donbulun diyet günlüğü

tartımnormalden 2 kğ fazla gösteriyor.doktor kas oranımın artıp su tutmamın fazlalaşmış olabileceğini söyledi.dün 13000 adıma yakın atım.bugün dinlenme günümdeyim.6 gün spor yapıp 1 gün dinlenmesem hafta içi yorgunluk çıkıyor

kilo kaybı olmamasına rağmen 20 günde basenden 6 belden 4 cm inceldim.4 gün diyetinin 4 günündeyim.yarın yeni 4 günüm başlıyacak.meyve sebze ağırlıklı ekmek yok pirinç var.bu biraz zorladı ama bugün alıştım gibi.

4 gün diyetine başlama sebebim kahvaltımdan sıkıldım.peynir zeyrin-zeytin yumurta-nesfit süt-bunlar sıktı.28 gün boyu meyve ile kahvaltı yapacağım.bazen diyeti hafif oynatmak iyidir.bulgur yerine esmer pirinç koydum bu diyeti yapayım yine değiştiririm.yoksa aynı düzen sıkar

diyet arkadaşım sitesine üye oldumorada yediklerimi ve spor aktiviteleimi yazıyorum bana günde nekadar kaybetiğimi söylüyor.ve inanılmaz biçimde şuan ordakiyle aynı kilo kaybını gösteriyorum.tartımı bozuk kas oranımmı artı bilemiyeceğim ama 3 günde oradakiyle aynı kayıptayım.ilerleyen günlerde ne olduğu belli olacak

katılıyorum değistirmek iyidir hem sıkılmazsın. bende 3 gündür karar verdim buğün sevindirici haberimi aldım net 1 kilo vermişim bende aksam beşten sonra yemiyorum:)) eşim gelince sadece bi kase çorba içiyorum okadar :)) ilk adımımı attım inşallah isteyen istediği kiloya kavuşur. sen nasıl bi diyet uyguluyosun canım tam olarak.

okuduğum 4 gün diyet kitabındada kiloya takmayın muhakka vücudunuzuda ölçün.bu ölçüyü takip edin diyor.kilo kaybı olmasada toparlandığınızı görmek moral olur diyor.kendinize küçük hedefler koyun.ulaşılması kolay hedfler.benim hedefim haftadayarım kilo kaybetmek ve haftanın 6 günü spor yapmak vede vücuta yavaş yavaş incelme sağlamakşuan bu küçük hedeflerime ulaştım.toplamda 10 cm inceldim ve haftada 6 gün spor yapıyorum ve neolursa olsun ayda 2 kg kayıpla devam ediyorum.yani küçük hedeflerime ulaştım.böylelikle istediğim hedefe ulaşacağım

4 gün diyetini uyguluyorum.7 modan oluşuyor ve her mod 4 gün sürüyor.ve 28 günlük bir diyet.bitince tekrar başa alıyorsun.sebze ve meyve ağırlıklı .14 cuma günü gurubunda 1 ay önce yazmıştım orada bulursun

tamam canım sagol bi bakarım bana uyarsa bende denerim:))

şimdiye kadar gördüğüm diyetlerden biraz farklı ama sporda yapın diyor.insanın enfazla 4 gün diyet yapabildiğini savunuyor.bu yüzden 28 günü 4 der parçaya ayırmış.bu 4 günlük parçaların her günü farklı ama birkaç modülün 4 gününüde aynı vermiş.değişik.yapınca birşey kaybetmesin.28 güncük bir uygulama.bu diyete uygulamada zorluk yok.ben bu diyet ve sporla 2 günde 500 gr kaybetim.spor olmasaydı 2 günde 250 gr falan giderdi.bu iyi sayılan bir kilo kaybı.birde karnın hiç kurt gibi acıkmıyor.çünkü 2 ile sınırsız meyve porsiyonu arasında değişen ölçülerde meyve eklemiş.sebzedede sınır var.herşey beli ölçüde sende kolaylıkla hazırlayıp dolaba koyabiliyorsun.3 çeşit pilav salata sebze yemeği ve unutum baklagil.ama baklagil hergün yok.işte bulursan anlarsın.hoş bir diyet

bak ben buldum.bu diyeti bilen çok kişi yok.bende bir kitap indiriminden bulmuştum.öyle çok idaalı durmeyan ama uygulandığında kilo kaybı sağlıyabilen bir diyet.kızım kısa bir süre 8 gibi bir g,nde 3 kiloya yakın vermişti.

1 kaç ay önce 4 gün diyeti diye bir kitap aldım 7 modülden oluşuyor.her modül 4 gün sürüyor.kısaca 7x4=28 günlük bir diyet.

GİRİŞ MODÜLÜ

1 GÜN=
2 bardak kahve(şeker ve krema 1 tatlı kaşığını geçmiyecek)
2 bardak taze yada pişmiş yeşil yapraklı sebze
1 bardak taze sıkılmış limonata(1 tatlı kaşığı şekerle)
10 gr karnıyarık otu
4 porsiyon meyve
170 gr azyağlı yoğurt
2 bardak yeşil salata
1 bardak pişmiş kurufasulye yadamercimek yadadiğer bakliyatlar
1,5 bardak pişmiş esmer pirinç pilavı
40 dk kardiyo çalışma

2 GÜN
2 bardak kahve
2 yumurta yadas2 yumurta beyazı
2 porsiyon meyve
1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
10 gr karnıyarık otu
3 bardak yeşil salata
1 bardak sebze suyu
1 bardak kahverengi pirinç pilavı
40 dk kardiyo çalışma

3 GÜN
1 bardak kahve
170 gr yoğurt
3 porsiyon meyve
2 bardak pişmiş sebze
1 bardak limonata
10 gr karnıyarık otu
2 bardak yeşil salata
1 bardak pişmiş kurufasulye yada mercimek yada diğer bakliyat
1 bardak lahana çorbası
40 dk kardiyo

4 GÜN
sınırsız meyve
1 bardak yeşil yada normal çay
3 bardak yeşil salata
1 bardak taze havuç suyu
10 gr karnıyarık otu
2 bardak kahverengipirinç pilavı
2 porsiyon sebze
egzersiz yok dinlenme günü

GEÇİŞ MODÜLÜ

4 gün boyunca aynı menü

2 bardak kahve
1 bardak havuç
1 bardak dilimlenmiş salatalık
1 bardak çilek,ahududu yada böğürtlen
1 elma
1 armut
1 bardak pişmş kurufasulye yada diğer bakliyat
110 gr tavuk hindi yadabalık(yağda olmasın)
1 diyet kola
2 aburcubur
1gün=40 dk kardiyo
2gün=30 dk iki seans kardiyo
3gün=dinlenme
4gün=40 dk kardiyo

PROTEİN ESNETME MODÜLÜ

bu modüldede 4 gün aynı diyet

2 bardak kahve
2 adet yumurta yada beyazı
1 dilim hindi füme
1 küçük protein karışımı(maksimum 200 cal)
2 porsiyon meyve
110 gr hindiyada yağsız dana etiyle sandiviç
1 bardak taze sebze
1 bardak kurufasulye yada diğer bakliyat
2 porsiyon pişmiş sebze
30 dk kardiyo
20 dk 2-2.5 kg ile ağırlık çalışma

KOLAY MODÜL

1 GÜN
1 dilim buğday ekmeği,yağlı
yarım bardak yaban mersini
yarım bardak çilek
1 bardak pişmiş fasulye yada diğer bakliyat
2 dilim sucuk-sosis olmayan pizza yada dopmetes soslu 1 bardak makarna yada 110 gr lık hamburger yada küçük boy patates kızartması yada ortaboy sosisli sandiviç yada 110 gr balık veya tavuk
1 adet 100 cal aburcubur
2 porsiyon sebze
40 dk kardiyo + 20 dk ağırlık kaldırma

2 GÜN
2 br kahve
170 gr yoğurt
1 elma
1 armut
1 bardak taze havuç
1 bardak fasulye
1 bardak yeşil çay
2 porsiyon sebze
2 aburcubur
40 dk kardiyo+20 dk ağırlık

3 GÜN
2 br kahve
1 bardak mısır gevreği 1 bardak sütle birlikte
1 elma
1 portakal
1 br üzüm
1 bardak tavuk ve pilav(tavuk yerine 110 gr balık)
1 br taze limonata
1bardak sebze çorbası
2 porsiyon sebze
2 adaet aburcubur
1 bardak maden suyu
45 dk kardiyo

4 GÜN
2 br kahve
1 waffle yada 3 adet krep 2 tatlı kaşığı şurup ile
2 adet meyve
2 br yeşil salata
2 bardak sebze
1 br makarna yanına çeyrek bardak domates sosu
2 bardak pişmiş sebze
140 gr tavuk veya hindi veya sığır eti
2 adet aburcubur
1 kutu diyet soda veya meyve suyu
dinlenme günü

HÜCUM MODÜLÜ
1 GÜN
2 br kahve
1 bardak mısır gevreği 1 bardak sütle
üzüm sınırsız
havuç sınırsız
110 gr yağsız herhangi bir et
2 bardak yeşil salata
1 adet taze meyve suyu
2 adet aburcubur
2 porsiyon pişmiş sebze
35 dk 2 set kardiyo seansı

2 GÜN
2 bardak kahve
1 dilim slam
1 bardak karışık meyve
1 bardak çay
1 bardak pişmiş mercimek
2 bardak yeşil salata
1 elma
sınırsız salatalık
140 gr balık veye tavuk veyahindi veya dana yağsız olacak
2 bardak maden suyu
1 ssat kardiyo+ 800 adım

3 GÜN
2 br kahve
1 yumurta
1 elma
1 armut
1 bardak fasulye
2 br yeşil salata
2 bardak havuç
2 aburcubur
1 br taze limonata
140 gr yağsız tavuk veya hindi
2 porsiyon pişmiş sebze
dinlenme günü
4 GÜN
2 bardak kahve
1 yumurta
1 elma
1 armut
1 bardak fasulye yda diğer bakliyat
2 bardak yeşil salata
1 br havuç
1 bardak taze meyve suyu
sınırsız salatalık
140 gr balık
60 dk kardiyo

HIZLI MOPDÜL

1 GÜN
2 br kahve
1 bardak gevrek
170 gr yoğurt
2 br yeşil salata
2 porsiyon sebze
1 bardak pişmiş kahverengi pirinç
1 br fasulye yada diğer bakliyat
2 adet abur cubur
1 bardak maden suyu
30 dk kardiyo

2 GÜN
2 bardak kahve
1 yumurtalı sebzeli omlet
3 meyve
110 gr hindi ile sandiviç
1 br taze meyve suyu
3 br yeşil salata
yarım bardak fasulye yada diğer bakliyat
150 gr sebzeli veya hindili veyaçizburger veya 4 kanat veya150 gr balık
2 adet aburcubur
1 maden suyu
1 kutu diyet kola
45 dk kardiyo

3 GÜN
2 br kahve
2 adet krep yada waffle
1 bardak yeşil çay
2 br yeşil salata
1 bardak sebze çorbası
2 porsiyon pişmiş sebze
150 gr balık
1 kutu diyet kola
30 dk kardiyo+20 dk direnç eğzersizi

4 GÜN
2 br kahve
170 gr yoğurt
1 sandiviç
2 porsiyon meyve
1 bardak yeşil salata
1 bardak fasulye
2 porsiyon pişmiş sebze
1 bardak maden suyu
dinlenme günü

ENERJİ MODÜLÜ
1 GÜN
2 br kahve
170 gr yoğurt
2 br havuç
2 br üzüm
1 bardak çorba
2 br yeşil salata
1 bardak taze meyve suyu
140 gr balık veya tavuk yada dana
2 porsiyon pişmiş sebze
40 dk kardiyo

2 GÜN
170 gr yoğurt
1 elma 1 armut
1 muz
1 salatalık
3 br yeşil salata
1,5 br çorba
2 porsiyon pişmiş sebze
2 adet abur cubur
50 dk kardiyo

3 ĞÜN
2 BR KAHVE
1 YUMURTALI SEBZELİ OMLET
2 PORSİYON MEYVE
2 BR YEŞİL SALATA
140 GR TAVUK BALIK YADA DANA
1 bardak çay
2 porsiyon pişmiş sebze
2 adet abur cubur
dinlenme günü

4 GÜN
170 gr yoğurt
2 bardak kahve
2 br üzüm
2 br havuç
1,5 br çorba
3 br yeşil salata
1 br taze meyve suyu
140 gr tavuk balık veya dana
2 porsiyon pişmiş sebze
50 dk kardiyo

Son düzenleme:
4 gün diyetini yeniden buldum ve yayınladım.bu diyeti yapmaya başladığınız 2 gün zorluk çekersiniz.ama 3 gün alışmaya başlıyorsunuz.ve bu diyetle ödemde atmaya başlıyorsunuz.yalnızca fazla suyu atıyorsunuz.vücut yavaş yavaş su kulanımınıda düzene koyuyor.ilk 2-3 gün sürekli lavobaya gidiyorsunuz.4 gün düzene giriyor.çünkü pirinç vücuta biriken zararlı tuzun atılmasını sağlıyor.yani fazladan giren tuz gitiği için tuzun tutuğu suda gidiyor.4 gün deneyin ve vücudunuzda tuhaf bir rahatlama olduğunu hisedersiniz.ben çok su tutan biri olarak vücut su atmaya bir başladı.ama öyle hastalıklı bir şekilde deyil normal bir şekilde.fazla tuzda gidince o aşırı su isteğide düzene girmeye başladı.ben esmer pirinci 2-3 günlük pişirip kaba koyup dolapta muhafaza ediyorum.hatat kabın içinede 1 su bardağı bulunduruyorum.bakla gil olarakda nohut haşlayıp fasulya haşalyıp buzluğa kydum.yiyeceğim zaman pirincimin içine atıp beraber ısıtıyorum.şuana kadar güzeldi.bu gün baklagil yoktu bende sbze suyuve sebzeyi pirincimle beraber pişirdim.çok az 2 tatlıkaşığı yağ koydum ama 3 günlük pirincin içine.sebzeyle pişirdikten sonra salata gibi tadı oldu.limon sık ye.çok hoş oldu.sebze olarak kırmızı lahana bezelye havuç ve kabak kulandım.havuçve kabağı rendeledim kırmızı lahanayıda incecik kıydım.önce sebzeleri pişirdim.sonra bu sebze karışımına maydanoz ve dere otuda ekleyip pirinci salıp pişirdim demlenince güzel oldu

kahvaltıyada güzel bir meyve tabağı yaptım.yanında eser miktar yağ koyarak hazırladığım roka ve morol karışık salatamı yedim.biraz öncede sebzeli pirincimi yedim.şuan yavaş yavaş karnım doydu.önce doymuyacak gibi geliyor yiyip biraz su içip bekledinmi tokluk yavaş yavaş kendiliğinden geliyor

şimdi yürüyüşüme çıkacağım gelincede azıcık bir işim var onu yapacağım.aslında dinlenme günü ama azıcık yürüyeyim.yarın gidip 40 dk jok atacağım.salı günüde diyetisyenim var benim tartıda fazla çıkmıştım.ama bu 4 gün diyetiyle 2 günde 500 gr yeniden giti.herhalde kasım artı.15 gündür çok güzel spor yaptım.bu ölçü olarak beli yağ kaybetiğim kesin ama kasım artığı için kiloda artış var gibi.ama biliyorum bu suni bir artış yada benim emektar tartım elden gidiyor.5 senesini dolduruyor.ayarı kaçmış olabilir.ancak spor salonundakiyle aynı gösterdi.oda soksks tartısı gibi günde 200 kişi tartılıyordur.tartıda hayır kalmamaıştır.benimkide 5 senedir.çoluk çocuk çıkıp tartıldı.başalrda kızıyorsun ancak çocuk bu arkanı döndünmü çıkıyor tartının üstüne

bugün yürümeyeceğim dedim ama yinede 7500 adım atım.yarın sabah erkenden gidip jok atabilirsem iyi olacak.2 gündür dayanması zor oldu desem yerinde.evde çocuklara çok güzel şeyler yaptım.eşim tadına bir lokma bak diye ısrar eti.ancak 1 ısırık aldım ve bıraktım.ama bozmadım sabırla devam.tamda 3 hedefime ulaştım.şimdi pes etme zamanı deyil

bugün tatlı kırizime yenik düştüm ve tulumba tatalısı yedim.140 gr kadar yaklaşık 350 kalori.enson 24 ocakta kırizim tutmuş.yediklerimin kaydını tutuğum için kırizlerin ne zaman olduğunu hangi saate ne yediğimi biliyorum.yine sabah olmuş ve ben sabah sabah şeker para yemişim.şıralı tatlı seven biri olarak kırizimdede şıralı tatlıya yönleniyorum.neyse 3 hafta falan oluyor.yine bu kadarla kurtulmam iyi.geçen seferki kırizden sonra batı balık yan gider diye devamını getirmedim.o yediğimle bıraktım.şimdide öyle kırizim geçti.şimdi önüme kiloyla koysanız yemem.bir anlık olacak hayatım boyu tatlıdan uzak duracak deyilim ya.bu kırizlerdeki gibi 2-3 haftada bir parça yersem bu bana yeter.tabi bunu alışkanlık yapmalı.yani arada sırada tatlı yemeyi

hedef hedef ayırdım diyetimi.şuan 4 gün diyetinin 2 modülüne geçtim.buda 4 gün sürecek ancak bunun hergünü farklı deyil 4 günüde aynı.proteyin esnetme modülü.
amacı vücudun kendi kaslarını çözmemesi için bir süre proteyin alınması.proteyinin zayıflamaya yardımcı olacağından bahstetmiş.kilo başına insan0.8 gr proteyin tüketmeliymiş.örneğin 72.6 kilo olan insan 58 gr proteyin almalıymış.proteyin diyete verilen baklagil ve sebzelerde var.ancak biliyoruzki baklagildeki proteyinin kulanılabilirliği eten daha düşüktür.yani engüzel proteyin kaynağı hayvansal ürünlerde.bu diyete et olmayan günlerde yoğurt ve baklagil eklemiş.oradan yeterince alabiliyoruz.bu 4 günde proteyin alımını daha kolay hale gelmesi için direk et ve yumurtayı herhün vermiş.bu 4 gün boyunca galiba biraz daha fazla kilo kaybedilebilir.çünkü proteyin alımı suatılmasını sağlar.

Aslinda tam benlik zaten spor yapıyorum o olmasa bu kadar yesem bile zayiflayamam. Benim icin onemli olan hareket:))

Aslinda tam benlik zaten spor yapıyorum o olmasa bu kadar yesem bile zayiflayamam. Benim icin onemli olan hareket:))

tekbaşına nasıl diyet çok işe yaramasa tekbaşına sporda işe yaramaz.ikisini beraber yaparsan az kilo versen bile çok kaybetmiş görünürsün.birde bazal metebolizma hızın düşmez.bir süre sabretinmi arkası gelir.bu 4 günlük diyetin kalabalık göründüğüne bakma.aşırı yemek yok.herşey bir kuraşla göre verilimiş.uygularsan ve sporuda yaparsan zayıflarsın.hem yer hem spor yaparsan kas oranın artar incelemesin.çünkü spor zayıflama aracı deyil.spor vücut direncini artırıp sağlık kazanma aracıdır.

hiç sevmediğim hamsi balığını öylene pişirdim.çocuklarımda sevmiyor.babaları yüzünden mecbur yiyorlar.bende onlara kılçıklarını çıkartıp pişiriyorum.ekmek arası salata limon ve ketçapla veriyorum.hiç olmasa böyle biraz yiyorlar.bende burnumu tıkayıp 50 gr kadar ancak yedim.bugün etim var.füme hindi bulamam.bende et tercihimi balıktan yana kulandım.spor çıkışı hindi füme bulursam buğün sandiviçim var sandiviçime koyarım.baklağil olarakta nohut ezmesi yapmıştım tahinli zeytin yağlı kendimde yerim diye yağını ölçülü koydum.ondanda 1 tatlı kaşığı kadar yedim.aslında daha çok nohut var 1 subardağı.gelince buzluktan çıkarıp ılıtır.üzerine kimyon döküp çerez gibi yerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…