- 3 Ocak 2018
- 518
- 673
- 23
- 39
6. Aya kadar fark edilmedi mi canım? Normal muayenede mi belli oldu,ayrıntılı ultrasonda mı?Kızlar merhaba benim konum değil ablam için yazacağm. Ablam 6 aylık hamile ve bebeğinin böreği biri 10 diğeri 20 ml genişleme var. Doktorlar ve komşular down tehlikesi var diyorlar. Başına böyle bişey gelipte kötü şeyler yaşayanlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Ablam çok üzgün bide sizin fikirleriniz alayım dedim. Teşekkürler
Tarama testi yaptırmadı yanlış anladınz:)2'li taramada down riski çıkmadıysa bence aşırı stres yapmasın.
Her böbrek genişlemesi down sendromu demek değil. Bazen tek bir sorundur sadece ve doğumdan sonra normalde döner.
Bir arkadaşımın kızında vardı. 1 yaşına gelmeden düzeldi.
Dediğim gibi harmony test yaptirsin. Yüzde yüze yakın sonuç veriyor. Bence o paraya değer.Hayır taramaları yaptırmadı
Normal ultrasonda görüldü ayrıntılı bakılması için ayrıntılı ultrasona gönderdiler6. Aya kadar fark edilmedi mi canım? Normal muayenede mi belli oldu,ayrıntılı ultrasonda mı?
Tarama testi yaptırmadı yanlış anladınz:)
Ayrıntılı ultrasonda mı cıktı? Normal muayenede belli olmadı mı? İkili testiniz nasıl cıkmıstı?Arkadaşlar aynı dert bendede var bende 23 haftalık gebeyim ve dovn olabilme ihtimali olduğunu söyledi doktor başka doktora yönlendirdi şimdi tadavi gerekebilir dedi çok kararsızım yardımcı olurmusunuz lütfen
İnşallah seninde bişey yoktur. İnş boşuna sıkıntı yapıyoruzdudDovn sendromunu geçtim doktor bebeğin böbreği böyle kalırsa cook az çalışır yok ilerleme olursa zaten artık ameliyatmi nakilmi ozaman bakariz dedi buda basli basina buyuk sıkıntı(
Sanırım sizden amniyo sentez sıvısıalacaklar. Doktorunuz daha iyisini bilir ama para sıkıntı değilse dediğim testi yaptırmak daha garanti ve bebek için de daha güvenli. Sonuç ne olursa olsun emin olun bilmek ve hazırlıklı olmak hem sizin hem de bebeginiz için daha iyi. Doğuma kadar şüpheyle yaşamak insanı bitirir. Kaldı ki down sendromu olsa da o sizin meleğiniz olmasa da. Siz yine onu aynı seveceksiniz. Ama bilirseniz en azından kendinizi bu konuda eğitme zamanınız olacak.Canım para kesinlikle sıkıntı değil hamdolsun eşimde öyle biri ki kesinlikle sıkıntı yapmaz hayır ben test yapmadım hiç allah bağışlasın iki tane çocuğum var bu böyle olursa kısmet ben testten yana hiç değilim daha çok pskljm bozulur kötü çıkarsa doktor bana özel bi yer tavsiye etti artık bebekten su mu alincak nedir bende bilmiyorum hiç cesaret edemedim gitmeye ya bebek sağlamsa öyle yaptıktan sonra kötü olursa diye korkuyorum(
Ayyy inşallah canım allah hepimize yardım etsin bizi evlatlarimizla sinamasin insallahİnşallah seninde bişey yoktur. İnş boşuna sıkıntı yapıyoruzdud
Malesef İstanbulda değilzİstanbulda yasıyorsanız nisantasında rıza madazlı var,çok ıyı bır perınatologtur. Ayrıntılı ultrasonu 650 tl. Arkadasların bahsettiği kan testini yaptırın,1 haftada sonuc veren yerler var 1500-2000 tl arası fiyat
İnşallah cnmAyyy inşallah canım allah hepimize yardım etsin bizi evlatlarimizla sinamasin insallah
Valla ne olduğunu bende bilmiyorum canım henüz o doktorla görüşmedik ama hiç hazır değilim şimdi tedavi gerekir derse ne yaparim ne dedim bende bilmiyorum eşim diyo ne derse ne gerekiyorsa öyle yap sonra keşke dememize gerek kalmasın ama ben çok kararsızımSanırım sizden amniyo sentez sıvısıalacaklar. Doktorunuz daha iyisini bilir ama para sıkıntı değilse dediğim testi yaptırmak daha garanti ve bebek için de daha güvenli. Sonuç ne olursa olsun emin olun bilmek ve hazırlıklı olmak hem sizin hem de bebeginiz için daha iyi. Doğuma kadar şüpheyle yaşamak insanı bitirir. Kaldı ki down sendromu olsa da o sizin meleğiniz olmasa da. Siz yine onu aynı seveceksiniz. Ama bilirseniz en azından kendinizi bu konuda eğitme zamanınız olacak.
Arkadaşlar aynı dert bendede var bende 23 haftalık gebeyim ve dovn olabilme ihtimali olduğunu söyledi doktor başka doktora yönlendirdi şimdi tadavi gerekebilir dedi çok kararsızım yardımcı olurmusunuz lütfen
Tedavi derken down sendromu tedavisi değil böbrek genişlemesi için dedi sanırımDown sendromunun tedavisi yok ki.Amniyosentez veya genetik testi yaptıracaksınız.Zaten bi sıkıntı olsa bile allah korusun artık hiçbişi yapamazsınız zaman dolmuş.
Ama tam net dovn denilmedi doktor bende bilemem dedi dovn sendromu çoğunluk doğumdan sonra belli edermiş öyle dedi doktor ama ihtimal verdi hani sonra olursa bizi sorumlu tutma diye şimdiki bahs ettiğimiz tedavi sadce böbrek üzerine durulmuşDown sendromunun tedavisi yok ki.Amniyosentez veya genetik testi yaptıracaksınız.Zaten bi sıkıntı olsa bile allah korusun artık hiçbişi yapamazsınız zaman dolmuş.
Evet aynen böbrek tedavisiTedavi derken down sendromu tedavisi değil böbrek genişlemesi için dedi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?