Dr.Mike Moreno'nun 17 Gün Diyeti

pofucum bekleriz, sen de katıl bize :) ichiga, o motivasyonu buluyorsan kendinde, dene dukan ı.dukan daha katı, daha çok verirsin.ben bir ara dukan yaptım, bu daha kolay olduğundan tercih ediyorum.en azından sebzeyi hergün yiyebiliyorum, meyve de var ,daha az yoksunluk hissettiriyor bana.

ay mutlaka bende başlamalıyım ... ama yarın baslayamam anneme yarın gıtcem bayramlasmaya orada armudun sapı uzumun cöpü yapamam annem zorla tıkar agzıma en azından kendı ıstedıgım kadar yıyeyım yarın salı veya crs bende katılırım inş cok cok kılolar verırırz kızlar....

bana uyar :) hemde seve seve,insan tek başına bi yere kadar yapabiliyo..ama ilk evrede 2 menü var demişsiniz 1 tanesi ok de diğer nedir tam bilmyrm bana yardımcı olursanız sevinirim

kalkınca : limonlu su
sabah: ya meyve ile yoğurt, ya da 2 yumurta
yanında yeşi çay
öğle:ya tavuk balık türü et, yanında sebze-salata
ya da sebze + yoğurt, yine yeşil çay içiyoruz.
akşam:tavuk veya balık, yanında salata veya sebze, yeşil çay.
gün içinde 2.bir yoğurt ve 2. bir meyve hakkımız var,meyve saat 2 den önce yenecek.

Ben de sırf meyve artısı ve çok daha sağlıklı gözüktüğü için buna başlamıştım... Ama şimdi regl vs. bu son hafta kilo kaybımı tam belirleyemeyince ve istediğim o son 6 kiloyu 2. döngüde veremeyeceğimi düşündüğüm için Dukan mı yapsam dedim... Dukan'ı daha önce denedim ve güçlendirmesini yapmadığım ve sıkıntılı bi döneme girdiğimde kendimi abur cubura verdiğimden dolayı aynen hepsini geri aldım. Oysa 6 kilo vermiştim 2 ay kadar bi süre içerisinde. Tam da bu yüzden, Dr. Moreno'nun samimiyeti hoşuma gidiyo... Adam açık açık bi kere diyet yapıyorsanız hayatınız boyunca dikkat edeceksiniz, diyet yapmanız gerekecek demektir diye söylüyo... Hangi birisi böyle diyor ki ? Bunu bunu yapın bi daha ömrünüzce kilonuzu koruyacaksınız diyolar... Olmayan bir şeyi yani... Ama bunda da 1. döngüyü uzun süre devam ettirmek mantıksız o da bi yerden sonra takılıyo hep aynı tip beslenmekten dolayı, adam bunu önlemek için de mantıklı olarak doğal nişastaları ekliyo ikinci döngüde vs. vs. Yani aslında bugüne kadar yaptığım diyetlerden eeeeeeen kolaylıkla bana kendini sevdireni, aklıma yatanı ve sıkıntısız kilo verdireni bu diyet oldu :) Ama son kiloları bunla atabileceğimden emin değilim... Biraz Moreno, biraz Dukan karışımı bir diyet mi yapsam acaba kendime ~
17 gün'ün kahvaltısını seviyorum, meyveyle... Gerisini de protein mi yesem
Öf ne yapmak istediğimi bilmeyince kafayı yemeye başladım sanırım, son cümleyi ciddiye almayınız :44:

merhaba kızlarrr benimde bi 5-6 kilo fazlam varr birlikte yapalım mı diyet?

Carmia, 5-6 kilo için yapılacak diyet kesinlikle budur! İlk iki döngüde kesin tamamlarsın vermen gerekeni

ve aynı sıtede 30 gun sonucunda vücuttaki değişiklikleri gösteren fotografla buldum birkaç tanesini koyuyorum...

Eğer Facebook üyeliğiniz varsa 17 Day Diet diye aratın. Fotoğraflara da bir göz atın derim. İnsanlar gerektiğinde bir sene boyunca başa alıp alıp devam etmiş ve neler başarmışlar... Kendimden nefret ediyorum bazen, 6 kilo vermek için 2 aycık daha sabretmeyi göze alamıyorum... :44:

Ben de Dukanla karıştırdım bazı bölümlerini. Mesela 2. bölümde karbonhidrat ihtiyacımı genel olarak yulaf kepekli dukan krebiyle karşılıyordum. Ki zaten genellikle protein ağırlıklı beslenme olduğu için devam ediyor kilo verme, sen de dene krep+reçel vs kahvaltıda süper oluyordu. 2. bölümde de kilo verirsin de 3te yavaşlar ben 3.yü 2 hafta yapmadım 10 gün yapıp başa döndüm. Zaten bana son kiloları verdiren bu diyetle oruç tutmak oldu.

Hmm, ben facebook'daki sayfasından bakınca orada genelde insanların sadece 3-4 kilo verebildiğini gördüm 2. bölümünde, bir de ilk 17 gün bile çok fazla bi kayıp olmayınca (ki aslında 4 kiloya az demek haksızlık olur) ümitlenemedim sonrasından... Yakında İstanbul'a dönücem, orada fazla meyve yemiyorum... Süt içememek tek moral bozucu şey benim için şu diyette. Süt serbest olsa ne güzel uydururdum kendime göre atıştırmalık bir şeyler. Şekersiz reçel yiyebilmek gerçekten çok büyük bi lüks Dukan gibi bi diyetle karşılaştırıldığında. Ben tatlandırıcıyla omlet yapıp üzerine sürüyorum kepek koymasam da içine, o bütün tatlı isteğimi karşılıyo...
İşte çok güzel diyet ve tüm kararsızlığım da hep o yüzden
Bu arada, karar veremediğim bu süreçte de 2. bölüme başladım sayılır aslında... Bugün yine şeftali ile kefir smoothie yaptım sabahtan, öğlende de yağsız menemen yedim. Yeşil çayımı her öğünde içiyorum. Doğal nişastamı da küçücük bi parça mısır yiyerek aldım. Akşama ızgara balık var. Böyle böyle çaktırmadan 2.'yi de bitiririm çok bıdı bıdı etsem de

Son düzenleme:
neyin kaçıncı günündeyim, hatlar karıştı iyice :) bugün sabah hala 72.9 gösteriyor tartı, ne gitmez ödemmiş...

neyin kaçıncı günündeyim, hatlar karıştı iyice :) bugün sabah hala 72.9 gösteriyor tartı, ne gitmez ödemmiş...

Ben de regl'den dolayı 1.5 kilo fazla çıkıyorum kaç gündür... Yüzüyordum onu da yapamıyorum aynı sebepten dolayı... Dün bi de bir dilim kek yedim dayanamayıp! Tam ara öğün saatinde misafir geldi, akşam yemeği saatimde bile hala bizdeydiler, ölüyodum artık açlıktan resmen. Yanlarında pişiremedim de bi şey, pişirmeyi geçtim dolaptan salatalık alsam tam da dolap karşısında çekyat var, orada oturuyolar... Mutfak açıkta salonla yanyana olmamalı kesinlikle! Bi kere daha tescilledim... Annemin onlara hazırladıklarından 1 dilim kek aşırmak durumunda kaldım... Sonrasında nasıl ağır hissettim ufacık şey yüzünden onu da anlatamam...

ichigocum keki yemişsin artık, afiyet olsun, yaramasın benim acil durum kurtarıcım ayran, dolapta bulunduruyorum her zaman, acıkıp dolabı açınca ilk o çarpıyor gözüme ,açlık krizini geçiriyor.ara öğünlük birşey hazırlayamadığında da imdada yetişiyor :) biraz da regl sebepli tatlı krizinden dayanamamışsındır keke, o zaman iyi bir haber vereyim sana : regl döneminde metabolizmamız daha hızlı çalışıyor, vücut yediklerini biriktirmekten ziyade enerji olarak harcama eğiliminde oluyor :) benim geçti tatlı krizlerim, regl bitiyor artık, yarın biraz eksi göreceğimi umuyorum tartıda, yoksa moralim bozulacak...

nihayet 72.1 kg =)

pofucum bozma moralini, kilolardan daha inatçı olmak zorundayız.ne zamandır yerimde sayıyordum ben de.

bu arada hangi aşamanın kaçıncı gününde olduğumla uğraşmayı bırakmaya karar verdim.1e baştan başlayayım demiştim ama tavuk-balıktan çok sıkıldım, kırmızı et de yiyebilmek istiyorum.va arada minik karbonhidrat kaçamaklarım oluyor(dün 2 tane yaprak sarma yedim mesela akşam).1e tam uyamadığıma göre 2ye mi geçsem dedim.sonra dedim 1in 2nin ne önemi var.kilolar gidene kadar (ya da dayanabildiğim kadar) devam protein-sebze-yoğurt ve meyve yemeye.yağsız kırmızı et de kullanacağım, gıdaklayacağım çünki yakında :) gerçekçi olup arada karbonhidrat kaçamaklarım olacağını da kabullendim, 1 porsiyonla sınırlayacağım bu kaçamakları, battı balık yapmak yok.yine zorlandığım bir konu da meyveyi 2den önce yemek, genellikle bu saat sınırlamasından ötürü 2. meyveyi yiyemiyordum, birini sabah yiyorum zaten, 2.yi akşam yiyeceğim canım isteyince.varsın biraz daha yavaş gitsin kilolar, ama diyetim yaşam tarzıma uysun, beni mutlu etsin ki uzun süre devam edebileyim.işte böyle kararlar aldım, bakalım nasıl olacak.

bazen insan sıkılınca böyle tası tarağı toplayıp kaçmak istiyor.her gün aynı şeyleri yemek ve içmekten bıktım sanrm ondan bi motivasyon kaybı oldu,ama tekrar eskisi gibi başladım..biraz daha ılımlı olmaya karar verirdim çünkü bi yerden sonra krize giriyorum
eğer yerinde sayıyorsan vucuduna uygun değil dicem ama kesinde yorum yapamam.bence spor yapmalısın bol bol yürü mesela sana ii gelecektir eminim

cnm bol bol yürüyemeyeceğim kadar yoğun çalışıyorum bu sezonda ne yazık ki. ama yerimde saymam reglden kaynaklandı biraz da, hem iştah artıyor, hem su tutuyor ya vücut.bi de haftasonu tatile gidince tuz biber olmuştu.atlattım hepsini, daha iyi gidecek umarım artık :)

anladım şeker..o zaman evde yapabilcen bişeyler dene

Arkadaslar ben de 17 gün diyetiyle ilgili bilgi ararken burayı gördüm.yazdıklarınızdan baya gayretlendim ve hala devam eden varsa ben de yapmak istedim daha sağlıklı olması için yarın gidip kitabı alacağım 69 kiloyum bi 11 kilo versem gayet hoş olacak.hala devam eden varsa bana arkadas olabilir mi diyet konusunda tek basıma basladıgım hiçbir diyetin sonuna cıkamadım hatta 2. gününü bile göremedim artık inşalla burada gayretle sonuna çıkarım :))

kitty28, ichigo_tr kaçıncı gündesiniz? ben bayramda ve sonraki hafta devam edemedim. ayıptır söylemesi tatilde diyet yapılmıyormuş bunu keşfettim. ama işin güzel tarafı tatilde aşırı derecede yüzüp yürüyüp dans ettiğimden sadece 1 kilo aldım. buna neden seviniyorum çünkü her sabah gelsin poğaçalar, gitsin börekler; deniz kenarında biralar, akşam rakı sofraları derken baya korkmuştum en az 3 kilo aldım diye düşünürken tartıda 60.5i görmek ilaç gibi geldi. ama dün sabah itibariyle yeniden başladım. bozmamak üzere bu kez. o kadar ara verdikten ve her istediğimi yedikten sonra biraz daha zor olacak sanırım ama kendimi hep bu son durak diye avutuyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…