işte yedim leblebiyi başladı mide ağrısı.üstelik sütümüde içmiştim.ikisi birden canıma okuyacak.ne diye ikisini birden yedim.sütte laktik asit leblebide gaz.mide ilacımda bitmiş
bugün yemegimi saat 12 de yiye bildim.oda 50 gr nesfit ve 1 çay bardağı süt.çocukların kahvaltısını verip spora gideceğim.eşimde dün nöbeteydi.oda uyusun artık işlerimi gelince halederim.önce spor ve çocukların karnı
eşim bana bugün kilo verdiğimin belli olduğunu söyledi.o kaç kilo olduğumu bilmiyor.ama bugün verdiğim kiloyu söyledim.bana sanki daha çok zayıflamış gibi duruyorsun dedi.buda beni mutlu eti sporun faydaları
sporumu yapıp geldim şimdi dinlenmeme gerekecek ama nerde bir sürü iş beni bekler akşama eşime köfte yapacağıma söz verdim.bursa usulü pideli köfte.iskenderin köftelisi.pideyide evde yapacağım için hamur mayalamalıyım.azıcık fazla yapıp buzluğa atayım diyorum.ama buzluğum küçük ve dolu.aylık alışveriş yaptığım için ayın ortasına doğru boşalıyor.tabi bu duruma çak şükür demem lazım.birda yiyen ve gelişme çağında çocukların varsa mecbur yemek yapıyorsun
akşam yemeğine aileme yoğurtlu pideli ve iskender soslu köfte yaptım tabaklarının üzerinede bir güzel tereyağını gezdirdim ve afiyetle yediler.bende kendime küçük bir pide yaptım minicik bir pide ve yanında 2 köfte yedim.benimkinde yoğurt sos ve tereyağı yoktu.kuru kuru yedim ama taze pidede çok güzel.ben daha tavada yaparken benim sıpalar ve eşim pişenleri hemen tereyağıyla yemeye başlarlar bende bir lokmasını öyle yedim.bugün çok az yemek yemiş oldum.
dün çok yoğun bir gün yaşadığım için giremedim
dün pazara gitmem gerekti.
pazara gitmekten hiç hoşlanmıyorum.birinin benim yerime benim yiyeceklerimi seçmesinden hoşlanmıyorum
marketen dilediğimi seçiyorum onlarda halden alıyor pazarcılarda.buradan köyden getiren var ama herşeye ateş pahası diyorlar.buranın pazarcılarını sevmiyorum.sosyete pazarı gibi bir pazarı var.orayada gitim ama ürünler iyi deyil.aynı paraya aynı kaliteyi mağzadan alabiliyorum.hemde kırış kırış olmadan pislenmeden.bana arkadaşlarım şaşırıyor pazarı sevmememden dolayı.neyapayım sevmiyorum.sevemedim.gitmek zorunda olduğumdada sabah kalabalık çökmeden hatunlar birbirini ezmeden gidiyorum.dün malesef temizliğim geç bitiği için pazarada geç gitim.altı üstü bir eşofman altı alacağım.birde eşofmanın üstüne spor yaparken çocuklar giysin diye birşeyler varmı diye bakayım dedim.dediğim gibi pek pazardan almam.ama baktım tezgahın birinde bayağı iyi bir markanın üstleri var alayım dedim.hatunlardan fırsat olmuyor.elindekini bile kapıyorlar.birtanesinin almayacağı bir tişört hoşuma giti ben alayım dedim.atmıştı ben alınca elimden aldı ben bunu seçmiştim diye.yalan beğenmedi ben beğenincede kıymetli geldi.kendimde kadınım ama hala bu kadın milletini anlayamıyorum.al beşdakada çekil.zaten mal belli.yok 2 parça alacaksa 1 saat bakıyor.bakıyor bakıyor.ya altı üstü 5 lira belli iş yaparken yada çocuk spora giderke giyecek.özel bir geceye giymeyecekçişte bu yüzden pazarları sevmiyorum.insanları tanıyamıyorum.kadınlar pazarda bir canavara dönüşüyor.
dün yediklerimide yazayım
yarım kase tarhana çorbası
50 gr nesfit+1 çay bardağı süt
50 gr ekmek
3 kaşık pilav
1 çiybörek
2 bardak ayran
1 kibrit kutusu kabak tatlısı
1 limonlu soda
çeyrek armut
hepsi bu
1,5 saat sporumuda yaptım.13000 adım civarında adım attım ağırlıklarımıda kaldırdım
akşamda kızımla damadım geldi onlara çiğ börek yedirdimeşim istemişti onlarada kısmet odu
bayağı hareketli bir gündü
televizyonda kadir çöpdemirin yeni yapmaya başladığı yemek proğramına denk geldim bursayı gezdi.sabah ilk işleri tahinli pide yemek oldu sonra bir köyde köy kahvaltısı eti.bir yerde etli pide yediler bir yerdede yoğurtlu köfte iskender gibi ondan yiyip üzerine pekmezli kabak tatlısı yediler.insan diyete ama başkası yerken bile yemekleri seyretmek zevk.ben yeme deyil yapım aşamalarını seyretmeyi seviyorum.köfteli iskenderi hemen yaptım.ertesi günde çiğ böreğin yanına pekmezli kabak tatlısını yaptım.zaten kabak tatlısında üzerime yoktur.yemek yapmayı çok seviyorum.aklınıza gelebilecek pek çok şeyi evde yapmaya çalışırım.
benim için yemekle uğraşmak zevk.eşimde yemek konusunda seçici.et yemeklerini seviyor.ben yaptığım köfteli iskenderi yemedim.çünkü üzerine özel iskender sosum var ondan döküp en üstünede tereyağı yakıp gezdeirdiğim için sadece yapmakla yetiniyorum.artık yemiyorum.dışarda iskender yemiyorum yerine döneri sade istiyorum.artık biraz oburluğu bırakmam lazım.eşim gün boyu ayakta çalışıyor.o yediklerini eritiyor bende haraketliyim ama onun kadar yakamıyorum.çocuklar spora gidiyor ve gelişme çağında oldukları için yakıyorlar.ben ancak kilo yapıyorum.bundan sonra yemeklerin yapım aşamasıyla daha çok ilgiliyim.
dün sporumumu gayet güzel yaptım
dün yediklerimi yazdım galiba.çok fazla deyil.akşam 9 gibi yedik geç oldu biraz ve bugün sabah 12 doğru yedik.ve ben açıkmadım yani gece kalkıp yemek yemedim.bu gece yemeleri beni mafediyordu.hergün gece kalkıp birşeyler yemiyeceğim diyordum ama hergece kalkıp yiyordum.o alışkanlığı bırakmak okadar zorki.vücudun insülin direnci diye birşey kalmamış.yemek yiyip 10 dk sonra tekrar acıkıyordum.bu yüzden diyet bana işkence gibiydi.çok şükür bunu aşmaya başladım.açlıktan gözüm dönmüyor.normal ve yavaş yavaş acıkmaya başladım.bu olaydan şuanda mutlu olmaya başladım.önceden herşeyi canım çekerdi şimdi buda firenlenmeye başladı.ama bunca zamanın alışkanlığı 3 ayda geçmez.daha alacağım çoook uzun yol var
oburluk zor iş.ne bulsan yiyorsun.birsüre sonra seçiciliğin kalmıyor.eve gelip kendine güzel bir yemek hazırleyıp sofrada yemek yerine yolda başlıyorsun simit pohaça tatlı türü şeyler yemeye.eve gelince başlangıçta karnın tok gibi oluyor sonra birden yine kurt gibi acıkıyorsun.yine sıcak bir yemek yapıp yeöektense ekmek arasına ve hazırlara yöneliyorsun.karbonhidrat yedikçe daha çok acıkıyorsun.ve bu açlığın pençesinden hiç kurtulamıyırsun.seni esir alıyor
bitmek bilmeyen bir döngünün içinde kaybolup gidiyorsun.şanslı isen olay aşırıya gitmeden fark edip geri adım atıyorsun.ben ne yaptım kendime diyorsun.ama şansız kısım ise göremiyor ve kilo 100 yaklaştımı o mideyi küçültmek zorlaşıyor.yeme alışkanlıklarından vaz geçem,yorsun.ve halini kabulenip yemeye devam ediyorsun.eşinle sorunları olan oluyor.sağlık sorunu yaşaıyanlar.dışardaki insanların bakışlarından kaçıyorsun sosyaliğinde bitiyor.kısaca piskoloji diye birşey kalmıyor.bunu yaşıyan insanlarıda gördüm
vücut kitle indeksi 30 geçtimi yağ hücreleri bölünüp çoğalıyormuş.normalde insanların yağ hücre sayısı 12 yaşına kadar artar 12 yaşından sonra sabitir.12 yaşından sonra yağ hücreleri sadece büyür.ama obez olup 30 zu geçirdinmi genişleyemiyen yağ hücreleri tekrar bölünüyor.morti obez oldunmu yine bölünüyor.bununiçin obez insanların kilo vermesi zor alması bukadar kolaydır.artık 12 yaşındakinin 2 yada 4 katı yağ molekülüne sahip olunuyor.yağ molekül sayısı artımı kilo ile mücadelede zorlaşıyor.
obezlik bunu için artık hastalık olarak kabul ediliyor.12 yaşında sabitlenmesi ve artmaması gereken yağ molekülü sayısı artıyor.vücut yüzeyin büyüyor.kalbin belli bir pompalama gücüne sahip bunu fazlası olunca zorlanıyorçve böylece obez olan kişinin hareketleride azalıyor.artık şişman insanaın yapacağı tek şey yemek yatmak başka bir şey yok.hayata aldığı zevk hareketi kısıtlı olduğu için yemek dışına çıkmıyor.zaten dışarı çıkıp dolaşmaya başladımı insanlar dönüp bakıyor.
dünyanın artık görselik üzerine kurulduğu şu zamanlarda insanlar elbete şaşırıyor.televizyonlarda 3çocuk annesin 40 kiloda fit bir kadın oynarsa.hiç iş yapmamış gibi görünen sanki moda dergisinden çıkmış gibi giyinen evleri hep temiz görünen ama hiç iş yaparken görüntülenmeyen yalan dünyalarıda gözümüze sokuyorlar.işte kilolu insanlar böyle yargılanıp uzaylı gibi gösterilen bir dünyada pek çok ilkenin %60 şının şişman olması ne ilginç deyilmi
olayı görselikten çıkarıp sağlık düzeyine indirirsek herşey daha mantıklı olur.benim görsel açıdan mükemel görünmeme için 52 kiloya inmeme gerekiyor.boyum 160 cm.ama gerçekleri ele alırdsak diyetisyenim benim yaşımdaki bir insanın 65-70 arasında olması yeterli dedi.vücut kitle indeksim 25 civarında olması yetermiş.17 inmeme gerekmiyormuş.işi gerçekçi olarak ele aldığımızda bu kiloya inip onu uzun bir süre korudummu bu bana yeterli.diğer türlü zayıflaya bilirim ama kiloların geri gelme olasılığı%99 yani boşuna vücudumu yıpratıp insülin direncimi artıracağım.sağlıklı olup normal beslenip oburluğu bırakmama ve biraz kas miktarımı artırmama gerekiyor.sağlık için bu yeter.hem kas miktarımı artırıp sıkılaşırsam 65 kiloda 60 gibi 70 kilodada 65 gibi görünme şansım artar.
benim gibi düşünen ve derleri olanlar bana yazabilir okumaktan zavk alırım.belki benim le paylaşacağınız spor tiyoları zayıflama ile ilgili değişik deneyimleri olan arkadaşlarımız varsa benimle paylaşabilir
sporumu bitirdim yaklaşık 13000 adım atım.hava çok güzeldi yürüyüş hiç zorlamadı.gayet rahat ve tempolu yürüdüm.baharın kokusunu duydum.baklada çıkmış zaten baklamıda ocağa koydum.akşam tavuk yemeğinin yanına zeytinyağlı olur.ıspanağımıda yıkadım.onuda yarın hamur yogurup ıspanaklı saç böreği yapa bilirim.ne güzel elektirikli sacım vardı bozuldu.bende atım.ama büyüktü onun bir küçüğünü arayacağım.bulursam alacağım.aslında şu sinbonun piza makinasıda iş görür.onda pizza su böreği ve saç böreği yapabilirim.hatta tavuk yemeğide güzel olur.almayı epeydir düşünüyorum.ama pizayı fırındaki gibi pişirmez sanırım.çünkü üzerini haşlama gibi pişirir.pizanın üzeride kızaracaki malzemesi özleşsin.aslında ben piza sevmemede.çocuklar küçük istiyor.hatta eşim bile bazen yer.şöyle içi istediği gibi olursa oda dayanamaz.adı öyle şeyleri sevmeyen adam mam yer.