Dudak Dolgusu yaptıranlar

Canım, sen bi mesajında Hollanda'da aqualift dolgunun yasaklandığını söylemişsin. Bu dolgunun nasıl yan etki yaptığıyla ilgili bilgin var mı? Niye yasaklanmış?

Canım Aqualift dolgu kalktı ama yerine Auafiller dolgu çıktı .İkiside aynı .Yasaklanmasının nedeni birisi memesine yaptırmış ve iltihap etmiş. Ben de okumuştum arkadaşın bilgisi doğrudur .Ama sana yazdığım gibi bu dolgu bende ve çok arkadaşta var bir zararı olmadı.Ama kalıcı bir dolgu olduğu için tabiki farklı tepkiler verebilir .Bu dolgu 5 yıldan çok daha uzun süre kalıyor.Mantıken düşününce vücudun 5 yılda atamadığı bir dolgu ömür boyuda kalır .Bana bir doktor bu dolgunun hiç ermediğini söyledi.Bekleyip görelim.Bende 1 yıldır var hiç erime azalma yok.Bazı arkadaşlarda 2 yıl oldu yine azalmadı.

Benim üst dudağım normalde hiç yok gibi ince bu sebeple son birkaç yıldır belli aralıklarla dolgu yaptırıyorum ve sonuçtan çok memnunum.Dudağımdaki dolgu azaldığında tamamen yok olmadan yeniden yaptırıyorum (8-9 ay'da bir).Ağız , dudak çevrem, gülüşüm vs çok çok daha güzel hale geldi ve beni uzun zamandır tanıyan herkesten çok güzel yorumlar alıyorum ki bu durum çok hoşuma gidiyor :)
Benim doktorum dermatolog dr.Kerem Baykal , kendisiyle saç sorunum munasebetiyle tanışmıştım ve yaptığı diğer başarılı kozmetik dermatoloji uygulamarını görünce botox-dolgu da yaptırdım , çok da iyi yaptığımı düşünüyorum, aldığım sonuçlar harika herkesin çok beğenisini aldım.Herkese tavsiye ederim.

Canım ben de doktorla konuştum aqualift kaldırılmamış aquafiller kaldırılmış. Aqualiftin yeni serisi çıkmış, öncekine göre daha kalıcı ve uygulaması kolaymış. İçinde plastik olduğunu söylemesi beni biraz tedirgin etti. Yalnız alerji riski ve enfeksiyon olasılığının çok az olması, diğer dolgularla ya da işlemlerle uygulanabilmesi, 5 yıl idare etmesi, burada yaptıranların sorun yaşamaması beni bu dolguya yönlendiriyor. Bir de, 1, 2 hafta sonra rötuş yapılması lazım dedi. Mantıklıydı söylediği şeyler de ikinci kez o acı, morarma insanı yıldırıyor.

Canım, sen bi mesajında Hollanda'da aqualift dolgunun yasaklandığını söylemişsin. Bu dolgunun nasıl yan etki yaptığıyla ilgili bilgin var mı? Niye yasaklanmış?

Canim ben bir dolgu yaptirmak istedigimde, gece gunduz deli gibi arastiririm herseyi. Bende kalici dolgu istemistim ve Hollandada yasak oldugunu ogrendigimde, nedenini arastirmaya basladim. Yazildigi gibi cok alerjik reaksionu varmis, sansli isen bu sorun olmaz ama bi sure sonra topaklanma oluyormus. Bu hemen hemen suandaki piyasalarda olan butun kalici dolgu icin gecerliymis ( daha gecen hafta yine sabaha kadar arastirma yaptim).

Hollandalilarin bir forumuna girdim, ordan yaptiranlar olmusmu diye mesaj yolladim, okuduklarim cok korkunc idi. Hollandada onceleri yapiliyordu ve o kadar yan etkisi oluyormus ki, yasaklanmis. Bayanin birinde 5 yil sonra topaklanma yapmis ve aldirmak istediginde ameliyatla aldirmis, suanda cok buyuk iz kaldi yuzumde demisti.

Suanda Belcikada yapiyorlarmis hala ve yakinda ordada yasakliyacaklarmis. Bir arkadas, doktorlar kalici dolgu yuzunden dolayi fazla kazanamiyor ondan dolayi yasaklanmistir, yada zararli oldugunu soyluyorlardir demisti ama Hollandada bu dolguyu yasaklayan Saglik Bakanligi, yani doktorlarla, guzellik uzmanlariyla alakasi yok, bagimsizlar yani.

Ben acikcasi o riske girmek istemedim, param oldukca yenisi doldurturum. Saglikta onemli sonucta. Kolay gelsin arastirmanda, iyi dusun derim ama cok istiyorsanda, iyi konus doktorunla.

Sevgi teşekkür ederim canım. Günlerdir düşünmekten, araştırmaktan yoruldum. Geçici yaptırayım diyorum içimden, ama seneye tekrar yaptıracaksın diyorum bu sefer de. Kalıcı yaptırayım diyorum, bu sefer de ama zararlııı diyorum. 1 yıllık geçici dolgular sağlıklı ama her yıl dolguya verecek param yok. Bakalım artık.

merhaba arkadaslar
ben gecen yil gecici dolgu yaptirdim 3-4 ay gibi eridir tabi burun ameliyatim sirasinda doktorum yapmisti cok memmun kaldim ama eridi simdi onumuzdeki ay yine geliyorum bu konuda tecrubeli arkadaslardan bilgi almak istiyorum cok siskin bir dudak istemiyorum kac cc yaptirmam gerekiyor .birde benimle dudak dolgusu yaptirmak isteyen varmi pazarlik yapsak doktorla doktorum Emre ilhan varsa onumuzdeki ay ist dayim birlikte yaptirabiliriz dusunen ,

Merhaba kizlar. Ben de gecen cumartesi samsunda yag dolgusu yaptirdim dudaklarima.ilk gunler resmen bayan dudaktim:) cok cirkin bir goruntu oluyor fakat agri sizi olmuyor.Gerci hala normale inmis degil fakat biraz da olsa kuculdu.

Neden yag dolgusunu tercih ettigimi de aciklayayim.doktoruma kalici olmasini istedigimi soyledim.cunku her zaman gelemeyecegimi bir iki ay da kaybolmayacak bir sey olsun dedim.o da bana yag dolgusunun 1 -3 tekrarla omur boyu kalici oldugunu soyledi.benim dudaklarima normalde edilenden fazla yag enjekte etti ki bir dahaki yaza idare etsin dedi.sunu da ekledi 7-10 gun arasi asiri sislik olabilir ve yaptirdim.benim teyzemin gelini surekli ona gider samimiyetine guvendigim bir drdur.

Kizlarrrr, bugun bi delilik yaptim, aldim randevuyu. 1 agustos buyuk gun. Tam regly donemime denk getirdim, oruc bozulmasin diye. Dudaklar sisecek insallah. Resimleri paylasirim. Ayyy cok mutlu oldumm.

Hadi hayırlısı olsun senin için :) Yaptırdıktan sonra öncesi sonrası resimlerini koyar mısın ? Bende düşünüyorum ama karar veremiyorum. Bide fiyatta belirtir misin ?

Merhaba kizlar. Ben de gecen cumartesi samsunda yag dolgusu yaptirdim dudaklarima.ilk gunler resmen bayan dudaktim:) cok cirkin bir goruntu oluyor fakat agri sizi olmuyor.Gerci hala normale inmis degil fakat biraz da olsa kuculdu.

bende samsnda yag dolgusu yaptırdım,yanaklarım iyi ama düdaklarım bi haftrada yaırıya indi:))))

fiyatlar ne kadar ? birdekizlar agri oluyormu uyusturuyormu dudagi onceden ben ameliyat arasinda oldugum icin farkedemedim simdi korkuyorum aciyormu ?

fiyatlar ne kadar ? birdekizlar agri oluyormu uyusturuyormu dudagi onceden ben ameliyat arasinda oldugum icin farkedemedim simdi korkuyorum aciyormu ?
Hic acimiyor cunku lokal anesteziyle oluyor.sonrasinda 2 agri kesici ictim hemen gecti.sen onceden yaptirdigina gore bir kismi zaten kalmistir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…