Dondum kaldim dusunemiyorm

Ben konuya inandım yok mu böyleleri sanıyorsunuz. Bir tanıdığımın kendisi ilk evliliği, nişanlısı ise(kadın olan) ikinci evliliği yapıyor. Erkek annesi bohça hazırlamaya bile yanaşmıyor sulalece kıza hiçbir şey layık görmüyorlar. Çok çok yanlış herkesin başına her şey gelebilir insanız. Ama neticede tipik ortadoğu zihniyeti

Ben kaybettigim yillara degil kazandigim yillara bakarim. Giden 6 yilin hesabini yapmam. Onumdeki koca yillar dururken...
6 yil boyunca flort ederken akli neredeymis. Boyle bir zihniyeti varsa neden devam etmis. Gonul eglendirmek icin mi?
Okudukca sinirleniyorum yenilir yutulur birsey degil.

evlenilecek kadının bakire olması adet midir?
pardon hangi yörenin adeti bu

Burdaki konulari oku, anlarsin nerenin adeti diye. Sonuçta daha 20-30 yil önce kanli çarşaf vardi. Baze yerlerde halen var. Burda kadinlar gurur ile "ben kanamadim ve eşim yemin ederim birşey demedi" diyorlar.

Sanki ayricakli birşeymiş gibi. Olmasi gereken şeyler ile gurur duyuluyor.

Konuda kurulan cümle evet çirkin. Yani o cümlenin bir kelimesi ile bile hemfikir değilim. Ancak bir kadin ve ailesinin altin peşinde olmasida bence ayni çirkinlikte. Tencere kapak diyorum ben kisacasi.

Keşke önceden net tanısaydınız birbirinizi, sen ailem adetlerine bağlı diyorsun bilezik kavga ediyorsun o sonunda sana bu iğrenç cümleyi kuruyor. Bu ne yahu umarım evlenmek gibi hataya devam etmezsiniz. Keşke önceden herşeyi konuşsaydınız bitmiş bu iş. Ama yine gider evlenirsiniz ben bu kafaları anlamıyorum

Sevgilinize kızıyorsunuz,haklısınız.Ancak sevgiliniz kadar annenize de kızın ya da bu evlilik geleneklerine

Erkek tarafıdan neden altın,takı,düğün masrafları vb. bekleniyor?Size "el değmemiş kız veriyoruz" diye.Sevgiliniz de hayır

neden bu kadar masraf " el değmiş kıza" demiş

O nasıl bir laf ya hadsize bak sen
Kesinlikle bir daha işiniz olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…