- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
DİNİ AÇIDAN
1- Dövme yaptırmak caiz değil günah
2- Abdest ve gusle mani değil.
SAĞLIK AÇISINDAN
Özellikle gençler arasında bir tutku haline gelen dövme yaptırma işlemi, sağlık kurallarına uyulmadığında önemli sorunları beraberinde getirebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Zehra Aşiran Serdar, dermatologlar olarak kesinlikle önermeseler de yaptırmayı düşünenler için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Kalıcı Dövme Nasıl Yapılıyor?
Dövme diğer ismi ile Tattoo; çözünmeyen pigmentlerin deriye enjekte edilmesiyle oluşur. Pigment deriye uygulanır ve deri iğne ile delinerek maddenin deride bulunan dermis tabakasına geçmesi için itilir. İçeriye giren maddelere bağlı alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu durumda mutlaka bir dermatologa başvurmak gerekmektedir.
Dövmeyi Güvenli Ellerde Yaptırın
Dövme yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, hijyen şartlarının iyi olduğu ortamlarda yapılmasıdır. Hepatit, tüberküloz, HIV gibi enfeksiyonların bulaşabileceği akılda bulundurulmalıdır. Biz dermatologlar olarak dövmenin yapılması taraftarı olmamamıza rağmen dövmenin gençler arasında çok sevilmesi ve uygulanması nedeniyle, dikkatli olunması ve en azından ehil ellerde yapılmasında fayda olduğunu düşünmekteyiz.
Dövme Lazerle Siliniyor
Dövmenin çıkarılması işlemi ise dermatologlar tarafından çeşitli lazerler ile yapılmaktadır. Ancak siyah renk daha rahat çıkarılmasına rağmen kırmızı, yeşil gibi renkler daha zor ve seans sayısı daha fazla olabilmektedir.
Ben üç sene önce yaptırmıştım belime,pişman da değilim,sıkılmadım da.Hatta devamını getirmeyi düşünüyorum.
Ailen de problem etmeyecekse,(sen de zaten ne yaptıracağına karar vermişsin)sorun yok.
Benim sırtımda ve bileğimde iki adet dövmem var, 3 yıl oldu yaptıralı henüz de pişmanlık duymadım. Çevremdeki dövmesi olan çoğu insan da pişmanlık duymuyor. Çünkü çok iyi düşünüp yaptırıyorlar. Bir ömür taşımak var sonuçta onu, sıkılınca saçının rengini değiştirmek gibi değil. Ama sen çok duygusal bir şey düşünüyorsun babanın ismini yazdırmak isteyerek. Kim bundan pişmanlık duyabilir ki? :)
Tavsiyem güzelce bir araştır, stüdtyoları olan dövmeciler zaten sağlık bakanlığından onaylı oluyor. Başka türlü bir yer açmaları mümkün değil. Ücretleri düşük olan yerlere de pek güvenme. Ucuz boyalar kullanabiliyorlar. Güzel de bi font seçersen yazı için (ya da kendin yaparsan) çok harika bi dövmen olacağına eminim. :)
çok gözönünde olan bir yere yaptırma derim ileride bir iş görüşmesi veya onun gibi durumlarda sıkıntı yapabilir.
Örneğin bir arkadaşımın elinde dövme vardı ve hosteslik için ilk başvuruda elendi.
Bence kolda dirsekten aşağısına ,boyuna falan yaptırmamak gerekli.İstediğin zaman saklayabileceğin veya görünebilecek bir yerde olmalı.
ayrıca dinen bir sıkıntısı yok ,zaten gusül abdesti almaya hiçbir şekilde engel değil ,diğer Allahın verdiği bedeni değiştirmek falan da göreceli kavramlar ,kaşlarını da alma atıyorum lazer epilasyon da yaptırma o zaman.
Kan yoluyla bulaşabilen her hastalık herhangi bir hastanede sterilize edilmemiş iğnelerle nasıl bulaşıyorsa dövme yaptırıken de bulaşabilir.O yüzden dövme yaptıracağın yeri mutlaka iyi araştır.
omzumda bir dövmem var 1 yılı geçti yaptıralı. ilk haftalar hijyenine dikkat ettiğin sürece sağlık açısından bir problem olmaz. dini açıdan da arastırdıgım kadarıyla dövmenin abdeste engel olmadıgını söylüyorlar. derinin su geçirdiği fiziksel olarak kanıtlanmış. şimdiden güle güle kullan
bende ayak bilegime yaptirdim 3 ay önce, ve her sabah baktikca mutlu oluyorum. Icime sinerek bir anda yaptirdim.
bence korkulcak bisey yok. Pisman olacagimi da sanmiyorum :)
ayrıca resimdeki sen isen bu dövme sana süper gider... yaparsan resim beklerissss
Bende ayagima dövme yaptirmayi cok istiyorum ama bi türlü cesaret edemiyorum
ayakta cok aciyor diyorlar ama bilmiyorum
bence düsüncen cok güzel, babanin bas harflerinden pisman olacagini sanmiyorum, fazla büyük bi dövmede olmayacakmis,
neden sorun olsun ki?
Dövmem var ve çokta mutluyum onunla.
Bir ara erkek arkadasım sildir diye ısrar ettiğinden sildirmeye yeltendim ama sonra vazgeçtim, zaten o da dövme yaptırdı daha sonra.
Biz dövmelerimizde mutluyuz, dış sesler ne demiş o kadar da önemli değil.
Günahı da haramı da bizim boynumuza.
Eğer yaptırırsanız mutlu günlerde kullanmanızı dilerim...
evet resimdeki benim. yaptırdığım an koyucam senin için resmimi. teşekkür ederim çok incesin :)
çok güzel ayak dövmeleri var özellkle yazılı olanlar..
çook teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)
evet kesinlikle...
Eki Görüntüle 518067
family yazan yere forever olsa mesela... cok hos olur...
ama esim izin vermiyor haram diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?