donbulun diyet günlüğü

çocukderken aynı özeni eşimede gösterdim.adam saat yedide iş başında memurken sekizbuçuktu.kendi işi olunca daha erken kalkıyor.mecburen.oda çabuk hastalanırdı.onada çok iyi bir vitamin aldım.sabahları meyve suyunu ve muhakkkak 1 yumurtasını yedirdim.tereyağıyla birlikte.mızmız etmesine fırsat vermeden çirkefleştim.garibim çenemi çekmektense yemek yemeye razı oldu.yoksa gidip dışarda yiyecek yada hiç olmadık vakit benden kahvaltı isteyecek.herkes vaktinde yesinki dirençlensin diye diye alıştı.şindi çok rahat yiyor.ve maşallahı var hastalanmadı.

bir süpürgem kalmış onuda yaptım.arıtmadan sularımı doldurdum.bü gün dinlenmeye karar verdim.çünkü akşam balık yapacağım.her taraf kokacak kaç saate temizleyeceğim.ağrım çok olursa artık ağlayarak temizlerim.bu yüzden oturup yemek kanalımı açıp izleyim.diyeteyim ama hala yemek kanalarını seviyorum.bazen şehirleri gezerek yapıyorlar çok hoş oluyor

bir bardak tarhanamı mikro dalgada ısıtım. 2 dilim ligt ekmekle yiyorum.diyetisyen tambuğday demişti.ama ben değişiklik olsun diye 100 gr 196 callik ekmekten aldım.tam bugdayın 100 gr yaklaşık 250 cal civarında.çöpemi atacağım.alıp buzluğa koymuştum.zaten kaç gün yeniyor.bitsin yine tam buğday alırım.tam buğday daha lezzetli

evde ekmek yapma makinem var.çok güzel tam buğday ekmeği yapıyor.diyetin başlarında hep yaptım.ama okadar lezetli oluyorki insan sıcacık bir tümünü yiyesi geliyor.bu yüzden yapmadım paketliden aldım.o biraz bayat olunca okadar yenmiyor.azıcık daha şu oburluğumla baş etmeye başarayım yine kendi ekmeğimi yapacağım.kanda yörüklük olunca envayi çeşit ekmek yapmayı biliyorum.bana gelenleri çeşit çeşit ekmek ve kahvaltıyla doyurduğumu bilirim.digerpastaların yüzüne bile bakan olmuyor.insan obur olunca yemeyi sevince birde ev hanımı olup ekonomi yapmak zorundaysa üretici oluyor.bana ev yemekleri dükanı aç dediler.eşim hala diyor.çevremiz ünüversteli dolu açalım sana iş yeri diyor.ama bu yaşta zor.yanına insan alacaksın.onunda masrafı çok.genç lsam yapılır.ama artık 43 yaşındayım boynumda fıtık oluştu.onca sene şehir şehir tayin görmek eşyaları tek başına toplamak sermek yıpratı.şimdi dışardan siğortamı ödeyip sağlıklı olmaya çalışıyorum.zaman zaman düşünmüyorda deyilim

herşey gençken oluyor.eşim emekli oldu ve bir taksi durağı satın aldı şimdi sabah 7 akşam 8 çalışıyor.yemeğe evine geliyorzor iş ama tamamen fiziksel deyil.araç kulanıyor.ama saatlerce deyil.hatta oturup kitabını bile okuyor.ben kitabın kapağını bile açamadığım zaman oluyor.yani okadar yorucu deyil.ancak ev yemekleri deyince mantı su böreği içli köfte yaprak sarması gibi şeyleri beklerler.gelip makarnamı isteyecekler.hoş makarna yapan yerlerde var ama onlar sosyete olmuş.bir kase kuru makarnayı yiyip et parası öder insanlar.ama mantı oldumu o anadoluya giriyor.mırın kırın ederler.çok gezince çeşit çeşit insan gördüğüm için başıma ne geleceğini bilirsin.mantının kıymasını tam koysan pahalı gelir.az koysan hamur yedirdin derler.yemek işi gerçekten zor iş. birzamanlar bende ünüverste öğrencisi olduğum için biliyorum

şimdi düz bir yere uzanıp bataniyenin altında dinlenme zamanı.bir bardak tarhana dahamı içsem.ama yeter kalorisi az ama 0 deyil 330 gr 150-200 cal arasındaydı yanılmıyorsam.şimdi yürüyüş yapmıyacağıma göre fazladan kaloriye ihtiyaç yok.

akşam yemeğini simit olarak yedim.iyi etim.gitti misgibi balık roka salatası.1 simit uğruna günün yarısı giti.fırından sıcacık çıkınca bazen insan ayartılıyor.bütün biküvime yemeğime mal oldu

günaydın.bugün sabah pazar olunca geç kalkıldı.ben sabah erkenden muzumu ve kivimi yedim.şimdide sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini birleştirip branç yapıyorum.

75 gr diyet ekmeği
50 gr peynir
3 zeytin
domates ve biber kvurması

güzel bir kahvaltı oluyor.gerçi yemeğimi bitirdim ve karnım tıka basa doldu

şuana kadar yediklerim 500 cal civarında.aslında 600 desek daha iyi olur zeytini unutmuşum birde menemene koyduğum birkaç damla yağı ve domates biberide eklersem 100 daha etimi 700 cal.şimdi akşama 300 calik gıdam kaldı.bugün yürüyüş yapacağım.bir iki bulaşığımı yerleştirir çıkarım.bugün vücudumu şaşırtmak için düşük kalorili besleneceğim.çok düşük kalorili beslenmeyi 13 günden fazla sürdürmeyin

benim günün yarısında yemeğimin fazlasını bitirdim.aslında doktorun verdiği daha çok.ona uyuyorum.ama arada şaşırtma için daha az besleniyorum.arada da yememe gereken bir simidi asıl yememe gerekenle değiştiriyorum.çünkü normal beslenme diye birşey yok.diyetisyenin bana verdiği aslında normal beslenme benim yeme tarzım anarmal beslenme.o zaman doktorun dediği gibi beslenmeyi hayatımın sonuna kadar yapmama gerekiyorsa o zaman hiçmi tatlı olmayacak yada 1 simit yemiyecekmiyim.elbete yenecek onun için yemeklerde azıcık oynamada sakınca yok.ama önce değişiklik yapınca diğer yemeği yemiyeceğini kabul etmeli.
dün ben simit yemeyi tercih etim.onu yediğim için balığımı makarnamı ve ekmeğimi yiyemedim.bisküvimin 2 sini sütü yoğurdu iptal etim.simit 500 cal civarında olduğu için 500 calik yemek çıkardım.çünkü yemem gerekenin 500 fazlasını yersem günde vermeme gereken 100 gr veremem.birde dün dinlenme günüm yani spor yoktu.birde fazla yediğim zaman bütün diyetim boşa gider.
zaten kilo almamızın nedenide bu yakamıyacağımızdan fazlasını tüketme

evet nihayet evime döndüm.
spor salonuna uğrayıp ağırlıklarımı kaldırdım.bugün karma gün bu yüzden yürüyüş bandında ve bisiklete yer yoktu.bende aletlerle olanları yapıp kendimi yolara vurdum tam 14838 adım atmışım buda nerdeyse 6 kilometre yol 580 cal yapıyor.aletleride sayarsak700 cal yakmışımdır.buda arkadaşlar bugün yaklaşık 100 gr sadece sporla verdim demek.

eve gelince ara öğündeki diyet bisküvi yerine kendime 40 gr nesfit yaptım oda zaten 200 calori.doktorun verdiğine göre ortalama olarak

ana öğünle 300 cal 300x3=900 cal yapıyor
ara öğünler 200cal 200x3=600 cal yapıyor.

toplamda 600+900=1500 cal.pıratikte bukadar yapıyor.benim bazal hızım 1500 normal hareketli hızm 1800 olarak görünüyor.yani bana 300 cal artırtıyor.sporlada daha çok yaktığım için benden ayda 4 -5 kilo bekliyor.4-5 kilo olmaz

benden günde yarım saat yürümemi istedi oda 150 cale denk geliyor.şimdi basit bir matematik hesabı yapalım

150x30=4500 cal
300x30=9000 cal
4500+9000=13500 cal
13500/7500=1.8 kilo olur.

yani bana haftada 3 gün yürü demişti.ben yine fazla yürüdüm.işte doktorun verdiğine göre kendimi parçalasam vereceğim 2 kilo saf yağ gitiğinde onun tutunmasını sağlayan yağda gider.yani saf yağın yanında biraz su kaybetiğini düşünürsen ve başlangıçta hergün yürümemiştim bunuda hesaba katarsak ilk ayda kaybetiğim 2 kilonun1 kilosu yağ 1 kilosu su.ama şimdi günde 400 calik sporumu yapıyorum haftada 6 gün

400x24=9600 cal
300x30=9000 cal
9000+9600=18600 cal
18600/7500=2.5

yani bu şekilde bile ancak 2.5 kilo gidiyor hadi 2 kiloda tutuğu su gitse bu ay bu hesabıma göre 4 kilodan fazla kaybetmeliyim.onun 1 kilosunuda vedim zaten şimdi diğer 3 nüde vermeliyim.sporu düzenli yaptığım için kas miktarımda artış oluyor buda 4 kilo yağ kaybediyorum ama kas ağırlığım artıyor.yani kısaca kilo azalma tartıya 4 kilo olarak yansımıya bilir.

bazen eşeyi yapıyorsun vücudun birden su tutuyor.olduğundan 2 kilo hata 3 kilo bile fazla geliyorsun.çünkü olaya günlerdir çalışmayan boşaltım sistemide giriyor.birde tartın sapıtmaya başlıyor.şimdi gidip bir tartımı alsam.diyetime uydum sporumu yaptım tartının gösterdiğine bak ya.şeytan diyor çal duvara parçalansın

neyse tartıyı parçalamaktan vaz geçtim.böyle durumlar olacak.bugün biraz sporu fazla kaçırdım ve yoruldum galiba.ama pes etmek yok.akşam 2 tane tost yaptım ve yedim.toplamı 300 cal civarı

bugünü 1430 cale bitirdim.akşam o muzu yemesem 1330 kal olacaktı.ama muz gece tok tutuyor.bir bardak muzdan daha toktutuyor.

yarın için ıspanağımı pişirdim.3 kaşık kadarda bulgurumu ayırdım.eşim yarın izinli ve evde olacağı için şimdiden yapıp koyayım dedim.hoş yemeklerime karışmaz.ama evde oldumu çok nazlı hizmet bekler.deceden uykusuz olduğu için dinlenmek ister.o uyurken etrafı soğan kokutmayım.uyurken gelen yemek kokusu hiç hoş olmaz.o uyanıncada istediğini pişiririm.

yemek olayımı akşam saat 6 olmadan kapatmaya çalışıyorum.akşam vücudun dinlenme zamanı.önceden açlığa zor dayanıyordum.zaman sayardım.yani sabah olsun diye kendimi teseli ederdim.şimdi alışmaya başladım.açlık hisim azaldı.yemekler doyurucu olmaya başladı

kardeşim 96 kilolardan 60 kiloya 5 ay gibi bir zamanda düştü.günde 2 saat yürüyüş yaptı.ama onun ilkesi yememkti.hiç yemiyordu.zaman zaman başı dönüp bayılıyordu.o nekadar zayıflasa zayıflasın nekadar diyet yaparsa yapsın midesi nekadar küçülürse küçülsün iştahı kapanmıyordu.1 kere zayıfladı 65 lere düştü yine çıktı 96 lara şimdi düştüğünde 60 oldu yine 65 çıkmış.kilo almaktan busefer korkuyor.bu kilosunu 2 senedir muhafaza etmeyi başardı.umarım kilo almaz.az yemeye alışmadım diyor.hala ya karnım nefes alamayana kadar dolacak yada hiç yemiyeceğim diyor.böylede hayat olmaz.ben daha farklıyım.az yiyip kendimi tuta bilirim ve davranış geliştire bilirim.bunu hamileykende yaptım.nefsime hakimdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…