donbulun diyet günlüğü

şimdi çocukların tek derdi yemek beğenmemek.kızla oğlan ayrı telerden çalıyor.kıza sebze yediremiyorum.sebze dedinmi tüyleri diken diken oluyor.zorlada olsa yediriyorum.ama bugün ıspanaklı saç böreğinden 1 tane ancak yedi.oğlanda 4-5 tanesini yedi.pırasayıda oğlan yemez.bulmaca gibi hangisi hangisini yer nekadar yer.bazen buna sıkılıyorum.kızıyorum.ama gelişme çağında olduğu için nazlarını çekiyorum.şu nudulmu neyse ondan yaptım yiyorlar.sulu makarna çinlilerin galiba.yeni çıkmış.birkere deneyim dedim oğlan bağımlısı oldu.neyse koy 2 bardk sıcak suyu yesin diyorum.çünkü bazen ne yedireceğimi bilemiyorum.

eşimde et sever ona güzel bir et tabağı hazırlayacaksın domates köz biber köz köfte biftek kavurma şiş.işte benim adamımda bu.ama makarna çorba yapsanda yer.haftada 2-3 kere et plsun ona yeter.diğer günlerde ne yaparsan yer.bazende 1-2m hafta yemek yönünden mızmızlanır.bende ozaman cıngar çıkartıyorum.olup bitiyor.

kadınlar bazen yemek yapmak istemez ama benim öyle bir şansım yok.makarna severlerdi.kurtarıcım oluyordu.yoğurtlu kıymalı,domates soslu bu ikisi çok sevilirdi.şimdi ne olduysa makarnaya karşıda bir isteksizlik başladı.hele oğlan nudulu keşfetikten sonra normal makarnaya bakmaz oldular.tarhana çorbasıyla mercimek çorbasına karşıda isteksizlik var.belki kış sonu geldiği içindir.bıkınlık ghelmiş olabilir.ama şu kıymalı şehriye çorbasını sevmeye devam ediyorlar.onuda kız sevmiyor.ne çok yemekten bahsetim.diyet yemeği yapmıyorum evde ne varsa onu ydiğim için banada yemek düşünmek artık zor geliyor.keşke bir makine olsada tuşlasak ve istediğimiz yemeği pişirse.kadın olarak h,ç hareketimiz kalmaz herhalde

günaydın.bugün sabah kahvaltımı henüz yapmadım.dün akşam çorba süt ve ekmeğimi yediğim halde bir açlık atağı yaşadım bu atağı atlatmak iöçin kalorisi azaltılmış ekmeğimin 2 diliminden ve 25 gr kadar peynir ve yarım minik domatesten sandiviç yapıp yedim.sonra bu açlık atağının sebeplerini düşündüm.dün kendime beyaz undan 2 tane ıspanaklı saç böreği yaptım ama hamurların yaş hali 35 gr dı yani toplamda elimde 70 grlık yaş hamur vardı.bu hamurlar açınca 100 gr çıktı çünkü açmak için un kulanıyorsun.dinlenmiş hamur olduğu için ceviz büyüklüğgündeki hamurları baklava hamuru inceliğinde ve nerdeyse orta boy bir tepsi büyüklüğünde açtım.söylemesi ayıp ama çok iyi hamur açarım.kanda yörüklük olduğu için.neyse bunlara 3 kaşık ıspanak koydum yağsız ve suzuz yerinden.ve tavada pişirdim üzerine yağ sürmedim ve afiyetle yedim.pişince hamurlar yanılmıyorsam 1/4 kaybediyor.yani toplamda 75 gr kdar ekmekten 2 kocaman börek yedim.bukadar uzun anlatıyorum çünkü uzun zamandır beyaz un tüketmedim.hep esmer ekmek yada kalorisi azaltılmış ekmek kepekli kahvaltılık gevrek tüketiğim için kan şekerim birden çıkıp birden inmiyordu dengeli olduğu için birden açlık hisine kapılmıyordum.dün tüketiğim beyaz un kan şekerimi aniden çıkardı ve aniden düşürdü bu yüzden birden açlık hisine kapıldım.bundan dolayı artık kendime börek yapsamda tambuğday unundan yapacağım.lavaşlarımı tambuğday unundan yapmıştım sadece içine tutması için esermiktarda beyaz un koymuştum.ve oldukça lezetli eski usül ekmeklerim olmuştu.neyse bu bana ders olsun

gelecek salı diyetisyende randevum var.bu randevudan sonra diyetisyenin verdiğini deyil 1 ay 4 gün diyetini uygulayacağım.bu diyete hemen başlamama sebebim diyetisyenin 1 ayını tamamalamak ve sonra 1 aylık 4 gün diyetiyle karşılaştırmak.bakalım arada nasıl bir fark olacak.4 gün diyeti çok radikal bir diyet deyil diyetisyenin bana verdiğine benzer şeyler var ama hergüne bazı gıdaların miktarını azaltıp artırıyor.ve diyete daha rahat devam edeceğimizi vaat ediyor.denemekte fayda var.sadece o miktarda tüketeceğim.farklı olarak esmer pirinç ve karnıyarık atu diye bir ot var onuda aktardan bulabilirim.merak eden varsa 14 cuma gurubub-nda 1 ay kadar önce bu diyet listesini vermiştim.yazması uzun sürüyor çünkü 4x7=28 günü yazmam gerekiyor aslında 7ayrı modüle ayırmış herbiri 4 günlük.bazen 4 günün hepsinde farklı liste var bazen 4 günün 4 düde aynı liste.nekadar spor yapacağınıda yazmış.oyun gibi olacak ve 28 gün boyu kendimce diyet oyunu oynuyacağım.bu diyetle normalden daha hızlı vereceğimizi açlık ataklarının azalacağını söylüyor.her diyet kitabında olduğu gibi birsürü tiyo veriyor. gelecek hafta yine gün gün yazacağım.

pazar günü spor yapmayıp dinlenecektim ama yaptım.acaba dinlenmeyi bugünemi alsam.belki dinlenirim.ama bana belli olmaz sporada gide bilirim.2 gündür yaptığım gibi 10000 adımı açık havada atarım ağırlık çalışmak için spor salonuna girerim.uzay yürüyüşü denen bir alet var sanki merdiven tırmanıyormuşsun gibi o bayağı zorluyor yavaş yavaş yapsan 20 dk yaparsın ama ben onu hızlı yapıp kalp atışımı hızlandırıyorum.birtek o aleti hızlı ve tenpolu yaptınmı kalp atışım hızlanıyor.koşu bandında koşabilirim ama yaş 43 olduğu için koşmak bana yaramıyor.en iyisi o alet hem koların çalışıyor hem bacaklar hemde basenler.

kolarım kalınlaştı .inceltmek için spor salonundaki aletlerden faydalanıyorum.sırtı çalıştıran güzel bir alet var hem gençlerin kanat dediği bizim sütyen arkası çizgisi hemde bu çizginin yukarısını çalıştırıyor.kadınlarda kilo oldumu bu bölgeler yağlanmaya başlıyor.bazı hatunlarda bu bölge okadar yağlanıyorki çok çirkin görüntüler oluşabilyor.sırta kocaman bir taşkınlık.artık sırt bölgesi hatları yerine kocaman et lopları hoş durmuyor.ve bu bölgeyi çalıştırmak çok zor.kolar bacak hatat basenleri bile çalıştırmak kolay ama sırt yağını gidermek kolay deyil.o kısım kasları kadınlarda zayıf sanırım.bu yüzden spor yaparken bilinçsiz deyil hertarafımı çalıştıracak şeylere bakıyorum

spor salonunda bir alet var oturduğun yerde bisiklet çeviriyorsun arkalığı var yaslanıyorsun.insanlar ona oturup 25 dk çalıştırıyor.bu alet sadece alt karnı azıcık çalıştırıyor rahat bir alet olduğu için kurulan başından kalkmıyor.birde spor hocası 25 dk yazmış.25 dk onu yapıyorlar ama uzay yürüyüşünü 25 dk yapmayı başaramıyorlar.ozaman o alete 2 kişi kulanamıyor.bende kızdım 10 yeter bak mekik aleti var git onda 36 tane yap dedim.milet spora geliyor ama rahat aletlere kurulup popolarını kaldırmıyorlar.25 yap diyen hocada hangi mantıkla veriyor anlamadım.insanlar 10 saat spor salonunda kalmıyor.birde yürüyüş bandı haricinde her aleten 1 tane var zamanı ona göre ayarlamalı.aletlerdeki zamanı abartmamalı.bunu yerine farklı aletleri vermeli.kolaylarına geliyor 25 dk bu alet 25 dk şu bisiklet.insan bıkar ya.bu yüzden insanlar spor salonuna gelip ertsi gün gelmiyor

Günaydın,

Nasılsın.?
Yemeklerden bahsetmişsin ben de çok bunalıyorum inan ne pişireceğim,nasıl sevdireceğim diye...
OĞLum hemen hemen tüm sebze yemeklerini sever ama kızım mırın kırın etse de yemek zorun da kalıyor...
eşimden yana çok şanslıyım koy adamın önüne kuru eklmek nedir bu.? demez...
Haa tavuğu sevmez ve söyler ) Ama yine de yer azııkta olsa...Çocuklar fena

istanbul simidi yaptım çocuklara bende 1 tane yiyebilirim.hamuru 100 gr lıkparçalara böldüm.pişince 80 gr olur herhelde tartmadım.aslında 105 gr parçalardı ve çok katı yoguruyorsun ve uzun süre yoğurup elastik hale getiriyorsun.guliten açığa çıkıyor.herneyse tartıp geldim 105 gr dan 95 gr düşmüş.pişirirken fırını içine bir kapta su koydum.ve hamuru pekmezli suda biraz bekletim ayriyeten 10 gr da susam kaplandıysa normal.ben susamı hesaba katmamaıştım.ozaman simidim 300 deyil 400 cal civarında oluyor.olsun evde olanın en azından içini biliyoruz

şu saat oldu daha acıkmadım buda iyibirşey deyil.malesef dün tüketiğim birparça beyaz un benim kan şekerini tavan yaptırıp sonra birden düşürmüştü çünkü dün aniden ve şidetli açlık yaşadım.mecburen diyet ekmeğinden sandiviç yapıp yedim.akşam saat 11 civarı.o yüzden mi bilmeme daha acıkmadım.şuan çok büyük bir hata yapıyorum.sabah kuşluk yemeğini atladım.bu diyet açısından sakıncalı.neyse bunu sürekli yapmama buğün biraz meşgul oldum çocuklarda sabah mısır gevreği yaptım onu yediler.sıcak çay olmayınca bende kahve içtim.oda beni kesti herhalde.

şimdi çayım demlendi simidim yenecek duruma geldi.25 gr peynir ve yarım domatesle yiyeceğim.simidimin yarısını yerim.unuttum.aslında sabah 1 sandiviç yapmıştım ayakta kuru kuru yiyince yemek yemedim sandım.bunu hatırlayınca simidi 2 ye böldüm.yarısı yeterli.iyice unutkan oldum hatam yeryemez not defterime kaydetmedim o.yeryemez notdefterime kaydedince unutmuyorsun.ben ne yemiştim nekadar yemiştim diye şaşırmıyorsun.

birkaç kere tüm yediklerimi akşam yazayım dedim.o gün ne yemiştim diye düşünmek zorunda kaldım.çünkü artık sadece yaşamak için yiyorum.bu yüzden yediklerimi aşırı düşünmüyorum.diyetisyenin listesinin dışına çıkmayım yeter.neyse haftaya diyetisyene gitiğimde ayda 2 kere simit yediğimi görünce kızacak.kendi kafana göre besin çıkarıp yerine başkasını koyma dedi.geçen ayda nesfit eklemiştim.netse yediğim diyeti sarsmadığı için nesfitide ekledi.ben sabah kahvaltısı yerine 30-40 yiyordum ve 1 çay bardağından az süt koyuyordum.diyetisyen az buldu 50 gr yememi birde tam 1 çaybardağı yani 125 gr süt koymamaı istedi.nesfitin kırmızı meyvelisini ve karışık meyvelisini aldım.karışıkmeyveli hoş.kırmızı meyvelide meyvelerinden kaynaklanan bir mayhoşluk insanın ağzına geliyor.oda güzel.peynir zeytin ve yumurtadan sıkılınca alternatif oluyor.bu ayda 2 kere simit ekledim.bakalım simit ekleyecekmi yoksa bir güzel fırçalayacakmı.

bugün spor yapmadım ama çarşıda gezmek bile 3200 adım oldu.neyse 1 salep içtim.akşam yemeği olarakta 1 dilim diyet ekmeğiyle 20 gr kadar peynir yedim

bugün sabah 1 dilim portakalı kek yedim.150 gr dı ama koyduğum malzemeye göre yağını hesapladım geriside karbon hidrat ve portakal.ortalama 500 cal civarında.şimdi günlük yağ ihtiyacım 30 gr civarında olsa zaten 25 gr almış bulundum.yani bundan sonra yağsız ot var.hamurda yok.meyve ve yağsız otla günü kapatacağım

aslında keke okadar kalori etmez ama içine koyduklarımı hesaplamadım.birde keki tartıp gr başına düşeni hesaplamadım.neyse bende ortalama bir hesap yaptım.aslında diyet kolikten öğrene bilirim.neyse bütün karbonhidrat ve yağ ihtiyacını sbah sabah aldım

spora öğleden sonra gideceğim biraz kalori yakmakta fayda var.yürüyüşü 40 dk daha fazla yapıp bir 300 cal daha yakabilirim.15000 adım atarsam 600 cal civarında olur.birazda aletlerle spor yapıp 100 cal daha yaktımmı 700 cal olur.böylece kekei eritmiş.olurum.

aslında küçücük bir gıdayla 500 cal harcamak akılsızlık.bu kaloriyle 50 gr nesfit ve süt 1 tabak tarhana çorbası ve 3 dilim diyet ekmeği yiyebilirsin.bunlar insanı oldukça tok tutar ve besleyici.gerçi kekin içinde portakal var.ama şeker ve yağda var.bende yiyeyim diye şeker ve yağını az koydum.diyete uygun olsun diye.gidip şu diyet bisküvilerden alamak istemedim.onlar midemi bulandırıyor artık.insan sonsuza kadar onlardan yiyemez.bunun için kendi kekimi kendim yapıyorum.birkalıba koyduğum yağ ve şekeri ayrıca unu tartığım için toplam 1 tüm kekein kaç kalori yaptığını hesaplıyorum.böylece bölüp tartığımda elimdekinin kaç kal oduğunu bilerek nekadar yağ yediğimi bilerek rahat ediyorum.hemde güzel bir yemeğin tadını bir parça çıkarabiliyorum.benim bu diyet daha 1 sene sürer.bu bir sene içindede alışırım böyle beslenmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…