donbulun diyet günlüğü

bugün 75 gr ekmek ve 25 gr peynir daha yedim.ekmeğim kalorisi düşürülmüş ekmek.100 gr 197 cal.75 gr deyilmiş 100 gr yemişim.197 kal 1 ara öğün ediyor.diyetisyenin hesabına göre esas öğünler 300 kal ara öğünler 200 kal.3 ana 3 ara öğün toplamı 1500 kal olmalı.ben 1 simiten 400 kal ekmekten 200 cal peynirde 100 cal 1 kibrit kutusu kabak tatlısı 1 kibrit kutusu keke onlarda 200 cal etse 900 callik yemiş oldum.şimdi akşama bir tas çorba ve baklayla ve gece sütümle yemeğimi tamamlamış olurum.

bukadar spor ve diyetle okadar az kilo gidiyor ama olsun herşey sabır ve denge işi.bu kiloları okadar çabuk aldım ama vermesi okadar çabuk olmayacak.15 kilo belkide birseneyi bulacak o yüzden acele edip sitres yapmamam lazım.bazı şeylerin 1 kibrit kutusu tadına bakmasam olmaz.okadarla sınırlayıp kendimi kaybetmiyorum.buna alışmama lazım.istediğim kiloaya geldim deyip herşeye saldırmak istemiyorum.sevdiğim şeyleri 1 kibrit kutusunda bırakırsam yeterli.inşalah bunuı huy edine bilirim

bugün kendimi şımartıp 1 kutu diyet kola aldım.kolayı mümkün olduğu kadar içmiyorum.sağlık açısından.onun yerine soda içmeye çalışıyorum

insanlar diyet günlüğü yapıp sıkıntılarını deyil yediklerini paylaşıyor.aslında içimizden ne hisediyorsak o anki ruh halimizi paylaşırsak daha gerçekçi olur.yani yameği fazla kaçırıyoruz ama neden kaçırıyoruz.bizi diyetimizi bozmaya iten sebepler ne onlarıda paylaşırsak kendi kendimizi tedavi etmiş oluruz.gerçekler herzaman acıdır ama insanı iyi edende gerçekler.benim diyetin dışına çıkma nedenim hep söylüyorum oburluğum ve zayıf iradem.işte bu zayıf irademle başa çıkmak için ensevdiğim şeylerden 1 kibrit kutusu kadar yiyip kendimi firenlemeye çalışıyorum.yada mesela pekmez tahin gibi tatlılar için 1 çay kaşığını geçirmemeye çalışıyorum.okadar zorki sevdiğin şeyden 1 lokma yiyince tepsiyi önüne alıp bitiresin geliyor.şimdi bunun çabasını veriyorum.umarım başarırım.umarım azmimi kaybetmem

buradan yediklerimi yazıp a bak bukadarla günü kapadım demek okadar kolay deyil inanın bazen kendimi okadar zorlanmış hisediyorum.yani pes etmenin aman kaç yaşında kadınsın bak kaynana bile oldun yakında torunda olur deyip sevdiğim şeylere yumulasım geliyor.uzun bir süredir yemek en güçlü mutluluk kaynağımdı.şimdi onu çıkardım yerine yaparken acı veren ama bitince mutluluk hormonu salgılamamı sağlayan sporu koydum.bazen aman şimdi gideceksin 1,5 saat canın yanacak boşver işini bitir otur tv izle kitap oku arkadaşınla lafla diyor içimdeki kötü ses.içimdeki kötü sesi bastırıp 2 ayı geçkin süredir spora gidiyorum.kas oranımı artırıp vücuma şekil verene kadar devam edecek.ama sonunda bırakmama.ama belki 1 saate düşürebilirim.şimdiki gibi ortam müsait oldumu yine yaparı 2 saat spor.

karda buzda yürüdüm üzerime dolu yağdı kabanım buz tuttu ama ben yine yürüdüm.yazın sıcaklarda mayışmama inşallah

aslında geçtiğimiz yaz negüzel başlamıştım spor salonuna tam 1 ay gitim ama o an yaşanan bazı sorunlar bırakmama neden oldu.3 ay aradan sonra yavaş yavaş spora başladım.önce diyetisyenin dediği gibi 30 dk yürüdüm.haftada 3gün.çıkıyordum ama ayaklarım geri gidiyordu.heryere arabayla gidiyordum.markete bile.şimdi yürümek zoruma gidiyordu.altı üstü yarım saat .sonra 2 hafta içinde 45 dk çıkardım 1 ay sonra spor salonuna yazıldım yürüyüşüm 1 saat artı aletlerlede spor yaptım.aletlerin hepsini başlangıçta yapmadım yavaş yavaş sayıları artırıp aletleri ekledim.yürüyüşümün 15 dk yürüyüş bandındaydı.şimdi 40 dk sı yürüyüş bandında ve tüm aletleri yapıyorum.direncim artı.eve gelince pestil gibi serilmiyorum.yemeğimi yapıp misafir bile ağırlayacak enerjim oluyor.yani dayanıklılığım artı

yapmama gereken 1 şey kaldı kalp hızızmı 5 dk hızlı tempoda tutuyorum bunu 10 dk çıkarmam gerek birde esneme hareketlerini eve gelince yapmama gerekiyor.esnekliğim az.şuan kilodan kaynaklı esneklik azlığı var biraz kilo verdikten sonra hareketlerim daha kolaylaşmaya başladımı bir kaç kaseteki esneme hareketlerini evde yapabilirim.oda başlangıç olarak haftada 3 kez 10 dk civarında yaparım.sonra yavaş yavaş artırırım.birden yüklenince insan çabuk bıkıyor.esneme hareketleri artınca aletlerdeki sayımı azaltırım.çünkü şuan esnemeyi aletlerle yapıyorum.gerçi aletlerlşe yapılan üst kaslar evdeki alt kasları çalıştırıyor.kadına şekil veren alt kaslar.şimdi onları şişirirsem olduğumdan daha kalın dururum.bunu istemiyorum.önce yağ tabakası azalsın ondan sonra esneklik kazandıran pilates ve calleniksi yaparım

plates topum ve lastiğim var birde platesin küçük topları varmış birde minik halkaları aslında onlarıda edinmek lazım.şuan yapmıyacağım ama denk getirdikçe alıp koyayım.platesin hareketlerinin %90 nını biliyorum.bilmek işe yaramıyor uygulamak lazım.onunda vakti gelecek 70 düştüğüm an başlıyacağım

günaydın diyeyim önce kendi kendime.bugün sabah uzun zamandır yemediğim yumurtayı yedim.haftada 2-3 kere diyetisyen yumurta ye dedi.benim aram pek iyi olmadığı için epeydir yemiyordum.neyse bugünü aradan çıkardım.

1 yumurta
50 gr ekmek
3 zeytin
1 çay kaşığı pekmez tahin

öğlene ne yerim bilmiyorum.baklam var bakla yiye bilirim tavuk çorbam var ondanda içebilirim.

en nihayet çocuklar okula başladı.bende onları gönderip bir çay molası verdim.temizlik beni bekler.ama saat 9 zu geçsin öyle başlarım.çünkü alt katımdaki insanların uyanması gerekiyor.onları rahatsız etmemeliyim

tartım bozuldu herhalde tuhaf davranmaya başlayalı epey olmuştu ama şimdi acayip oldu.alalı 4 seneyi geçti belkide ondandır.4 senedi aile onda tartılıyor.en nihayetinde elekteonik bir araç bozulmuş olbilir yada ben galaonla su tutmuşum.hani 2gün diyeti kaçırsam yesem neyse hem diyet devam hemde dün tatil günüm olmasına rağmen 12127 adım atım yani 1 saat 48 dk yürümüşüm.2 saat spor.ne yapayım şimdi tartıyımı kırsam yoksa vardır bir sorunmu desem yoksa harbiden okadar sumu tutum desem.hangisi

12000 adımımı atım uzay yürüyüşü aletinde 5 dk geçirdim aletlerde ağırlıklarımı kaldırıp kol sırt ve bacak basen çalıştırdım geldim.bayağı yorulmuşum.yürüyüşü acık havada yaptım bu iyi geldi.hava güzelken tadını çıkarmak lazım

bitki çayımı içiyorum.bugün birtürlü dinlenemdim sanki.kırgın gibiyim hasta olmadan kırgınlık.acayip birşey .uzanayım dedim uzanamadım.bugün bir hoş oldum

normalde 6 gün spor yapar 1 gün dinlenirdim bu hafta durmadım hep spor yaptım.dışarda hava güzel olunca yürüyesim geldi.rüzgar çarptı.yaş artık 43 lerde olunca eskisi gibi dayanıklı olmuyor insan.rüzgar çarpıyor.ahh gençken böylemiydi dünyanın işini yapar birde 3 çocuk bakardım.yemek yedir banyo yaptır.hasta oldularmı 3 birden doktorda.sürü gibi hastaneye git.ozaman ehliyetim yok ehliyet olsa bile gençken araba nerde.şimdi kapının önünde araba ama ben heryere yürüyerek gidiyorum.niye zayıflamak için.o zaman araba olsada rahat etsem derdim şimdi rahatım araba önde duruyor ama zayıflama uğruna heryere yürüyorum

eşim ehliyeti alırsan senin popom büyür demişti.adam haklı.3 çocuk sürürdüm peşimde otobüslerde ordan oraya koştururdum.eşim garibimde asker olduğu için öyle izin mizin alamazdı.çalıştığı yer uzaktı.herşey bana bakardı.birgün oğlum 6 aylık o kanguruda boynumda.ortanca 2.5 yaşında yanımda büyük kız 8.5 yaşında oda yanımda dolmuşa bindim.bulunduğum yerden merkeze inip fatura yatıracağım.12 sene önce felan öyle otomatik ödeme falanda yok.dolmuş durağına doğru giderken ortanca kendini atı yere yürümeyeceğim diye kucağımda 6 aylık bir oğlan 2.5 yaşında ama 20 kilo bir kız birde 8.5 yaşında daha elinden tutulması gereken bir çocuk.ozaman 56 kiloya düşmüştüm.birde son iki çocuk 30 yaşından sonra dünyaya getirmiştim.şimdi hayal gibi geliyor ama bu zorlukları yaşadım.ozaman araba olsa at çocukları götür halet.işte olmuyor.gençsin evmi ödeyeceksin arabamı alacaksın birde 3 çocuğun masrafı.ne zmanlar atlatmışım.şimdi rahat olunca kaseyi büyütük.rahatan popom büyüdü.eşeimin dediği gibi.çocuklarım büyüdü.biri evlendi.acıksalar kendşileri hazırlayıp yiye biliyorlar.temizlik bana kalıyor.insan bazen geçmişi düşünüp neler yaşamışım dediğim çok oldu

eşim durup durup kadından 40 yaşından sonra şöför olmaz der.aklı sıra benimle dalga geçer ama ben ehliyeti 39 yaşında aldım.yani eşimin barajına takılmadım

şimdi nekadar çabuk yoruluyorum.aslında 2-3 gün vitamin kulanmam lazım.vitamin iştahımı açar diye korkuyorum.eşimin iştahını çok açtı.onun dayanıklılığını artırmama lazım.adam onca sene kapalı ortamda memurluk yaptı şimdi bambaşka bir işte.bu işi yapamaz diye düşünmüştüm ama yapmaya alıştı bile.bana düşende ona bakmak.hasta olmasını engelemek.önceleri tv de reklamı çıkan bir vitamini kulandı.2 senedir ondan memenundu.şimdi değiştirdim.çünkü vitamin ilaçlarını arada değiştirmek gerekiyormuş.bıraktığı ilk kulanımda enerji artışı yapıyordu bıraktığı anda enerji azalıyordu bu s.. vitamini enerjiyi yavaş yavaş artırıyormuş iştahı açmıyor ve 2-3 gün içmesede enerji azalması olmuyor.beli bir yaştan sonra vitamin takviyesi önemli oluyor

şimdide bu rahatlığın sonucu oluşan kiloyu vermeye çalışıyorum.eskisi gibi yorucu ve zayıf günlerimi istersin derseler şimdiki durumu tercih ederim.en azından zayıflama şansım var.ama çocukların küçük halimi kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…