Dostlugun ve dayanışmanın topiği

ayy geliiin tabi ne güzel olur amiinn canım inşallah ...:26: abdest almadım başlarken ama adet başlamadan öncede bildiğim duaları ettim hayırlısı bakalım inşallah tutar canım eğer başarırsam hepinize kurar kurar gönderirim artık

oh ellerine sağlık canım ,afiyet olsun şimdiden

canım ben her sene yaparım salatalık turşusu ben limon tuzu koyarım lımon tuzuda koy mutlaka eger lımon tuzu koymazsan tursun hemen yumusayabılır tatlım

eneeem ondanda koyayım oaman eşime söleyimde alsın gelirken peki ne kadar koymam gerekir 5 litrelik kavanoza canım :26:

aaa bayılırım mor lahanaya hadı bı tarıf verde onu yapayım şu lokantadakilerden bayılıyorum ona yaaaaa

virmemm tarif fln... buyrun gelin yemeee...
isin puf noktasi limon tuzu ve sarimsak...
ben kucuk boy bir mor lahanayi alip kiyiyorum... sonra 3-4 defa sicak sudan geciriyorum... fazla olan iyot gitsin diye...
hemen arkasindan soguk suda duruluyorum ....
3ltlik kavanoza yarisina kadar sirke ustunu su ile tamamliyorum... yada soyle diyim..
sirkeyi bir kaba dokuyorum 250ml kadar ustune bir okadar su.... icine limontuzunu atiyorum... 2 dis sarimsak sIkiyorum... birde tuzz... deniz tuzu yada kaya tuzu daha iyi olur.... o onlari sirkeli suyun icinde eritip lahananin ustune dokuyorum kavanoza... 3-4 gune hazir oluyor... kavanoza sirkeli su eksik gelirsey sirke ve su ile tamamliyorum agzina kadar...

ayy yarin bende yapim bari bunu...

kiz kayinvalidenler teee alamanyalar gittiginde bebek esyasi icin ordan 2 kavanoz tursu isteseyddin... nasilsa orda heryerde turk markerti var....
bu arada koskoca memlekette turk bolgesi yok mu yani?? kizim dunyanin her yerinde mutlaka bir turk mahallesi vardir.

eneeem ondanda koyayım oaman eşime söleyimde alsın gelirken peki ne kadar koymam gerekir 5 litrelik kavanoza canım :26:

yani açıkcası benim bir ölçüm yok göz kararı koyarım 5 6 yk koysan yeterli diye düşünüyorum sirke ve normal tuzda koydun değil mi?

:26::26::26: ben halt yedim şimdi bak hamilelerin oldugu topikte turşumu anlatılır ya çok kızdım kendime hakkını helal et canım ya ve bütün hamiş kızlar kusura bakmayın

canım sıcak sudan gecırıyorum derken? sıcak suylamı yıkıyosun once yoksa kaynatma falanmı? bide ne sirkesi üzümmü elmamı diyerek gereksiz soruları sormuş bulunmaktayım

canım bi anda gelişti olaylar pazara gitmiştim heryer turşuluk malzeme herkes torbaları dolu bende özendim acep becerebilirmiyim diye

canım sıcak sudan gecırıyorum derken? sıcak suylamı yıkıyosun once yoksa kaynatma falanmı? bide ne sirkesi üzümmü elmamı diyerek gereksiz soruları sormuş bulunmaktayım

sicak suda yikiyorum... nasil mor bir su anlatamam... ona ragmen tursusu bile bi okadar mor oluyor...
uzum sirkesi kullaniyorum... tuz 1-2 kasik kadar... limon tuzuda onu sIkiyor cnku...

bu arada aksama yemekte tursu var galiba herkesde :82:

Son düzenleme:
kızlaaar hiç turşu kurdunuzmu ya bildiğiniz püf noktaları felan varmı ilk defa kuruyorum çok heyecanlıyımm hülyaa sen bilirsin minnak kızlarının turşularını kurcan ya

hem bikerem benim kızlardan birini çağana verdim bile ben her nekadar kaynanadan ses çıkmasada
o almazsa benim kızı akşam iki tane birden talip çıktı eşimin arkadaşı aramış onund aoğlu olcak kasımda inş ee bizim kızlardan birini oğluna alacakmış diğerinide başka bi arkadaşlarının oğluna alacakmış hem kendi oğlunu hem arkadaşının oğlunu baş göz etti peki benim eşimin buna cevabı ne oldu başlık parası isterim şimdiden başla para biriktirmeye anca ödeyebilirsin dedi:)))

canımcım bana bir yeşil erilk 2 turşu de hemen canım çeker hamile olmama hiç gerek yok valla,senin canın çeksin ne çekiyosa söle hemen alalım gönderelim canım benimm

ayyy erriiiikkkk :))) ne güzel olsaydıda yeseydik

kız benim bil ağzım sulandııı kutur kutur laha tursusu olsada yesek emınonunde nasıl yemıstık burcu suyuda acılıyıd superdı :)

ufff şöyle bir araay gelme imkanımız olsa güzeeeelce kısır yapsak yanına turşular acı soslar koysak asma yaprağı haşlasak marul koysak domates salatalıkta olcak tabi ayy bi güzel yesek yanında çayla ne güzel olurdu içimdeki yağların hepsi eridi gitti valla:)))

sicak suda yikiyorum... nasil mor bir su anlatamam... ona ragmen tursusu bile bi okadar mor oluyor...
uzum sirkesi kullaniyorum... tuz 1-2 kasik kadar... limon tuzuda onu sIkiyor cnku...

bu arada aksama yemekte tursu var galiba herkesde :82:

çok teşekkür ederim canım bi deneyeyim bakalım

ay benim dilimi eşek arısı soksun iice cozuttuk yaa erik dedim bende halt ettim valla özür dilerim hamileleeeeeeeeeeeer canım hamileler

kız benim bil ağzım sulandııı kutur kutur laha tursusu olsada yesek emınonunde nasıl yemıstık burcu suyuda acılıyıd superdı :)

Ayyy superdi valla, ben simdi tatli matli tursuyu yiyim dedim ama vazgectim malum hem hemoraid hem odem tursu ikisinede birebir

Canim burda bir iki donerci var iste turk ama ben bulasmak istemiyom ne olduklari belirsiz, is yerindeki turk arkadas princ siparisi fln veriyor arada o zaman sorarim bakalim tursu vardir gecen kis 5 kiloluk almistim bir tane.. Kaynanamda onu dusunuyordu zaten ikibiberon almis aldidigi bodylerde burdaki magazadan hemde sepetten secme , insan ozenir azcik ama nerdee , bir paket sigara parasi , hergun fosur fosur iciyor..

:26::26::26: ben halt yedim şimdi bak hamilelerin oldugu topikte turşumu anlatılır ya çok kızdım kendime hakkını helal et canım ya ve bütün hamiş kızlar kusura bakmayın

Ay helal olsun hayatim, sen solemesen nolcak sanki koca gun TV de neler goruyiz, cok sukur pek asermedim ben ne bilim allah olmayani istetmedi ama mayista arkadas trden gelirken yesil erik getirmis bir kilo 10dk bitmisti, sonra temmuzda ben gelince canim ne cektiyse depoladim merak etme teyzesi :))

olmaz topik dışına kızmı verilirmiş sen o işi unut canım dur bakalım azcık bekle benim oğlum olursa ben alırım birinide birinide çağan alır tamam işte

ohhh yarasın prensese yerim ben onu ben kendimi düşünemiorum ya normal hayatta bile herşeyi istio benim canım hamile kalsam akıllara zarar olur heralde

Duasız üşürmüş yürekler bil! Sana bir dua eden olsun, seninde bir dua ettiğin.
Bilemezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan, sana ummadık kapılar açan. Bilemezsin kimin için ettiğin dua seni böyle ayakta tutan...
'Mevlana'

kızlaar cok hoşuma gitmişti bu söz paylaşayım dedim

ohh eline sağlık canım güzel olur merak etme. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. :)

canım ben her sene yaparım salatalık turşusu ben limon tuzu koyarım lımon tuzuda koy mutlaka eger lımon tuzu koymazsan tursun hemen yumusayabılır tatlım

mervee kız sen bu işi biliyon anlaşılan hadi bana tam olarak anlat bende salatalıkla lahana karışık turşu kurayım :)

Özlem nerde kaldı yahu. Özser de kafasını göstermiş sanki bugün. doğuma mı aldılar yoksa kızçemi:18:

ayyy kuzum sen söylesen nolurki biz azcık pisboğazızda üzerine afiyet ne konuşsakta biri bişey desede canımız çekti desek diye bekliyoruz aşerdiğimizden değil bizimki maymun iştahlılıktan ben dün okaadr dedim şunu canım çekti bunu çekti diye hangisi yaptın diye sor hiçbirini:)))

olmaz topik dışına kızmı verilirmiş sen o işi unut canım dur bakalım azcık bekle benim oğlum olursa ben alırım birinide birinide çağan alır tamam işte

hadi hemen yetiştirin oğlanları valla yoksa elden gidecekler öyle yaş maş problem değil anasıda baabsından büyük zaten sorun olmaz yane:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…