Dövme?

kuzeymila

<3<3<3
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
654
6
96
arkadaşlar dövmenin vücuda herhangi bi zararı varmıdır?
dinen caizmidir deilmidir sanırım tartışmaya açık bi konu ama şunu öğrenmek istiyorum yaptırıp pişman olan varmı?

bileğime 3 harf yazdırmak istiyorum ama dövme yapan arkadaş iyi düşün öyle gel dedi kararsız kaldım şimdide, varsa deneyimlerinizi paylaşırmısınız?

Dövme dinen haramdır. Geçici dövme yaptır..

Estetik görünüm için tercih edilen dövmeler, deri hastalıklarına zemin hazırlamakta. Deri hastalıklarının yanı sıra, kronik böbrek ve AIDS hastalıklarının da oluşma riski vardır. Havaların ısındığı ilkbahar ve yaz aylarında ise, bu risk iki katına çıkar.

Dövme yaptırmak daha çok gençlerin ilgi alanındadır. Bilhassa geçici dövme daha sık tercih edilmektedir. Ama geçici dövme yaptırmanın yanı sıra kalıcı dövmeleri tercih edende oldukça fazla. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, “Dövme yaptırmak için yaz ayları beklenmektedir. Hijyenik ortamda ve güvenilir ellere dövme yaptırmamak, kalıcı sağlık sorunlarına yol açmaktadır” dedi. Ağrıdağ sözlerine şöyle devam etti: “Dövme yaptırmak için, steril iğneler, temiz bir ortam ve uzman kişiler tercih edilmelidir. Gerekli sağlık önlemlerini almadan bu işi yapmaya çalışmak cinayete teşebbüsten farksız.”
Dövme yaptırmanın zararları hakkında bilgi veren Ağrıdağ, dövmenin ardından Hepatit A, B, C, AIDS ve frengi gibi bulaşıcı kan hastalıklarına yakalanmanın ve zehirlenmenin an meselesi olduğuna dikkat çekti. Dövme yapılırken, çelikten yapılmış tek kullanımlık iğnelerin kullanılması gerekir. Dövme yaptırılacak yerin Sağlık Bakanlığı’ndan izin belgesine sahip olmasına da dikkat edin.

Alıntı

sevgili adı vs gibi bişey yaptırmada sonra sildirmek falan sıkıntı olmasın, senin için hayat felsefesi haline gelen bişey yaptır ve mutlaka Bakanlık izni olan bi yer olsun merdiven altı bi yer olmasın ki yapacak kişi seni iyi düşün diye uyardığına göre profesyonel biri sanırım, aksi olsa gel yapıyım diye atlardı

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bugün çok istediğiniz bişeyi yarın yadırgayabiliyosunuz..
zaman zaman, bunu ben mi demişim, ben mi yapmışım vs gibi tepkileriniz olmuştur..
bu yüzden geri dönüşü olmayan şeyler yaptırılmamalı bence..
geçici dövme belki olabilir ama kalıcı kesinlikle pişmanlıklar getirebilir..
dinen de kalıcı dövme yasak bu arada..
bence geri dönüşü olmayan ve hep dış görünüşünüzde sizinle olacak böyle bi adımı atmayın..

Geçici ve kalıcı dövmelerin zararları

Geçici dövmeler de en az kalıcı dövmeler kadar tehlikeli...

Son yıllarda özellikle gençler arasında hızla yayılan piercing ve dövme modası, güzel bir görünüm sağlasa da yol açtığı allerjik reaksiyonlar ciddi sorunlar yaratabiliyor.

Geçici ve kalıcı dövmelerin zararları

Geçici dövmeler de en az kalıcı dövmeler kadar tehlikeli...

Son yıllarda özellikle gençler arasında hızla yayılan piercing ve dövme modası, güzel bir görünüm sağlasa da yol açtığı allerjik reaksiyonlar ciddi sorunlar yaratabiliyor.

Piercing uygulanan kişilerde metal alerjisi varsa uygulama alanında ciddi kontakt dermatitler (bazı maddelerle temas sonucu oluşan alerjik deri iltihabı) oluşabiliyor. Bu tür reaksiyonlar genital bölge ve ağız içi gibi alanlarda daha ciddi seyredebiliyor. Bazı metal alerjilerinde reaksiyon sadece piercing uygulanan alanla sınırlı kalmıyor. Alerjenin kan yolu ile sistemik dağılımı sonucu reaksiyon vücuda yayılarak daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Ayrıca uygulanan kişide kanama bozukluğu ile ilgili (hemofili) bir hastalık varsa işlem sırasında buna bağlı olumsuzluklar yaşanabiliyor.

Alıntı

Dinen tartışmalı değil, haram olduğu kesin ve net ifadelerle belli.

Tercih meselesi tabii ama dövme bana çok mantıksız geliyor.
Ömür boyu kalacak bir şey..
Zamanla pişman olmamış olan var mıdır bilmiyorum.

Bir ara gazetede okumuştum yurtdışında adamın biri bütün vucudunu dövme yaptırmış hatta gözünün içini bile yaptırmış göz bebeginin etrafını bile sanırım bagımlılık yapıyor geçici dövme bile aslında saglık açısından zararlıymış

Konu illa ki dine kayacak kaçarı yok.

Çok iyi düşünmelisin,yıllarca orda durmasından rahatsız olmayacağın bir şey olmalı.

yok cnm ne sevgilisi..kimin garantisi varki.
babamın baş harflerini yaptırıcam. bilmiyorum işinin ehlimi ama kafamı çok karıştırdı.

bi şekil ve ya resimden sıkılıcağım kesin. çnkü herşeyden sıkılan bi tipim ama babamın baş harfleri olucağı için sıkıntı olmaz hiç pişman olucağımı sanmıyorum. yaşım 28 buarada.

bende dinen harammıdır diye baktığımda,gusül abdesti alırken derinin 7 kat altına su değmesi gibi bi zorunluluk olmadığı için oranında ıslanması gerekmiyo gibi bi açıklama yapmışlar. ki mantıklı geldi, ama şu bi gerçekki insan vücuduna kalıcı bişey yapılması yani dövme lanetlenmiş diyolar.

Yasak olduğu için konuya dinî açıdan yaklaşmak istemiyorum daha fazla ama haram olmasının nedeni abdest değil zaten, abdestle dövmenin alakası yok, o tamamen yanlış bir bilgi.

Bize emanet olan beden üzerinde keyfi uygulamalar yapmak dinen hoş görülmemiş.
Emanete iyi bakmak lazım.

Bu konu hakkında sağlam bilgiler mevcut, araştırmışsınız siz de.

ben sol el bılegıme esımın
sol el bılegımde bas parmak ve ısaret parmagı arasında oglumun adını yazdırmak ıstıyorum

esımde sol bılege benım adımı ,yıne aynı parmaklar arasında sag elıne oglumun adını yazdırmak ıstıyoruz
sanırımbız kurban tatılınde yaptırıcaz ben bıraz korkuyorum acıkcası gerısıylede cok fazla ılgılenmıyorum

Ben sağlık açısından korkarım dövmeden madem yaptıracakmışsınız saglık bakanlıgından onaylı resmi yerlere yaptırın arkadaşım.

bunu hıc duymamıstım 18-19 yaslarda gobegıme pıercıng taktırmıstım artık delık tamamen benımle cıkarıp takıyorum bı sorun olmamıstı sadece bı kac ay ara ara kanamıstı

bunu hıc duymamıstım 18-19 yaslarda gobegıme pıercıng taktırmıstım artık delık tamamen benımle cıkarıp takıyorum bı sorun olmamıstı sadece bı kac ay ara ara kanamıstı

Göbeginizde mi kanama olmuştu hımm acaba mikrop falan mı kaptı takıp çıkarmanızdan dolayı

Göbeginizde mi kanama olmuştu hımm acaba mikrop falan mı kaptı takıp çıkarmanızdan dolayı

agustos ayı fılandı acıkcası eylul gıbı havalar serınleyınc euzun kollular fılan gıyınce bence takılıyordu ıltıhap gıbı olmadı ama ılk ay ay ara ara kanadıgını fark etmıstım duzenlı olarak temızledım zaten cok uzun sure cıkarmadım suanda hıc sorun yok hıc pısman olmadım acıkcası pıercıngten

Ben üç sene önce yaptırmıştım belime,pişman da değilim,sıkılmadım da.Hatta devamını getirmeyi düşünüyorum.

Ailen de problem etmeyecekse,(sen de zaten ne yaptıracağına karar vermişsin)sorun yok.

Benim sırtımda ve bileğimde iki adet dövmem var, 3 yıl oldu yaptıralı henüz de pişmanlık duymadım. Çevremdeki dövmesi olan çoğu insan da pişmanlık duymuyor. Çünkü çok iyi düşünüp yaptırıyorlar. Bir ömür taşımak var sonuçta onu, sıkılınca saçının rengini değiştirmek gibi değil. Ama sen çok duygusal bir şey düşünüyorsun babanın ismini yazdırmak isteyerek. Kim bundan pişmanlık duyabilir ki? :)

Tavsiyem güzelce bir araştır, stüdtyoları olan dövmeciler zaten sağlık bakanlığından onaylı oluyor. Başka türlü bir yer açmaları mümkün değil. Ücretleri düşük olan yerlere de pek güvenme. Ucuz boyalar kullanabiliyorlar. Güzel de bi font seçersen yazı için (ya da kendin yaparsan) çok harika bi dövmen olacağına eminim. :)

"Bilim adamları, vücuduna dövme yaptıranlarda Hepatit C hastalığı riskinin yüksek olduğunu belirlediler.
British Columbia Üniversitesi&#8217;nde yapılan araştırmada, vücuduna dövme yaptıran kişilere Hepatit C ve diğer kan hastalıklarının bulaşma riskinin yüksek olduğu tespit edildi.

Kanada, İran, İtalya, Brezilya ve Amerika&#8217;nın da dâhil olduğu 30 ülkede gerçekleştirilen araştırmada, dövmeden sonra görülen Hepatit C vakalarının doğrudan dövme sayısıyla ilgili olduğunu açıkladılar.

International Journal of Infectious Diseases isimli dergide yer alan çalışmada, dövme işlemi sırasında, renk pigmentlerini enjekte etmek için cilde saniyede 80-150 kez iğne battığı belirtildi. Dövme yaparken kullanılan aletlerin sterilize edilmeden ya da doğru hijyen tekniklerine uyulmadan kullanılması halinde enfeksiyonun diğer insanlara bulaşabileceği kaydedildi.

Ayrıca, dövmede kullanılan boyaların da steril kaplarda bulunmadığını belirten araştırmacılar, bunların da enfeksiyonların bulaşmasında taşıyıcı rolü oynadığı ifade edildi.

Araştırmaya göre, dövmeyle bağlantılı diğer riskler arasında alerjik reaksiyonlar, HIV, Hepatit B, bakteriyel veya mantar enfeksiyonu gibi ciddi sağlık sorunları bulunuyor"

alıntı..

dinen caiz midir değil midir o konuya hiç değinmiyorum bile.. Gusül abdesti alamadığınız için caiz olmadığı aşikar...

çok gözönünde olan bir yere yaptırma derim ileride bir iş görüşmesi veya onun gibi durumlarda sıkıntı yapabilir.
Örneğin bir arkadaşımın elinde dövme vardı ve hosteslik için ilk başvuruda elendi.
Bence kolda dirsekten aşağısına ,boyuna falan yaptırmamak gerekli.İstediğin zaman saklayabileceğin veya görünebilecek bir yerde olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…