Geçmiş olsun diyim öncelikle... Allah büyük işte, şahit olmuşsunuz. Şükretmelisiniz. Ya şahit olmasaydınız ve güvenmeye devam etseydiniz ? Allah iki yüzlü insanlardan korusun...daha geçen gün ağlarken teselli ettiğim verdiği bir sırrı sonsuza dek sakladığım bir arkadaşın (!) arka bahçede benim arkamdan konuşup gülüştüklerini duydum
dahası var mı bilmiyorum
bu hatayı hep yapıyorum yapmaya da devam ediyorum karşı taraftakileri kendin gibi zannetmek
Ay ağzından yel alsın Suveybe'cim. En son istediğim şeydir şuansize o zaman bir bebek lazımo zaman hiç boş vaktiniz olmaz
Ne çok isterdim gelmeyi inan şuan hele nasıl sıkılıyorum evdeAmin canim amin:) insallah ilk hazirlanmanda atanirsin bu benim 2.hazirlanisim.cok sancilar cektim cok agir yani..halada oyle son 1 ay var ve hala stresliyim:)
Arkadaslarimdan iyice koptum sorma.Off dertliyim cay demledim gelde iki laf edek
Dediğinizi birinden beklerdim de diğerinden beklemezdim inan. Çünkü beklerdim dediğim biz daha flört dönemindeyken sizi çok kıskanıyorum diye kendi ağzıyla söylüyordu. Ben genede kötüye çekmedim hiçbir zaman. Evlendikten sonra hiç arayıp sormaması, doğum günümü bile kutlamaması ne anlama geliyor bilemiyorum. Ama diğerinden cidden beklemezdim. Hayırlısı böyledir belki ya.. Belki daha güzel dostluklar kuracağımdır, bilinmez, bakalım..kıskanmış olabilirler, seni mutlu mesut yuva kurman onları çatlatmış olabilirsin farkında olmadan ki dost arkadaşım dediğimde, mutlu olurlar senin mutluluğunu gördükçe fesat kişilerse tam tersi demekki dost arkadaşım dediğin kocaman hikaye yalan olmuş öğretmenim
Bence beklenti de kötü yapıyor insanı. Bak benim yaşadığım yerde geçen yıl herkeste bi insan açlığı her yeni gelene resmen yapışıyorlardı onu beğenmeyip ben sıradakilerle arkadaş olacağım gibi abuk sabuk konuşmalar geçiyordu sonra. Bana resmen arkadaşım ol diyen bile oldu. Çok sağlıksız ve ürkütücü. Bu iş nasip meselesi gerçekten. Buna inanıyorum. O insandan iyi ya da kötü göreceğimiz bişey varsa görüyoruz. Yaş ilerledikçe zorlaşması da belki insanların evlilik çocuk gibi önceliklerinin değişmesinden kaynaklanıyordur. Tahammül de azalıyor tabi. Bi de ne istediğini daha iyi kestiriyosun zamanla. Önceden önemsemediğin bir davranış artık bunu ben daha önce de görmüştüm sonrası iki ucu b.klu değnek bunun yorumunu yapıp çekiliyorsun. Yani yaşayarak, yamula yamula öğreniyosun. Verdiğin değeri görmeyince ya da iyiliklerinin karşılığını görmeyince kötü oluyorsun belki ama psikeart ın bir sayısı vardı samimiyet ya da içtenlik üzerine. O sayıyı bul oku bak. Bi de tabi ki insanız insanca muamele bekliyoruz ya da dostça ama herkes kendinde olanı veriyor karşıya. Canın sağolsun be. Ne ilişkiler bitiyor.Ben hep insan yaşı ilerledikçe arkadaşlık kurma ihtimalinin zorlaştığını düşünürüm. Ama sizin için bu geçerli olmamış. 28 yaşında bile olsanız güzel bir dostluk kurabilmişsiniz. Benimde etrafımda arkadaşlarım var ama dost olacak elektriği alamıyorum hiçbirinden. Güven problemi değil bu başka bişey. Tam anlamıyla zevk mi alamıyorum kimsenin muhabbetinden bilmiyorum bazı taşlar herkeste yerine oturmuyor...
Teşekkür ederim, yorumunuz gerçekten çok güzel, çok doğru söylemişsiniz.. İki kişininde karşılıklı çabası olmayan hiçbirşey malesef ki fazla yürümez. Umarım sahip olduğunuz dostu hiçbir zaman kaybetmezsiniz. Benimde karşıma sizin gbi dostlar çıkar, umarım..Sizi çok iyi anlıyorum. Malesef işin içinde insan oldugunda egolar,bencillikler tavan oluyor zamanla. Benimde ilkokul arkadasim vardi canimdi lisede ayri okullardaydik ama gorustuk derken azalmaya basladi ve zamanla koptuk. Ben yine gecenlerde mesaj attim gordu yazmadi :) olsum cani sagolsun ne diyim. Bende hep dost dedigin bir iki kisidir dusuncesindeyim hep. Bir arkadasim daha var yeni evlendi,hamile onunlada sık olmasada gorusuypruz ama gorusunce konusacak cok seyimiz oluyor dostlugumuzu diri tutabiliyoruz. Demem o ki dostluk iki kisinin fedakarligiyla diri tutulur, yasar. Tek tarafli hicbir iliski yurumez, hep kirilan, uzulen taraf olmak yorar insanı. Rabbim iyi dostlar cikarsin karsimiza. Sizde fazla takilmayin,uzmeyin kendinizi. Umarim kendiniz gibi guzel insanlarla karsilasirsiniz :)
Haydaaa benim niye haberim olmadıkine, nasıl geçti bariQueen bursadamsn geçenlerde buluştuk kk hanımlarıyla çok keyifliydi belki aramızdan bı dost seçerdin
Aman Yarabbim, bu nasıl kendini ifade ediştir. Yazınızı alıp facebook'ta durum güncelemesi olarak paylaşasım geldiDost bir tane olur.
Arkadaş sayısı değişir az çok vesaire...
Dostluk elbette var ama bir merhaba dediğiniz insana dost diyemezsiniz uzun zaman alır dost olmak...
Gerçek dost düşman da olmaz eğer olmuşsa o dost değildir..
Dar zor zamanınızda oralı olmamışsa da dost değildir...
Bazen arkadaş gözüyle baktığınız sıkça görüşemediğiniz bir insan falanca dost dediğiniz umursamazken bir bakmışsınız ki el uzatıp omuzunu size gösterir..
Sürekli görüşmekte dostluk göstergesi değildir uzaktayken yanınızda hissettirilen samimiyet sadakat dostluktur...
Çok fazla çevre sahibi olmakta pek sağlıklı değil... insanın karakateri yaşam tarzı herkese uymaz herkese uyarım anlaşırım diyen insanları da samimi bulmam sadece ambalajdır...
Hayat dan edindiğim tecrübeler dahilinde yazdım son nefese kadar da neler göreceğiz...
Bir söz var SERHAT TUNCER in sanırım imtihan kağıt kalemle olmaz kul kul ile sınanır
Bende yalnızlıktan bunalımdayım. Gel bunalımlarımız ortak olsun be Depiedra'cım ne dersinBende seninle ayni kaziklari yedim ve suan yalnizliktan bunalimdayim evime cagarip yedirip icirmeye bile kimsem yok inanamiyorum ya
Ortak noktamız çok anlaşılan Acıbademşekeri.. Bende herkese dost gözüyle bakamıyorum. Güvensizlik olabileceğini söyleyen üyeler olmuş ama cidden güven problemi değil. Öyle olsa her güvendiğimden kazık yemezdim. Güvenilecek güvenilemeyecek insan ayrımında çok başarılı olduğumu düşünmüyorumEvet dilim çok yandı, o yüzden normal hayatımda herkesi kendi hayatıma dahil edemiyorum.Herkesle herşeyimi paylaşamıyorum..Burada olmak daha samimi geliyor.
Vallahi roman okur gibi okudum yorumunuzu. Kendinizi ifade yeteneğiniz ve cümleleriniz ne güzel.. Her bir kelimesine yarı ayrı hak verdim. Özellikle yamula yamula öğreniyoruz kısmına :) Haklısınız, yamulacağız ki öğrenelim.. Canımız sağolsun dediğiniz gibi, her zaman önümüze bakıcaz..Bence beklenti de kötü yapıyor insanı. Bak benim yaşadığım yerde geçen yıl herkeste bi insan açlığı her yeni gelene resmen yapışıyorlardı onu beğenmeyip ben sıradakilerle arkadaş olacağım gibi abuk sabuk konuşmalar geçiyordu sonra. Bana resmen arkadaşım ol diyen bile oldu. Çok sağlıksız ve ürkütücü. Bu iş nasip meselesi gerçekten. Buna inanıyorum. O insandan iyi ya da kötü göreceğimiz bişey varsa görüyoruz. Yaş ilerledikçe zorlaşması da belki insanların evlilik çocuk gibi önceliklerinin değişmesinden kaynaklanıyordur. Tahammül de azalıyor tabi. Bi de ne istediğini daha iyi kestiriyosun zamanla. Önceden önemsemediğin bir davranış artık bunu ben daha önce de görmüştüm sonrası iki ucu b.klu değnek bunun yorumunu yapıp çekiliyorsun. Yani yaşayarak, yamula yamula öğreniyosun. Verdiğin değeri görmeyince ya da iyiliklerinin karşılığını görmeyince kötü oluyorsun belki ama psikeart ın bir sayısı vardı samimiyet ya da içtenlik üzerine. O sayıyı bul oku bak. Bi de tabi ki insanız insanca muamele bekliyoruz ya da dostça ama herkes kendinde olanı veriyor karşıya. Canın sağolsun be. Ne ilişkiler bitiyor.
hahaa Biz daha çok yalnız kalıcaz anlaşılan.Ben de senin gibi düşünüyorum ve öyleyim.Ya olması gereken de bu değil mi Queen?Ortak noktamız çok anlaşılan Acıbademşekeri.. Bende herkese dost gözüyle bakamıyorum. Güvensizlik olabileceğini söyleyen üyeler olmuş ama cidden güven problemi değil. Öyle olsa her güvendiğimden kazık yemezdim. Güvenilecek güvenilemeyecek insan ayrımında çok başarılı olduğumu düşünmüyorumBu başka birşey. Muhabbetinden zevk almam lazım, ortak noktalarımızın olması lazım, içimde dost olabileceğime dair bir kıpırtı bulmam lazım. Bu tuhaf mı sadece bende olan birşey mi bilmiyorum. Ama herkesle dost olamıyorum..
Fazla seçici olarak hata yapıyoruz herhaldehahaa Biz daha çok yalnız kalıcaz anlaşılan.Ben de senin gibi düşünüyorum ve öyleyim.Ya olması gereken de bu değil mi Queen?
çevreme bakıyorum, insanlar çok kolay başkaların hayatına dahil oluyorlar ya da kolay dahil ediyorlar.Ben ikili ilişkilerde kendimden ödün çok veriyorum maalesef, ister istemez..
Aman kırmıyım, aman dediğim laf yanlış anlaşılmasın, Empati yaparak düşünürüm herşeyi ve herkesi..Ama maalesef karşımdakiler daha çok kırıcı, bencil, saygısız ve özensiz oluyorlar.O yüzden hemen direk keserim ilişkilerimi..
Biz nerde hata yapıyoruz ??
yüzde yüz katılıyorum size.gerçekten evlendikten sonra bir haller oldu benim arkadaşlarımada.benden sizden farklı davranmadım bende çok özverili seçerim dostlarımı ama maalesefki en çok bende sizin gibi kazık yedim durdum.aynı cümleler sen evlesin rahatsız etmeyelim yahu benim eşimi tanıyan insanlar ben eşimle 7 yıl çıktım sizler eşime abimiz derken evlendik ne değişti.düşük yaptığım halde aramayan oldu ya çok çok kırıldım çoğu kişiye.bende artık ona göre davranıyorum.kendimi boşuna çok yere üzmüşüm.Canım sıkkın, cidden sıkkın, hani ağladım ağlayacağım..
Oldum olası çevresinde sürüyle arkadaşı olsun isteyen biri olmadım. Çevresinde çok arkadaşı olanın aslında hiç arkadaşı yoktur buna inanırım. Ben hep 1-2 tane ama güvenebileceğim dostum olsun, onlarla da herşeyimi paylaşabileyim istedim. Hep bu doğrultuda ilerledim. Bir insana zor güvenirim, hemen dost edinemem ama güvendiğim insana da tam güvenirim, onun için her türlü fedakarlığı gösteririm. Dostluk konusunda çok fedakar ve sadığımdır. Ama bu konuda yüzüm cidden gülmedi, hiç gülmedi. Çok da kazık yedim afiyetle..
Örnek vermem gerekirse, hatırlıyorum; üniversitede edindiğim, hasta diye başında sabahladığım, o sınava giremiyor dersten kalacak diye benimde o sınava girmediğim "dost"umun, sevgilimi ayartmaya çalışan ve "QueenBee bence öyle çokta güzel bir kız değil"vari beni yerden yere vurduğu ve yer yer de kötülediği mesajlarını yakalamıştım.. Hani üzerinize afiyet on numara bir kazıktı, bende afiyetle yedim..
En son canımı sıkansa; evlenmeden önce çok samimi olduğum 10 küsür yıllık iki dostumla (ikiside bekar) evlendikten sonra tamamen kopmamız. Evlendim evleneli tövbe bismillah bir haller oldu bunlara. Düğünde yada ertesinde bir kırgınlık mı oldu diye gelmesin sakın aklınıza.. Aksine "evlendi unuttu" demesinler diye öncekinden de özverili olmaya çalıştım arkadaşlık konusunda. Ama resmen evlendiğimden beri benimle görüşmek istemiyorlar. 10 davetimin ikisine teşrif edilirse edilir. Attığım mesajlara doğru düzgün cevap bile verilmez. Nedenini soruyorum; "Sen artık evlisin rahatsız etmek istemiyorum" gibi saçma cevaplar alıyorum. Bana karşı buz kestiler resmen. Biri her doğum günümde gece 12'de arar kutlardı, evlendikten sonraki doğum günümü kutlamadı bile.. Ki düğün günümde "ya eskisi gibi görüşemezsek QueenBee" diye salya sümük ağlayanlarda kendileriydi. Bilemiyorum ya, çok kötü hissediyorum. Evlendikten sonra arkadaşlarıma eskisinden daha çok ihtiyaç duyduğum bu günlerde arkadaş konusunda kendimi çok yalnız hissediyorum. Hani mesaj atarsında görülür ama o cevap saatlerce, günlerce belki de hiç gelmez ya, şuan o haldeyim. Acaba evlendim diye beni kendilerinden farklı görmeye başladılar da görüşmek mi istemiyorlar... Normal mi bu kopuş...
Oturup kendimi değerlendiriyorum acaba bende mi bir sorun var diye ama cidden fedakarlıktan başka yaptığım hiçbirşey göremiyorum. Dostum kötüyüm dese "neden" diye değil "nerdesin" diye soran biriyim. "Kendim gibi bir dostum olsun isterdim" diyebiliyorsam sorun bende değildir diye düşünüyorum. Lanet, aksi yada huysuz biri de değilim, aksine çok neşeliyim (yada neşeliydim).. Ki lanet, aksi yada huysuzların bile ne dostluklar yaşadıklarına şahit oldum ben..
3 aylık evliyim, çok şükür çok da mutluyum, Rabbim hepimizin yuvalarını korusunÖğretmen olduğum için eşimde özel sektörde çalıştığı için eşimden baya bir erken işten çıkıyorum. Akşam eşim gelene kadar boş boş oturup Tv karşısında pineklediğim günümü dostlarımla değerlendirmek isterdim... Ama nasip kısmet mi diyelim..
Burada beni anlayacak çok insan olduğunu düşünüyorum. Belkide işin gerçeği herkes bir nebze benim gibi yalnız hissettiği yada baya baya yalnız olduğu için burada derdimizi, sıkıntımızı, tasamızı tanımadığımız insanlara açıp medet bekliyoruz..
Velhasıl kelam insan nasıl da muhtaç hissediyor kendini iki dost sohbetine ve bulamamak ne kadar da kötü...
Bu da benden böylesi bir dert olsun...
Öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm.. Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.. Bende 4 yıl flört ettim, eşim arkadaş grubumun içine dahil olmuştu. Beni ne kadar severlerse cidden onu da o kadar sevdiler. Zaten eşimde kasıntı bir tip değil, oturup saatlerce hemcinsinmiş gibi dedikodu yapıp muhabbet edilebilen bir adam. Asla çekinilecek bir insan değil öyle bir durum söz konusu değil. Evlenmeden önce hergün bizimle buluşmak, görüşmek için can atarlardı. Evlenince ne olduda elini eteğini çektin evlisin diye ? Anlatmaya kalksam neler var anlatılcakta çokta ifşa etmiyim kendimi diyorumyüzde yüz katılıyorum size.gerçekten evlendikten sonra bir haller oldu benim arkadaşlarımada.benden sizden farklı davranmadım bende çok özverili seçerim dostlarımı ama maalesefki en çok bende sizin gibi kazık yedim durdum.aynı cümleler sen evlesin rahatsız etmeyelim yahu benim eşimi tanıyan insanlar ben eşimle 7 yıl çıktım sizler eşime abimiz derken evlendik ne değişti.düşük yaptığım halde aramayan oldu ya çok çok kırıldım çoğu kişiye.bende artık ona göre davranıyorum.kendimi boşuna çok yere üzmüşüm.
teşekkür ederim.ben çoğuyla görüşmüyorum.bir zamanlar ne kadar yakınsalar o kadar uzaklar şimdi bana.artık umursamamayı öğrenmiş durumdayım.zamanla alışırsınız hiç sinirlerinizi bozmayın.Öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm.. Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.. Bende 4 yıl flört ettim, eşim arkadaş grubumun içine dahil olmuştu. Beni ne kadar severlerse cidden onu da o kadar sevdiler. Zaten eşimde kasıntı bir tip değil, oturup saatlerce hemcinsinmiş gibi dedikodu yapıp muhabbet edilebilen bir adam. Asla çekinilecek bir insan değil öyle bir durum söz konusu değil. Evlenmeden önce hergün bizimle buluşmak, görüşmek için can atarlardı. Evlenince ne olduda elini eteğini çektin evlisin diye ? Anlatmaya kalksam neler var anlatılcakta çokta ifşa etmiyim kendimi diyorumBugün hal hatır sormak için mesaj attım, boş boş oturuyormuş evde,. Sıkılıyorum bende dedim. İkimizde çalışmıyoruz bugün hani buluşalım edelim der eder. "Yalnızlık " diye mesaj attı resmen ya. Yuh dedim cidden, yuh yani. Dostu olduğun insanın yalnız olmasından utanacağına bide böyle bir cevap veriyorsun. Çok sinirlerim bozuldu.
Birini ne kadar tanırsanız o kadar yardımınız dokunur.Tüm profilimi gelmiş geçmiş tüm konularımı didikleyip araştırma özverinizle bu seferde siz Sherlock Holmes'ı anımsattınız bana. Üşenmeyişinizi takdir ediyorum. Teşekkür ederim.
Öncelikle "Dost edinemiyorum, onları da kaybediyorum" diye bir konum yok. Arkadaşlıkla ilgili geçmişte açtığım 2 konu var. Biri, konumda bahsettiğim "üniversitede dost dediğim kişinin sevgilimi ayartmaya çalışması" üzerine içlenip açtığım bir konuydu. Diğeride başka bir dost dediğimin "bana attığı kazıkların toplamının boyumu aşması" üzerine içlenip açtığım bir konuydu. İkinci bahsettiğim zat-ı muhterem de zaten her ne yaparsa yapsın affettiğim ve dostluğuma devam ettiğim şuanki konumda geçen 2 dostumdan biridir. Yalpalaya yalpalaya benim affedişlerime rağmen devam etsede düğünden sonra tam anlamıyla koptuk. Dost edinemesem sende takdir edersinki, düğünden sonra koptuk diye bir sorunda ortaya çıkmazdı. Ben farklı birşeyden bahsetmeye çalışıyorum, 2 yıl önceki konular için 2 yıl önce yorum yapsaydın keşke. O zaman bir faydan dokunabilirdiBirini ne kadar tanırsanız o kadar yardımınız dokunur.
Konuyu açma ve anlatma şeklinizden çoğu yorum sahibesi bunun evlilik sonrası yaşanan bi kopma oldugu sonucuna varmış haklı olarak. Halbuki "Dost edinemiyorum, olanları da kaybediyorum" sizin için en az 2 senelik geçmişi olan bi durum, belki daha da eski.
Bu durumda 2 sene önce de aynı dertten açtıgınız konuyu gündeme getirmemin ne gibi bi sakıncası olabilir?
Ayrıca her ne kadar eline su dökemeyecegimi bilsem de, Sherlock Homes olarak anılmak da benim için onurdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?