Doktorun saygısızlığı...

Ben sorunumuzu cozdum dedim yardima ihtiyac yoktu sagolun. Okumamissiniz sanirim tam olarak. Simdi sen kimsinde benim insanligima laf ediyorsun diycem mubarek gunde ugrascak vaktim yok. Hadi iyigunler iyi bayramlar

bakın şimdi..
ben konu üzerine yorum yazdım. üzerine siz alıntı yapıp cevapladınız değil mi?
ben de bunun üzerine şikayet hakkınız bulunduğu için size yardımcı olmaya çalıştım. yakın olarak bu mevzuları bildiğim için internetten size yararlı olacak linki araştırdım değil mi?
ama sizin yardıma ihtiyacınız yokmuş. e harika o zaman. güzelce dersin biz hallettik ya da cevap vermezsin.
sonra konu nereye varıyor..

size de iyi bayramlar..

Arkadaş haklarınızın hukuki dayanağını yazmış sanırım işinize yarar diye, niye böyle bir cevap verdiniz ki?

valla ben de oturup araştırdığıma üzüldüm. neyse artık herkesin bir sürü derdi var.
çok da takılmamak lazımmış..

hep o kedi yüzünden bunlar heppppp

Gecmis olsun ancak hasta bile olsanız öğlen 3 de doktora gitmeniz gerçekten garip olmuş ki rapor verilmeyebilirdi

İşini iyi yapan da var yapmayan da. Sağlıkta da bu böyle herhangi bir devlet dairesinde de. Sorun şu ki kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. İyice birbirimizden kopan bir toplum olduk. Sizin konunuza gelince, doktorlar rapor vermekten korkuyorlar çünkü raporu öyle kötüye kullanan gereksiz yere rapor isteyen insanlar var ki... Bir gün kadın doğum polikliniğinde stajdayım . Bayanın biri randevu almış girdi içeri. Dr bey Şikayetiniz nedir ? diye sordu doğal olarak. Verdiği cevap rapor istiyorum. Adam bi durdu kaldı önce şikayetiniz nedir neden geldiniz buraya dedi. Ben bilmem ne okulunda öğrenciyim şikayetim yok okula gitmicem rapor almaya geldim dedi. Ne diyelim şimdi kadın doğum polikliniğine gelip rapor isteyen bile var... Acil servise başvursanız hiç rapor alamayacaktınız. Kesinlikle vermiyolar çünkü. Aile hekimine yönlendiriyolar. Onlar da yazdığı raporun gerekli mi gereksiz mi olduğunu anlamak için bin tane soru soruyolar böyle saçmasapan. Ama sorun doktorlarda değil onları bu hale getiren yine bizim halkımız. Canı o gün işe gitmek istemez rapor almaya gelir...Böyle olunca da insanın gerçekten hasta olup olmadığına bile inanmak istemiyorum bazen. Keşke herkes gerektiği kadar gerektiği yerde rapor alsa, siz de böyle zan altında kalmamış olurdunuz.

Ne bu agresiflik ya? Yok kapısından gecemezmis falan. Ne biliyorsun?
Alıntı yaptığım hanımefendi gayet iyi bişey yapmış. Ne demek doktor karşımda tost yiyecek. Böyle bir şeyi neden kabul edelim.. magaza elemanı bizimle elinde tostla ödeme alıyor mu? Ama o koskoca doktor demi, 6 yıl okumuş.. e bizde okuduk, 4 sene hukuk okudum, bu beni başkalarından daha üstün mü yapıyor.
Herkes birbirine saygılı olacak. Doktor hastanın konuşurken yüzüne bakacak, dinleyecek, anlatacak.. görgü kurulları bunlar

iyi de zaten normalde hele ki acilde hasta yakını alınması diye bir şey yoktur zaten.
hayır siz orda durup ne yapacaksınız ki?
hemşireler doktorlar orda, bir hastanın yanında neden 10 kişi oluyor anlamış değilim.
ayrıca tomografisi çekilip sonucu normal çıkan hasta neden uyumasın?
engin tıp bilgilerinizle söyler misiniz?
acilde yapılacaklar yapılmış, zaten acilde epilepsi tanısı koyulmaz, nöroloji polikliniği koyar.
haksız yere şikayet ettiğiniz için suçlu olmuş olmayasınız acaba?

Gerçekten işin içinde kendiniz,çocuğunuz,tanıdığınız olmadığı için bu altı üstü rapor deyip geçtiğiniz şeyin altında imzanızın bulunmasının nasıl bir sorumluluk olduğunu ve bunun suistimalinde ilk suçlanacak kişinin doktorun kendisi olduğunu bilmiyorsunuz.Şaşırtıcı değil sonuçta bilmeden ahlam kesmek toplumumuzun en büyük hobisi:)
Bir de karşısında tost yediği için doktoru azarlamakla övünen şahıslara:ne var biliyor musunuz siz belki de üç öğün yemeğinizi yerken o doktor bulduğu 5 dklık arada 24 saatlik tek öğününü yiyordur o arada da siz gelmişsinizdir ve acil bi durumunuz yoktur,sizi de bekletmek istememiştir.hatta cerrahi servisinde işler aksamasın diye yatalak hastalara verilen prosure mama ile geçiştirmiştir o 5dkyı da kaybetmiyim diye bazıları:)doktorların robot olmadığı konusunda hemfikirizdir diye umuyorum.O yüzden utanmaz doktor nasıl tost yer,nasıl kahve içer hem de benim karşımda bu ne cüret,evet inanmazsınız nasıl tuvalete gider demeden önce bi durup derin nefes alın ki oksijen gerekli yere ulaşsın:)
Ne var biliyor musunuz elbette arada yanlış olanlar vardır ama sizin bilinçaltınıza işlenen doktor nefretiniz ufacık olayları bile büyütmekte.
Son olarak konu sahibi:muhtemelen ipini koparan acile gittiği için doktor hanım sizin tarif ettiğiniz agrıyla aile hekimine gelmenizi yanlış anlamış olabilir ve muayenede de belirgin bir problem görmeyince sizin de diğerleri gibi olduğunuzu sırf rapor için geldiğinizi zannetmiş olabilir.Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu da hemen her bayanda görülebilir hiç bulgu vermeden dahi,yani o günkü ağrınızın sebebi basit gaz sancısı da çok daha komplike bir problem de olabilirdi.Ancak bunlara tam anlamıyla bakılması için aciller var.Örneğin,birkaç günlük boğaz ağrınız varsa aile hekimine;ani ve şiddetli gelişen rahatsızlıklarınız varsa acile,artık öğrenmeyen kalmasın bunları,işlemeyen sağlık sistemi daha da işleyemez olmasın lütfen:)

hiçbir şey olmuyor şikayet etsen de. ben her yere şikayet ettim, kadının torpilli olduğu ortaya çıktı. bunu söyleyen de şikayet merkezinde çalışan bir eleman. Ben de Allah'a havale ettim, orada torpil geçmiyor.

Bak iletişlm dersi verilmesi konusunda katılıyorum ya hiç konuşmuyorlar yada konuştuğunnda dağları deviriyorlar ,yada dayak yiyorlar , çoğu küstahça neyden kaynaklandığını bilmiyorum , bizde eşim kışın rahatsızlanmıştı üşütmüş ve ateşliydi neyse eşim hastanede serum verildi kendisi üstünü örtmüş genç hemşire geldi
beni bir azarlıyor görsen , benden küçük ve bekar dedi ki senin çocuğun yok mu ?vaaaar' dedim dedi ki ''sen çocuğunu ateşlenince örtüyormusun'' ,bak bak beni nasıl aşağlıyor , neymiş ateşlenen kişi üstü örtülmezmiş yani bunu beni bir zahmet aşağlamadan söylesen olmaz mı ki birde orası devlet değil özel hastaneydi , kayınbabam yanında olması onu şikayet edecektim , sanırım bu doktorlar,hemşireler okullarda küstahlık eğitimi çok iyi alıyorlar insana saygı ve kibarlık yok,yok
bazıları yediği dayı tamamen hak ediyor bence !!

Doktora da çok kızmama
Öncelikle geçmiş olsun.
Doktora da çok kızmamak gerekir bazı çalışan insanlar halletmesi gereken işleri halledip mesai bitimine yakın doktora gidip muayene olduğuna dair rapor istiyor. Siz de 3 gibi oraya gittiğinizden dolayı öyle düşünmüş olabilir.

Devlet hastanelerinde bir cogu böyle malesef ilgisizinden tut sarkıntılık yapana kadar hepsine rastladım mümkünse özel bir doktora git bence gidemiyorsan da şikayet etmekten baska yapabilecegin birşey yok malesef.

Durumu bimere veya saglik bakanligina iletin onun isi o an icin rapor verme sartlarini degerlendirmek.
Sizi sorusturmak degil
Hem belki 4 12 calisiyorsunuz vardiyalisiniz?

İşgüzarlık toplum hastalığı bizde. Doktorunuzu değiştirin mümkün olabiliyor ise.

ağzınıza sağlık. bankada 3 saat para için beklerler. hastanede 2 dakika bekleyemezler hemen doktor yokmu. doktorun ihtiyacı yok zaten yemek yemesin tuvalete gitmesin bi fiil hizmet etsin insanlar böyle. ve insanların çoğu iyi muameleyi haketmiyor gerçekten !

dr da dr dan şikayetçi. geçen gün çocuk dr una gittim. bankoda barkod veren görevlinin halini görseniz, sanki hastane onun. barkod vermemek için uğraşıyor sanki haspa. dr a dedim, hocam bu ne hal, odanıza girmek için yalvaracağız neredeyse. o da şikayetçiymiş meğer. sonra bizi cildiyeye yönlendirdi. hocam iyi bir cildiyeci arıyorum, çoğu yerinden bile kalkmadan rastgele ilaç yazıyor dedim. o da tanıdığını göndermiş cildiyeci dr arkadaşına, aynı muamele ile karşılaşmış ve çok sinirlenmiş. vaktimiz olsa daha dertleşirdik herhalde dr lardan, bankodaki görevlilerin kraldan çok kralcı hallerinden.

aynen o kadar saygısız insan var ki saygıyı haketmiyorlar !

Biraz karşılıklı empati yapalım ne olur.istismar eden de çok unutmayalım ki...karşıdaki neden öyle davranıyor olabilir biraz empati diyorum sadece. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…