Doktorun saygısızlığı...

bazı doktorların dayagı hakettiğine inanıyorum. insanlar boş yere çığırından çıkmıyor.

suratsız vergi memurlarını, bankacıları, mesela öğretmenleri, yanlış proje yapan mühendis mimarları vs. de dövelim mi?
ister misiniz?
polisleri?
bir savcı ya da hakime böyle diyebilir misiniz peki?
sizi hakaretten içeri atarlar valla.
şiddeti resmen normalleştirmek bu.
o zaman kadınlar da darp edildiğinde sebebi neymiş diye bakalım bir.

Doktorlarin bu kustahca ve insan disi muamalelerinden sonra halk da doktorlara iyice tepki duynaya başladı.
Can kurtariyormus iyi guzel ama babasinin hayrina yapmıyor ya karsiliginda maasini aliyor.
Herkes once isini etik kurallari cercevesinde yapmayi ogrensin ondan sonra saygi beklesin.
36 saat nobet tutuyorlar tamam ben de uzuluyorum onlar icin kolay değil ama benim suçum ne? Ben iyi muamelemeyi ve tedaviyi hak etmiyor muyum? Üstelik doktorlugun zor bir meslek oldugunu herkes soyluyorken siz sectiniz kimse sizi zorla doktor yapmadi dimi? Tum bunlarin ceremesini o sirada hasta olan agrisi olan tum bunlarla alakasiz olan halk mi cekmeli?.
Doktorlar kendine bi ceki duzen vermeli... bankada 3 sa kuyruk beklerdiniz 2 dk doktoru bekleyemezsiniz demişler. ..
Bekleyemez! Agrisi var! Cani yaniyor! Acil de kalp hastasi biri bekleyebilir mi! O anda olse o doktor vicdani sucluluk hissedebilir mi? Hissetse geri getirebilir mi?
Doktorluk cok kutsal ve zor meslek... ama insan olamadiktan sonra doktor olsan ne fayda...
Daha gecen gun olmemis kizi icin babasina öldü zaten geldiğinde ölmüştü diyen kadin doktoru hatirlatiyim.... o doktor 36 saatlik nobetten mi cikmisti? Ne olmustu da bu konusma hakkina sahip olduğunu düşündü?
Yazik ki kalitesiz insanlar her meslek grubunda var...

ya ben anlamıyorum arkadaş.
nedir bu doktor nefreti sizdeki?
sanki herkes çok mükemmel, halk olarak süperiz de en ufak bir yanlışta hemen çullanmaya pek meraklısınız.
yok dayağı hakediyorlarmış da bilmem ne.
sen de hakedip(!) dayak yediğinde bir gün o beğenmediğin doktor bakacak sana.
bankada devlet dairesinde sıra beklerken kimsenin sesi çıkmaz, hastanede ortalığı ayağa kaldırırsınız.
zaten her hastaya 5-10 dk anca düşüyor, onu da azaltsınlar isterseniz, jet hızıyla olsun, maksat ilaç yazdırmak nasılsa.
kapsamlı muayane edip uzayınca da bu sefer kırk saat bekledi oluyorsunuz.
vah vah adamcağız karşısında tost yemiş.
nolmuş yediyse yahu? belki başka zamanı yoktu?
kaç kere bilirim ben arada derede iki lokma ağzına atmaya çalışanları.
bi yerin mi eksildi adamın midesine iki lokma kuru kuru tost gidince.
bütün memurlar tatildeyken sağlıkçılar bayram yılbaşı nedir bilmiyor.
hee o tutulan nöbetler de mesai saatinden sayılmıyor ama.
hep diyorum aciller de dahil genel bir grev olsa keşke de bi görseler sağlık çalışanlarının değerini.

Geçen bebeğim öksürüyordu UZMAN güya çocuk doktoruna gittim orta kulak iltihabı dedi antibiyotik yazdı bebeğim daha beş aylık KBB ye götürfdüm içim rahat ettmedi gayet iyiymiş kulakta iltihap falan da yokmuş eeee öksürük devam ediyor acile göthürdüm boğazı tahriş olmuş ......yok daha kötü öksürüyor velhasıl teşhis konamadı,çok şükür enson gittiğimiz doktor kan,idrar,akciğer filmi istedi ve zavallı oğlumun akciğer enfeksiyonu olduğu anlaşıldı diyeceğim o ki doktorlar sadece oturup bebeğişn suratına bakıp ilaç yazıyorlardı ki daha önce bay UZMAN bebeğimin damağındaki beyazlığı anlamayıp pamukçuk ilacı yazmıştı hemşireye gösterdim sakın verme bu ılacı dedi bebeğin damakları oluşuyormuş,hemşirenin bildiğini doktor bilmeyip üstüne basıyor ilacı.nasıl güveneceksin bunlara...

zaten gerçekten ağrısı olan birini çoğu doktor bekletmez. acile gelenlerin çoğu geçerken uğrayan ve sırf bi boğaz ağrısı için olay çıkaran tipler. en ufak bişeyi abartan. içerde ölümle burun buruna hasta varken dahi neden bekliyorum diye olay çıkaran insanlarla dolu bu ülke. acilin tanımına hiç baktınız mı nedir bi bakın bence... acil olan hasta halinden bellidir eminim hiç bi doktor bekletmez onu.

Konuşmalarına dikkat etsinler ,en küstah kesim hastanedekileri, ki çoğu insan üzüntülü ve hasta empati kurmayı becersinler ,

aynen ya herkes tatilde şu an ama aciller açık. insanlar kıymet bilmiyorr işte. evet görevi yapmak zorunda ama kimse de robot değil dimi. en ufak bişeyde aman ne biçim yok doktorlar böyle şöyle. acaba bi bak kendine önce sen işini nasıl yapıosun. kimbilir senden şikayetçi kaç kişi var. sonra başkasını eleştir...

Emin misiniz? Ben size acilde tanik olduklarimi anlatsam sasar kalirdiniz... o kadar emin olmayin.. sirf ben de degik cogu kisi anlatiyot zaten... gercekten acillik hastalar sira numarasi ile bekletilip muayeneye aliniyor... ha o muayene sirasinda da adam akilli muamele gorebildin muayene olabildinse sanslisin!

bu şekilde degilde doktor olmak istermisiniz diye sorsanız herkes atlar. ayrıca doktorların maaşı hiçte azımsanacak kadar degil. Bende sağlık sektöründeyim. bazı doktorlar varki kendini ilah zannedip etrafa emirler yağdırıyor. kendini bi bok sanıp insanları küçük görüyor. kulağı duymayan amcaları azarlıyor. içinde olmazsanız bilemezsiniz. hep hasta haksız gözüküyor. Kimse kimseye durduk yere vurmaz hanımefendi. gidip hastaya sormak lazım neden vurdun diye. Hiç bir haberde gördünüz mü şu sebepden dolayı doktora şiddet uygulandı diye. medyanın tek taraflı olmasından kaynaklanıyor boyle konuşulması. sözüm meclisten dışarı her doktor için demedim ayrıca bazı doktorlar dedim.

bu halkda öğretmenlere ve doktorlara olan nefret nedır yaaa hastalanınca ipe ipe o drun ayagına gıdıyorsun cocugunu mutlaka okula gönderıyorsun ama sana saglık hızmetı egıtım hızmetı veren ınsanı köle yerıne koyabılıyorsun heee anca burda yazarsınız sıkıyosa okula yollama cocugunu sıkıyosa hasta oldugunda babannenen gelıp kocakarıılacı yapsın sana hadı

agrın sızın var dıye mı böyle bişey sordu acaba?
çok gereksız bı soru olmuş
Hayır, muayeneden bir şey anlamayınca ben o günü kırıp rapor almaya gelmişim gibi davrandı. Anlamadım demeyi kendine yediremedi sanırım. Yoksa anneme o soruyu sormazdı.

o aciller emin olun günde 500 hastanın olduğu aciller. öyle muamele yapmak zorundalar. çünkü insanlar acil olmayan seyler için dolduruyorlar hastaneyi ve bu sefer gerçek acil durumlar gözden kaçıyor. heryer öyle değil ama çoğu yer şu an öyle. bu da sistemin hatası. adamakıllı muayene oluncaksa bi doktor maxımum 100 hasta bakıcak günde 200-300 değil.

hepsi böyle değil mesleğini iyi yapmayanlar var maalesef benimde başıma geldi adam kafasını kaldırıp yüzüme bile bakmadı gittiğimde dahada gitmedim uğraşmam bile şimdiki doktorum şeker gibi iyiki onu bulmuşum :)

Bi tost yediği için doktora sovenler olmuş inanmıyorum yaa.. Şaka misiniz? Sizin gibi yüzlerce kişiyle muhatap olmak zorunda kalıyor belki öğle yemeğine vakit bulamıyor tesekkur edeceğinize cemkiriyorsunuz:)) kan şekeri düşünce verimli ccalisamaz insan, kafası çalışmaz bi kere. Gerçi bu yorumları yapanların beyni muhtemelen hep rolantide çalıştığından farkı anlayamazlar:)

O doktor aç olmasına rağmen karşınızda tost yiyemeyecekse siz de hastayken ise gidebilirsiniz pekala. Tembelliğinize doktorları alet etmeyin o zaman

Hayır, muayeneden bir şey anlamayınca ben o günü kırıp rapor almaya gelmişim gibi davrandı. Anlamadım demeyi kendine yediremedi sanırım. Yoksa anneme o soruyu sormazdı.

evet kesinlikle tahlil yapması gerekirdi. kan ve idrar tahlili karın ağrıların da yapılmalı. belki saatten ötürü isteyemedi. çünkü aile hekimliklerinde kanlar bazı yerlerde farklı laboratuarlarda çalıştırılıyo ve beli bi saatte gidio. o saat geçince yollama durumu olmayabiliyo. o yüzden isteyemedi ve bunu size söyleyemedi gibi geldi bana

Sene olmuş 2015
Dayağın hak edildiğine inanan insan(!)lar var bu dünyada

Şoktayım!!!

ya işte böyle insanlar iyi davranılmayı hak ediyo mu şimdi? her ne olursa olsun dayağı hakediyor demek ne demek. ben de şok oldum. üstelik okumuş tipler bunlar düşünün ne günlere kaldık !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…