Ben sorunumuzu cozdum dedim yardima ihtiyac yoktu sagolun. Okumamissiniz sanirim tam olarak. Simdi sen kimsinde benim insanligima laf ediyorsun diycem mubarek gunde ugrascak vaktim yok. Hadi iyigunler iyi bayramlar
Arkadaş haklarınızın hukuki dayanağını yazmış sanırım işinize yarar diye, niye böyle bir cevap verdiniz ki?
valla ben de oturup araştırdığıma üzüldüm. neyse artık herkesin bir sürü derdi var.
çok da takılmamak lazımmış..
Ne bu agresiflik ya? Yok kapısından gecemezmis falan. Ne biliyorsun?aman aman ne büyük şey yapmışsınız... hayatınızı ortaya koysanız o bölümün kapısından içeri giremeyeceğinizi okadar iyi biliyorsunuz ki hadi kazayla girdiniz o bölümü okuyamayacağımızı o. dalga heçtiğiniz 6 yılı bitiremeyeceğinizi çok çok iyi bilşyorsunuz... bizim ülkemizde meyveli ağacı taşlıyorlar... dr acıkamaz tost yiyemez değil mi... sadece eğitmleri esnasında bile nelerle karşılaştıklarını bilmiyorsunuz değil mi. tek hasta sizsiniz. bir tek sizinle ilgilenecekler.... ülkenin liderleri dr a kıymet vermezken halkın bu şekilde yaklaşması nekadar da doğal halbuki... ben buna kıskançlık diyorum...hasta olunca da kapı kapı gezer doktor ararsınız.... doktorsuz kalın diyeceğim ama beddua bana yakışmaz... 15 dklık aralarla hasta bakmak zorunda onlar bir de düşünün sizingibi en az 10 kişitle uğraşıyorlar... sizin pis diye yanına yaklaşmayacağınız insanları elleriyle muayene ediyorlar, dayak yiyorlar neden biliyor musunuz sizin o 6 yıl diye dalga geçtiğiniz yıllarda ettikleri yeminler dnedeniyle... hayat kurtarmak için...
konı sahibi atkadaşım aile hekimine gitmişsin basit muayenelerin yapıldığı kan tahlillerinin bir gün sonra verildiği bir yer orası... genel olarak gebelik aşı takibi ve ağır olmayan rahatsızlıklarda sana yardımcı olabilşrler çünkü ellerindeki imkan bu kadar... sen hiç aile sağlığı merkezinde labaratuvar gördün mü? kendinizden geçecek kadar ağrınız olduğunda acile gidin bundan sonra.... ayrıca malesef ki bizim halkımız oraya bir tek rapor almaya gidiyor hasta veya değil suistimaller çok fazla. o da buna bağlı kalarak bu şekilde seninle konuşmuş olabilir. siz çalışırken her an her sn aynı ruh durumunda mı oluyorsunuz?
iyi de zaten normalde hele ki acilde hasta yakını alınması diye bir şey yoktur zaten.Bu tür bir sorunla ben de karşılaştım, erkek arkadaşım iş yerinde baygınlık geçirdi ambulans ile hastaneye geldik acile, çenesinde yırtık vardı 8 dikiş attılar , konuşabilecek halde değil, dişi kırık, tomografi istedi ama sonuç olarak hiç bir şey yok dedi doktor hanım. Beni hasta odasına almadılar. Başı yere çarptığı halde ki çok şiddetli düştü, uyumaması gerektiği halde uyumasına izin vermişler bir de! İşlemler bitince doktordan rica ettim bir iki gün rapor yazar mısınız dinlensin diyerek, rapor yazamam şu anda dahi çalışabilir cevabını aldım, tartıştık. Akabinde rapor almak için aile hekimliğine gittik binbir dil döküp iki gün rapor aldık.
Israrlarım sonucunda nörolojiye gidip epilepsi olduğunu öğrendik erkek arkadaşımın .Hani ben takip etmesem durumu, doktor yönlendirmedi şuraya gidin şunu yapın şeklinde.Hem küstah, hem hadsiz, hem de mesleklerinin ne olduğunu dahi farkedememiş çoğu.
Tabiki tüm doktorlar böyle değil ama bunlardan çok var.
Ps: Doktoru şikayet ettim ama üstüne ben suçlu oldum.
Öncelikle geçmiş olsun.Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.
Geçen hafta şiddetli mide ağrısı, kusma şikayetiyle annemle birlikte yakın diye aile hekimine gittik. Daha önce hiç gitmemiştim.
Doktor genç bir kadın, detaylıca muayene etmesine rağmen bir teşhis koyamadı. Ben ağrıdan ölüyorum bu arada. Tahlil vs hiçbir şey de istemedi. (Buradan sonra gittiğimiz hastane acilinde öğreniyorum ki idrar yolu enfeksiyonu varmış...)
Her neyse bir tane ağrı kesici yazıp elime verdi. Ben de o gün işe gidemediğim için rapor istedim.
Bir an durdu gülümsedi, buraya yalnız mı geldin diye alakasız bi soru sordu. Hayır annemle geldim neden sordunuz dedim. Çağırır mısın dedi. Annem geldi, aynen şu soruyu sordu: Kızınız bütün gün sizinle miydi?
Ben sinirden, şaşkınlıktan ve ağrıdan öyle kalakaldım. Bir de utanmadan bi dahakine sabah gel, bu saatte gelme öyle rapor yazarım dedi. (Saat 3 civarıydı.) Normal halimde olsam çok kötü bir tartışma yaşayacakken, rahatsızlığımdan dolayı büyük bir tepki veremedim.
Bu nasıl bir saygısızlıktır, yetişkin bir insana okulu kıran lise öğrencisi muamelesi nasıl yapar? Haydi öyle bile olsam, bu tavrı sergilemek onun haddi midir? Tıp öğrencilerine iletişim dersi verilmiyor mu?
Bütün gün bunları düşünüp durdum.
Şikayet etsem bir şey olmayacağını biliyorum. En azından mümkünse doktoru değiştireceğim. Bu seviyede bir 'insan'la asla muhatap olmak istemiyorum. Tüm aile hekimleri umarım böyle değildir.
Sizin yorumlarınız nedir? Başına daha önce böyle bişey gelen yoktur herhalde...
Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.
Geçen hafta şiddetli mide ağrısı, kusma şikayetiyle annemle birlikte yakın diye aile hekimine gittik. Daha önce hiç gitmemiştim.
Doktor genç bir kadın, detaylıca muayene etmesine rağmen bir teşhis koyamadı. Ben ağrıdan ölüyorum bu arada. Tahlil vs hiçbir şey de istemedi. (Buradan sonra gittiğimiz hastane acilinde öğreniyorum ki idrar yolu enfeksiyonu varmış...)
Her neyse bir tane ağrı kesici yazıp elime verdi. Ben de o gün işe gidemediğim için rapor istedim.
Bir an durdu gülümsedi, buraya yalnız mı geldin diye alakasız bi soru sordu. Hayır annemle geldim neden sordunuz dedim. Çağırır mısın dedi. Annem geldi, aynen şu soruyu sordu: Kızınız bütün gün sizinle miydi?
Ben sinirden, şaşkınlıktan ve ağrıdan öyle kalakaldım. Bir de utanmadan bi dahakine sabah gel, bu saatte gelme öyle rapor yazarım dedi. (Saat 3 civarıydı.) Normal halimde olsam çok kötü bir tartışma yaşayacakken, rahatsızlığımdan dolayı büyük bir tepki veremedim.
Bu nasıl bir saygısızlıktır, yetişkin bir insana okulu kıran lise öğrencisi muamelesi nasıl yapar? Haydi öyle bile olsam, bu tavrı sergilemek onun haddi midir? Tıp öğrencilerine iletişim dersi verilmiyor mu?
Şikayet etsem bir şey olmayacağını biliyorum. En azından mümkünse doktoru değiştireceğim. Bu seviyede bir 'insan'la asla muhatap olmak istemiyorum. Tüm aile hekimleri umarım böyle değildir.
Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.
aman aman ne büyük şey yapmışsınız... hayatınızı ortaya koysanız o bölümün kapısından içeri giremeyeceğinizi okadar iyi biliyorsunuz ki hadi kazayla girdiniz o bölümü okuyamayacağımızı o. dalga heçtiğiniz 6 yılı bitiremeyeceğinizi çok çok iyi bilşyorsunuz... bizim ülkemizde meyveli ağacı taşlıyorlar... dr acıkamaz tost yiyemez değil mi... sadece eğitmleri esnasında bile nelerle karşılaştıklarını bilmiyorsunuz değil mi. tek hasta sizsiniz. bir tek sizinle ilgilenecekler.... ülkenin liderleri dr a kıymet vermezken halkın bu şekilde yaklaşması nekadar da doğal halbuki... ben buna kıskançlık diyorum...hasta olunca da kapı kapı gezer doktor ararsınız.... doktorsuz kalın diyeceğim ama beddua bana yakışmaz... 15 dklık aralarla hasta bakmak zorunda onlar bir de düşünün sizingibi en az 10 kişitle uğraşıyorlar... sizin pis diye yanına yaklaşmayacağınız insanları elleriyle muayene ediyorlar, dayak yiyorlar neden biliyor musunuz sizin o 6 yıl diye dalga geçtiğiniz yıllarda ettikleri yeminler dnedeniyle... hayat kurtarmak için...
konı sahibi atkadaşım aile hekimine gitmişsin basit muayenelerin yapıldığı kan tahlillerinin bir gün sonra verildiği bir yer orası... genel olarak gebelik aşı takibi ve ağır olmayan rahatsızlıklarda sana yardımcı olabilşrler çünkü ellerindeki imkan bu kadar... sen hiç aile sağlığı merkezinde labaratuvar gördün mü? kendinizden geçecek kadar ağrınız olduğunda acile gidin bundan sonra.... ayrıca malesef ki bizim halkımız oraya bir tek rapor almaya gidiyor hasta veya değil suistimaller çok fazla. o da buna bağlı kalarak bu şekilde seninle konuşmuş olabilir. siz çalışırken her an her sn aynı ruh durumunda mı oluyorsunuz?
Arkadaşlar hangi meslek olursa olsun ezdirmeyin kendinizi. Doktormuş, hayat kurtarıyormuş, 6 sene okumuş bilmem ne. Saygı duyacaksanız önce insanlığına saygı duyun. İnsanlığı yoksa uzmanlığı benim işime yaramaz kimse kusura bakmasın. Siz yüz verdiniz bunlara bu kadar, böyle saygısız insanlara yani. O 6 sene okuyorsa ben de 4 sene okuyorum ne var bunda yani, hepsinin kendine göre zorluğu var, biz de yata yata okumuyoruz o okulları. Lütfen kendinizi ezdirmeyin, saygısızca bişey yaptıkları zaman verin cevaplarını. 6 sene okumuş olması, doktor olmuş olması karşısındaki insana saygısızlık yapma hakkı vermiyor. Siz hiç okumamış olabilirsiniz, dünyanın en cahili bile olabilirsiniz belki, bu size saygısızlık edebileceği anlamına gelmez.
Çok fazla saygısız hemşire ve doktor var bizim ülkemizde, saygı göstermeyen insan saygı görmesin lütfen artık. Size saygısızlık eden insan karşısında kendinizi ezdirmeyin.
NOT: Doktor korumak için alıntı yapıp cevap yazan olmazsa sevinirim, sözlerimin arkasındayım o yüzden cevap yazmakla uğraşmayacağım. Cevap alamayınca kendisini kötü hissedenler oluyor o yüzden diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?