donbulun diyet günlüğü

benimkiler yerfıstığına gömülmüşler çıtır çıtır kırıp yiyorlar.ben 6-7 tane ancak yedim.diyete kaçamak yapmıyayım.

günaydın.bugün sabah sabah 6 tıda kalktım ama 8 gibi tekrar yatım.11 de uyandım.şubatta bende tatil yapıyorum.biraz dinleneyim.buğün sabah

50 gr peynir
75 gr ekmek
5 zeytin
yarım domates
yarım salatalık

3 minik muz

aslında meyveyi sabah 7 gibi yedim.kahvaltıyıda biraz önce yaptım tatilden dolayı öğünler biraz kaydı.ama ne yemem gerekiyorsa aksatmadan yiyorum.bugüne tarhana çorbam ve taze fasulye kurusu yemeğim var akşamada tavuk yapacağım.yoğurdu yerken zorlanıyorum hava soğuk olduğu için ekşi ve soğuk geliyor.yazın ise yoğurt yiyemeden duramam

şu ev işini bir haletsem spora kaçacağım.dünden itibaren salondaki tüm aletlerle çalışır oldum.birazda gerilime hareketlerini eklersem iyi olcak.spordan yana sorunum yok sorun olan sadece zaman.zaman yetmiyor.evde çocuklar var şimdi rahatım ama okul açıldımı.onlar dönmeden evde olmama lazım.bebek deyiller ama öyle alıştırmışım.şimdi geldiklerinde evde olmadımı ayarları kaçıyor.biri ergen gerisi biri ergenliğe girdi.biri kız biri oğlan birbirlerine giriyorlar oğlan olan küçük 2 yaş.ama ablayı deli ediyor.12 yaş 14 yaş.20 yaşında kızım var oda erkenden birşey varmış gibi evlendi gitti.üçü olduğunda bazen ev savaş alanına dönüyordu ben kaçıyordum.ortanca olan kızım oda ergenliğe girince çıldırdı.ablasından kalır yeri kalmadı cadının

9300 adım atım.1000 yapamadım.fakat ağırlık çalışmasını artırdım.yani nerdeyse yine 2 saat spor oldu.eve geldim 1 bardak tarhanamı içtim çeyrek simit çeyrek pohaça yedim.şimdide mate çayımı içtim.biraz dineneceğim.

komşuma gitim.bir neskafesini içip şevimli torununu sevdim.çok tatlı bir oğlan çocuğu.arımaya gibide giydirmiş.küçücük gözlü sevimlimi sevimli bir çocuk.

sade soda içemiyorum.marketten meyveli soda aldım tanesi 25 kalori.içimi iyi.spordan sonra mate çayımı içtim arkasından 1 şişe soda iyi geliyor.sporda kaybetiğim mineraleri yerine koyuyorum.soda kadın cildi için mükemel bir içecektir.günde 2 tane gerçek soda içilmeli.aslında meyveliler gerçek mineralimi yapımı bilşmiyorum.şu doğal kaynaktan çıkan sodadan bahsrdiyorum

bugün tarhana çorbamı içtim.aslında o çeyrek simitle çeyrek pohaçayı yememem gerekiyor.şimdi akşam ekmeğimi ve pilavımı yemiyeceğim.birde akşam yemeğinden sonraki leblebiyi çıkartmam gerekecek.diyetisyenim çok kızacak ama diyeten vaz geçmek yerine böyle birkaç hile yapmak iyidir.sürekli olmamak koşulu ile.kendime 2 hak verdim.1 ni şekerpareden yana kulandım o gün kahvaltı güme gitti.bu günde simit ve pohaça pilavımı ekmeğimi vr leblebimi yaktı.

18 şubata diyetisyen tutuğum defterdeki yemeklerimi görünce bu iki sağlıksız değişime kızacak.ama padometremdeki adımlara bakınca belki kızgınlığı geçip birdaha olmasın diye bilir

obezite merkezinin diyetisyenine ücretsiz gidiyorum.ama onda vücut yağ oranını ve vücut yaşını hesaplıyan aletlerden yok.karonbole yazıyor.yaşa ve kiloya ve de boya göre hesaplama yapılmalı vücut yaşıda bunu için önemli.ama ne yapsın aletleri olmadan bu şekilde olur ancak.

bir özel diyetisyenin numarasını aldım.1 kereye mahsus gidip ölçüm yaptırıp kendi doktoruma götüreceğim.dışarda yaptıra bileceğimi söyledi.ne yapsın bende aletler olsa yaparım diyor.ama adamın aletleri yok.çağın en önemli hastalığı obeziteyle mücadele için devlet doktoru sağlıyor.ama araçlarını ve düzgün ortamını vermiyor.devlet hastanelerindekilerde artık rutin olarak şeker hastaları kalp hastaları ve kolestrolü olanlara sıtandart listelerini vermekten başka birşeye yaramıyor.olayın cidiyeti tv kerde basbas bağırılarak söyleniyor.ancak hastanelerde ciddi çalışma ve takip yok.mesela benim doktorum geçekten ilgili.listesini benim hayat şatrlarıma uygun verdi.ama diğer bilgiler elinde olsa listeyi daha sağlıklı oluşturup ayda nekedar verebileceğimi daha iyi hesaplıya bilirdi.mesela bana ayda 4 kilo dedi.ben veremem ancak 2 gider dedim.çünkü vücut diyete dayanıklı bazal metebolizma hızım düşük olabilir.bunun gibi birçok şey.neyse bakalım özeldeki bana verecekmi

eşim özel diyetisyene git dedi.ben gitmedim.3 ayda obezite merkezindeki 6 kilo verdirdi.eşim özel spor salonuna git dedi ben gençlik spor merkezindekine gitim.aynı şeyi elde ettim ve en az 300 lira cebimde kaldı.artık diyetle ilgili şeylere para vermek iistemiyorum.diyet yemeği bile yapmıyorum.evdekiler ne yerse bende ondan yiyorum.evdekilerinde yemeklerindeki yağı biraz azaltım.diyeti bitip istediğim kiloya gelince normal yemeyecekmiyim.o yüzden normal yemekleri azaltıp yemeye alışmaya çalışıyorum.bu yüzden doktor bana kalorisi azaltılmış ekmek deyil tambuğday ekmeği ye ona alış dedi.çünkü diyet ekmeğini ömrünün sonuna kadar yiyemezsin ancak tambuğday ekmeği artık fırınlarda ve heryerde herzaman var.beyaz ekmeğe kalorisi daha yakın.yani normal kalorili olup sağlıklı olanı yiyorum.tambuğday ekmeği kana yavaş karıştığı için kandaki şeker birden yükselip birden düşmüyor.glisemik indekside düşük.yani sağlıklı

vücudun glisemik indeksini düşürürsem kilo almam durur.yani azıcık yemeyi kaçırdım diye hemen kilo yapmaz.yani kandaki insülin nekadar fazlaysa okadar çabuk kilo alırsınız.çünkü sekeri işleyip depolanmasına neden olan insülin hormonudur.örneğin basit dille anlatacak olursam normalde 10 şekere 1 insülin üretimi olsun o zaman depelama çok olmaz.insülin seviyesi 10 şekere 5 insülin oldumu bu sefer hemen depo başlıyor.bende insülin seviyesi yüksek.çünkü beslenmem fazla insülin salgılanmasına neden oluyor.kana giren şeker hemen işleniyor.ve çabuk işlandiği için kandaki şeker seviyesi hemen düşüyor.ve ben eskisinden daha çabuk acıkıyorum.basit değişimler bu olayı yavaşlatıyor.basit karbonhidratlar yerine karmaşık karbonhidrat tüketmeli.kısaca beyaz ekmek yerine esmer ekmek yemek bile bu olayı düzenler.şeker yerine meyve yemek.şıralı tatlılar yerine meyve tatlısı veya sütlü hafif tatlıları yemek gibipekçoğunu ayarlama çabasındayım.şuan yemek aralaru-ında çektiğim açlık oranı azaldı.bazen aç bile hisetmiyorum.ancak yinede düzenli yemeye çalışıyorum.üçsaaten fazla aç kalmamaya çalışıyorum.herşey birden olmaz.

3 ayda ancak sporumu düzene koyup diyetimi düzene soktum.yıların alışkanlığını ve iştahını bozmak kolay deyil.çok direndim.3 saate bir yemek arasına bile dayanamadığım.oldu.saate bakıp zamanın geçmesini beklediğim günler oldu.yediğim ara öğünler yetmediği oldu.ara öğünlerin dişimin kovuğunu doldurmadığı zamanlar oldu.şimdi eskiye nazaran daha dayanıklı olmaya başladım.artık eskisi gibi çok fena acıkmıyorum.spora gitmek zoruma gidiyorduŞimdi 1 ayı sadece yürüyüş 1 ayıda hem yürüyüş he-mde spor salonuna gitmek şartıyla 2 aydır düzenli spor yapıyorum.sporumuda yemeğim gibi ayarlamaya çalışıyorum.spora gitmemei engeliyecek kadar ağır spor yapmıyorum.spor salonuna arabamla gitmek yerine yürüyüp gidiyorum yürüyüp geliyorum.bu zaten 30 dk 15 dk yürüyüş bandı etti 45 dk b5 dk uzay yürüyüşü 10 dk bisiklet ve 36 tekrar 5 alet ve bitiyor.bazen canı daha uzun süre yapmak istiyor.ama abartırsam sıkılırım.çünkü hep abartığımda sıkıldım.bu yüzden büyük binaların küçücük taşlardan oluştuğunu biliyorum.şimdi o küçük taşları üst üste koyup kocaman bir bina inşa etmek istiyorum.ve inşa etiğim binanaın enufacık bir depremde yıkılmamasını istiyorum.bu yüzden bu sefer bilimsel ve kimyasal ve doğal yöntemlerle zayıflamaya çalışıyorum.zaman zaman sitrese girdimide oturup burda hisetiklerimi yazıp paylaşıyorum

bende pazartesi başladım artık asansör falan kullanmıyorum su içmey çalışıyorum bolca pc başına oturmadan önce büyük bi bardak su alıyorum yanıma diyet yemeği yapmıyorum özellikle senin gibi evde pişenlerden az az yiyorum

benim diyet listemi diyetisyen verdi.ben 160 boyunda82.5 kiloyken verdiği liste deyil.benim listeyi her ay değiştirdi.böyle böyle 6 kilo kaybetim.ayrıca 1 ay hiç sporum yoktu ikinci ay haftada 3 gün yürüdüm.3 ay haftanın 6 günü yürüyüş yapıp spor salonuna gidip aletlerlede yaptım.sadece diyetle olmuyor.bence önce bir diyetisyene git.ben obezite merkezindekine ücretsiz gidiyorum

bende gitmiştim daha önce aynı listeye başladım yine belki yine başlarım diyetisyene ama bu kez bırkmıcam kararlıyım :))

yarın belki vücudumu şaşırtmak için sabah yaparım sporumu .sürekli aynı zaman ve sürede spor yaparsan vücut bağışıklık kazanıyormuş.çok ilginç birşey vücudun hafızası varmış.onun için zayıflayıp diyeti bıraktınmı tekrar eskiye dönme sebebi bu hafızaymış.bu hafızayı değiştirmek için zayıflayınca en az 1 sene bu kiloyu korumak lazımmış

bende gitmiştim daha önce aynı listeye başladım yine belki yine başlarım diyetisyene ama bu kez bırkmıcam kararlıyım :))

ahbe güzelim bende kaçkere başladım kaçkere bıraktım ama busefer 3 ayımı bitirdim.6 kilo kaybetim.2 aydır düzenli sporumu yaptım.şimdi gün gün bitiriyorum.zor geçen günleri atlatımmı savaş kazanmış komutan gibi hisediyorum.ama artık günlerim okadar zor geçmiyor.inan yeni yeni bu beslenme tarzına alıştım.kaçkere yazdım büyük binalar küçük küçük taşlarla yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…