaza elemanı bizimle elinde tostla ödeme alıyor mu? Ama o koskoca doktor demi, 6 yıl okumuş.. e bizde okuduk, 4 sene hukuk okudum, bu beni başkalarından daha üstün mü yapıyor.
Herkes birbirine saygılı olacak. Doktor hastanın konuşurken yüzüne bakacak, dinleyecek, anlatacak.. görgü kurulları bunlar
Sektörün dışında olduğuma nasıl kani oldunuz peki?sektörün içindeyseniz birgün bu şiddet taraftarı gürühun saldırısına uğramayacağınıza nasıl emin olabiliyorsunuz?tabi ki dışardan dr olmak insana cazip gelebilir fakat şahsen zorluğunu gören biri olarak ne oglum kızım dr olsun ne de o meslekten biriyle evlensin istemem.maaşına gelirsek döner ve nöbet olmasa maaşları aldıkları tahsile ve sizin gibi şiddet şiddet diye milleti galeyana getirecek zihniyetteki insanlarla karşı karşıya gelme riskleri yanında çok az.söylememe gerek nöbet durumunda insanlık dışı uykususz 32 saat çalışmaları vs de cabası.
lütfen saygı duyalım birbirimizi anlamaya çalışalım,empati yapalım.
Yok artikk..bazı doktorların dayagı hakettiğine inanıyorum. insanlar boş yere çığırından çıkmıyor.
Ne bu agresiflik ya? Yok kapısından gecemezmis falan. Ne biliyorsun?
Alıntı yaptığım hanımefendi gayet iyi bişey yapmış. Ne demek doktor karşımda tost yiyecek. Böyle bir şeyi neden kabul edelim.. magaza elemanı bizimle elinde tostla ödeme alıyor mu? Ama o koskoca doktor demi, 6 yıl okumuş.. e bizde okuduk, 4 sene hukuk okudum, bu beni başkalarından daha üstün mü yapıyor.
Herkes birbirine saygılı olacak. Doktor hastanın konuşurken yüzüne bakacak, dinleyecek, anlatacak.. görgü kurulları bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?