Dostuma yanlış mı yaptım ?

Kabul etmezdim dostluk baska bekar birinin evime gelip uzun sure kalmasi baska.hastalik var ama olmasaydi da kabul etmezdim.esim rahat etmezdi belliki uzun sure kalacak.evli insanlarin evinde boyle uzun sure kalmak iyi degil

Tamam da sen artık onun cips yiyip kola ıcıp sabah bese kadar oturup dedikodu yaptıgı sabahta annenın hazırladığı kahvaltıya uyandııgınız Kucuk arkadası degılsın.
Evlı barklısın.
Mesela kocanın arkadası bu taleple gelse ne olurdu?
Arkadasa guvenıp ev terk edilmez, en basi Sacmalık zaten.
Kocamın arkadaşı gelse çok extrem durumlar olursa 1-2 gün misafir ederim. Benimle aynı mı düşünüyor diye aynı soruyu eşime sordum. Çok darda kalırsa 1 gün bir yer bulana kadar kalabilir benim arkadaşım bulamazsa da otel bulurum seninle aynı eve sokmaya yanaşmam dedi.

Ya ben evde yokken annem ve kardeşlerim dışında kimsenin evimde yalnız kalmasını istemem sanırım. Çünkü kendime de bunu yapmam. Evi terk edeceksem de birine güvenmem mesela. Hele evliyse hiç gitmem. Ama bir yanda da arkadaş kişisi var. Bilemedim 😬
Iste biz boyleyız evı terk edeceksem bende ablama falan giderim bekar arkadasıma bile gitmem ailemle sorun yasamasın diye.
Ailem yarın beni affeder onu affetmez dıye onu yakmak istemem

Ama bu arkadas hem evı terk etme sebebini soylememıs konu sahıbıne hem evıne suresiz gelmek istiyor, bencil bıraz.

Kabul etmezdim dostluk baska bekar birinin evime gelip uzun sure kalmasi baska.hastalik var ama olmasaydi da kabul etmezdim.esim rahat etmezdi belliki uzun sure kalacak.evli insanlarin evinde boyle uzun sure kalmak iyi degil
Eşim kendi ailesi gelip kalsa bile 2-3 gün onda da sıkılır gelip gitmek ayrı da aynı evin içine girmek farklı

Iste biz boyleyız evı terk edeceksem bende ablama falan giderim bekar arkadasıma bile gitmem ailemle sorun yasamasın diye.
Ailem yarın beni affeder onu affetmez dıye onu yakmak istemem

Ama bu arkadas hem evı terk etme sebebini soylememıs konu sahıbıne hem evıne suresiz gelmek istiyor, bencil bıraz.
Bende en kötü bir otele giderim kimseyi rahatsız etmem, bu arada tabi ki evime kız arkadaşlarım gelir gider aynı sekilde eşiminde. Kimseye öyle art niyetli yaklaşmıyorum ama neler duyuyoruz bu devirde kimseye güvenecegini bilemiyor ki insan

"Evi terk edicem, sen de kalabilir miyim?" Tarzinda ucu çok açık bir talepde bulunduğu için sizin bu konuda tedirginlik yaşamanız gayet normal. Açık açık "Bir kaç günlüğüne" diye belirtmiş olsaydı tepkiniz daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Evli barklı, belli bir düzeni olan insansınız, evi terk etme gibi ciddi bir karar alma aşamasında olan birisinin kendisine şimdiden kalıcı bir yer (kiralık evler gibi) bakması gerekir. Onun 8 yıllık dostu olmanız ona bir anda özel yaşam alanınıza lömpp diye dahil olma hakkı tanımaz.

"Evi terk edicem, sen de kalabilir miyim?" Tarzinda ucu çok açık bir talepde bulunduğu için sizin bu konuda tedirginlik yaşamanız gayet normal. Açık açık "Bir kaç günlüğüne" diye belirtmiş olsaydı tepkiniz daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Evli barklı, belli bir düzeni olan insansınız, evi terk etme gibi ciddi bir karar alma aşamasında olan birisinin kendisine şimdiden kalıcı bir yer (kiralık evler gibi) bakması gerekir. Onun 8 yıllık dostu olmanız ona bir anda özel yaşam alanınıza lömpp diye dahil olma hakkı tanımaz.
Evet zaten kafan dağılsın 1-2 gün gel kal diye demistim önceden. Ona istinaden bu teklifi yaptı sanırım ama evi terk etcem ailemle gemileri yakıcam gelebilir miyim sana diyince bir anda ne diyeceğimi bilemedim

birincisi corona döneminde riske girmek anlamsız.
ikincisi hadi diyelim geldi, ne kadar kalmayı planlıyor ? anladığım kadarıyla ucu açık bir durum..
yani evini terketme raddesine gelmiş ama planı sadece arkadaşında kalmak mı ? madem niyeti bu önceden işini, gücünü, evini ayarlayıp günü gelince ayrılabilir.

Evli barkli bir arladasim a signmayi dusunmezdim herhalde. Evlilik cok farkli bir sorumluluk. Yani bir kac gun degil ki.. ben evli arkadasima " sende kalabiir miyim", diye soramazdim, ve kabul de edemezdim.

Insan ana babasina kocaina guvenemiyor. Iyilik ten maraz dogar. Herkes le iyi anlasirim, ama bitane dahi " dostum" yoktur. Cunku o marazlar bana da dogdu zamaninda en aci sekilde, daha da dost most birakmadim hayatim da.

Baska sekilde yardimci olmaya calisirdim. Ev bulmak gibi, maddiyat gibi, ara buluculuk nasihat gibi.

Bunun dostlukla hastalıkla ya da evli bekar olmasıyla alakası yok kimse kimsenin evine süre belirtmeden sende kalcam dememeli istisnai durumlar tabi ki olur ama siz çalısıyosunuz eşiniz var sorumluluklarınız farklı ayıp falan etmemişsiniz arkadaşınız biraz düşuncesiz herhalde

Senin akraban senin sevgilinimi ayartti yuh artik dunyada baska erkek mi kalmamis
Benim de sevgilimle ortak arkadaşımız vardı. Aldattığı için ayrıldığımız da aramızı yapmak için köpek gibi yalvardı bana bende devam ediyim dedim dayanamadım aradan 2 yıl geçti sevgilimle baya ilerledik sonra sevgilim o kızla aldattı beni şu an nişanlı lar bende evli 👰 hayat felsefesi baban olsa güvenme

QUOTE="Mormenekse89, post: 64730872, member: 984745"]
Bende doğru yapmışsınız çok yakın bir akrabam evime.geldi benim erkek arkadaşımla evli şuan demem o ki kimseye de güvenilmiyor siz ev açıyorsunuz ama öyle olmuyor işte
[/QUOTE]

:oha:

Benc
Eşinin arkadaşı evine gelip yerleşse huzursuz olmaz mısın? Keza o da seninkinden huzursuz olur.
arkadaşınızın evi terkedip sana yerleşeyim diye Teklif etmesi doğru değil.
Bencede hadi 1 hafta 1 ay kaldın sonrası kendine güvenecek birşey yoksa evi neden terkediyor. İşi birikmiş parası olmalı ki terketsin. Sen ne kadar bakabilirsin bekar hayatı da yok kafi bende kalsın desin çok saçma

Benim de sevgilimle ortak arkadaşımız vardı. Aldattığı için ayrıldığımız da aramızı yapmak için köpek gibi yalvardı bana bende devam ediyim dedim dayanamadım aradan 2 yıl geçti sevgilimle baya ilerledik sonra sevgilim o kızla aldattı beni şu an nişanlı lar bende evli 👰 hayat felsefesi baban olsa güvenme

İnsan arkadaşına bunu nasil yapar aklim almiyor ama sizdede hata var bir kere aldatan yine yapar evli olsan çocuğun olsa hadi bi sans daha ver derimde sevgiliye sans verilmez

Birkaç gün kalacaksa olabilir ama ucu açık teklifi bende kabul etmezdim ama Eşimi kıskandığım ya da güvenmediğim için olmazdı bu.
Bekar arkadaşları potansiyel tehlike gibi gören mantık bana ters. Demekki kendileri bekarken herkes için tehlike arz ediyordu bekarları istemeyen tipler.
Bende önceden demiştim gel 1-2 gün kal diye ama gemileri yakıp gelcem diyince bilemedim. İş arayışında zaten sürede belirtmeyince bi kaldım öyle.
haklısınız ama evine arkadaşını alıp kazık yiyen insanları etrafımdan da duydum burdaki hanımlar da yazdılar. İnsan bir düşünmüyor degil. Konu bekar evli ya da boşanmiş değil aslında ahlak meselesi

Back
X