- 25 Eylül 2011
- 7.570
- 11.485
- 498
Amin canim amin:) insallah ilk hazirlanmanda atanirsin bu benim 2.hazirlanisim.cok sancilar cektim cok agir yani..halada oyle son 1 ay var ve hala stresliyim:)Çok teşekkür ederim Silent'cim. Sende afiyetli bir kazık yemişsin belli, üzüldüm. Kpss dediğin maratona bende başlayacağım, bir dershaneye kaydolacağım yeni dönem başladığında. Bakalım nasıl olacak. Belki ders çalışma yoğunluğunda arkadaş arayışımı da unuturumRabbim atanmayı nasip etsin bize, ha birde iyi dostlar
aynennevlendikten sonra bir kopukluk oluyor evet.
eğer arkadaşlarınız evli olsaydı böyle olmazdı bi değişim bi farklılık oluyor..
ama çoğu zamanda insan verdiği değeri göremiyor sanki ünide aynı evi odayı paylaştığım insanla neler yaşadım bi bilseniz...
yani bende arkadaş konusunda çok şanslı değilim sizi anlıyorum ve siz yuvanızda mutlu olmaya bakın görüşmek isteyene kapım açık deyin ama kimseyi öyle defalarca çağırmayın.
herkese hakettiği kadar değer verin ki kimse kendini nimetten saymasın.
☆☆☆Ne diye utandın ki dostum♡♡♡Çok utandım
Asıl sen çok güçlü bir kadınsın
Ama demeden çocukları bahane etmeden ayaklarının üstünde durmayı seçtiğin için.
Aaa gerçektenmi buluştunuzmu hangi ilde oldu bulşma ne zaman ayy keşke bende oldaydim ne iyi olur du ki kız mutlu olmuşun baksana kalpler havada uçuşuyo bide benden sana gelsin kalp alaç elini♡♡♡♡♡♡♡♡Queen bursadamsn geçenlerde buluştuk kk hanımlarıyla çok keyifliydi belki aramızdan bı dost seçerdin
HeyyyyNickler saklanır buluşuruz neolcak ki Can'ım
HarikaymışDost bir tane olur.
Arkadaş sayısı değişir az çok vesaire...
Dostluk elbette var ama bir merhaba dediğiniz insana dost diyemezsiniz uzun zaman alır dost olmak...
Gerçek dost düşman da olmaz eğer olmuşsa o dost değildir..
Dar zor zamanınızda oralı olmamışsa da dost değildir...
Bazen arkadaş gözüyle baktığınız sıkça görüşemediğiniz bir insan falanca dost dediğiniz umursamazken bir bakmışsınız ki el uzatıp omuzunu size gösterir..
Sürekli görüşmekte dostluk göstergesi değildir uzaktayken yanınızda hissettirilen samimiyet sadakat dostluktur...
Çok fazla çevre sahibi olmakta pek sağlıklı değil... insanın karakateri yaşam tarzı herkese uymaz herkese uyarım anlaşırım diyen insanları da samimi bulmam sadece ambalajdır...
Hayat dan edindiğim tecrübeler dahilinde yazdım son nefese kadar da neler göreceğiz...
Bir söz var SERHAT TUNCER in sanırım imtihan kağıt kalemle olmaz kul kul ile sınanır
Bursa da yaşayan kk hanımlarıyla görüştük biz konu sahibininde yaşadığı yer bursa ondan dolayı yazdım buluşma çok iyi geçti zaten burda az çok yorumlardan birbirimizi tanıyoruz muhabbet hiç bitmedi anlicaginiz :)Aaa gerçektenmi buluştunuzmu hangi ilde oldu bulşma ne zaman ayy keşke bende oldaydim ne iyi olur du ki kız mutlu olmuşun baksana kalpler havada uçuşuyo bide benden sana gelsin kalp alaç elini♡♡♡♡♡♡♡♡
Ayyy bende olsaydim keske
Olsun buradan muhabbet ederiz bizdeAynı şehirde olsak tanışır, muhabbet ederdik. Kafalar uyuşursa muhabbeti ilerletirdik
Bizlere denk gelmiyor bence.. Çünkü çok güzel dostluklara da tanık oluyorum. Erkek arkadaşa göz koyma durumunu ben bir kez kuzenimde bir kez de o bahsettiğim şahısta yaşamıştım.. Nasıl kendilerine yakıştırıyorlar, bilemiyorum. Sizinde arkadaşlık konusunda baya diliniz yanmış anlaşılan..@Vesfa
Ne güzel yazmışsınız ''herkesden keyif almıyorum''diye.Etrafım o kadar dolu o kadar çok arkadaş var ki evet, bende hiç birinden keyif almıyorum.Bekarken en çok kendi yalnızlığımdan keyif aldım.Tek başıma sinemaya-tiyatroya, avm, gezilere,Turlara gittim..Bencillik mi?Hayır.En çok kendime iyi gelen tek şey yine ben oldum..Çünkü etrafımdakileri tanıdıkça geri kaçtım, varsın yanımda olsunlar ama bu menfaat dünyasında herkes iyi ama uzak olsun..
Öğrencilik yıllarımda çok şey öğrendim arkadaşlık kavramından...Benim de çocukluk arkadaşım o zamanki erkek arkadaşıma göz koyup ayartmaya çalışıyordu, üstelik o zamanki erkek arkadaşım söylemese o insana öyle bir şeyi kondurmam mümkün değil.Sanırım yalnızlıktan öteye geçememizin sebebi bu güvensizliğe neden olan bu olaylar..Doğru insanlar yok mudur? elbette var ama bizlere mi denk gelmiyor bilmiyorum..
Queen Bee
Seviyan, çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel şeyler yazmışsın, çok mutlu ettin beni. O senin içinin güzelliğidir olsa olsaseninle tanişmak harikulede ötesi bi duygu boyle senin gibi ilgili bilgili özverili biriyle yazışmak benim için bi onur veguru kaynağidir
açtığin konu o kadar güzel ki beyildim herkese maal olan bi dert olduğu için senin bu konu kalbinin ve ruhunun güzellikleri açtığin konuna yanimiş ki vallai sen mesleğinin hakkini veren mesleğini sevip yâsâm biçimi haline getirmiş nadir insanlardan birisisin baksana açtığin konu bile kendi başina bi mükemmel ötesi
Benim bi zamana kadar hic dostum olmadi senin gibi bi dostum ols aydi yani konunda yazdığin gibi onun elini hiç birakmazdim
Öyle oldu vallahi, güzel oldu yanapıyorsunuz. dost bulma topiği mi oldu
Evet dilim çok yandı, o yüzden normal hayatımda herkesi kendi hayatıma dahil edemiyorum.Herkesle herşeyimi paylaşamıyorum..Burada olmak daha samimi geliyor.Bizlere denk gelmiyor bence.. Çünkü çok güzel dostluklara da tanık oluyorum. Erkek arkadaşa göz koyma durumunu ben bir kez kuzenimde bir kez de o bahsettiğim şahısta yaşamıştım.. Nasıl kendilerine yakıştırıyorlar, bilemiyorum. Sizinde arkadaşlık konusunda baya diliniz yanmış anlaşılan..
Tüm profilimi gelmiş geçmiş tüm konularımı didikleyip araştırma özverinizle bu seferde siz Sherlock Holmes'ı anımsattınız bana. Üşenmeyişinizi takdir ediyorum. Teşekkür ederim.Sizi asosyal olarak tanımlamadım, bi çevreniz olmadıgını veya çevrenizde sevilmediginizi de söylemedim kesinlikle. Bu şekilde anlayıp savunmaya geçmeniz gerektigini hissetmenize üzüldüm.
Bazen insanların yazdıklarını okumaktan daha faydalı olan kendi yazdıklarınızı okumaktır. Gelen tavsiyeleri bırakın bi kenara; açtığınız konuyu, konu altındaki yorumlarınızı, satır aralarını günlük okur gibi okuyun.
Ki bu sizin dostluktan yana dert yandığınız ilk konunuz da değil. 2014'te de benzer bi konu açmışsınız, gerçek dostluğun size uğramadığından bahsetmişsiniz. O zamanki derdiniz "üniversitede dostluk kurulmuyormus anladım" ken şimdiki derdiniz "evlendim dostlarım beni yalnız bıraktı" olmuş.
Sizi üzmeye calısmıyorum ancak geçen 2 yıl içinde bi arpa boyu yol gidemediginizi fark etmeniz lazım. Sorunu fark etmeden çözümü bulamazsınız çünkü.
Öz eleştiri yapmıyorsunuz, daha dogrusu yaptıgınızı zannedip cabalıyorsunuz ama sonu kendinizi teselli eden cümleler kurmaktan öteye gitmiyor. İnsanları kendinize ve güveninize layık bulmuyorsunuz, eminim sizinle sosyal ilişkide olan insanlar da bunu hissediyorlar ve bu da kopmanızda büyük bi etken oluyor.
Yani "onlar sadece arkadaşım, dost degil" dediginiz insanlara ne gereken şansı ne gereken vakti tanımıyorsunuz. İnsanların önüne "tanıdık" "arkadas" "dost" gibi duvarlar örüyorsunuz. O insanlar sizin ilginiz ve samimiyetiniz icin cabalamaya mecburmus gibi davranıyorsunuz.
"Bir insan en özeline sadece 1-2 kişiye değilde herkese açıyorsa orada da ben bir problem ararım." demişsiniz.
Bilmem farkında mısınız ama BDV'de yazıyoruz. Kimin gördügünü kimin yorumlayacagını asla bilmeden özelini herkese açan insanların bulundugu bi yer burası. Neden sizin tabirinizle "hayattaki özellerini açabilecekleri, güvendikleri 1-2 gerçek dostlarıyla" degil de burada bizimle konuşuyorlar hiç düşünüyo musunuz? Neden yabancı insanlar dost ediniyor mesela burada? Bakın size de tekliflerle geliyorlar mesela iyiniyetle. Neden yapıyolar sizce bunu?
Gerçekten iyiliginizi isteyerek yazıyorum ama konuya bakış açınızı dar ve alıngan buluyorum. Çünkü benim önüme de başka bir duvar örüyorsunuz. "Bana sadece haksızlıga ugradıgımı, dostlarımın hatalı oldugunu, yalnız olmadıgımı başkalarının da dostlarıyla sorunlar yaşadıgını, insanların kötü benim iyi oldugumu söyle; benim için vah vahlan" demek istiyorsunuz ama bunun size bi hayrı dokunmuyor. 2 send önce de yapmışlar o tarz yorumlar, ne degismis hayatınızda?
Kırıp gücendirmemek adına son vereyim ben yorumuma. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben hep insan yaşı ilerledikçe arkadaşlık kurma ihtimalinin zorlaştığını düşünürüm. Ama sizin için bu geçerli olmamış. 28 yaşında bile olsanız güzel bir dostluk kurabilmişsiniz. Benimde etrafımda arkadaşlarım var ama dost olacak elektriği alamıyorum hiçbirinden. Güven problemi değil bu başka bişey. Tam anlamıyla zevk mi alamıyorum kimsenin muhabbetinden bilmiyorum bazı taşlar herkeste yerine oturmuyor...Dost kara günde belli olur..demek ki onlar iyi günlerde sizinle gülüp eğlenmek için yanınızdalarmış.benimkiler beni ihtiyaç olarak görüyorlardı, ihtiyaç olmaktan çıkınca öyle oldu. Ama düşmanı olsa insanın öyle bir durumda aranmış bi de gidilirdi diye düşünüyorum. Herkesle yürüyecek bi yolumuz var yol bitmişse yapacak bişey yok. Tek taraflı yolu çekiştirerek uzatamayız. Böyle durumlarda belli ediyorlar kendilerini arkadaşlıklar. Umudunu kesmemek lazım, arkadaş benim için de ekmek, su kadar kıymetli. Olmazsa olmasın diye boşlayamıyorum. Çok güzel arkadaşlarım da var. Uzun süredir göremiyoruz ama bişey olduğunda hissedip hemen arıyoruz, o biçim bağlıyız birbirimize. İlla ki her arkadaşlık gençken kurulup sürdürülmüyor, ben bu güzel arkadaşımla da 28 yaşımda tanıştım. İlişkilerin de yası tutuluyor, insan üzülmeden edemiyor. Neden böyle olduğunu iyi anla olduğu yerde bırak. Baksana nasıl günlerde yanlız bırakmışlar seni
Karşı cinsse bende evlendikten sonra elimi eteğimi çekerdim sanırım. Çünkü eşinin ne tepki vereceğini bilemem diye düşünürdüm. Ama hemcinsin için bu geçerli olmamalı. İnsan evlendikten sonra dostlarını tanımlayamayacağım kadar daha fazla yanında arıyormuş. Eşimi sevmeme gibi bir durumları inanın yok. Eşimde arkadaş grubuma dahil olmuştu, fazlasıyla sever ve sayarlar eşimi..Bende evlenen arkadaslarımdan uzak kalırım .. Ozellıkle karsı cıns ıse.. Kendi hayat duzenlerını kurana kadar en azından rahatsız etmemek adına..
Birde eşinizden hoşlanmamıs olabilirler.. Buda cok onemli bir kriter.. Sizin evliliğinize yansıyabilecek herhangi bir sıkıntı kendileri tarafından olussun ıstemıyorlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?