43 yaşomın birkaç zamanını bu 80 kilolarda geçirdim.hepsinin nedeni vardı.2 kere kortizon tedavisi 1 kerede sakinleştirici tedavisi.son kezde ciddi bir ailevi sıkıntı yeme düzenimi bozdu.mutlu olmak için yürüyüş deyil yemeyi seçtim.eğer eşim yarrdımcı olmasaydı herhalde son yaşadıklarımdan sonra 90 olurdum.ondan sonra zayıflamak istermiydim bilmem
hangi diyetisyene gidersen git hangi diyet kitabını okursan oku hepsi yeme tarzımızı değiştrip kendimize yeni yeme tarzı oluşturup artık buna göre yaşamamız gerektiğini söyler.oburluk bir genetik sorun.yani söylemek telkin etmek çok kolay ama genetik olan bir hastalığın tedavisi nekadar zor.iştah aileden geliyor.benim annem normal kiloda aileside öyle ama babamın tarafı nerdeyse hepsi morti obez.eşimin aileside zayıfihatta eşim tarafında en kilolu olan kendisi.kayınbabam oğlanı fazla besleme diyor.oda siğarayı bıraktıktan sonra kilo aldı.siğarayı bırakirken sinirli olmamak için oda ilaç kulandi.sakince bıraktı ama adamcağızım 75 kilodan 94 çıktı.aslında tiroidide az çalışıyor.şimdi ilcını kulanıyor.ve siğarayı bırakalı 8 sene kadar oldu.o kşloyu verdi hata kas bile yaptı ama yaş ilerledikçe yine az kilo topladı şuan 85 lerde.boyda 180 olunca şişman deyil.ama iştahı çok iyi yeni işi hareketli olduğu için artık kilo alama tehlikesi yok.
herşeyin başı hareket eşim hareketli bir iş seçerek şişmanlama riskini yok eti banada destek oldu.
diyet yapmak samimiyet gerektirip yiyip yiyip sonrada ama ben azıcık yemek yiyorum dememek lazım.yine ben kadrolu bir diyet yapan olduğum için ve bu konuda birçok kitap okuyan biri olarak yine okuduğum bir kaynaktan bir cümle aktaracağım
insanlar az yediklerini sanırlar sadece birgün boyunca masaya bir tepsi koyun ve ne yerseniz aynı miktarda o tepsiyede koyun.akşam yatmadan önce o tepsiye bir bakarsanız o azıcık dediğiniz yemeklerin tepsiyi doldurduğunu görörsünüz
bir bitki çayıyla akşamı kapadım.doktorun verdiği listeye uymaya çabalıyorum.hergün kendime kızıyorum ama bekar deyilim evde beslemem gereken çocuk ve eşim var onlara yaptığım yemekler normal olmalı bende normal beslenmeliyim.2 gündür akşam yemeklerim güme gitti ama bakınca bugünlerde normel.çünkü şubat tatili ve çocuklar evde düzenin azıcık bozulması normal.ben yemem gereken besin guruplarından alıyorum.sebze ve meyvem tam oluyorçet yönünden kaytardım birazda ara öğünleri meyve ağırlıklı yaptım.malum kış ve hastalık zamanı meyve süten daha çok koruyucu.o yüzden meyve tercih ediyorum.bağışıklığım düşmesin.hasta olursam spora gidemem
komşumun kızının önerdiği diyetisyeni buldum.özele 1 kere gidip yağ ölçğmü yaptıracağım.ama obezşte merkezşndeki randevum 18 şubata.bu yüzden 18 şubata yakın bir zamanda randevu almayı düşünüyorum.bakalım yağ oranım yüzde kaçmış
yağ oranı dahil vücudunun neresi nekadar yağlı makine onuda ölçüyormuş.şu üstüne çıkıp tartılınca eti kemiği ayırdığını söyleyen uyduruk makinelerden deyildir umarım.makinenin üstüne çıkıyorsun makine boyunu tarıyor sonrada bilgi sayar proğramında bke hesaplar gibi hesaplarsa çok inandırıcı olmaz.hata eczanede kızıma yapmışlardı.makinenin kolarınıda tutmuştu.kalp atışını falanda almıştı.bu gerçekçi bir ölçğm olmaz.inşalah gerçek yağ katmanını ölçen araçlardandır.
buğün girmekte geç kaldım gündüz işim vardı sonrada migren ağrım başladı.ilaç aldım ama çok az faydası oldu.buğün
50 gr nesfit 1 çaybardağı süt
3 muz ortaboy olanlarından
100 gr döner
3-4 parça ciğer tava
salata
1 kutu ayran
75-100 gr arası pide
3-4 yemek kaşığı pirinç pilavı
şimdi ekmeği tam 75 mi 100 mü bilemeyeceğim.küçük birtaneydi dışarda yemek yiyince yediğimizi ayarlamak zor oluyor.ama elimden geldiğince uydum.şimdi öğlen ağır olduğu için akşam yemeğini yemiyeceğim.dışarda işimiz geç bitti birde migren tutunca spor yattı.spora gidemedim.yarın sabah ek spor yapabilirim.birde kendime yeni bir miğren ilacı almalıyım.evdekinin çok etkisi yok
migren ağrısı insanın yeme kontrolünü kaybetmesine neden oluyor.bir arkadaşım öyle demişti migren ilacını içince ne yediğimi bilmiyorum diyordu.ama bende tutunca deyil yemek ağrıdan dünyayı göremiyorum.anson ciddi biçimde hastanelik oldum.midemde fenaydı çıkarmaktan içim dışıma dönmüştü.berbatı.
dün eve gelince aşırı migren ağrım tutu 2 tana ilaç içtim.ilacın derecesi düşük olduğu için 2 tane içtim.yatım ama hiç kesmedi.sonra dolaba baktım migren ilacı yerine doktorun panik atak için verdiği sakinleştiriciyi içmişim.bende diyordum neden böyle tuhaf oldum.ağrı kesilmeyince migren ilacımdan birdaha içtim.oldumu tam leyla.daha dünden beri kendimşie yeni geliyorum.birde ilacı atayım diye sabah spora gittim.spor azıcık açılmamaı sağladı
hala özel diyetisyene gidip yağ ölçümü yaptırıp yaptırmamakta kararsızım.acaba bu aymı gitsem yoksa biraz daha kiloverdikten sonramı gitsem.obezite merkezindeki randevum 18 şubata.şimdi özel diyetisyen yağ miktarımı söyleyince diyetimmi değişecek.obezitedeki doktor 1 kere yaptıra biliyorsanız yaptırın demişti
arkadaşıma gidip geldim.Kuran okumasına.babası için okuttu.pilavlı tavuk yedim.akşam yemeğim oldu.tavuk ve pilavı fazla yemedim.1 tatlı kaşığı irmik helvası.daha fazlası yok.sporumuda yaptım buğün benden iyisi yok
akşama pilavımı ve yoğurdumu yediğime göre neyim kaldı ara öğünümüde tatlıyı koysam sütüm ve salatam ve leblebim var.biraz dinlenip kendime geleyim diye uğraşıyorum.insan sakinleştirici içince yemek konusunu ayarlamak zor geliyor
1 sene sakinleştirici kulanarak 60 kilodan 80 kiloya çıktım.sakinleştirici içtiğinizde ne yediğinizi bilmiyorsunuz.aslında verdikleri ilaç çok ağırmış doktor bana resmen balyoz gibi ağır ilaç vermiş.altı üstü temizlik takıntım vardı.bukadar ağır dozu akıl hastalarına bile verilmezmiş.ilacı 1 gün içmedimmi yada satini geçirdimmi başım dönüp ayağımın altından dünya kayıyor gibi olmuştum.azaltarak bırakmak bile 2 ayımı aldı.sağ olsun bu işi bilen bir hemşire arkadaşım ilacı görünce beni uyardı.bu çok ağır bir ilaç bunu nasıl sana yazmış dedi.doktor aslında beni 10 dk gördü altı üstü 3 çocuk sorumluluğu bende sıkıntı yönlendirmesi olmuşum .yani çocukların sıkıntısını temizliğe yönlendirmişim.basit bir sakinleştirici yetermiş.bana atbayıltan vermiş doktor
aynı sorunu boyun fıtığında yaşadım.bana fizik tedavi yerine ağrı kesiciyle kortizon vermiş.ilacın kortizon olduğunu bilsem yaptırmazdım.doktorlar çok rahat ilaç veriyorlar.sakinleştirici ve kortizon dikat edilmesi gereken ilaçlar.insanı sersemletiyor.dengesini bozuyor