Aynen ya doktorlar işte hep en kötüsünü soyluyorlarBenim de iki ayrı tanıdıgım da böbrekler genişleme demişlerdi
İkisi de sapasğlam
Amniyosentez yerine,Canım para kesinlikle sıkıntı değil hamdolsun eşimde öyle biri ki kesinlikle sıkıntı yapmaz hayır ben test yapmadım hiç allah bağışlasın iki tane çocuğum var bu böyle olursa kısmet ben testten yana hiç değilim daha çok pskljm bozulur kötü çıkarsa doktor bana özel bi yer tavsiye etti artık bebekten su mu alincak nedir bende bilmiyorum hiç cesaret edemedim gitmeye ya bebek sağlamsa öyle yaptıktan sonra kötü olursa diye korkuyorum(
6. Aya kadar ayrıntılı ultrasona çoktan girmiş olmalıydıNormal ultrasonda görüldü ayrıntılı bakılması için ayrıntılı ultrasona gönderdiler
Kanda fetal DNA testi yaptırsın çıkar ortaya komşuları boşverinKızlar merhaba benim konum değil ablam için yazacağm. Ablam 6 aylık hamile ve bebeğinin böreği biri 10 diğeri 20 ml genişleme var. Doktorlar ve komşular down tehlikesi var diyorlar. Başına böyle bişey gelipte kötü şeyler yaşayanlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Ablam çok üzgün bide sizin fikirleriniz alayım dedim. Teşekkürler
Doktorlar öyle bişey istemedi ama6. Aya kadar ayrıntılı ultrasona çoktan girmiş olmalıydı
Kendisini mi istemedi ablanız
Gebeliğin kaçıncı haftasında şuan?Doktorlar öyle bişey istemedi ama
Gaybı yalnız Allah bilir peki doktorlara inanıp ta bebegin yaşamına son vermek çokmu daha iyi peki bunu yaparken Rabbimin verdigi cana kıyıp tekrar anne olma şansı varmı Bunuda bilemeyiz o yüzden yangına körükle gitmek yerine insanları biraz kendi yerinize koyarak düşünmek çok daha mantıklı olsa gerekhiçbir şeyi yoktur , iyi olcak tarzı yorumları almıyor mantığım. nerden biliyorsunuz?? umut veriyorsunuz kadına ya kötü olcaksa??
konu sahibi ne yapacağına karar vermen lazım. down sendromunun tedavisi yok.. boyle bir ihtimal varsa ve bu durumda aldırmak istersen farklı doktorlara gitmen lazım. aldırmam ne olursa olsun diyorsan da yoluna devam etceksin.. down sendromludur ya da değildir diye burdan tahminde bulunmak doğru değil..
Bende başına gelmiş biri olarak çok yaşadım gördüm görüyorumBenim de iki ayrı tanıdıgım da böbrekler genişleme demişlerdi
İkisi de sapasğlam
Rabbim sifa versin arkadasimin bebeginede aynisini soyledi doktor..Ayyy gerçekten mi allah bağışlasın inşallah bizdede öyle olur ama ben bir doktorla kalmadım ki canım bi doktor tek farklı dedi 3 doktor aynı şeyi söyledi ama ilk doktorum kafası şu toplamış dedi geriside böyle iste
Gaybı yalnız Allah bilir peki doktorlara inanıp ta bebegin yaşamına son vermek çokmu daha iyi peki bunu yaparken Rabbimin verdigi cana kıyıp tekrar anne olma şansı varmı Bunuda bilemeyiz o yüzden yangına körükle gitmek yerine insanları biraz kendi yerinize koyarak düşünmek çok daha mantıklı olsa gerek
Ben böyle konulara kızıyorum açıkçası , down sendromlu olunca neden milleti bi korku sarıyor anlamıyorum, bence down sendromlular bu dünyadanın melekleri, Herşey yaradanın takdiri elden ne gelecekKızlar merhaba benim konum değil ablam için yazacağm. Ablam 6 aylık hamile ve bebeğinin böreği biri 10 diğeri 20 ml genişleme var. Doktorlar ve komşular down tehlikesi var diyorlar. Başına böyle bişey gelipte kötü şeyler yaşayanlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Ablam çok üzgün bide sizin fikirleriniz alayım dedim. Teşekkürler
Peki sonucunuz nasil cikti umarim bir sorun yokturMerhaba. Benimde ikili taramada down sendromu riski çıkmıştı. Aminiosentez testi riskli olduğu için doktorum genetik test yaptırmalı önerdi. Sadece koldan alınan kan ile yapılıyor ve sonucu%99 veriyor. Fakat bu testi devlet karşılamıyor. Maddi durumunuz elveriyosa bu testi yaptırabilirsiniz içiniz rahat eder. Ben yaptirmistim. 1500-2000 tl arası fiyatı vardı.
Dr ihtimali söylerAynen ya doktorlar işte hep en kötüsünü soyluyorlar
Çünkü down sendromuyla birlikte bir sürü hastalıkları oluyor. Kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, beyin vs gibi/ ayrıca kim istemez ki evladı sağlıklı olsun. ? Bir annenin çocuğu için endişelenmesi kadar normal bir şey yok bence.Ben böyle konulara kızıyorum açıkçası , down sendromlu olunca neden milleti bi korku sarıyor anlamıyorum, bence down sendromlular bu dünyadanın melekleri, Herşey yaradanın takdiri elden ne gelecek
Tedavi gwrekiyorsa olursun. Hazir olmamak gibi bir lüksün yok ki. Söz konusu olan bebegin. Inşallah hiç sorun yoktur ama varsa ve düzelme şansı da varsa ve sen bu fırsatı kaçırırsan ömür boyu vicdan azabı çekersin. Dediğim gibi imkanın varsa hemen harmony test yaptır.Valla ne olduğunu bende bilmiyorum canım henüz o doktorla görüşmedik ama hiç hazır değilim şimdi tedavi gerekir derse ne yaparim ne dedim bende bilmiyorum eşim diyo ne derse ne gerekiyorsa öyle yap sonra keşke dememize gerek kalmasın ama ben çok kararsızım
Herzaman ihtimali söylemiyor işte benim kızıma kolları yok demisti hiçte olmadı şükür kuzenime bacakları yok demişti hatta oglumada başı 37 hafta bacaklar 38 hafta kolları 36 hafta 2 Kilo demişti ben çok sasirdim ne yani ne demek bu nasıl sacmalik dedim doğuma gitmeden başka dr söyledim bide siz bakın Die oda başka şeyler soyledi ama hiç bi sıkıntı olmadı bazen aletleri bozuk oluyo ve dr bunu anlamıyor yani olabiliyorDr ihtimali söyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?