- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
kötü hemde nasıl kötü rabbin zor durumda olan tüm kardeşlerimize yardım etsin inşallah dediğiniz gibi yoktur öyle biseyHarmony testi yaptırabilirsiniz. Sadece rahatlamak için. Allah korusun üzücü bir sonuç çıkarsa da doğum öncesi kendilerini hazırlamış olurlar. Ben hiç ihtimal vermiyorum sadece böbrek genişleme bulgusuyla dawn sendromlu doğacağına. Burun kemiği, serçe parmak, ense kalınlığı, kemiklerde/organlarda parlaklık vs daha bir sürü işaret var. Bunlar yok anladığım kadarıyla.
Sonuç olarak 6 aylık bir bebek, nasıl olsa gelecek dünyaya. Sağlıkla doğsun inşallah. Ablanız da bu günleri sadece kötü birer anı olarak hatırlasın.
Ayy inşallah cnm ya ama down olmasa bile böbrek yavaş çalışır veya hiç çalışmaz dediler bu da çok kötü amaHarmony testi yaptırabilirsiniz. Sadece rahatlamak için. Allah korusun üzücü bir sonuç çıkarsa da doğum öncesi kendilerini hazırlamış olurlar. Ben hiç ihtimal vermiyorum sadece böbrek genişleme bulgusuyla dawn sendromlu doğacağına. Burun kemiği, serçe parmak, ense kalınlığı, kemiklerde/organlarda parlaklık vs daha bir sürü işaret var. Bunlar yok anladığım kadarıyla.
Sonuç olarak 6 aylık bir bebek, nasıl olsa gelecek dünyaya. Sağlıkla doğsun inşallah. Ablanız da bu günleri sadece kötü birer anı olarak hatırlasın.
İyi de böbrek tedavisi anne karnında yapılmaz eğer böyle bir sorun varsa doğduğunda müdahale edilir/ ki eğer varsa müdahale edilmesi daha doğru değil mi? Neden tedaviden korkuyorsunuz?Evet aynen böbrek tedavisi
Ewet çoğu gebeliği doktorlar çok iyi zehir edebiliyor malesefBenim bebeğimin de anne karnında benzer bi hastalığı tespit edildi.Bu hastalığa sahip olan bebeklerin %40’ına yakınında down sendromu da oluyomuş yani ihtimal çok yüksekti ve işin en kötü tarafı biz bunu öğrendiğimizde 29.hafta yeni bitmişti.O zamandan sonra o hamilelikte neler yaşadım o zamanlar nası geçti bi ben bilirim bi Allah.Hayatımdan 10 yıl gitti resmen.Yapılacak hiçbişey yoktu artık ne çıkarsa şansımaydı.
İnternette çok araştırma yaptım hatta yaptığım araştırmalardan bu oranın aslında söylendiğinden bile yüksek olduğunu gördüm maalesef.Taramalarım temizdi ama bu işlern içine girdikçe tarama testlerinin hiçbirinin güvenilir testler olmadığını hatta ultrasonun bile güvenilirliğinin %30 olduğunu öğrenince burun kemiği görmenin vs hiçbi anlamı olmadığını düşünerek iyice saplandım ve tüm hamileliğim zehir oldu.
Bu down sendromu öyle bişey ki tespit edilemeyen de çok hasta var mesele instagramda bir kadın var kızı down sendromlu hikayesini anlatmış blogunda.Kadının taramaları vs herşeyi tertemiz ama çocuk bi doğuyo ki down sendromlu.Üzgünüm ama bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de az da değil.
Bizdeki bu hastalık tespit edildiğinde doktor bize “down sendromu ultrasonda zaten bu kadar gözükür, gerisi amniyosentezle belirlenir” demişti.Benim için o saatten sonra çok geç olduğu için ben yaptırmadım çünkü zaten sonuç kötü gelse de yapacak bişey yoktu.Ama tavsiyem hamileliğini zehir etmektense bi an önce amniyosentez yaptırıp sonucu alsın boşa çektirmesin kendine.
Ayyy canım senin durum bizdende betermis e sonuc canim bebegin dogdumu ne oldu acabaBenim bebeğimin de anne karnında benzer bi hastalığı tespit edildi.Bu hastalığa sahip olan bebeklerin %40’ına yakınında down sendromu da oluyomuş yani ihtimal çok yüksekti ve işin en kötü tarafı biz bunu öğrendiğimizde 29.hafta yeni bitmişti.O zamandan sonra o hamilelikte neler yaşadım o zamanlar nası geçti bi ben bilirim bi Allah.Hayatımdan 10 yıl gitti resmen.Yapılacak hiçbişey yoktu artık ne çıkarsa şansımaydı.
İnternette çok araştırma yaptım hatta yaptığım araştırmalardan bu oranın aslında söylendiğinden bile yüksek olduğunu gördüm maalesef.Taramalarım temizdi ama bu işlern içine girdikçe tarama testlerinin hiçbirinin güvenilir testler olmadığını hatta ultrasonun bile güvenilirliğinin %30 olduğunu öğrenince burun kemiği görmenin vs hiçbi anlamı olmadığını düşünerek iyice saplandım ve tüm hamileliğim zehir oldu.
Bu down sendromu öyle bişey ki tespit edilemeyen de çok hasta var mesele instagramda bir kadın var kızı down sendromlu hikayesini anlatmış blogunda.Kadının taramaları vs herşeyi tertemiz ama çocuk bi doğuyo ki down sendromlu.Üzgünüm ama bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de az da değil.
Bizdeki bu hastalık tespit edildiğinde doktor bize “down sendromu ultrasonda zaten bu kadar gözükür, gerisi amniyosentezle belirlenir” demişti.Benim için o saatten sonra çok geç olduğu için ben yaptırmadım çünkü zaten sonuç kötü gelse de yapacak bişey yoktu.Ama tavsiyem hamileliğini zehir etmektense bi an önce amniyosentez yaptırıp sonucu alsın boşa çektirmesin kendine.
Korkum soyle bisey canim ya doktor yanılıyorsa boşu boşuna bebeğe cektircez ya düzgünde tedaviyle kotu okursa korkum budur sadceİyi de böbrek tedavisi anne karnında yapılmaz eğer böyle bir sorun varsa doğduğunda müdahale edilir/ ki eğer varsa müdahale edilmesi daha doğru değil mi? Neden tedaviden korkuyorsunuz?
Hali hazırdaki senaryoya göre böbrek hastası olarak doğması kötünün iyisi. İnşallah kendi kendiliğinden geçecek bir durumdur.Ayy inşallah cnm ya ama down olmasa bile böbrek yavaş çalışır veya hiç çalışmaz dediler bu da çok kötü ama
Ayyy canım senin durum bizdende betermis e sonuc canim bebegin dogdumu ne oldu acaba
Hayır öyle Demeyin. Doktorun şu an tedavi edecek bir durumu yok ama size diyecek ki bakın sizin bebeğinizde şu sorun olduğu için tam teşekküllü bir hastaneye gitmeniz gerekiyor. Doğumu orda yapmalısınız ki doğduğunda müdahale edilebilsin. Yoksa bebek için büyük sorunlar olabilir. Doktorların dediklerinden korkmayın. Her şey Allahtan. Siz o canı şu an taşıyorsunuz. Eğer down sendromluysa aldırmak istemiyorsanız o zaman rahatlayın. Evlat her türlü evlat. Sizi anlıyorum benim de sorunlarım vardı neler çektim ama boşu boşuna zehir etmemek lazım. Allah korktuğunuza uğratmasın ama tıptan da kaçmayın. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama İstanbuldausanız Çapaya gidin.Korkum soyle bisey canim ya doktor yanılıyorsa boşu boşuna bebeğe cektircez ya düzgünde tedaviyle kotu okursa korkum budur sadce
biz variz teyzemin ogluna antalyada ne kadar dr varsa gebeligi sonlandiralim dedi. benim bulundugum ilde ki perinatalogtan randevu aldik. adam 1 saate yakin inceledi. teyzem 38 yasindaydi ilk gebeligiydi. burun kemigine ense kalinligina ve kaburgalarina vs bakti. tek problem böbrekteki genisleme sakin bebegini aldirma gebeliginin tadini cikar dedi. simdi 4 yasinda zipir bir oglan. digerlerine kalsaydi gebelik sonlanacakti. baska görüsler almanizi öneririm insallah hersey yolunda gider. bu arada dogumdan sonra iki yil nefrolog kontrolü oldu su an böbrek genislemesi problemide bitti.Kızlar yokmu yaşayan
Kordondan sıvı alınıyor buda düşük riski demek bence bekle canım göreceksin hiç bir sorun olmayacak Allahın izniyle ben geçen Kasım ayında dış gebelik geçirdim op doktor teşhis etti ve beni profa gönderdi profta dış gebelik degil normal gebelik ama 7haftalık olması gerekirken 5jaftalık görünüyor dedi kendi kendine düşer dedi düşmezse kürtajla alırım dedi ve ben 4hece gündüz sancı çektim ve iç kanama geçirdim acil amaliyata alındım sag tüpümden oldum demem oki doktorlara güvenmeyin az kalsın beni canımdan ediyordu 4saat farkla kurtulduğumu söylediler koskoca Prof bile yalnış teşhis koya biliyorCanım para kesinlikle sıkıntı değil hamdolsun eşimde öyle biri ki kesinlikle sıkıntı yapmaz hayır ben test yapmadım hiç allah bağışlasın iki tane çocuğum var bu böyle olursa kısmet ben testten yana hiç değilim daha çok pskljm bozulur kötü çıkarsa doktor bana özel bi yer tavsiye etti artık bebekten su mu alincak nedir bende bilmiyorum hiç cesaret edemedim gitmeye ya bebek sağlamsa öyle yaptıktan sonra kötü olursa diye korkuyorum(
Bundan 9sene önce ablamın 6aylık bebegi ni alacaklardı gelişmemiş dediler ablam aldırmak istemedi istanbula gitti ordaki doktor diger doktorlara kızdı bunlar nasıl doktor olmuşlar diye şuan benim kızımla aynı yaşta ve çok saglıklıbiz variz teyzemin ogluna antalyada ne kadar dr varsa gebeligi sonlandiralim dedi. benim bulundugum ilde ki perinatalogtan randevu aldik. adam 1 saate yakin inceledi. teyzem 38 yasindaydi ilk gebeligiydi. burun kemigine ense kalinligina ve kaburgalarina vs bakti. tek problem böbrekteki genisleme sakin bebegini aldirma gebeliginin tadini cikar dedi. simdi 4 yasinda zipir bir oglan. digerlerine kalsaydi gebelik sonlanacakti. baska görüsler almanizi öneririm insallah hersey yolunda gider. bu arada dogumdan sonra iki yil nefrolog kontrolü oldu su an böbrek genislemesi problemide bitti.
Allah uzun ömür versin . bu tür olaylar cok etrafta maalesef.Bundan 9sene önce ablamın 6aylık bebegi ni alacaklardı gelişmemiş dediler ablam aldırmak istemedi istanbula gitti ordaki doktor diger doktorlara kızdı bunlar nasıl doktor olmuşlar diye şuan benim kızımla aynı yaşta ve çok saglıklı
Benim de iki ayrı tanıdıgım da böbrekler genişleme demişlerdiGeçmiş olsun cnm benim oglumdada vardı böbrek genislemesi yegenimdede vardı anne karninda çok şükür oglumunki doguma girdigimde duzelmisti bi problem olmadı doktor dawn sendoromlularda oluyo demişti ama ole bişey olmadı yegenimdede olmadı çok şükür ama onun genişleyen böbrek calismiyor çürümüş ama yine dawn degl yani eğer onun testinde cikmadiysa çokta korkmayın doktorlar bazen abartiyorlar çok geçmiş olsun hayirlisi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?