Down sendromu riski mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Asbei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayır onlar yok ama öyle dediler
Ablanız boşa canını skıp hamileliği kendine zehir etmesin.. çok insan gördüm down var denilip sağlıklı doğan ( ki testlerde normal demişler )..

aksi durumdada Allah bi melek göndercek ablanıza sadece dua etsin herşeyin hayrlısı için..

Ablani hic uzulmesin.
Kuzenime de soylemislerdi, bebegi down sendromlu diye. Herkes aldirmasi icin baski yapti.
Sapasaglam dogdu. 5 yasinda simdi zehir gibi :)

Yani bi ihtimal görse söylemek zorunda demek istedim
Bası 37 kolu 36 hafta derken de aslında boyut anlamında söylemiş. Sonucta kimimiz daha uzunuz kimimiz kıs. Ceninlerde de bu tip farklılıklar olur normal. Hastaya en ince ayrıntıyı söylemek bazen gereksiz
Ben diş dryum eşim tıp dru. Benım drum hiç basını bacağını ayrı söylemezdi. Haftasıyla uyumlu derdi o kadar. Çok fazla bilgi hem gereksiz hem kafa karıstırıyor.
Böbrek geniş dediği
Cihaz bozuk olabilir
Böbrekte sorun olabilir
Böbrek geniş ancak zamanla normale dönebilir

VS vs
Belki baska sorunların habercisi olabilir.
Dr bunu söylemek zorunda. Çünkü ileride en ufak sorunda dra neden görüp söylemedin denir.
Ben hastalarıma hepsini söylüyorum. Ancak bunlar bir ihtimal. Bazısı bugüne kadar hiç olmadı ancak açıklamalıyım anlatmam lazım diyorum.

Anladım mesleginizde başarılar dilerim ama her dr iyi değil buda bi gerçek burdakilerde öyle sanırım

Anladım mesleginizde başarılar dilerim ama her dr iyi değil buda bi gerçek burdakilerde öyle sanırım
Kesinlikle katılıyorum
Risk var derken kastettikleri şeyi izah etmeliydiler.
Aile en minik problem olasılığına korkar kahrolur. Hekim teselli etmeli gel gör ki kimi dan diye söylüyor

Benim de ablam 6 aylik hamile ikili testte bir deger yüksek cikti ense kalinligi burun kemigi normal kalbinde parlaklık var biraz ve bobrek sinirda... bizde bekliyoruz sonucu insallah yeğenlerimiz saglikli dogar

Dr daha iyi bilit ama bobrekle down alakasi yok ki.ense kalinkigi onemli birde benim bebegimede.biraz sag genis dogduktan sonra bajalim dediler.megersem anne karninda oluyormus hic onemsenmedi herseyu normaldi

Konuyu okuyunca yasadıklarım geldi aklıma ikinci hamileliğimde ikili test sonucum yüksek çıktı bebek down sendromlu olabilir dediler amniyosentez yapabiliriz dediler ya da dışarıda bir klinikte kan alınıp yurt dışına gönderip sonuç alınıyormuş biraz pahalı neyse biz o zaman amniyosentez e karar verdik bebeğimiz sağlıklı çıktı ancak alınan sıvı sonrası düşük riski oluyor ben sağlıkla kucağıma aldım çok erken doğdu ama yani iyi doktor bulup durumunuzu netleştirin tavsiyem amniyosentez yaptırmayın parayı bulup test yaptırın ben pişman oldum

Perinatolog hamileliğimin 22. haftasında ayrıntılı usg de oğlumun böbreklerinde genişleme tesbit etti ama hiç down sendromuyla ilgili birşey konuşmadık. 14. Haftada harmony testiyle trizomi 13-18-21 i taratmıştık zaten. Onun dışında hiçbir tarama yaptırmadım. Şuan bebeğim 7 aylık, böbrekleri takipte. Biri düzeldi. Hiçbir sağlık sıkıntısı Yok.

Merhaba kızlar 13 haftalık hamileyim
Geçen hafta bebeğimin ense kalınlığı 3,2 çıktı
Doktor Burun kemiği var dedi diğer bulgular normal
Bebek down sendromlu olabilir dedi
2 li test yapıldı

down riski 1/730
trozmi riski 1/6600
yaş riski 1/320

Cut off değerinin altında her iki risk de.

Sonuçları dr a gösterdim normal dedi
Ama yine de aklıma takıldı ensenin yüksek olması ileride risk yaratır mı

Merhaba,kuzenimin bebeği içinde aynı durum oldu.. Bebek down dendi ama öyle doğmadı,, böbreklerinde sıkıntı var,ameliyat oldu.. Annen karnında böbrek büyümesi genelde down bebklerinde olduğu için öyle demiş olabilirler..

Merhaba, detaylı ultrasonda bebek burnu,el ayak parmak yapısı ile down olup olmadığı anlaşılıyormuş. Siz detaylı ultrasona baktırmışmıydınız?

Arkadaşlar bebeğimiz doğdu 40 ı bitmek üzere. Böbrek iflas etmiş dediler. Kalbi delik dediler. Göbek kordonu ödem kapmış dediler herşey söylediler taki ablamın psikolojisini bozana kadar. Maşallah ablamın bebeği şuan da maşallah çok sağlıklı. Söyledikleri hiç bir şey çıkmadı. Duaların gücüyle sanırım. Böyle olanlar sakın ümitlerini kaybetmesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…