Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yarim Kadınlar Klübüymüş..

Vesfa
Ne güzel yazmışsınız ''herkesden keyif almıyorum''diye.Etrafım o kadar dolu o kadar çok arkadaş var ki evet, bende hiç birinden keyif almıyorum.Bekarken en çok kendi yalnızlığımdan keyif aldım.Tek başıma sinemaya-tiyatroya, avm, gezilere,Turlara gittim..Bencillik mi?Hayır.En çok kendime iyi gelen tek şey yine ben oldum..Çünkü etrafımdakileri tanıdıkça geri kaçtım, varsın yanımda olsunlar ama bu menfaat dünyasında herkes iyi ama uzak olsun..
Öğrencilik yıllarımda çok şey öğrendim arkadaşlık kavramından...Benim de çocukluk arkadaşım o zamanki erkek arkadaşıma göz koyup ayartmaya çalışıyordu, üstelik o zamanki erkek arkadaşım söylemese o insana öyle bir şeyi kondurmam mümkün değil.Sanırım yalnızlıktan öteye geçememizin sebebi bu güvensizliğe neden olan bu olaylar..Doğru insanlar yok mudur? elbette var ama bizlere mi denk gelmiyor bilmiyorum..

Queen Bee

Merhaba seviyan, tanıştığıma memnun oldum
seninle tanişmak harikulede ötesi bi duygu boyle senin gibi ilgili bilgili özverili biriyle yazışmak benim için bi onur veguru kaynağidir
açtığin konu o kadar güzel ki beyildim herkese maal olan bi dert olduğu için senin bu konu kalbinin ve ruhunun güzellikleri açtığin konuna yanimiş ki vallai sen mesleğinin hakkini veren mesleğini sevip yâsâm biçimi haline getirmiş nadir insanlardan birisisin baksana açtığin konu bile kendi başina bi mükemmel ötesi
Benim bi zamana kadar hic dostum olmadi senin gibi bi dostum ols aydi yani konunda yazdığin gibi onun elini hiç birakmazdim

Merhaba seviyan, tanıştığıma memnun oldum
seninle tanişmak harikulede ötesi bi duygu boyle senin gibi ilgili bilgili özverili biriyle yazışmak benim için bi onur veguru kaynağidir
açtığin konu o kadar güzel ki beyildim herkese maal olan bi dert olduğu için senin bu konu kalbinin ve ruhunun güzellikleri açtığin konuna yanimiş ki vallai sen mesleğinin hakkini veren mesleğini sevip yâsâm biçimi haline getirmiş nadir insanlardan birisisin baksana açtığin konu bile kendi başina bi mükemmel ötesi
Benim bi zamana kadar hic dostum olmadi senin gibi bi dostum ols aydi yani konunda yazdığin gibi onun elini hiç birakmazdim

Memnun oldum Seviyan : )
Bende memmun oldum nickinle uyumlu biri olduğun için seni bi dost olarak gördüğüm için zaten oylesin yani gerçek bi dostsun cana yakin ve zeki bi kadinsin buda hemen hemen yaptığın yorumların hepsini bayilmaktan öte beğeniyorum gerçekten zeki olumlu ve neşeli bi kadinsin seninle tanişmak seninle bazi konulara beraber yorum yapmak beni onure ediyo

Yabancı bırıne bısey anlatmak daha kolay
en azından onu duyurup dedıkodu yapma ıhtımalı yok
benımde kk cok ıyı arkadaslıklarım var mesela #jooker #2kediannesi @kanikey @sevcan... Sare Lavinya gibi Otumuzu bok'umuzu bılırız ama yayma ıhtımalımız yok ancak burada bıle dedıkodu yapan ıplıgı pazara cıkaranlar duyduk ancak bız onlardan degılız Velhasıl kelam yabancı bırıyle paylasmak daha guzel olabılır

Çok utandım
Asıl sen çok güçlü bir kadınsın
Ama demeden çocukları bahane etmeden ayaklarının üstünde durmayı seçtiğin için.

Sizi asosyal olarak tanımlamadım, bi çevreniz olmadıgını veya çevrenizde sevilmediginizi de söylemedim kesinlikle. Bu şekilde anlayıp savunmaya geçmeniz gerektigini hissetmenize üzüldüm.

Bazen insanların yazdıklarını okumaktan daha faydalı olan kendi yazdıklarınızı okumaktır. Gelen tavsiyeleri bırakın bi kenara; açtığınız konuyu, konu altındaki yorumlarınızı, satır aralarını günlük okur gibi okuyun.

Ki bu sizin dostluktan yana dert yandığınız ilk konunuz da değil. 2014'te de benzer bi konu açmışsınız, gerçek dostluğun size uğramadığından bahsetmişsiniz. O zamanki derdiniz "üniversitede dostluk kurulmuyormus anladım" ken şimdiki derdiniz "evlendim dostlarım beni yalnız bıraktı" olmuş.

Sizi üzmeye calısmıyorum ancak geçen 2 yıl içinde bi arpa boyu yol gidemediginizi fark etmeniz lazım. Sorunu fark etmeden çözümü bulamazsınız çünkü.

Öz eleştiri yapmıyorsunuz, daha dogrusu yaptıgınızı zannedip cabalıyorsunuz ama sonu kendinizi teselli eden cümleler kurmaktan öteye gitmiyor. İnsanları kendinize ve güveninize layık bulmuyorsunuz, eminim sizinle sosyal ilişkide olan insanlar da bunu hissediyorlar ve bu da kopmanızda büyük bi etken oluyor.

Yani "onlar sadece arkadaşım, dost degil" dediginiz insanlara ne gereken şansı ne gereken vakti tanımıyorsunuz. İnsanların önüne "tanıdık" "arkadas" "dost" gibi duvarlar örüyorsunuz. O insanlar sizin ilginiz ve samimiyetiniz icin cabalamaya mecburmus gibi davranıyorsunuz.

"Bir insan en özeline sadece 1-2 kişiye değilde herkese açıyorsa orada da ben bir problem ararım." demişsiniz.

Bilmem farkında mısınız ama BDV'de yazıyoruz. Kimin gördügünü kimin yorumlayacagını asla bilmeden özelini herkese açan insanların bulundugu bi yer burası. Neden sizin tabirinizle "hayattaki özellerini açabilecekleri, güvendikleri 1-2 gerçek dostlarıyla" degil de burada bizimle konuşuyorlar hiç düşünüyo musunuz? Neden yabancı insanlar dost ediniyor mesela burada? Bakın size de tekliflerle geliyorlar mesela iyiniyetle. Neden yapıyolar sizce bunu?

Gerçekten iyiliginizi isteyerek yazıyorum ama konuya bakış açınızı dar ve alıngan buluyorum. Çünkü benim önüme de başka bir duvar örüyorsunuz. "Bana sadece haksızlıga ugradıgımı, dostlarımın hatalı oldugunu, yalnız olmadıgımı başkalarının da dostlarıyla sorunlar yaşadıgını, insanların kötü benim iyi oldugumu söyle; benim için vah vahlan" demek istiyorsunuz ama bunun size bi hayrı dokunmuyor. 2 send önce de yapmışlar o tarz yorumlar, ne degismis hayatınızda?

Kırıp gücendirmemek adına son vereyim ben yorumuma. Hakkınızda hayırlısı olsun.

“ Fedakârlık karşılıklı olana denir. Biri ‘feda’ ederken diğeri ‘kâr’ ediyorsa Ona ticaret denir. . ”

Şu yukarıdaki söz aklıma geldi.

Benim de evli arkadaşlarımla görüşme sıklığım çok az. Nedenine gelince de; sürekli evlilikle ilgili konuşmaları, ev , koca , kaynana konuşmaları bayıyor. Bekar bir arkadaşım da bu konuda benimle aynı fikirde.

Mesela "filanca evlendi ya, sürekli evlilik üzerine konuşuyorlar, sıkılıyorum." gibi bi konuşmayı daha 2 veya 3 hafta önce yaptık...

Siz öyle misiniz, değil misiniz bilmiyorum ama evli ve bekar insanların arasında frekans kayması olduğunu biliyorum. Belki sebep budur. Umarım çözebilirsiniz, mutluluklar dilerim bu arada :)

sen bizi boşlayıp kkya yazsanda bu ara yine iyiyiz biz iyi :))

Dost kara günde belli olur..demek ki onlar iyi günlerde sizinle gülüp eğlenmek için yanınızdalarmış.benimkiler beni ihtiyaç olarak görüyorlardı, ihtiyaç olmaktan çıkınca öyle oldu. Ama düşmanı olsa insanın öyle bir durumda aranmış bi de gidilirdi diye düşünüyorum. Herkesle yürüyecek bi yolumuz var yol bitmişse yapacak bişey yok. Tek taraflı yolu çekiştirerek uzatamayız. Böyle durumlarda belli ediyorlar kendilerini arkadaşlıklar. Umudunu kesmemek lazım, arkadaş benim için de ekmek, su kadar kıymetli. Olmazsa olmasın diye boşlayamıyorum. Çok güzel arkadaşlarım da var. Uzun süredir göremiyoruz ama bişey olduğunda hissedip hemen arıyoruz, o biçim bağlıyız birbirimize. İlla ki her arkadaşlık gençken kurulup sürdürülmüyor, ben bu güzel arkadaşımla da 28 yaşımda tanıştım. İlişkilerin de yası tutuluyor, insan üzülmeden edemiyor. Neden böyle olduğunu iyi anla olduğu yerde bırak. Baksana nasıl günlerde yanlız bırakmışlar seni

herşey de anlatılmıyor ki. mesela benim fikir almak istediğim bir konu var açamıyorum buraya. bi açsam hurraaa üstüme çullanır kk hanımları

Siz de fikirlerine önem verdiğiniz üyelere özelden sorun

Bende evlenen arkadaslarımdan uzak kalırım .. Ozellıkle karsı cıns ıse.. Kendi hayat duzenlerını kurana kadar en azından rahatsız etmemek adına..

Birde eşinizden hoşlanmamıs olabilirler.. Buda cok onemli bir kriter.. Sizin evliliğinize yansıyabilecek herhangi bir sıkıntı kendileri tarafından olussun ıstemıyorlardır.

Dostun dahi olsa kimseyle haddinden fazla özveri fedakarlık olayına girme.Çevren arkadaşın çok olsun zarar gelmez.Sadece ilişkilerin bekirli standartta olsun.Mesafeni koru.Gerçekten de artık evlisin.Düşünceler,yaşam tarzı hayat meşakati eskisi gibi olmuyor.Dün herşeyini anlattığın dostuna,bugün evliliğinde anlatamadığın durumlar olacaktır olmalıdırda.Bu benim dostum herşeyimi bilmeli diye birşey yok.
Yeni evlisin.Hem de çok yeni.Bu günlerinin tadını çıkarmaya bak.Eşinin evli arkadaşlarıyla yeni arkadaşlıklar edinebilirsin.3 aylık evliliktede 10 kez davet edilmez.2 kez de gelmişler.Gerçekten de yeni evlisiniz diye çekiniyordur insanlar.Sonuçta artık tek kişi değilsin eşin de var.Bu kadar arkadaş yoğunluğun olmasın.3 aylık evlilik birilerini eve davet etmek için çok erken.

daha geçen gün ağlarken teselli ettiğim verdiği bir sırrı sonsuza dek sakladığım bir arkadaşın (!) arka bahçede benim arkamdan konuşup gülüştüklerini duydum
dahası var mı bilmiyorum
bu hatayı hep yapıyorum yapmaya da devam ediyorum karşı taraftakileri kendin gibi zannetmek

size o zaman bir bebek lazım o zaman hiç boş vaktiniz olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…