Down sendromu riski mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Asbei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
6. Aya kadar fark edilmedi mi canım? Normal muayenede mi belli oldu,ayrıntılı ultrasonda mı?

Tarama testi yaptırmadı yanlış anladınz:)

Benim bebegiminde kalbinde ekojenik odak vardı aynu şeyi söylediler... çok üzüldüm günlerce uyumadım .
Ilk önce ayrıntılı ultrason çekildik başka bulgu aradılar çok şükür yoktu .
Daha sonra bebek kalp doktoruna gittik .
Amniyosentez dediler ama riskli olduğu için yaptırmadım.
Çok şükür sağlıklı doğdu:)

Dovn sendromunu geçtim doktor bebeğin böbreği böyle kalırsa cook az çalışır yok ilerleme olursa zaten artık ameliyatmi nakilmi ozaman bakariz dedi buda basli basina buyuk sıkıntı(

Arkadaşlar aynı dert bendede var bende 23 haftalık gebeyim ve dovn olabilme ihtimali olduğunu söyledi doktor başka doktora yönlendirdi şimdi tadavi gerekebilir dedi çok kararsızım yardımcı olurmusunuz lütfen
Ayrıntılı ultrasonda mı cıktı? Normal muayenede belli olmadı mı? İkili testiniz nasıl cıkmıstı?

Dovn sendromunu geçtim doktor bebeğin böbreği böyle kalırsa cook az çalışır yok ilerleme olursa zaten artık ameliyatmi nakilmi ozaman bakariz dedi buda basli basina buyuk sıkıntı(
İnşallah seninde bişey yoktur. İnş boşuna sıkıntı yapıyoruzdud

Sanırım sizden amniyo sentez sıvısıalacaklar. Doktorunuz daha iyisini bilir ama para sıkıntı değilse dediğim testi yaptırmak daha garanti ve bebek için de daha güvenli. Sonuç ne olursa olsun emin olun bilmek ve hazırlıklı olmak hem sizin hem de bebeginiz için daha iyi. Doğuma kadar şüpheyle yaşamak insanı bitirir. Kaldı ki down sendromu olsa da o sizin meleğiniz olmasa da. Siz yine onu aynı seveceksiniz. Ama bilirseniz en azından kendinizi bu konuda eğitme zamanınız olacak.

İstanbulda yasıyorsanız nisantasında rıza madazlı var,çok ıyı bır perınatologtur. Ayrıntılı ultrasonu 650 tl. Arkadasların bahsettiği kan testini yaptırın,1 haftada sonuc veren yerler var 1500-2000 tl arası fiyat

İnşallah seninde bişey yoktur. İnş boşuna sıkıntı yapıyoruzdud
Ayyy inşallah canım allah hepimize yardım etsin bizi evlatlarimizla sinamasin insallah

Malesef İstanbulda değilz

Valla ne olduğunu bende bilmiyorum canım henüz o doktorla görüşmedik ama hiç hazır değilim şimdi tedavi gerekir derse ne yaparim ne dedim bende bilmiyorum eşim diyo ne derse ne gerekiyorsa öyle yap sonra keşke dememize gerek kalmasın ama ben çok kararsızım

Arkadaşlar aynı dert bendede var bende 23 haftalık gebeyim ve dovn olabilme ihtimali olduğunu söyledi doktor başka doktora yönlendirdi şimdi tadavi gerekebilir dedi çok kararsızım yardımcı olurmusunuz lütfen

Down sendromunun tedavisi yok ki.Amniyosentez veya genetik testi yaptıracaksınız.Zaten bi sıkıntı olsa bile allah korusun artık hiçbişi yapamazsınız zaman dolmuş.

Down sendromunun tedavisi yok ki.Amniyosentez veya genetik testi yaptıracaksınız.Zaten bi sıkıntı olsa bile allah korusun artık hiçbişi yapamazsınız zaman dolmuş.
Tedavi derken down sendromu tedavisi değil böbrek genişlemesi için dedi sanırım

Ama tam net dovn denilmedi doktor bende bilemem dedi dovn sendromu çoğunluk doğumdan sonra belli edermiş öyle dedi doktor ama ihtimal verdi hani sonra olursa bizi sorumlu tutma diye şimdiki bahs ettiğimiz tedavi sadce böbrek üzerine durulmuş

Harmony testi yaptırabilirsiniz. Sadece rahatlamak için. Allah korusun üzücü bir sonuç çıkarsa da doğum öncesi kendilerini hazırlamış olurlar. Ben hiç ihtimal vermiyorum sadece böbrek genişleme bulgusuyla dawn sendromlu doğacağına. Burun kemiği, serçe parmak, ense kalınlığı, kemiklerde/organlarda parlaklık vs daha bir sürü işaret var. Bunlar yok anladığım kadarıyla.

Sonuç olarak 6 aylık bir bebek, nasıl olsa gelecek dünyaya. Sağlıkla doğsun inşallah. Ablanız da bu günleri sadece kötü birer anı olarak hatırlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…