Down sendromu riski mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Asbei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ewet öyle ama sizce 20 ml olması fazla geniş değil mi. Sadece doktorlar değil internette de her sayfada moral bozan şeyler var yani.

Aslında doktor tam olarak dovn sendromu demedi ben onu bilemem dedi ama her böbrek genişlemesi olan dovn diyemem fakat tüm dovn sendromlarında böbrek genişliği kesinlikle var olan biseymiş e benimde boyutu baya öldüğü için olabilmesi var dedi

Aynen kardeşimde kaç doktor degişti yine aynısını söylediler kafa su toplamış dedi ense kalın hepsi yalan çıktı sen Rabbime sıgın kuzum gerisi hikaye Rabbim zatin bizlere öyle bi mucize nasip etmişki saglık sız gebelik devam etmiyor vücut dışarı atıyo kafana takma Rabbim neyler neylerse güzel eyler

Aynen azram21 dediginiz gibi baya yüksek ıntertte araştırdığım kadarıyla anne karnındayken boyut 10 cm geçmemeli geçerse risk yuksekmis (

En iyisini doktormu bilir e zaten doktor söyledi canım ((

Sizin durumunuz için demedim. Siz de daha detaylı kontrol olun. 25.haftada detaylı usg var. İyi bir perinatolog bulun her şeyi inceleniyor. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.

Geçmiş olsun inşallah bir sorun yoktur

4 sene önce kuzenim hamileyken bebeğinin böbreklerinin ve ense kalınlığının normal olmadığı ve down sendromlu olabilceği söylenmişti. Devletin karşılamadığı ama büyük oranda doğru sonuç veren bi test yaptırdı sanırım sadece kan alınmıştı ve fiyatı da 2bin tlye yakındı. Sonuc olarak kötü bi şey çıkmadı şu an 3 buçuk yaşında zehir gibi bi oğlu var maşallah :)

Sizin ablanızın çocuğunda da bi sorun çıkmaz inşallah, dualarım sizlerle.

Ayyy canım benim çok sağol desteğin için allah razı olsun valla azcikta olsa için rahatladı inşallah bizimde yalan çıkar ama iste üzülmemek elde değil biran evvel doğum gelsin istiyorum(

Ewet öyle ama sizce 20 ml olması fazla geniş değil mi. Sadece doktorlar değil internette de her sayfada moral bozan şeyler var yani.

Benim değerlerle ilgili bir şey demem doğru olmaz. 3'lü 4'lü tarama oldu mu?
Sonra da detaylı usg olması gerek..

Ablamdan yaşı nedeniyle amniyosentez istediler randevu almıştı ama son ana kadar kararsızdı yaptırmadı. Çok şükür yeğenim gayet iyi.

Ben 9.haftamda kanama geçirirken gittiğim doktor hemen genetik test tavsiye etti. Daha dur tarama testim kötü değil her şey yolunda nasıl versin herkes bir çırpıda 2000tl? Bazı doktorları anlamak da zor.

Anne karnında problem görülüp sorunsuz doğan çok bebek var. Tam tersi de tabi. Her şey Allah'tan..

Böyle şeyler okudukça korkumuz azalıyor çok sağolun. Kimse bu acıyı yaşamaz inş. Lütfen dua edin

Sizin durumunuz için demedim. Siz de daha detaylı kontrol olun. 25.haftada detaylı usg var. İyi bir perinatolog bulun her şeyi inceleniyor. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.
Canım beb detaylı ult 2 defa gönderildim hemde farklı doktorlar ve farklı hastanelerde olundu sonuç ikisi aynı şeyi dedi

Hayır tarama testleri olmadı. Kimin aklına gelir ki ileride öyle bişeyle karşılaşacağı

Aynen herşey allahtan canım ama insan kabullenemiyor tabi ne gelse baş göz üstüne(

Her down sendromluda böbrek genişlemesi oluyormuş da her bobrek genislemesi olanda down sendromu olmuyor. Evet risk var ama kesin değil. Genetik testi yaptırın. Doktoruyla konuşsun büyük ihtimal o şirket ismi tavsiye eder. Biraz maliyetli. Ben hamileyken 2 bin lira civarı bir tutara yatırmıştım. Kesin sonuç veriyor. Bu arada taramaları yaptırmadı mi.

Hayır taramaları yaptırmadı

Hayır tarama testleri olmadı. Kimin aklına gelir ki ileride öyle bişeyle karşılaşacağı

2'li taramada down riski çıkmadıysa bence aşırı stres yapmasın.
Her böbrek genişlemesi down sendromu demek değil. Bazen tek bir sorundur sadece ve doğumdan sonra normalde döner.
Bir arkadaşımın kızında vardı. 1 yaşına gelmeden düzeldi.

Canım para kesinlikle sıkıntı değil hamdolsun eşimde öyle biri ki kesinlikle sıkıntı yapmaz hayır ben test yapmadım hiç allah bağışlasın iki tane çocuğum var bu böyle olursa kısmet ben testten yana hiç değilim daha çok pskljm bozulur kötü çıkarsa doktor bana özel bi yer tavsiye etti artık bebekten su mu alincak nedir bende bilmiyorum hiç cesaret edemedim gitmeye ya bebek sağlamsa öyle yaptıktan sonra kötü olursa diye korkuyorum (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…