Doktorun saygısızlığı...

Valla eskiden evet fakir ölüyordu ama şükürler olsun şimdi 18 yaşına kadar her çocuk ücretsiz bakılıyor, ilaçları alabiliyorsun, sabahın 4 de gidip hastanede eczane kuyruğu beklemiyorsun, evlatlarımızı küçük bir ücret karşılığı özellere hatta üniversite hastanelerine götürebiliyoruz. Neden bu kadar nankör bir topluluğuz anlamış değilim. Doktorun iyiside var kötüsüde, her meslekte olduğu gibi. Ayağımız taşa takılsa devlet diyoruz ama toplum olarak daha dışardaki çöpümüzü temizleyemiyoruz. Devletin çöpçüsü elleriyle dağılmış çöpleri temizliyor nasıl olsa at gitsin demi. Birde koyu devlet düşmanları var ama imkanlarından en önce kendileri yararlanmaya çalışıyor. Valla şahit olsum en başta gitti özel okul ödeneği almaya ama Allah belasını versin diyor arkasından neyse lafım size değil genel konuştum...

Kesinlikle şikayet edin dikkate alınıyor böyle şeyler artık. En azından o doktora bu konunun sorulması dahi kendisine biraz olsun çeki düzen vermesini sağlar ben de deli oluyorum böyle doktorlara ego tatminini hasta insan üzrerinde yapmak nedir yahu insanın canı yokken bi de bu tavır hiç hoş değil. Bunun gibiler yüzünden çoğu insan doktora gitmeyi istemiyo

Benimde anlatacaklarım var daha bitmedi annem yazlığında olduğundan yazlıkta bulunduğu bölgedeki doktora gitmiş biten ilaçlarını yazdırmak içln ama doktor 6ayöncesindeki kan şeker değerlerini inceleyince, annemin 6 ay yüksek şekerle gezdiğini ve hemen hastaneye yatması gerektiğini inusilin ve ilaçların hepsinin değişmesi gerektiğini söylemiş ve bu esnada 1 kulağı yüksek şekerden dolayı duyma kaybı %70 civarda olduğunu söylemiş (şeker kulağına vurmuş)yani adana ki sağlık ocağındaki ve diğer diabet hastanedeki doktorlar sadece yüksek şekeri olduğunu söylemekle yetinmiş , ama annemi tedaviye yönelik yönlendirmeyi gerçekleştirmesini yapmamışlar ondan dolayı annem bir kulağından oldu , ancak tıp kitapları okusunlar başka bildikleri bir şey yok ,okuma, tedavi sıfır , booş ve kalitesiz yetiştirimiş doktorlar , bunlara biz rüşvetle mi tedavi olacağız?

Yani hastaliginiz rapor gerektirmeyecek bisey belki? İlla doktor beceriksiz. Hem beceriksiz hem kötü niyetli!

Yahu aşırı durust bi toplumda yaşıyoruz haberimiz mi yok? İnsanlar eşlerine guvenmiyor bu devirde doktor müneccim mi? Nerden bilsin numara yapmadığını tabi soracak. Sormadan verse millet sabah ise değil sağlık ocağına gider.

Bi tek siz mi varsiniz? Doktor napsin kimi gelir muayene olmadan ilaç yazdırmak ister kimi gelir sorgusuz rapor ister. Doktor da kötü olabilir elbette ama yorumlar ccok acımasız. Kimi de biz de 4 yıl oluyoruz ezdirmeyin kendinizi demiş :) doktorların aklından geçmiyor belki ezmek ezikmek filan neden aşağılık kompleksinin yenmek yoluna gitmek yerine doktorlar tarafından pışpışlanmak istiyorsunuz?

Ayıp yahu! Evet doktorlar da bazen hatalı ama gerçekten hatalı oldukalrinda hakkınızı sonuna kadar arayın. Bana yanlış tedavi verdi diyin yanlış yönlendirdi vs. Ama şikayet ettiğiniz şeylerin meali neden nazimla oynamadı.

bu da yine devletin suçu. kontenjanları şişirdi heryere tıp fakultesi açtı da noldu. kalitesiz doktorla dolu etraf. hasta göremeden fakülte bitiriyolar. olan insanlara oluyor. kaliteli eğitim herşeyin başı. her meslekte olduğu gibi...

aynen ya biz de 4 yıl okuduk demek ilginç. cidden. kimse kimseyi ezmeye çalışmıyor ki. doktorda bi bankaya gittiğinde yahut başka bi işini yaptırdığında o iş için usta olan kişi onun gözünde yüksektir. bu beni eziyo diye düşünmek çok saçma cidden.

bu tartışmanın sonucu olmaz..
işini layığıyla yapan da var sallayan da.. bütün doktorlar tükaka yada hepsi okumuş onca sene diye iyi olmuyor maalesef..

bulunduğumuz bölgenin en iyi özel hastanelerinden birinde prof !! olacak şahsiyet eşimi alelacele ameliyat etmeye kalktı ben bilirim çok karşılaştım böyle sorunlarla şikayetin geçmezse sonrasına bakarız dedi.. eğer kendisine itimat edip o ameliyatı yaptırsaydık bazı şeyler için çok geç kalmış olacaktık..canını sevdiğim üniversite hastaneleri erken teşhisle hayatımız kurtuldu resmen..

6 sene okuyup üstüne uzmanlık almak üstüne prof almak bile bazı doktor! ları doktor yapamıyor maalesef..

bunun yanında bizi yaşadığımız durumun altında başka birşey olabiliceği ihtimaline yönlendiren de uzmanlığı olmayan aile hekimimiz olmuştur..

Rapor konusu çok suistimal ediliyor. Millet sabah uyanamayıp işe gidemediği için öğlen doktora gidiyor rapor almaya. Ben işten izin alıp gittiğimde bile özel hastanedeki doktordan "yarım günlük yazabilir misiniz, işe vereceğim" diye istiyorum, "yarım güne gerek yok, tam gün veririm" diye 1 günlük yazıyorlar kontrole/muayene gitmiş olsam bile.

Konu sahibi özelinde demiyorum, onun ne yaşadığını bilemem ama doktora rapor-ilaç yazıcı muamelesi yapmak, tıbbı doktordan iyi biliyor triplerine girmek de hastalarda var maalesef.

Geçen gün muayeneye gittiğimde doktorun eski bir hastası da benimleydi, kapıda konuştu doktorla diyalog aynen şu: "Doktor hanım ben X'in eşiyim, siz ameliyat etmiştiniz. İlaç yazar mısınız?" Doktor diyor ki beyefendi ezberden ilaç yazamam, hastayı hatırlamıyorum, belki ilaçlık durumu kalmamıştır getirin muayene edeyim tekrar. Adam ısrar ediyor, yazıverin işte diye. Sonra söylene söylene gitti adam.
Eminim eşi dostu da doktora saydırıyordur şimdi "bir ilaç yazamamış mı ameliyat ettiği hastasına, egoist kadın" diye.

Sektörün dışında olduğuma nasıl kani oldunuz peki?sektörün içindeyseniz birgün bu şiddet taraftarı gürühun saldırısına uğramayacağınıza nasıl emin olabiliyorsunuz?tabi ki dışardan dr olmak insana cazip gelebilir fakat şahsen zorluğunu gören biri olarak ne oglum kızım dr olsun ne de o meslekten biriyle evlensin istemem.maaşına gelirsek döner ve nöbet olmasa maaşları aldıkları tahsile ve sizin gibi şiddet şiddet diye milleti galeyana getirecek zihniyetteki insanlarla karşı karşıya gelme riskleri yanında çok az.söylememe gerek nöbet durumunda insanlık dışı uykususz 32 saat çalışmaları vs de cabası.
lütfen saygı duyalım birbirimizi anlamaya çalışalım,empati yapalım.

evet evet...

yani o kadar herşeye maruz kalıyolar bi de para da almasınlar. insanlara bakın yahu. kendileri bir gün dayanır mı acaba..

bazı doktorların dayagı hakettiğine inanıyorum. insanlar boş yere çığırından çıkmıyor.
Yok artikk..
Dovulen kadinlar da mi dayagi hak ediyor?
Ne de olsa kocalari "bos yere cigirindan cikmiyordur" dimi...
Neyi savundugunuzun, neyin hak oldugunu iddia ettiginizin farkinda misiniz?

hanımefendi o magaza çalışanlarının devlet dairelerinde çalışanların her gün öğle araları var işi bırakıp çıkıyorlar. ama doktorların bazen öyle bi imkanı olmuyor yoğunluktanç napsın açlıktan mı ölsün altına mı yapsın ? siz bi gün acilde çalışıp 200 hastaya bakın bakalım yada yoğun bi poliklinikte çalışın bakalım nasıl oluyor muş...

Edin edin neden konuşurken gozbebeklerime bakmadı neden rapor istediğimde durutlugumu sorguladı neden karnını doyurma gafletinde bulundu.. Şikayet edin bol bol luzumsuz yere. Beyin cerrahisi, kadin dogum vs. artık tusta düşük puan alanların tercih ettiği bölüm oldu. Bezdirin insanları, insanüstü performans bekleyin sonra gerçekten acil hayati meselelerde doktor bulamayın. Yaralı parmaklara işersiniz artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…