Ewet öyle ama sizce 20 ml olması fazla geniş değil mi. Sadece doktorlar değil internette de her sayfada moral bozan şeyler var yani.Bebekte böbrek genişlemesi çok sık karşılaşılan bir problem. Doğduktan sonra takip ediliyor ve kendi kendine normale dönebiliyor büyük çoğunluğu.
Böbrek ile down arasında bağlantı bilmiyorum ben. Daha çok ense kalınlığı, burun kemiği ve eklemlere bakılıyor.
Etrafını dinlemesin her kafadan ses çıkar stres olur. Doktor en doğrusunu söyleyecektir.
Yapılmadıİkili üçlü detaylı test sonuçları nedir?
Aynen kardeşimde kaç doktor degişti yine aynısını söylediler kafa su toplamış dedi ense kalın hepsi yalan çıktı sen Rabbime sıgın kuzum gerisi hikaye Rabbim zatin bizlere öyle bi mucize nasip etmişki saglık sız gebelik devam etmiyor vücut dışarı atıyo kafana takma Rabbim neyler neylerse güzel eylerAyyy gerçekten mi allah bağışlasın inşallah bizdede öyle olur ama ben bir doktorla kalmadım ki canım bi doktor tek farklı dedi 3 doktor aynı şeyi söyledi ama ilk doktorum kafası şu toplamış dedi geriside böyle iste
En iyisini doktormu bilir e zaten doktor söyledi canım((
Ayyy canım benim çok sağol desteğin için allah razı olsun valla azcikta olsa için rahatladı inşallah bizimde yalan çıkar ama iste üzülmemek elde değil biran evvel doğum gelsin istiyorumAynen kardeşimde kaç doktor degişti yine aynısını söylediler kafa su toplamış dedi ense kalın hepsi yalan çıktı sen Rabbime sıgın kuzum gerisi hikaye Rabbim zatin bizlere öyle bi mucize nasip etmişki saglık sız gebelik devam etmiyor vücut dışarı atıyo kafana takma Rabbim neyler neylerse güzel eyler
Ewet öyle ama sizce 20 ml olması fazla geniş değil mi. Sadece doktorlar değil internette de her sayfada moral bozan şeyler var yani.
Böyle şeyler okudukça korkumuz azalıyor çok sağolun. Kimse bu acıyı yaşamaz inş. Lütfen dua edinGeçmiş olsun inşallah bir sorun yoktur
4 sene önce kuzenim hamileyken bebeğinin böbreklerinin ve ense kalınlığının normal olmadığı ve down sendromlu olabilceği söylenmişti. Devletin karşılamadığı ama büyük oranda doğru sonuç veren bi test yaptırdı sanırım sadece kan alınmıştı ve fiyatı da 2bin tlye yakındı. Sonuc olarak kötü bi şey çıkmadı şu an 3 buçuk yaşında zehir gibi bi oğlu var maşallah :)
Sizin ablanızın çocuğunda da bi sorun çıkmaz inşallah, dualarım sizlerle.
Canım beb detaylı ult 2 defa gönderildim hemde farklı doktorlar ve farklı hastanelerde olundu sonuç ikisi aynı şeyi dediSizin durumunuz için demedim. Siz de daha detaylı kontrol olun. 25.haftada detaylı usg var. İyi bir perinatolog bulun her şeyi inceleniyor. Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.
Hayır tarama testleri olmadı. Kimin aklına gelir ki ileride öyle bişeyle karşılaşacağıBenim değerlerle ilgili bir şey demem doğru olmaz. 3'lü 4'lü tarama oldu mu?
Sonra da detaylı usg olması gerek..
Ablamdan yaşı nedeniyle amniyosentez istediler randevu almıştı ama son ana kadar kararsızdı yaptırmadı. Çok şükür yeğenim gayet iyi.
Ben 9.haftamda kanama geçirirken gittiğim doktor hemen genetik test tavsiye etti. Daha dur tarama testim kötü değil her şey yolunda nasıl versin herkes bir çırpıda 2000tl? Bazı doktorları anlamak da zor.
Anne karnında problem görülüp sorunsuz doğan çok bebek var. Tam tersi de tabi. Her şey Allah'tan..
Canım beb detaylı ult 2 defa gönderildim hemde farklı doktorlar ve farklı hastanelerde olundu sonuç ikisi aynı şeyi dedi
Aynen herşey allahtan canım ama insan kabullenemiyor tabi ne gelse baş göz üstüneBenim değerlerle ilgili bir şey demem doğru olmaz. 3'lü 4'lü tarama oldu mu?
Sonra da detaylı usg olması gerek..
Ablamdan yaşı nedeniyle amniyosentez istediler randevu almıştı ama son ana kadar kararsızdı yaptırmadı. Çok şükür yeğenim gayet iyi.
Ben 9.haftamda kanama geçirirken gittiğim doktor hemen genetik test tavsiye etti. Daha dur tarama testim kötü değil her şey yolunda nasıl versin herkes bir çırpıda 2000tl? Bazı doktorları anlamak da zor.
Anne karnında problem görülüp sorunsuz doğan çok bebek var. Tam tersi de tabi. Her şey Allah'tan..
Her down sendromluda böbrek genişlemesi oluyormuş da her bobrek genislemesi olanda down sendromu olmuyor. Evet risk var ama kesin değil. Genetik testi yaptırın. Doktoruyla konuşsun büyük ihtimal o şirket ismi tavsiye eder. Biraz maliyetli. Ben hamileyken 2 bin lira civarı bir tutara yatırmıştım. Kesin sonuç veriyor. Bu arada taramaları yaptırmadı mi.Kızlar merhaba benim konum değil ablam için yazacağm. Ablam 6 aylık hamile ve bebeğinin böreği biri 10 diğeri 20 ml genişleme var. Doktorlar ve komşular down tehlikesi var diyorlar. Başına böyle bişey gelipte kötü şeyler yaşayanlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Ablam çok üzgün bide sizin fikirleriniz alayım dedim. Teşekkürler
Evet aynen canımBu doktorlar perinatologdu değil mi?
Cnm senin kaç mlAynen herşey allahtan canım ama insan kabullenemiyor tabi ne gelse baş göz üstüne(
Hayır taramaları yaptırmadıHer down sendromluda böbrek genişlemesi oluyormuş da her bobrek genislemesi olanda down sendromu olmuyor. Evet risk var ama kesin değil. Genetik testi yaptırın. Doktoruyla konuşsun büyük ihtimal o şirket ismi tavsiye eder. Biraz maliyetli. Ben hamileyken 2 bin lira civarı bir tutara yatırmıştım. Kesin sonuç veriyor. Bu arada taramaları yaptırmadı mi.
Hayır tarama testleri olmadı. Kimin aklına gelir ki ileride öyle bişeyle karşılaşacağı
Canım para kesinlikle sıkıntı değil hamdolsun eşimde öyle biri ki kesinlikle sıkıntı yapmaz hayır ben test yapmadım hiç allah bağışlasın iki tane çocuğum var bu böyle olursa kısmet ben testten yana hiç değilim daha çok pskljm bozulur kötü çıkarsa doktor bana özel bi yer tavsiye etti artık bebekten su mu alincak nedir bende bilmiyorum hiç cesaret edemedim gitmeye ya bebek sağlamsa öyle yaptıktan sonra kötü olursa diye korkuyorumHer down sendromluda böbrek genişlemesi oluyormuş da her bobrek genislemesi olanda down sendromu olmuyor. Evet risk var ama kesin değil. Genetik testi yaptırın. Doktoruyla konuşsun büyük ihtimal o şirket ismi tavsiye eder. Biraz maliyetli. Ben hamileyken 2 bin lira civarı bir tutara yatırmıştım. Kesin sonuç veriyor. Bu arada taramaları yaptırmadı mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?