sağlıklı olan aslında maden suyu yani gerçek mineralli soda.şu kaynaktan doğal çıkıp şişelenen cinsten.ama ben gidip meyvelisini alıyorum.o gerçek deyilmiş.yani doğal deyil fabrika yapımı.üzerinde doğalmineralli yazanından almalıyız.kadınlar için soda güzelik içeceğigünde 2 şişe soda cildi mükemmelleştirirmiş.
yazın ayranı suyla deyil sodayla yapın çok güzel oluyor.ben ilk gördüğümde bu içilirmi demiştim ama harikaydı ve ferahlatıcı.1 taşla iki kuş.hem yoğurt hemde soda ikiside kadınlar için mükemmel içecekler.yoğurdun kemiklerden tutunda kadın hastalığına kadar ityi etmediği hastalık yok.üstelik kendin mayalarsan daha sağlıklı oluyor.birde kendi mayaladığın yoğurdun sarı suyunu hergün içersen kadınlardaki enbüyük sorun olan akıntıyı tedavi ediyor.düzenli mayalanmış yoğurdun sarı suyunu muhakkak için
akşamleyin 3 kaşık makarna 1 bardak süt ve çocukların ağzıma tıkıştırdığı 5 tane mısır cipsi yedim ve akşamı kapamış oldum.bugüne bakacak olursam mısır cipsi haricinde oldukça besleyiciydi
unutmuşum ara öğündeki diyet bisküvi yerine 50 gr nesfit ve 1 çaybardağı süt içtim.evde diyet bisküvim yok.zatan hep bulunacak diyede bir şey yok.evde ne varsa ona göre yemeğimizi yapmalıyız.diğer türlü diyet zaten sitres yaratıyorçbirde ne yesem aman bu diyete uygun budeyil karmaşasına düşersek ikinci bir sitres daha yaşanır
bugün diyet yönünden kolay bir gün geçirdim.yani zor bir gün deyildi.artık alışkanlık kazanmışım.bu gün gelen tatlı atağınıda atlatım.artık sürekli tatlı ve hamur işi düşünmüyorum.sadece spora yönelip aklımı başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum
önceden birgünü nasıl geçireceğim diye düşünüyordum.gün ortasında dinlenip uyuya kalırsam uyandığımda çok açlık hisediyordum.yada sabah kalktığımda müthiş karnım aç oluyordu.yada gece acıkıyordum ve kendimi kaybetmişçesine yemek yiyordum.durmadan yiyordum hemde durmadan.yerken ne düşündüğümü bilmiyordum.daha doğrusu hiçbirşey düşünemiyorum.kafamda sadece midemi şişirmek vardı herhalde.umarım birdaha bu duruma düşmem.kendii kaybedercesine yemek yediğimi gözümde canlandırdım.aynı internete çok yiyen insanları gösteriyor ya.hani kendini kaybetmişçesine yemek.kendimi öyle hisetim.insanın kendine olan saygısı azalıyor.olay kilolu olmak deyil kendine hakim olamamk.yani insanın bir sabrı olmalı azıcık iradesi olmalı.işte o irade bende sıfırın altına inmişti.kötü olan da bu
bir sürü diyet kitabı okudum.abartı sayılmasa nerdeyse kendim bir diyet kitabı yazacak bilgi edindim.hem fiziksel olarak hemde kimyasal olarak birde biyolojik olarak zayıflamanın abc sini biliyorum.ama uygulamaya gelince tam bir sıfırım.biryere kadar gelip bir yerde iflas ediyorum.önceleri böyle deyildi.üç doğum yaptım.üçünün kilosunuda verdim.37 yaşından sonra geleni veremedim.işte yılardır yaklaşık 7 senedir 60 lara düşemedim.68 oldum 70 oldum ama 60 birtürlü olamadım.bütün gücümle denedim ama yok olmadı.zayıfladım derken 70 lerde 68 lerde durup sonra birden 83 leri gördüm.kendime geldiğimde 82.5 kilo olmuş ve diyetisyenin yanındaydım.evdeki tartıma çıkmamıştım.kilo muhabeti olunca kavga çıkartıyordum.acayip bir şey oldum.çünkü olduğum kilodan müthiş rahatsızdım.
dşyetisyene yönelmemin nedeni enbaşta eşimin desteği.sonrada birgün mutfakta arkadaşımla oturuyordum.camdan yansımamı gördüm.kocaman bir kadın karşımda duruyordu.ve gördüğümden hiç memenun olmadım.kooocaman bir kadın.neyse adımımı bu şekilde atım.şuan kendimle barışmaya başladım.6.5 kilo vesemde bu siporla nerdeyse 10 kilo gibi duruyor.karnım kiloma göre düzleşmeye başladı.kalçalarım toparlandı basenimde olmayan selülit kolumda oluşmaya başalmıştı.şimdi bunlar geçmeye ve kolarım incelmeye başladı.midem küçüldü.midem küçülünce kendimi daha rahat hisetmeye başladım.aynada şişman olmasada toplu bir hatun bulunuyor.bu yüzden hala yapmama gereken çok spor ve vermem gereken kilom var.inşalah busefer pes etmem
kendime iyi bakmaya çalışıyorum.hayatımı yeme yönünden düzene koymaya çalışıyorum.hayata pek çok zorluğu çektim ve tek tek hepsinin üstesinden geldim.ve yemek yemek aşırı yemek yemek hem genetik hemde bir çeşit bağımlılık hastalığı.genetik olarak kiloya yatkınım.babamın tarafı nerdeyse hepsi 100 kilo boylarıda 160 cm yi geçmez.yani bende onların genetik bir kopyası olarak hep diyete olmalıyım.yani yememe dikat etmeliyim.ama herşeye uzaktan bakarak deyil.birşeylerin tadına kafi miktarda bakarak yaşamalıyım.sevdiğim şeyleri toptan çıkarırsam bu sefer piskolpjim bozulur.herşeyden ye ama az ye.
birgün bir haber izlemiştim.daha doğrusu okumuştum.şu ünlü diyetisyenlerin zayıflama kamplarından bahsediyordu.insanlar bu kamplara gidiyor 500 calik yemeklerle beslenip ölene kadar spor yapıp 10 kilo veriyorlar.sonra kamptan çıkar çıkmaz soluğu kapların çevresindeki lokantalarda alıyorlar.çatlayana kadar yiyorlarmış.lokantadan hastaneye kaldırılan çok kişi olmuş.
komik deyilmi 1 -1.5 ay kamplarda aç yaşıyor.çıkınca öyle bir gözü dönüyorki hastanelik olna kadar yiyorlar.
diyeteki yaptığımız hataların en büyüğü bu.işte istediğimiz kiloya indik yaşasın artık istediğimizi yiyebiliriz diye herşeye saldırıyoruz.sonunda yokluk sendromu yaşayıp herşeye daha çok saldırıyoruz.ve eskiden yediğimizden daha çok yiyor ve böylece daha çok kilo alıyoruz.bumerang gibi gitsin 10 kilo gelsin 15 kilo 1-3 diyet deneyiminden sonra eskisinden 10 kilo fazla oluyoruz.eskiden kendimizi şişman hisediğimiz kilodan 10 kilo daha fazla oluyoruz.
basit ama benim yaşadıklarımın kısa özeti bu.pekçok diyet deneyimi pek çok ilaç ve bir sürü şeyden sonra beğenmediğim 70 kiloya şimdi özlemle bakıyorum
eşim sağ olsun bu durumlarda benden hiç desteğini esirgemez bana elinden ne gelirse yapar.spor salonuna yazılmamı gerekirse diyetisyene gitmeme gerektiğini söyledi.konuştu destek oldu.haklıda 10 kiloyu son 6 ayda aldığımı göz önünde bulundurursak adam hklı.sağlığım elden gitmek üzere.kolestrol şeker kalp hepsinin sebebi kilo yaşda 43 artık dikat etmeli
birde daha hızlı kilo verme konusu kalbim daha hızlı kilo versem keşke diyor ama mantığım yavaş verilen kilo geri alınmaz diyor.yani sindire sindire verilen kilonun geri gelmesi kolay olmaz herhalde.bu sefer ilkez yavaş ve mantıklı kilo vermenin peşindeyim yavaş yavaş gr gr gitsin ama lütfen geri gelmesin.şu anda kilom 76.1 olmasına rağmen kendimi 70 gibi hisediyorum.diyetisyenin söylediğide bu.kendinden memenun olmaya başladıysan ne mutlu önemli olan bu dedi.düşününce haklı olduğunu anladım.kendimi yavaş kilo vermeye hata bir süre kilo vememin durmasına bile alıştım.spor enbüyük takviyem oldu.spor salonuna devam etmem adım sayarımın olması beni spora teşvik ediyor.yani yürüyemedimmi kendimi kötü hisediyorum.diyetisyenim hiç olmasa yarımsaat yürü dedi.bakalım bu maraton kaç ay sürecek belkide yıl sürecek
bir bel kemeri almıştım su iki ayrıfirekanstan titreştiren.aldığımı bile unutmuştum.bel ve sırt ağrım için almıştım.ama yağların yakımınada kolaylık sağlıyor spor yaptırıyor falan diyorlar.interneten bakmıştım.şuan kulanmaya başladım.belkide işe yarar
bu tür şeylerin işe yaraması mucize olur ama en azından masaj yapıp rahatlatıyor.boyun fıtığına iyi geliyor.çaprazlamasına omzumdan asıyorum biraz titreştirince iyi geliyor
onca sene ordan oraya tayin olduk hep eşya toplayıp eşya serdim.bazen aynı şehirde 3 kere ev değiştirdiğimiz oldu.kadın olarak herşey bana baktı.eşim bir yere kadar yapar.sonrada bakar kadınlık ne zor bak ben kurdum beşdakikada sen günlerce yerleştiriyorsun diyor.tabi tabak çanagı giysileri temizliği o yapmıyor.senelerce bu düzenin bir sonucu olarak boyun fitığı bana hediye oldu.şimdi spor yapmasam ve azıcık iş yapsam ağrıdan duramıyorum.önceden 1 bidon yaprak sarmasını birkerede yapar dolaba atardım 4-5 kilo mantı yapar buzluğa koyardım.buzluğumda 3 misafir ağırlayacak pastam olurdu.içliköfteyi bile yapıp koyardım.ama şimdi istek üzerine ancak bir yemelik yapabiliyorum.daha fazlasına dayanamıyorum.çünkü fıtıktan dolayı şdetli ağrı çekiyorum
kortizonun ikincisini bu fıtıktan dolayı yedim.hemde 2 ayda almamgerekeni 2 gün de alınca iyne olarak yiyince yine kilo aldım.bilmeden yedim.doktor hemen yazmış ben nerden bileyim içeriğinin kortizon olduğunu.
birkerde kortizonları yaptırmayacaktım ama dalgınlık ağrı kesici diye yine gidip kortizonu vurdurmuşum.kendi elimle hemdehemşire uyarınca anladım ama birkere yaptırmıştım birkere
nohuttun içinde bitki proteyini var.eteki kadar çabuk kulanan cinsten olmasada proteyin proteyindir.nohutun tek sorunu gaz yapması.birde bende mide rahatsızlığı olunca
kendime meyve pudingi yapmayalı epey oldu.acaba yarın yapsamı.basit düdüklüde 5 dakikada pişyor sonra bilendırdan geçir minik kavanozlara bir yiyimlik koy.