arkadaşlar dövmenin vücuda herhangi bi zararı varmıdır?
dinen caizmidir deilmidir sanırım tartışmaya açık bi konu ama şunu öğrenmek istiyorum yaptırıp pişman olan varmı?
bileğime 3 harf yazdırmak istiyorum ama dövme yapan arkadaş iyi düşün öyle gel dedi kararsız kaldım şimdide, varsa deneyimlerinizi paylaşırmısınız?
sevgili adı vs gibi bişey yaptırmada sonra sildirmek falan sıkıntı olmasın, senin için hayat felsefesi haline gelen bişey yaptır ve mutlaka Bakanlık izni olan bi yer olsun merdiven altı bi yer olmasın ki yapacak kişi seni iyi düşün diye uyardığına göre profesyonel biri sanırım, aksi olsa gel yapıyım diye atlardı
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bugün çok istediğiniz bişeyi yarın yadırgayabiliyosunuz..
zaman zaman, bunu ben mi demişim, ben mi yapmışım vs gibi tepkileriniz olmuştur..
bu yüzden geri dönüşü olmayan şeyler yaptırılmamalı bence..
geçici dövme belki olabilir ama kalıcı kesinlikle pişmanlıklar getirebilir..
dinen de kalıcı dövme yasak bu arada..
bence geri dönüşü olmayan ve hep dış görünüşünüzde sizinle olacak böyle bi adımı atmayın..
Dinen tartışmalı değil, haram olduğu kesin ve net ifadelerle belli.
Tercih meselesi tabii ama dövme bana çok mantıksız geliyor.
Ömür boyu kalacak bir şey..
Zamanla pişman olmamış olan var mıdır bilmiyorum.
ben sol el bılegıme esımın
sol el bılegımde bas parmak ve ısaret parmagı arasında oglumun adını yazdırmak ıstıyorum
esımde sol bılege benım adımı ,yıne aynı parmaklar arasında sag elıne oglumun adını yazdırmak ıstıyoruz
sanırımbız kurban tatılınde yaptırıcaz ben bıraz korkuyorum acıkcası gerısıylede cok fazla ılgılenmıyorum
bunu hıc duymamıstım 18-19 yaslarda gobegıme pıercıng taktırmıstım artık delık tamamen benımle cıkarıp takıyorum bı sorun olmamıstı sadece bı kac ay ara ara kanamıstıGeçici ve kalıcı dövmelerin zararları
Geçici dövmeler de en az kalıcı dövmeler kadar tehlikeli...
Son yıllarda özellikle gençler arasında hızla yayılan piercing ve dövme modası, güzel bir görünüm sağlasa da yol açtığı allerjik reaksiyonlar ciddi sorunlar yaratabiliyor.
Geçici ve kalıcı dövmelerin zararları
Geçici dövmeler de en az kalıcı dövmeler kadar tehlikeli...
Son yıllarda özellikle gençler arasında hızla yayılan piercing ve dövme modası, güzel bir görünüm sağlasa da yol açtığı allerjik reaksiyonlar ciddi sorunlar yaratabiliyor.
Piercing uygulanan kişilerde metal alerjisi varsa uygulama alanında ciddi kontakt dermatitler (bazı maddelerle temas sonucu oluşan alerjik deri iltihabı) oluşabiliyor. Bu tür reaksiyonlar genital bölge ve ağız içi gibi alanlarda daha ciddi seyredebiliyor. Bazı metal alerjilerinde reaksiyon sadece piercing uygulanan alanla sınırlı kalmıyor. Alerjenin kan yolu ile sistemik dağılımı sonucu reaksiyon vücuda yayılarak daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Ayrıca uygulanan kişide kanama bozukluğu ile ilgili (hemofili) bir hastalık varsa işlem sırasında buna bağlı olumsuzluklar yaşanabiliyor.
Alıntı
bunu hıc duymamıstım 18-19 yaslarda gobegıme pıercıng taktırmıstım artık delık tamamen benımle cıkarıp takıyorum bı sorun olmamıstı sadece bı kac ay ara ara kanamıstı
Göbeginizde mi kanama olmuştu hımm acaba mikrop falan mı kaptı takıp çıkarmanızdan dolayı
arkadaşlar dövmenin vücuda herhangi bi zararı varmıdır?
dinen caizmidir deilmidir sanırım tartışmaya açık bi konu ama şunu öğrenmek istiyorum yaptırıp pişman olan varmı?
bileğime 3 harf yazdırmak istiyorum ama dövme yapan arkadaş iyi düşün öyle gel dedi kararsız kaldım şimdide, varsa deneyimlerinizi paylaşırmısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?