donbulun diyet günlüğü

bugün sporumu sabah yapıp bünyemi şaşırtım.hergün aynı saate yapılan harekete vücut bir süre sonra alışıyormuş.bu yüzden onu rutin olarak algıladığında eskisi gibi kalori yaktırmıyormuş.o yüzden spor saatlarini arada değiştirmek lazım

bugün kahvaltımı eşimle erkenden yaptım ama ondan sonra tekrar yatmışım şubat tatili yüzünden.öğlene ıspanağım var diyet yoğurtla birlikte yerim.bugünlerde uyku çok olunca kendime gelemiyorum.bukadar uykuya bünyem alışkın deyil.hep o sakinleştiriciyle migren ilacını birlikte içince 2-3 gündür sersem sersem dolaşıp uykulu oluyorum.

aslında migren ağrımın geleceğini hisediyorum.migren agrım gelmeden önce halsizlik çöküyor.bundan anlıyorum.sanki agırlaşıyorum.sonrada baş ağrısı yavaşça geliyor.hemen bir ağrı kesici almasam ağrı iynelik duruma geliyor.doktorum ağrının başlangıcında hemen içersem ağrının şidetlenmeyeceğini söyledi.aylardır bu şekilde gidiyor.

migren ağrısı olup ilaç aldınmı yemek ayarı yapamıyorsun.çok ilginç insan ne yediğini umursamıyor.aynı sakinleştirici gibi.sonra kendine gelince ben ne yedim diyorsun.ama iş işten geçiyor.bu sefer öyle olmaması için elimden geleni yaptım.kendimi pekmez tahin kavanozunun başında buldum.sanki hepsini birden bitirecekmişim gibi geldi.ben sadece ekmeğimle birkere batırıp yedim ve kavanozu kaldırdım.ama son zamanlarda giden açlığım 2 gündür ilaçlardan sonra sanki geri geldi.sabı gösterdim.bu gün daha iyiceyim.birdaha kıriz geldiğinde migren ilacı yerine sakinleştirici içmeyeceğim.yeni içtiğim ilaca dikat edeceğim

bu hafta tam 400 gr verdim.geçen hafta 1 kilo vermiştim.bu hafta kas oranımda artış oldu galiba.çünkü sporumuda diyetimide iyi yaptım.

diyetisyenin verdiği diyet listesi doyurucu oluyor.yavaş adımlarla ilerliyeceğim.bir nokta geldiğinde tıkır tıkır ineceğime inanıyorum.çoğu insan çok kiloluyken rahat veriri daha sonra zorlanır.benim tam tersi başlangıçtada vermeme zor sonradanda zor.bunu bildiğim için pes etmiyorum.18 şubatat 3.5 ay olacak.normal bir insan 3.5 ayda 15 kiloyu vermişti.ben 6.5 ancak verdim.yani yarısı bile deuyil.bu diyet listemede bağlı deyil bu tamamen benim bünyemle alakalı bir olay

bugün biraz kırgın olduğum halde sporuma gidip 10000 adımımı atıp ağırlığımı kaldırdım.sabah aç karnına gitim.yanlış yaptım ama canım istemedi.gelincede köz patlıcanla yoğurt karışımı ve ekmek yedim.karnımı doyurdum.3 tanede bulgur pilavı yerine ev yapımı çiğ köfte yedim.

ekmek deyince öyle çok deyil 75 gr lık diyet ekmeği.benim ekmeğimin 100 gr 196 cal.bimden alıyorum.fiyetıda uygun.diyer markalar 4-5 lira arası benim aldığım 2 lira civarı 500 gr bana 5 gün gidiyor.buzluğa koyuyorum.

evde kendimde yapıyorum akmek yapma makinesinde çok güzel tam buğday ekmeği yada karışık ekmek yapabiliyorum.ama çok lezetli oluyor.insan kendini zor firenliyor.çünkü fırından taze çokmış gibi mis kokuyor.böyle paketli aldınmı bayat gibi oluyor.yemesi daha zor ve daha doyurucu.yani çabuk bırakıyorsun.kağıt çiyniyor gibi geldiği için ekmek hevesim kalmıyor.

özel diyetisyene öbür aya gitmeye kakar verdim.bu diyetisyende makinalar varmış.15 dk makinada spor yaptırıyormuş.normal yapılan sporun 1 saatine denkmiş.giden arkadaşım çok memenun kalmış.15 dk su içinde kaldım canım çıktı diyor.geçen sene haftada 3 gün olmak şartıyla 1 aylığına 360 tl ödemiş.aslında 2 bir alet daha varmış onun üzerindede çalışılıyormuş.1 çıkan 2 ciye girebiliyormuş.ama arkadaşım sadece birine girmiş.oda aynı ücretmiş.yani ikisi aylık 720 denk geliyormuş.arkadaşım 3 ay falan gitmiş kilo olarak çok fark etmemeiş ama çok sıkılaşmış.

bende izmirde otururken pasif cimlastik yani elektirie g,tmiştim.vücuduna elektirik veriyorlardı.elektirikle beraber yosun terapiside uyguluyorlar çıkıştada 15 dk selülit masajı yapıyorlardı aletle.inanın muhteşemdi.15 seansta göbeğimdeki deri 20 cm toparalnmıştı.karnım düm düz oldu.ve 15 seans bitikten sonrada kendiliğinden kilo vermeye devam etim.şimdi öyle bir yer bulursam gideceğim.ama önce zayıflayım bir makul kiloya düşeyim.oraya başladığımda 65 kilodaydım bitiğide 62 falandım.ama takip etiği aylarda 58 kadar düştüm.kilo alamamın tek nedeni hamilelikti.birde çok kilo almadım 70 dim.yani makul bir kiloda kaldım.80 lere çokmadım

arkadaşımda benim gitiğim obezite merkezine gitmiş.onunla ordaki bayan diyetisyen ilgilenmiş.ankladığım kadarıyla pek ilgilenmemeiş.eline bir diyet listesi tutuşturup postalamış.bazen devletin diyetisyeni böyle yapıyor.herkese aynı diyet listesini verip şutluyorlar.herkesin beslenme tarzı farklı ve sevdiği farklı.dinlemeden eline diyet listesini tutuşturuyorlar.neyse benimle diğer diyetisyen ilgilendi.o önce benim yeme tarzımı dinledi he öğünümü ona göre pilanladı.yemekler en azından benim sevdiğim tarz.insan nefret etiği şeyleri yerse diyeti sürdürürmez.dışarda parayla yapsalar müşteri olacağımız için ilgilenirler.neden devlete çeliştımı ilgilenmiyorlar.nasıl olsa maaaş garanti.tutulma gibi bir dertleri yok.bu yüzden insanlar 1 kere gelip sonra devam etmiyorlar.ilgisizlik yüzünden.insanın yüzüne bile bakmıyorlar.bu insanlar zaten kilo için gidiyorlar birde diyetisyen ilgilenmeyince sıfır motivasyonla ordan ayrılıyorlar.listeyide evde bir çekmneceye atıyorlar.benim şanslı olduğum nokta diyetisyen yeni mezun daha bilgisayar oyunlarına başlamamış.daha 1 sene alişmaz.sonra oda diğer memeurlar gibi internete oyuna başlar.ben devlet dairelerine ne zaman gitsem masabaşındakşlerin önünde hep oyun yada sohbet odaları açık oluyor.kaşıdaki insanın görmiyeceğini sanıyorlar.ama malesef görüyoruz.devlet denetlese kim nereye giriyor diye yarısı internete oyunda.özelde yapılmıyor.adam herşeyi takip ediyor.

kadınlar neden birbirini çekemez özelikle aynı yaştaki hatunlar neden bir biriyle yarışır hiç anlam veremedim.hepte benim başıma gelir.hatun kendiyle yaşıt olduğumu anlayınca kasılıyor.aa yaşıtmışız diyor.hatun zatan yaşını gösteriuor.sanki benim yarı yaşım zanediyor kendini.çocuğu 40 yaşında doğurup 3 yaşında çocuklşa gezince kendini 20 lik zanediyor.o kırışıklıklarına bakmıyor.cildinin yıpranmışlığına bakmayıp benimle yarışıyor.çevremdekiler onun evli kızı var 3 çocuklu deyince kudurdu.hatun vücut yaşını ölçtürmüş 27 diymiş.bende iyice çatlamasın diye benimkini ölçtürsem herhalde 50 çıkar dedim.çatlamasın hatun.daha bende kırışık yok.30 yaşındayken cilt yaşım 17 diydi şimdide çok iyi.yaşıma kimse inanmaz.ayyyyy çok sinir etmiş hatun beni.ne var otur otorduğun yerde ne yarışıp laf istiyorsun.eskiden olsa lafı gediğine koyardım ama şimdi biraz kendimi geliştirip azıcık nirvana ya erdiğim için hatunların bu tür duygularını kaşımıyorum

bacak ölçümü almamıştım.onuda ölçtüm oda 64 .60 kiloyken belim 72 basenim 92 bacakta 54 dü.şimdi kaaaç santimim var.16 cm belden 17 cm basenden 10 cm de bacaktan incelmeme gerekiyor.tabi birde 15 kilo vermeme gerekiyor.

artık bu ölçülere inebilirmiyim bilmiyorum.sporu bırakmasam inerim gibime geliyor.ama inemesem sonunda ölüm yok ya doktor 70 olsan yeter dedi.

yoğurtlu patlıcan közümden birazdaha yedim.yanında kendime yaptığım çiğ köfteden 3 sıkma daha yedim.toplamda 3 yemek kaşığı oldu.şimdi 3 yemek kaşığı bulgur pilavı pişiremiyeceğime göre bende hazır çiğ köfte harçlarından alıp evde yaptım.ekşili acılı rahatça bulgur pilavı yerine tüketim.en azından ailemde yiyor fazlası ziyan olmuyor.marola sarıp üstüne limon sıktınmı iyi oluyor.dışardan almaya alırım ama içinde ne olduğunu bilemediğim için kendim yapmayı tercih ediyorum.dünde kumpiri kendim yaptım çocuklar bayılıyor hemde ev yapımı olduğu için içine konulanları kontrol edebiliyorum

şuan diyet kolamı içiyorum.içim yanmıştı.geldiğimden beri içeyim dedim içemediydim.eşim eve gelince kaldı o bana kola ve kahve yasağı koydu.elimde kahve gördümü kıyameti kopartıyor.kolayıda okadar çok içmeme .ama elimde nadir olarak gördüğünde of çok kızıyor.haklıda bende ülser başlangıcı var birde diyet yaparken kola iyice mideyi maf eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…